Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Θελω να προσθεσω τον intelsat 10-20 στην θεση 1w προσεξε κανεις πως απο το μενου βαζεις νεους δορυφορους και συχνοτητες ;Ο δεκτης εχει μονο τον thor στις 1w (0.8w).
Δεν χρειαζεται να προσθέσεις νεο δορυφορο. Απο την καταχωρηση για τον thor κατεβαζεις και τον intelsat. Το ιδιο πραγμα ειναι στην ουσία.
Κανε search και θα κατεβουν και τα καναλια του intelsat.

Πως μπορω να παρω backup ολο το dreambox ?
To εχω στησει καλα, και καλου κακου θα ηθελα να κανω ενα συνολικο backup sto Pc.
Το Flashwizard Που προσπαθησα δεν δουλευει (κολλαει).

Αν έχεις συνδέσει HDD ή αν βάλεις USB μπορείς να πάρεις backup όλο το image με το barry allen

Re: Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ναι, αλλά δεν βοηθάς έτσι, γιατί δεν μας λες ότι πήγες από το menu/setup/system -> παραμετροποίηση και αύξησες τις ταχύτητες μόνος σου, γιατί αυτή η δυνατότητα είναι παραμετροποιήσιμη από τον χρήστη!
σωστος φιλε αλεξη,πρεπει να αλληλοβοηθομαστε!!
πες λιγο μονο τι ακριβος αλλαζω?
γιατι εχει πολλες επιλογες!

Δεν ειμαι τοσο προχωρημενος, barry allen δεν εχω βαλει...
Σε pc δεν γινεται ?
Προσπαθησα να βαλω κι εναν usb disko 2,5" αλλα δεν μου τον αναγνωριζει με τιποτα !

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τελικά μετά από μία εβδομάδα προσπαθειών είναι αδύνατο να σετάρω τον DM800 να δουλεύει σταθερά με μοτέρ stab. Μια βρίσκει τις μνήμες, μια δεν τις βρίσκει, μια δουλεύει με usals, μια με diseqc 1.2, μια δε δουλεύει με τίποτα…. Δεν ξέρω εάν κάνω κάτι εγώ λάθος αλλά με έχει κουράσει λίγο.

Δεν ειμαι τοσο προχωρημενος, barry allen δεν εχω βαλει...
Σε pc δεν γινεται ?
Προσπαθησα να βαλω κι εναν usb disko 2,5" αλλα δεν μου τον αναγνωριζει με τιποτα !
Μονο σε σκληρό ή usb γίνεται με barry allen και μετα μπορεις να παρεις το backup με ftp στο pc

Το flashwizard δεν κανει μαλλον για dm800 ?

απο οσο ξερω δεν το υποστηριζει

κατεβασε το barryallen απο εδω. Ξεχασε τα multiboot οπως τα κανανε στα στα αλλα dream

http://www.rdi-dreambox.com/downloadfile.php/enigma2-plugin-extensions-barryallen_4.5.6_mipsel.ipk

Πεταξε το στο /tmp του DM 800 με FTP και μπες με telnet στο κουτι σου, γραψε ipkg install /tmp/ba*
Θα στο κανει εγκατασταση και μετα το reboot θα το δεις μεσα στο μενου plugins στα μενου του DM800. Απο εκει και περα πετας τα ιματζ σου μεσα στο MB_Images (παλι με FTP) που βρισκεται στο root του κουτιου σου και απο το μενου του Barryallen θα μπορεις να κανεις extract και εγκατασταση τα ιματζ σου..

Last edited:
Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Τελικά μετά από μία εβδομάδα προσπαθειών είναι αδύνατο να σετάρω τον DM800 να δουλεύει σταθερά με μοτέρ stab. Μια βρίσκει τις μνήμες, μια δεν τις βρίσκει, μια δουλεύει με usals, μια με diseqc 1.2, μια δε δουλεύει με τίποτα…. Δεν ξέρω εάν κάνω κάτι εγώ λάθος αλλά με έχει κουράσει λίγο.

Welcome to the club ...
Είναι γεγονός ότι έχει πρόβλημα με το diseqc γενικότερα. Θα σου πω τις ενέργειες που έκανα ώστε να έχω τα λιγότερα προβήματα. Τώρα δουλεύει αρκετά καλά.

Αρχικά στις επιλογές έβαλα simple και από κάτω στο diseqc έβαλα positioner. Όρισα γεωγραφικό μήκος και πλάτος και αποθήκευσα (usals).

Στη συνέχεια έκανα manual scan στο δορυφόρο στον οποίο βρισκόταν το πιάτο. Μόλις τελείωσε η αναζήτηση πάτησα exit έως ότου βγω από τα μενού, στη συνέχεια πήγα σε ένα οποιοδήποτε κανάλι του δορυφόρου που μόλις "έψαξα" και ανεξάρτητα με το αν μου έδειξε εικόνα (τις περισσότερες φορές ΔΕ δείχνει εικόνα) έκανα reboot το δέκτη.
Με την εκκίνησή του δείχνει κανονικά τα κανάλια του νέου δορυφόρου.
Για να αναζητήσω νέο δορυφόρο η ίδια διαδικασία.
1) Manual scan τον κοντικότερο δορυφόρο σε αυτόν που βρίσκεται το πιάτο.
2) Με το πέρας της αναζήτησης, μετάβαση σε κάποιο κανάλι του νέου δορυφόρου και αμέσως reboot.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ χρονοβόρο με όλα αυτά τα reboot, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος που βρήκα ώστε να μην έχω προβλήματα. Και δε δοκίμασα λίγους ...
Καλό θα ήταν αφού αναζητήσεις μερικούς δορυφόρους να πάρεις backup τα μπουκέτα και τους δορυφόρους με κανένα πρόγραμμα στο pc. Αυτό για την περίπτωση που αλλάξεις image ή κάνεις αλλαγές, μην ξαναψάχνεις τους δορυφόρους.

Κάτι άλλο. Όταν θέλεις να αλλάξεις δορυφόρο, διάλεγε αρχικά κανάλια που είναι fta. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να έχεις προβλήματα λάθους μετακίνησης του πιάτου. Επίσης σπανιότερα, κάτι γίνεται λάθος (diseqc problem; ) και αντί να πάει στο σωστό δορυφόρο πηγαίνει στο 0 (σε μένα είναι οι 23 μοίρες).

Καλή επιτυχία ... και καλό κουράγιο !!!!!!

να ρωτησω κατι..στο pc streaming βλεπουμε μονο απο το web interface ετσι?μπορει καποιος να με βοηθησει για το αντιθετο?δηλαδη να βλεπω απο το pc ταινειες σε divx κλπ στον δεκτη?

Δηλ. υπάρχουν πολοί που έχουν καταφέρει να βλέπουν streaming από το web interface?? Εγώ δε τα έχω καταφέρει ρε παιδια ακόμα:motz:.
Ενώ με τον 500αρη και το Enigma 1 όλα ήταν οκ (Webxtv κλπ), τώρα με τον 800αρη και το νέο Enigma 2 δεν έχω βγάλει άκρη.
Πατώντας πάνω στο οθονάκι (stream service) κάθε καναλιού μου βγάζει ένα λινκ (http://xx.xx.xx.xx/web/stream.m3u?ref=1:0:1:84:6:85:C00000:0:0:0:) το οποίο ο explorer δεν το ανοίγει, είτε πηγαίνοντας στο ίδιο το streaminterface (Alpha) και επιλέγοντας από το choose service ένα κανάλι, πάλι τζίφος.... VLC υπάρχει κανονικά....
βοηθήστε λίγο...

Δηλ. υπάρχουν πολοί που έχουν καταφέρει να βλέπουν streaming από το web interface?? Εγώ δε τα έχω καταφέρει ρε παιδια ακόμα:motz:.
Ενώ με τον 500αρη και το Enigma 1 όλα ήταν οκ (Webxtv κλπ), τώρα με τον 800αρη και το νέο Enigma 2 δεν έχω βγάλει άκρη.
Πατώντας πάνω στο οθονάκι (stream service) κάθε καναλιού μου βγάζει ένα λινκ (http://xx.xx.xx.xx/web/stream.m3u?ref=1:0:1:84:6:85:C00000:0:0:0:) το οποίο ο explorer δεν το ανοίγει, είτε πηγαίνοντας στο ίδιο το streaminterface (Alpha) και επιλέγοντας από το choose service ένα κανάλι, πάλι τζίφος.... VLC υπάρχει κανονικά....
βοηθήστε λίγο...
ανοιγει o vlc και απλα δεν δειχνει?η δεν ανοιγει καθολου ο vlc?

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Το flashwizard δεν κανει μαλλον για dm800 ?
Το FW το έχει εγκαταλείψει ο εμπνευστής του και μάλλον δεν θα ξαναδούμε βελτιωμένη και συμβατή με τα νέα μοντέλα έκδοση. Ηδη η έκδοση που λειτουργεί στον 7020 (και σε άλλους Ε1) είναι αρκετών ετών χωρίς αναβάθμιση.

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Πεταξε το στο /tmp του DM 800 με FTP και μπες με telnet στο κουτι σου, γραψε ipkg install /tmp/ba*
Μπορεί να γίνει πιο εύκολα και απλά μέσα απο το μενου του δέκτη με την επιλογή στα addons του manual install χωρίς χρήση telnet. π.χ. απο το blue panel του Gemini. (Το telnet τρομάζει ακόμα αρκετούς)

ανοιγει o vlc και απλα δεν δειχνει?η δεν ανοιγει καθολου ο vlc?
Δεν ανοίγει το vlc. Ανοίγει ο internet explorer. Στο κουμπί "webxtv" του 500αρη, άνοιγε ένα παράθυρο του internet explorer αλλά με το activex του vlc μέσα οπότε έβλεπα κανονικά.
Εσένα σου ανοίγει το vlc κατευθείαν?

ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΗ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΙ!!ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ Μ'ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ??

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Η ερώτηση σου έχει απαντηθεί ήδη. Τι άλλο να σου πω? Πειραματίσου λίγο με τις ταχύτητες.
Είπαμε menu/setup/system/customize. O greg σου απάντησε ότι με το δεξί βελάκι αλλάζεις σε expert mode.
Kατεβαίνεις την λίστα μέχρι να βρεις: fast forward speeds & rewind speeds.
Sto γεμινι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γιατί είναι δηλωμένες πολλές τιμές. Στο Pli όμως είχε μόνο το 2Χ. Εκεί πρέπει να συμπληρωθεί και το 4Χ, 8Χ, 16Χ
κλπ.

Τέλος, εξερευνήστε τα μενού του δέκτη σας. Θα ανακαλύψετε πολλές ευκολίες. Κατεβάστε κανένα Plugin να δείτε τι κάνει. Απο τα addons στο blue panel μπορείτε να διαγράψετε ότι δεν σας αρέσει.

Ο φίλος dalas θα μπορούσε να είχε την ικανοποίηση του να βρει μόνος του την λύση, αρκεί να ακολουθούσε την διαδρομή που γράφτηκε λίγα μηνύματα πιο πάνω.

Δεν ανοίγει το vlc. Ανοίγει ο internet explorer. Στο κουμπί "webxtv" του 500αρη, άνοιγε ένα παράθυρο του internet explorer αλλά με το activex του vlc μέσα οπότε έβλεπα κανονικά.
Εσένα σου ανοίγει το vlc κατευθείαν?

ναι ανοιγει κατευθειαν..δοκιμασε να αντιγραψεις το url και να το ανοιξεις χειροκινητα με τον vlc!