E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Άσε μας βρε Μάικλ με το σαπάκι του Βογιατζάκη!!:D

3'' τζούρα έκανα στα 90 watt και ο άλλος κόντευε να λιποθυμήσει δίπλα!!:flipout:

Ασε μας ρε που εκανες 3" τζουρα.
Εδω πρεπει να εχεις σπασει το παγκοσμιο ρεκορ τζουρας λεμε. Ρουφας ενα κυβικο μετρο αερα/sec. :Banane0:

Εσενα δεν σε πιανει τιποτα λεμε. Αντε, κανενας TFV4 με εξαπλη αντισταση... ΙΣΩΣ. :D

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Ασε μας ρε που εκανες 3" τζουρα.
Εδω πρεπει να εχεις σπασει το παγκοσμιο ρεκορ τζουρας λεμε. Ρουφας ενα κυβικο μετρο αερα/sec. :Banane0:

Εσενα δεν σε πιανει τιποτα λεμε. Αντε, κανενας TFV4 με εξαπλη αντισταση... ΙΣΩΣ. :D

Μίλησε και η άλλη "ρουφήχτρα", ο warewolf..
Τράβηξε τζούρα στο σπίτι του Παναγιώτη και κάναμε κανά 2λεπτο να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον.. :flipout:

Ε, λοιπόν, του δίνω τον TFV4 με την διπλή επισκευάσιμη κεφαλή στα 0.3Ω στα 50W με το Druiden υγρό στα 5mg νικοτίνη. Με την πρώτη τζούρα και το μεγάλο ντουμάνι που έβγαλε, έπρεπε να είσαι από μια μεριά να έβλεπες πώς άστραψε και φωτίστηκε το πρόσωπό του!

Ωχ παναΐαμ...
Το Druiden είναι αυτή η καφρίλα με το αψέντι;
Δεν τον κάλυπτε τίποτα και είπες να του κάνεις ευθανασία για να μη βασανίζεται;

Με το που τράβηξα τζούρα από το snow wolf με τον TFV4 μου έφυγε η μαγκιά! Για πρώτη φορά έναν ηλεκτρονικό τσιγάρο κοντράρει στα ίσια (τουλάχιστον στους "πνεύμονες" μου) το καρκινικό τσιγάρο και ίσως να το ξεπερνάει κιόλας σε αίσθηση και απόλαυση!Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση για να είμαι ειλικρινής.

Όταν καπνίζεις, ρίχνεις τη κούτα στη ξυλόσομπα με τη συσκευασία ή ξετυλίγεις το πλαστικό πρώτα;

Ω ρε εσείς έχετε ξεφύγει! :flipout:

Τράβηξε τζούρα στο σπίτι του Παναγιώτη και κάναμε κανά 2λεπτο να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον.. :flipout:

Καλά, αυτός κάνει σκέτη βάση.
Και σε 20W να χώσεις σκέτη VG θα βγάλουν έκτακτη επιδείνωση του καιρού με ομίχλη!
Έχω παίξει με το dripper σε σκέτη VG με 50-60W και στη δεύτερη τζούρα δεν έβρισκα το παράθυρο για να το ανοίξω!
Αλλά αυτά είναι για χαβαλέ.
Αν δεν ευχαριστιέσαι το άρωμα, για μένα, δεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Καλά, αυτός κάνει σκέτη βάση.
Και σε 20W να χώσεις σκέτη VG θα βγάλουν έκτακτη επιδείνωση του καιρού με ομίχλη!
Έχω παίξει με το dripper σε σκέτη VG με 50-60W και στη δεύτερη τζούρα δεν έβρισκα το παράθυρο για να το ανοίξω!
Αλλά αυτά είναι για χαβαλέ.
Αν δεν ευχαριστιέσαι το άρωμα, για μένα, δεν...

Ηθελε να σου πει οτι και καλα κι εγω ατμιζα μανιωδως ασταματητα.
Τωρα για την απολαυση των αρωματων.
Το πρωτο πραγμα ως υποκαταστατο τσιγαρου στο ατμισμα ειναι φυσικα η ληψη νικοτινης. Μετα παμε στην φιλοσοφια ρουφαω-φυσαω, ατμοκαπνος, χυπημα στο λαιμο κλπ.

Το να αντικαταστησεις το καπνισμα με το ατμισμα το ενα θεμα ειναι να εχεις τα παραπανω.
Ενα αλλο ειναι να εκμεταλλευτεις και καποια αρωματα με την ευκαιρια. Ουσιαστικα ομως ολες αυτες οι γευσεις σε απομακρυνουν εν μερη απο την καθαροαιμη εμπειρια του τσιγαρου.
(εκτος κι αν καπνιζες αρωματικα τσιγαρα)

Οποτε κατα την δικη μου οπτικη, χαβαλε κανεις οταν ατμιζεις υγρο με βατομουρα κλπ και οχι οταν κανεις σκετη βαση αγευστη.
Ειναι πιο κοντα σαν αισθηση αληθινου τσιγαρου ως αοσμη/αγευστη.
Μην ξεχνας οτι και εγω χρησιμοποιω αρωματα περιστασιακα, απλα ειναι δυσκολο να βρεις κατι και να μεινεις εκει αν εισαι λιγο ιδιοτροπος στα αρωματα σαν εμενα.

Απο οτι εχω δοκιμασει εως τωρα, θα ελεγα οτι μονο τα λεγομενα οργανικα αρωματα (natural flavors) μπορουν να με κρατησουν λιγο.
Με τις συνθετικες γευσεις τις περισσοτερες φορες μονο ευχαριστηση δεν εισπρατω. Αλλα δυστυχως ελλαδα ειναι λιγο δυσκολο να βρεις πολλα natural αρωματα και ψιλο βαριεμαι να ψαχνω κι ολας.

Αν το πας σύμφωνα με τη γεύση του τσιγάρου, το πιο κοντινό είναι να κρατάς στεγνό το βαμβάκι και να το καις.
Αλλά κάψε κάψε δεν θα σου μένει πολύ και θα πρέπει να προσθέτεις. :p

Χτες βράδυ βάλαμε στο home cinema να δούμε σε Bluray το Mission Impossible - Rogue Nation, και μη με ρωτήσετε πού το βρήκα αφού κυκλοφορεί επίσημα στις 15 Δεκεμβρίου, γιατί είναι γνωστή η απάντηση. :flipout:

Μια και ο TFV4 απαγορεύεται διά ροπάλου στον προβολέα, επειδή μετά από μερικές τζούρες προς την οθόνη δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα, :speechless-smiley-0 είπα να πάρω να ατμίσω με κάτι διακριτικό, και πήρα λοιπόν αυτή τη τεράστια κουμούτσα, :flipout: το X-Man 35 με έναν 26650 κλώνο Kayfun με υγρό το Turkish Tobacco της Liqua, στα 13 ταπεινά βατάκια μόλις.

X-Man_12_zps1rcf6ao7.jpg

Μόλις πήραν τα ντουμάνια τη σύζυγο, μου λέει κάποια στιγμή: "Δεν μου αρέσει καθόλου η μυρωδιά από το υγρό που ατμίζεις!". Και με ανάγκασε να φυσάω τα ντουμάνια προς την άλλη μεριά και χαμηλά.

Ακούς Χρήστο; Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα!... :nounder:

Αν μπορεί κανείς να καπνίζει μόνο βάση, είναι το καλύτερο που μπορεί να του συμβεί.. Το λέω με την έννοια ότι, αν υπάρχουν κάποια χημικά στο άτμισμα, αυτά βρίσκονται στο άρωμα. Γλυκόλη (γλυκερίνη) και προπυλενογλυκόλη θεωρούνται καθαρά μιας και βρίσκουμε εύκολα επίπεδα καθαρότητας 99.8%. Το άρωμα δεν παύει να έχει μια λίστα διαφορετικών χημικών που σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα. Προφανώς, συγκρινόμενα με το τσιγάρο, είναι σαν να συγκρίνουμε τους ρύπους της σόμπας με αυτούς του zippo, αλλά δεν παύουν να ειναι ρύποι. Προσωπικά είμαι άνετα με την σκέτη βάση - αλλά είναι θεμελιώδες να βρεί κάποιος κάποια βάση που του κάθεται καλά, γιατί δεν είναι όλες οι βάσεις ίδιες. Μου έχει τύχει βάση που, άγευστη και άοσμη μέν, μου γλύκιζε περισσότερο απ'όσο ήθελα δε. Βρήκα μία που μου κάθεται καλά και με βοηθάει να παίζω και με τα αρώματά μου (τα είχα πάρει όταν πρωτοάρχισα).
Ατμίζω απο τα τέλη Μαρτίου και έχω καταλήξει σε μερικές παρατηρήσεις που ίσως αφορούν μόνο εμένα. Αρώματα που τα κάπνιζα με απόλαυση τον πρώτο καιρό, δεν με τραβάνε πιά έως και με απωθούν. Και το αντίστροφο - κάποια που δεν μου άρεσαν, τώρα μου αρέσουν. Ολα τα αρώματικά υγρά μου έχουν τώρα πάνω απο 4 μήνες ωρίμανσης σε σκοτεινό δροσερό ξερό περιβάλλον (ντουλάπι κουζίνας). Υγρά που μου φαίνονται "κάπως", μεχρι να κατεβεί η στάθμη στο τανκ γίνονται "τέλεια". Αλλο αποτέλεσμα μου δίνει ένα άρωμα, αν είναι πρωί ή βράδυ, πριν ή μετά το φαγητό, ζεστός ή κρύος ο καιρός, μέσα στο σπίτι ή σε βόλτα, σε καφέ ή σε ποτό ή σκέτο. Η ωρίμανση δεν βοήθησε κάποια αρώματα - το φουντούκι βάρυνε πολύ και το τιραμισού θα το έπινε η αποχέτευση αλλά με 1/1 αραίωση με βάση έγινε "μπισκότο σοκολάτα" και έφτιαξε. Τείνει να μου γίνει κανόνας οτι η σωστή δοσολογία είναι σχεδόν πάντα η μισή απο αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής/παρασκευαστής. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά το κόψιμο του τσιγάρου, η γεύση και η όσφρηση επιστρέφουν σε προ αμνημονεύτων ετών επίπεδα - φραπές, τσιγάρο, ραδιόφωνο και περιοδικό στην τουαλέτα καταργήθηκαν. Αν ατμίζει κανείς πολύ, η αλλαγή προτίμησης αρωμάτων θεωρείται δεδομένη μετά απο κάποιο καιρό - όπως δεν μπορείς να τρως το ίδιο φαγητό ή γλυκό συνέχεια. Με συντηρητικό άτμισμα, ένα άρωμα μπορεί να παραμείνει το "ιδανικό" για πολύ περισσότερο χρόνο. Σε βάθος χρόνου με βλέπω να καταλήγω σε σκέτη βάση με 2-3 αρώματα για μιά στο τόσο.

+1 φίλε BIOS, θα έλεγα ότι συμφωνώ με όλες τις παρατηρήσεις σου.

Με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε κάποια ζητήματα, αλλά πολύ μικρές, σχεδόν αμελητέες.

Το η.τ. δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό τσιγάρο, και οι προτιμήσεις μας πάνω στα διάφορα setup, δηλ. ποιο υγρό, με ποιον ατμοποιητή, ποιο μοντ κτλ., αλλάζουν διαρκώς. Κάποιοι πολύ παλιοί ατμιστές μάλιστα και από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, υποστηρίζουν ότι οι προτιμήσεις μας κινούνται αρκετά συχνά σε μια μεγάλη κυκλική πορεία στο πέρασμα του χρόνου.

Π.χ., μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποιοι από τσιγαρίσιες τζούρες και λίγα βατ με τους Καϊφούν, Φαινόμενον κτλ., να περάσουμε έπειτα στους subohm με θηριώδη μοντάκια, τρελά βατ κτλ., και να καταλήξουμε μετά από κάποια χρόνια ξανά να ατμίζουμε όπως όταν πρωτοξεκινήσαμε το η.τ.

Μακριά από τέτοια Σίμο.
Καλύτερα να δώσεις 10-20 ευρώ παραπάνω και να πάρεις ένα σετάκι istick ή cloupor mini με έναν gs-air, k1, ή όποιον άλλον ατμοποιητή σου κάτσει, παρά τέτοια σετάκια.
Δηλαδή, από το ίδιο κατάστημα βλέπω.
Cloupor mini στα 50 .
istick με tc στα 50
GsAir στα 16 .
Κ1 στα 10 .

Φυσικά μπορεί να ψάξεις για τα ίδια πράγματα σε άλλα καταστήματα και να τα βρεις πιο φτηνά.
Εγώ απλά έβαλα links προς το ίδιο μαγαζί που έβαλες εσύ. Δεν το έψαξα καθόλου. :smile:

Τhanks King!!!!

Απάντηση: Re: E - smoke...

Δεν πάτε καλά βρε...
Αυτά τα παίζετε με μηδενική νικοτίνη;
Γιατί το να πάρεις 3άρα νικοτίνη και να τραβήξεις μισό ml στη τζούρα, μόνο να σε τσακίσει μπορεί!

Βλέπω πλάκα πλάκα στα group του facebook να ασχολούνται με το ποιος παίρνει τα πιο πολλά πράγματα κάθε λίγο και λιγάκι, ποιος κάνει τα πιο μεγάλα ντουμάνια, ποιος κάνει το πιο περίπλοκο στήσιμο στον επισκευάσιμό του, ποιος θα πέσει πιο χαμηλά σε αντίσταση...
Για απλά πράγματα του στυλ "ποια τα οφέλη από κάθε διάμετρο αντίστασης" π.χ. τσιμουδιά.

;

Για πες γιατι αυτα μ ενδιαφερουν....

αυτό που καταλαβαίνω εγω, ειναι οτι πολλοί τελικά ρουφάνε πολύ περισσότερη νικοτίνη απο το ΚΤ. Ειχα γνωστό που το έκανε πιπίλα με 12αρα - 18άρα και πήγε στο νοσοκομείο με τρέμουλα και κρίση πανικού.

Για πες γιατι αυτα μ ενδιαφερουν....

Πρακτικά είναι πολλά που παίζουν ρόλο...
Η διατομή της αντίστασης που θα βάλεις, πόσες τρύπες αέρα έχει η βάση, αν σου αρέσει η γεύση ή το ντουμάνι...
Εμένα που μου αρέσει η γεύση, παίζω με 2.5 χιλιοστά στις 5 σπείρες, σχετικά ανοιχτές στον Φαινόμενο για να καλύψω όλες τις τρύπες αερισμού.
Βγαίνω κάπου στα 1.5Ω με kanthal.
Στον kayfun παίζω με microcoil γιατί ούτως η άλλος δεν έχω πολλές τρύπες να καλύψω.
Και πάντα το βαμβάκι σε σχήμα Ζ ώστε να ακουλουθεί το ποδαράκι της αντίστασης και να ξαπλώνει στο deck.
Θέλει να κόψεις και το βαμβάκι σου λίγο λοξά για να βγει σωστά.

Άλλο που μου έδωσε καλή γεύση είναι το τριγωνικό με 1 χιλιοστό κάτω, 2 χιλιοστά πάνω.
Αλλά πολύ παίδεμα...

Κυκλοφόρησε επιτέλους το πρώτο βιντεάκι από τα δύο ολόφρεσκα μοντάκια της Asmodus, τους δύο μικρούληδες Χιονόλυκους που έρχονται να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία του μπαμπά τους, του SnowWolf 200W.

Με τον μικρούλη Χιονόλυκο στα 75W είμαι ερωτευμένος, :speechless-smiley-0 και θα τον τσιμπήσω με την πρώτη ευκαιρία.

https://www.youtube.com/watch?v=o4jDqfm-luU

Ναι, καλά. Δηλαδή να έχω ένα μοντάκι μόνο, σας εσάς τους δύο τους βαρεμένους.

Δεν μου λέτε καμάρια μου, αν σας χαλάσει το μοντάκι Σάββατο βράδι, τι θα κάνετε, θα βυζαίνετε το δάχτυλό σας μέχρι τη Δευτέρα το πρωί ή θα πάτε να ανάψετε κανένα τσιγαράκι και πάλι; :flipout: