Dreambox 800 HD

Re: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

εγω εχω experimental στην flash γιατι εχει καθημερινα update βεβαια δεν κανω καθε μερα update αλλα μια φορα την εβδομαδα,το gemini που εχεις τωρα στην στην flash δεν εχει αυτη τη δυνατοτητα

Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ρε παιδια τι γινεται με το dreamboxworld εκλεισε γιατι ψαχνω το barry allen να το βαλω στο experimental και δεν βλεπω τιποτα ολο εργασιες λεει οτι γινονται!

Ρε παιδια τι γινεται με το dreamboxworld εκλεισε γιατι ψαχνω το barry allen να το βαλω στο experimental και δεν βλεπω τιποτα ολο εργασιες λεει οτι γινονται!

Κάνε μια εγγραφή στην "πηγή" (I Have A Dreambox, "τζάμπα" είναι) και αφού κάνεις login μπορείς να κατεβάζεις πάντα την τελευταία έκδοση από εδώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Κύριοι καλημέρα!
Ζητώ τα φώτα σας παρακαλώ. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ gemini (4.40) στην κύρια μνήμη του 800. Διαβάζοντας το φορουμ, αναρωτιέμαι εάν υπάρχουν πλεονεκτήματα (απτά, π.χ. καλύτερη εικόνα κλπ), να έχεις περασμένη στην φλας την μαμίσια και σε καποιο στικάκι την gemini φερ´ειπείν. Ή απλώς όσοι από εσάς το έχετε έτσι, το κάνετε για λόγους "παιξίματος" (δοκιμές κλπ.). Χάνω τίποτα?

Έχει απαντηθεί πολλές φορές. Για να μην ψάχνεις πάντως, μια περίληψη του πλεονεκτήματος του multiboot μπορείς να διαβάσεις στο post 2072 αυτού του thread.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Έχει απαντηθεί πολλές φορές. Για να μην ψάχνεις πάντως, μια περίληψη του πλεονεκτήματος του multiboot μπορείς να διαβάσεις στο post 2072 αυτού του thread.

OK - ευχαριστώ πολύ! με πείσατε. Πως αρχίζω? υπάρχει κάποιος λεπτομερειακός οδηγός του τι θα χρειαστώ κλπ.? (φαντάζομαι ναι! αλλά που?)

Κάνε μια εγγραφή στην "πηγή" (I Have A Dreambox, "τζάμπα" είναι) και αφού κάνεις login μπορείς να κατεβάζεις πάντα την τελευταία έκδοση από εδώ.
Ευχαριστω που μου την θυμισες απο εκει παντα κατευαζω τα καινουργεια Gemini!

Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Λοιπόν παιδιά βοηθήστε: εχω τον 800 χωρίς σκληρό δίσκο. εχω φορτώσει στην flash το gemini 4.40
Ψάχνωντας λίγο, βρήκα το barryallen plugin. Εβαλα επάνω στον 800 ένα usb stick (1 μέγα - φανταζομαι "φτάνει"). Εκανα reboot. Με το DCC έβαλα στο /tmp το barryallen και στην συνέχεια το "εκτέλεσα". Εγινε εγκατάσταση, αλλά δεν ξέρω που (στην μνήμη ή στο stick?). Εκανα reboot και μου δείχνει ότι το barryallen δουλεύει!
Δεν ξέρω πως να προχωρήσω από εδώ και μετά!
Αυτό που θέλω είναι να εγκαταστήσω το experimental στην flash και το gemini στο stick (όπως συστήνεται παραπάνω).

Εχω κατεβάσει το τελευταίο experimental. Τι κάνω μετά?

Επιεδή το θέμα Barry Allen είναι κάπως σύνθετο στο experimental, μπορείς να ξεκινήσεις αντί για αυτό με το Oozoon. Η τελευταία έκδοση είναι αυτή και την εξέλιξη του μπορείς να την παρακολουθείς εδώ:
http://www.oozoon.de/progs/images/dm800/OoZooN-CVS-lean-dm800-20090725.nfi
Το Oozoon ενσωματώνει το ΒΑ και τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα μέχρι να εξοικειωθείς.

Επιεδή το θέμα Barry Allen είναι κάπως σύνθετο στο experimental, μπορείς να ξεκινήσεις αντί για αυτό με το Oozoon. Η τελευταία έκδοση είναι αυτή και την εξέλιξη του μπορείς να την παρακολουθείς εδώ:
http://www.oozoon.de/main_en.html
Το Oozoon ενσωματώνει το ΒΑ και τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα μέχρι να εξοικειωθείς.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Αν σε κατάλαβα καλά πρέπει να περάσω στην φλας το oozoon το οποίο ενσωματώνει και το BA (σε παρακαλώ επιβεβαίωσε). Ομως, ο λόγος που βάζω ΒΑ είναι για να έχω πλήρως ενημερωμένο image στην flash και κάποιο άλλο (gemini) στο στικ. Αυτό γίνεται με το oozoon?

Last edited by a moderator:

http://www.oozoon.de/progs/images/dm800/OoZooN-CVS-lean-dm800-20090725.nfi
ααα!!! ξέχασα.... το δεύτερο λινκ που μου δίνεις είναι το ίδιο με το πρώτο. Μήπως μπορείς να διορθώσεις?

... Ομως, ο λόγος που βάζω ΒΑ είναι για να έχω πλήρως ενημερωμένο image στην flash και κάποιο άλλο (gemini) στο στικ. Αυτό γίνεται με το oozoon?

Ναι, γίνεται.
Το OoZoon είναι και αυτό ένα cvs image οπότε ανανεώνεται συχνά και παραμένει "φρέσκο".
Όσον αφορά το BarryAllen, δεν το ενσωματώνει ακριβώς αλλά παρέχει αυτοματοποιημένη εγκατάσταση μέσω του online server οπότε δεν θα αγχωθείς καθόλου για το πως θα εγκατασταθεί.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα ικανοποιηθείς από το OoZoon και θα "κολλήσεις" σ'αυτό για αρκετό καιρό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο Alex, όταν αποκτήσεις εμπειρία θα σου πρότεινα να περάσεις το experimental στη flash. Μπορεί να γίνει εύκολα και - για να μην ανησυχείς - δεν πρόκειται να χάσεις όσα images θα έχεις ήδη στο στικάκι.
Για πολλούς και διαφόρους λόγους πιστεύω ότι το experimental αποτελεί την καλύτερη λύση για περιβάλλον multiboot. Λόγω όμως κάποιων προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατα καιρούς έχει τρομάξει κάπως τους χρήστες γι'αυτό υπάρχει ένας μικρός δισταγμός πριν την απόφαση των - νέων κυρίως - χρηστών για την εγκατάστασή του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dreambox 800 HD, πιο γρήγορος κι απο τη σκιά του

Ναι, γίνεται.
Το OoZoon είναι και αυτό ένα cvs image οπότε ανανεώνεται συχνά και παραμένει "φρέσκο".
Όσον αφορά το BarryAllen, δεν το ενσωματώνει ακριβώς αλλά παρέχει αυτοματοποιημένη εγκατάσταση μέσω του online server οπότε δεν θα αγχωθείς καθόλου για το πως θα εγκατασταθεί.
Το πιο πιθανό είναι ότι θα ικανοποιηθείς από το OoZoon και θα "κολλήσεις" σ'αυτό για αρκετό καιρό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο Alex, όταν αποκτήσεις εμπειρία θα σου πρότεινα να περάσεις το experimental στη flash. Μπορεί να γίνει εύκολα και - για να μην ανησυχείς - δεν πρόκειται να χάσεις όσα images θα έχεις ήδη στο στικάκι.
Για πολλούς και διαφόρους λόγους πιστεύω ότι το experimental αποτελεί την καλύτερη λύση για περιβάλλον multiboot. Λόγω όμως κάποιων προβλημάτων που εμφανίστηκαν κατα καιρούς έχει τρομάξει κάπως τους χρήστες γι'αυτό υπάρχει ένας μικρός δισταγμός πριν την απόφαση των - νέων κυρίως - χρηστών για την εγκατάστασή του.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες... θα το προσπαθήσω το βράδυ... μετά το γραφείο. Μία τελευταία ερώτηση: βάζοντας το oozoon και έχωντας το stik στο 800, γίνεται αυτόματα η εγκατάσταση του ΒΑ σε αυτό (το στικ δηλαδή) ή πρέπει να του δώσω κάποια εντολή? Ο λόγος που ρωτώ είναι γιατί επειδή δεν έχω σκληρό, δεν θέλω κατά λάθος να εγκατασταθούν όλα στην φλας... (συγνωμη άν ακούγεται χαζή η ερώτηση).
Καλημέρα

Μην ανησυχείς. Το ΒΑ δεν εγκαθίσταται στην flash αλλά στο αποθηκευτικό μέσο.

Απ' ότι διάβασα συστήνετε το nabilo. Πρόκειται να βάλω το οοζοον στην φλας και θέλω να δοκιμάσω το nabilo στο στικ. Εκανα google στο nabilo και... μπερδεύτηκα. Ποιο πρέπει να κατεβάσω? και από που? Ευχαριστώ

Κατευασε το απο εδω!!
Αυτο ειναι το nabilo το ποιο καινουργειο τωρα ωσον αφορα την flash καλα κανεις και επιλεγεις oozoon ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου!
http://rapidshare.com/files/251505341/NabiloBlackHole_DM800_011.zip

Last edited:

Κατευασε το απο εδω!!
Αυτο ειναι το nabilo το ποιο καινουργειο τωρα ωσον αφορα την flash καλα κανεις και επιλεγεις oozoon ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου!
http://rapidshare.com/files/251505341/NabiloBlackHole_DM800_011.zip
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την άμεση απάντηση! Α' οτι είδα στο νετ, υπάρχει το 11 και το 11G2. Τα ίδια είναι? (προφανώς όχι) Να βάλω το 11?
Ευχαριστώ

Με το 11 θα εισαι μια χαρα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την άμεση απάντηση! Α' οτι είδα στο νετ, υπάρχει το 11 και το 11G2. Τα ίδια είναι? (προφανώς όχι) Να βάλω το 11?
Ευχαριστώ
Θα κατεβάσεις την έκδοση v0.11G2 η οποία βελτιώνει τα προβλήματα της v.11 και περιέχει:

This version 0.11G2 of Nabilosat Black Hole for DM800 includes the following upgrades:

1) Matrix B&W skin updated with YouTube personalized skin
2) Plugin DVD Player integrated in image
3) Canal-Digital-Nordic Epg added to epg panel
4) Bug fixed that caused crash in devices panel with big size hdd.
5) Bootlogo changed.

Θα την κατεβάσεις από εδώ:
http://rapidshare.com/files/252233745/NabiloBlackHole_DM800_011G2.zip

και μόλις την εγκαταστήσεις θα κάνεις online update γιατί και αυτή έχει προβλήματα.

Alex ευχαριστω που ενημερωσες και εμενα και τον φιλο!!