Dreambox 800 HD

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εντάξει, τα πέρασα και δουλεύουν κανονικά :2thumb22sup:

Πάντως να πούμε και του στραβού το δίκιο:
Εχετε δει τις ταχύτητες της κάρτας δικτύου?
4 MΒ/s από PC προς τον δέκτη.
11 MΒ/s από τον δέκτη στο PC!! Σχεδόν όλο το εύρος της σύνδεσης. Πρώτη φορά είδα το δίκτυο (από τη διαχείριση εργασιών των Windows) απασχολημένο κατά 95%!!

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Εντάξει, τα πέρασα και δουλεύουν κανονικά :2thumb22sup:
φιλε μοθ πανο εγω τα περασα και δεν δουλευαν τα HD καναλια.γιατι?οταν δεν βαζω ετοιμα σεττινγκς τα βρισκει κανονικα ......

Να τα περάσεις με το openDBedit. Και σε μένα δούλεψαν τα HD.
Απο τις ρυθμίσεις (options) θα επιλέξεις settings version 3.

Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, με το ίδιο πρόγραμμα, διέγραψε όλα τα HD κανάλια και κάνε manual scan.

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εχω τον dreambox hd800 εδω και μια εβδομαδα. Στην αρχη εγκατεστησα μονο το επισημο λογισμικο με ολα του τα update και μετα το gemini και ccam 2.09με ολα τα update οπου στο τελος με πληροφορησε οτι εκανε αναβαθμιση σε 40 πακετα του λογισμικου καθως και σε drivers .το προβλημα του δεκτη ειναι η μεγαλη θερμοκρασια που αναπτυσει ειτε λειτουργει ειτε ειναι standbye οπου και το ελυσα τοποθετωντας επανω στο δεκτη ενα ενεμιστηρα για pc με 12 volt τροφοδοτικο και ανεπαισθητο θορυβο μολις 14db .ετσι ο δεκτης παραμενει δροσερος και αποφευγονται τα κοληματα στη λειτουργια του.ολα ειναι συνδεδεμενα στο ρευμα με ενα πολυμπριζο με ON/OFF οποτε και κλεινει τελειως ο δεκτης και τιθεται εκτος λειτουργιας πατωντας το κουμπι του πολυμπριζου.για να τεθει σε πληρη λειτουργια απαιτει περιπου εναμισι λεπτο. ο δεκτης σε γενικες γραμμες ειναι πολι καλος με εικονα ελαφρως υποδεεστερη του humax2000 ο δε ηχος ειναι εκπληκτικος στα hd καναλια που εχουν dolby digital. σε περιπτωση που ζορισω τον δεκτη μου εμφανιζει στιν οθονη της tv πρασινη εικονα με την ενδειξη crash kai καποια στοιχεια με παρακληση να τα στειλω με email στην κατασκευαστρια εταιρεια προς ενημερωση και ο δεκτης επανερχεται σε 10 δευτερολεπτα σε κανονικη λειτουργια.κατα τα αλλα λειτουργει κανονικα .επιδη εχει μεγαλη υποστηριξη πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα λυθουν ολα τα προβληματα λογισμικου που εχει με τις συνεχεις αναβαθμισεις μεσω δικτυου.

Το crash μαλλον σου συνέβη μία μόνο φορά...γι αυτό το είδες πράσινο! Εμφανίζεται το ίδιο κειμενο σε ...όλα τα χρώματα της ίριδας εκ περιτροπής, έχω δει και μπλέ και κίτρινο και κόκκινο! Το καλό ειναι ότι σε μενα εμφανίστηκε για την ίδια ενέργεια πάντα (συγκεκριμένα όταν σε καναλι dvb-s2 που δεν δίνει σήμα και ενω ειμαι σ αυτό πάω να ανοίξω την χειροκίνητη ανίχνευση...= crash! Για να το πετυχω πρεπει να πάω απο άλλο κανάλι!)

Επειδη σημερα εχω στα χερια μου τον Dm800 του φιλου μου , και περιμενει να τον σεταρω :bigcry: ... υπαρχει κανενας οδηγος ?
Αφου τον συνδεσω στο δικτυο του σπιτιου μου , ποια προγραμματα χρειαζομαι ακριβως και πως τα περναω στον 800?
Βοηθειστε γιατι χανομαστε !!!

Επειδη σημερα εχω στα χερια μου τον Dm800 του φιλου μου , και περιμενει να τον σεταρω :bigcry: ... υπαρχει κανενας οδηγος ?
Αφου τον συνδεσω στο δικτυο του σπιτιου μου , ποια προγραμματα χρειαζομαι ακριβως και πως τα περναω στον 800?
Βοηθειστε γιατι χανομαστε !!!
1)ο δεκτης εκτως ρευματος και εχουμε κρατημενο το shutdown α;πο την προσοψη του
2)βαζουμε τον δεκτη στο ρευμα και μας εμφανιζει ενα ***STOP**** στην οθονη του και τοτε αφινουμε το shutdown
3)απο πανω απο το Stop εχει την ip του(ενοειτε οτι τον εχουμε σε δικτιο με DHCP)
4)εκεινη την ip που γραφει ο δεκτης την βαζουμε στον webBrowser μας και μας ανοιγει το web interface του δεκτη
με την επιλογη firmware upgrade κατω
5)επιλεγουμε αυτο και μας βγαζει select .nfi file εκει παταμε την αναζιτηση και επιλεγουμε το λογισμικο μας που
εχουμε κατεβασει στο πισι μας και παταμε FLASH
Αυτο ηταν μετα απο λιγη ωρα bootαρει ο δεκτης μας με το νεο λογισμικο

ti enoeis oxi apo ton 800?
ego ton 800 exo!!
k ti enoeis na oriso ena 4o lnb pou tha antistixei stin exodo simatos?
ego thelo sto prasino koumpi pou patame na mou dixnei olous tous doriforous!!
voithia edo file vorie??

Εχω 2 πιατα και 3 lnb (se diseqc) για Astra - hotbird - Astra 28.5 , πως τα οριζω στον 800 ?

Ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση... αφου τα δοκιμασω το βραδυ, θα ενημερωσω σχετικα.

Last edited:

balle aplo k me 4 doriforous k orise tous me tin seira pou tous exeis sto diseqc

Το crash μαλλον σου συνέβη μία μόνο φορά...γι αυτό το είδες πράσινο! Εμφανίζεται το ίδιο κειμενο σε ...όλα τα χρώματα της ίριδας εκ περιτροπής, έχω δει και μπλέ και κίτρινο και κόκκινο! Το καλό ειναι ότι σε μενα εμφανίστηκε για την ίδια ενέργεια πάντα (συγκεκριμένα όταν σε καναλι dvb-s2 που δεν δίνει σήμα και ενω ειμαι σ αυτό πάω να ανοίξω την χειροκίνητη ανίχνευση...= crash! Για να το πετυχω πρεπει να πάω απο άλλο κανάλι!)

+1 και σε μένα το κάνει αυτό.

Να τα περάσεις με το openDBedit. Και σε μένα δούλεψαν τα HD.
Απο τις ρυθμίσεις (options) θα επιλέξεις settings version 3.

Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, με το ίδιο πρόγραμμα, διέγραψε όλα τα HD κανάλια και κάνε manual scan.

Αλεξη δωσε καποιο λινγ για το προγραμμα .

Κατέβασε το απο ΕΔΩ

και διάβασε τις λειτουργίες του ΕΔΩ

Τα λινκ είναι από το dreamboxworld.com (θέλει εγγραφή πλέον, αλλά έχει όλα τα βοηθήματα για Dreambox δέκτες.

παιδια κανενα μαγαζι Αθηνα πουλαει τον 800αρη?

οντως ετσι ειναι και ο δεκτης επανερχεται σε 10 δευτερολεπτα .πιστεωο να διορθωθει στα επομενα updates. ενα αλλο προβλημα ειναι οτι στις 16 μοιρες ανιχνευει το tvrhd ρουμανιας αλλα δεν το αποθηκευει στη λιστα του δορυφορου και χρειαζεται edit μεσω pc

Χθες βράδυ τον συνέδεσα με τον προβολέα μου (8720) και δυστυχώς παρατήρησα πως :
Η ευκρίνεια στα SD κανάλια ήταν αρκετά κατώτερη από κάθε άλλο δέκτη που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν . ακόμα κι απ τον ταπεινό digimax παρόλο που υποτίθεται κάνει upscaling (λέμε τώρα). Σε σήμα HD και απ ότι θυμάμαι είναι επίσης αρκετά κατώτερος απ τον κατερίνε . Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε απ το πέπλο που δεν φεύγει με τίποτα . Κατέβασα τόσο την φωτεινότητα που έχασα κάθε λεπτομέρεια και το πέπλο ήταν και πάλι ορατό . Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που θα στρώση με αναβάθμιση η θα το λουστούμε μέχρι τον επόμενο.

Το eurosporty χειροκινητα ......
Hotbird 7A (13.0E) - 11278.36 V - Txp: 4 - Beam: Europe DVB-S2 (8PSK) - 27500 2/3 - NID:318 - TID:400
Επιτέλους φώς! :award:Κάνοντας καταρχήν μία αναβάθμιση στο software (39 στοιχεία μου έκανε update) και μετά manual scan χρησιμοποιόντας αυτά τα στοιχεία, κατέβηκαν 16 ESP HD (δηλ σε διάφορες γλώσες, greek βέβαια πουθενά...).
tnx!

:firstprize:

Χθες βράδυ τον συνέδεσα με τον προβολέα μου (8720) και δυστυχώς παρατήρησα πως :
Η ευκρίνεια στα SD κανάλια ήταν αρκετά κατώτερη από κάθε άλλο δέκτη που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν . ακόμα κι απ τον ταπεινό digimax παρόλο που υποτίθεται κάνει upscaling (λέμε τώρα). Σε σήμα HD και απ ότι θυμάμαι είναι επίσης αρκετά κατώτερος απ τον κατερίνε . Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε απ το πέπλο που δεν φεύγει με τίποτα . Κατέβασα τόσο την φωτεινότητα που έχασα κάθε λεπτομέρεια και το πέπλο ήταν και πάλι ορατό . Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που θα στρώση με αναβάθμιση η θα το λουστούμε μέχρι τον επόμενο.

Κωστα αυτά μόνο σε άμεσα συγκριτικά μπορούν να φανούν. Κι εγω θυμόμουν και νόμιζα ότι ο Καθρειν εδειχνε καλύτερα απο τον Pace, αλλά στο σπίτι του Αλέξανδρου σε άμεση κόντρα είδαμε το αντίθετο.