Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του
Τελικά μετά από μία εβδομάδα προσπαθειών είναι αδύνατο να σετάρω τον DM800 να δουλεύει σταθερά με μοτέρ stab. Μια βρίσκει τις μνήμες, μια δεν τις βρίσκει, μια δουλεύει με usals, μια με diseqc 1.2, μια δε δουλεύει με τίποτα…. Δεν ξέρω εάν κάνω κάτι εγώ λάθος αλλά με έχει κουράσει λίγο.
Welcome to the club ...
Είναι γεγονός ότι έχει πρόβλημα με το diseqc γενικότερα. Θα σου πω τις ενέργειες που έκανα ώστε να έχω τα λιγότερα προβήματα. Τώρα δουλεύει αρκετά καλά.
Αρχικά στις επιλογές έβαλα simple και από κάτω στο diseqc έβαλα positioner. Όρισα γεωγραφικό μήκος και πλάτος και αποθήκευσα (usals).
Στη συνέχεια έκανα manual scan στο δορυφόρο στον οποίο βρισκόταν το πιάτο. Μόλις τελείωσε η αναζήτηση πάτησα exit έως ότου βγω από τα μενού, στη συνέχεια πήγα σε ένα οποιοδήποτε κανάλι του δορυφόρου που μόλις "έψαξα" και ανεξάρτητα με το αν μου έδειξε εικόνα (τις περισσότερες φορές ΔΕ δείχνει εικόνα) έκανα reboot το δέκτη.
Με την εκκίνησή του δείχνει κανονικά τα κανάλια του νέου δορυφόρου.
Για να αναζητήσω νέο δορυφόρο η ίδια διαδικασία.
1) Manual scan τον κοντικότερο δορυφόρο σε αυτόν που βρίσκεται το πιάτο.
2) Με το πέρας της αναζήτησης, μετάβαση σε κάποιο κανάλι του νέου δορυφόρου και αμέσως reboot.
Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ χρονοβόρο με όλα αυτά τα reboot, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος που βρήκα ώστε να μην έχω προβλήματα. Και δε δοκίμασα λίγους ...
Καλό θα ήταν αφού αναζητήσεις μερικούς δορυφόρους να πάρεις backup τα μπουκέτα και τους δορυφόρους με κανένα πρόγραμμα στο pc. Αυτό για την περίπτωση που αλλάξεις image ή κάνεις αλλαγές, μην ξαναψάχνεις τους δορυφόρους.
Κάτι άλλο. Όταν θέλεις να αλλάξεις δορυφόρο, διάλεγε αρχικά κανάλια που είναι fta. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να έχεις προβλήματα λάθους μετακίνησης του πιάτου. Επίσης σπανιότερα, κάτι γίνεται λάθος (diseqc problem; ) και αντί να πάει στο σωστό δορυφόρο πηγαίνει στο 0 (σε μένα είναι οι 23 μοίρες).
Καλή επιτυχία ... και καλό κουράγιο !!!!!!