EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Αφετε τας οπάς ησύχους...

Δεν έχει κανένα πρόβλημα με μπάσσα...Τα αντικραδασμικά κάτω απο τα ηχεία βάλε σύντομα και φρόντισε νάναι της προκοπής...

Ετσι οπως εισαι δοκιμασε να κλεισεις ελαφρα την τρυπα του reflex του δεξι ηχειου με κατι που να αφηνει τον αερα να ψιλοκηνειται, πχ κανα αραιο τουλι, η κανα αραιο καλτσον της συζηγου!
Θα την "ψήσω" να μου δώσει ένα πρόχειρο.

Γιατι θες να παρεις αλλα ηχεια; Μονο κ μονο για να ταιριαξουν καλυτερα με το χωρο;
Κυρίως γι' αυτό. Επίσης συνέπεσε να θέλει η αδελφή μου ηχεία και σκέφτηκα να της δώσω τα δικά μου και να πάω για κάτι ελαφρώς καλύτερο (demo ή used). Τα Eggleston προέκυψαν από πρόταση του αντιπροσώπου (και καλού φίλου) στην Ελλάδα. Κι έτσι να μείνω πάντως ουδέν πρόβλημα...

Αν ναι κοιτα τουλαχιστον να χουν reflex μπροστα η να ναι sealed.
Το έχω κατά νου...

Φιλε να σου πω κατι?..μη δινεις τζαμπα λεφτα για να κερδισεις ενα 5%+ στον ηχο...Πειραματισου και απολαυσε την μουσικουλα σου!..εκτος και αν με τα χρηματα που θα παρεις , βρεις κατι αλλο καλυτερο!..α κοιτα και ακου και κανα με 8ντσο ε..λιγοτερες πλευρικες εκπομπες=λιγοτερες ανακλασεις..

το blog ξεχασες να μου πεις!! :ernaehrung004:

Αφετε τας οπάς ησύχους...

Δεν έχει κανένα πρόβλημα με μπάσσα...

Η αλήθεια είναι πως έρχεται μισό "κλικ" περισσότερο μπάσο από δεξιά αλλά δεν ενοχλεί. Έβαλα στη γωνία (πίσω από το ηχείο) ένα σωληνωτό φωτιστικό (μισό περίπου μέτρο ύψος) από σχετικά απορροφητικό υλικό (σαν τεντόπανο), και έφερα το σαμπ λίγο πιο αριστερά. Από πατέντες άλλο τίποτα...

Τα αντικραδασμικά κάτω απο τα ηχεία βάλε σύντομα και φρόντισε νάναι της προκοπής...

Πριν πάρω κι άλλες κάμψεις πές μου τί εννοείς "της προκοπής". Δυο πλάκες γρανίτη 40x40x3 cm δεν θα είναι λες οκ;

Νάϊν...Φελλός ή καλύτερα φθηνό οικοδομικό ελαστικομερές αντικραδασμικό κάτω απο τους γρανίτες.

Επισκεύθηκα χθες τον αντιπρόσωπο των ATC, Elac και B&W για τα SCM40 και FS249 των δυο πρώτων. Τελικά άκουσα "με το έτσι θέλω" ηχεία της τρίτης εκ των εταιριών και πρόταση να αλλάξω τον "χειρότερο λαμπάτο που υπάρχει" (η άποψή του για τον Cayin) με έναν Naim XS (την οποία Naim όλως τυχαίως αντιπροσωπεύει). Τα FS249 (που δεν είχε έτσι κι αλλιώς στην έκθεση) "δεν κάνουν για το χώρο μου" και τα FS247 (που είχε) "είναι κατώτερα από τα Cantus". Με λίγα λόγια... η Elac έχει κάνει την τύχη της στο Αμβούργο.
Για τα δε ATC, τα SCM40 (για τα οποία πρωτίστως πήγα) δεν δέχθηκε να μου τα βάλει να τα ακούσω διότι "άνοιξε ένα ζευγάρι στα οποία βρήκε πρόβλημα στις καμπίνες (?) και πλέον σκέφτεται ακόμα και να λύσει τη συνεργασία μαζί τους". Με λίγα λόγια... και η ATC έχει κάνει την τύχη της στο Αμβούργο.
Τελικά ο -κατα τ' άλλα- ευγενής κύριος αποφάσισε να ακούσω τον XS με τα μικρά Diamond της B&W! Τελειώνοντας το πρώτο τρακ (τόσο τα άντεξα) από το δισκάκι μου, τον παρακάλεσα να μου βάλει (τουλάχιστον) ένα ζευγάρι δαπέδου. Και έβαλε... Μήπως μαντέψατε ποιό;;; Ακριβώς! Το μεγαλύτερο Diamond!
Κι αφού τους έπλεξε εγκώμια και τους έγραψε διθυράμβους και παιάνες τον ρώτησα (από περιέργεια, μη φανταστείτε...) την τιμή τους. Η αλήθεια είναι πως κάποια στοιχεία τα βρήκα πιο ενδιαφέροντα σε σύγκριση με το αδελφάκι τους (ισορροπία, πιο "γεμάτη" εικόνα και μπάσα καλύτερα της ανυπαρξίας - ανάλυση είχαν και τα δυο), αλλά σας υπογράφω πως ούτε μεθυσμένος σκνίπα δεν θά' δινα 8 χιλιάρικα γι' αυτά τα ηχεία :ADFADF1:.
Ούτε βέβαια και 4,5 για τα "διαμαντάκια" τα οποίο κυριολεκτικά μου "έξυσαν" τα τύμπανα. Τα Cantus του 1,5 χιλιάρικου είναι απείρως πιο ισορροπημένα, πιο ευχάριστα και ξεκούραστα στο άκουσμα, και φυσικά, πιο όμορφα και ελεγκάντ στην εμφάνιση και το φινίρισμα (δευτερεύον αλλά μετράει). Μόνο σε ανάλυση υπερτερούσαν τα...Κάντιλακ.
Τζίφος λοιπόν η πρώτη εξόρμηση...
Δεύτερη δεν ξέρω αν και πότε θα υπάρξει διότι, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις ηχείων και σαμπ, μ' έπιασαν κάτι περίεργοι πόνοι και πολύ φοβάμαι ότι έχω πάθει κοίλη... :nurse:

Βαριά ιστορία τελικά τα ηχεία, είτε τα ψάχνεις, είτε τα κουβαλάς...

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου...
Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και χαρούμενοι -bye-

Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Επισκεύθηκα χθες τον αντιπρόσωπο των ATC, Elac και B&W για τα SCM40 και FS249 των δυο πρώτων. Τελικά άκουσα "με το έτσι θέλω" ηχεία της τρίτης εκ των εταιριών και πρόταση να αλλάξω τον "χειρότερο λαμπάτο που υπάρχει" (η άποψή του για τον Cayin) με έναν Naim XS (την οποία Naim όλως τυχαίως αντιπροσωπεύει). Τα FS249 (που δεν είχε έτσι κι αλλιώς στην έκθεση) "δεν κάνουν για το χώρο μου" και τα FS247 (που είχε) "είναι κατώτερα από τα Cantus". Με λίγα λόγια... η Elac έχει κάνει την τύχη της στο Αμβούργο.
Για τα δε ATC, τα SCM40 (για τα οποία πρωτίστως πήγα) δεν δέχθηκε να μου τα βάλει να τα ακούσω διότι "άνοιξε ένα ζευγάρι στα οποία βρήκε πρόβλημα στις καμπίνες (?) και πλέον σκέφτεται ακόμα και να λύσει τη συνεργασία μαζί τους". Με λίγα λόγια... και η ATC έχει κάνει την τύχη της στο Αμβούργο.
Τελικά ο -κατα τ' άλλα- ευγενής κύριος αποφάσισε να ακούσω τον XS με τα μικρά Diamond της B&W! Τελειώνοντας το πρώτο τρακ (τόσο τα άντεξα) από το δισκάκι μου, τον παρακάλεσα να μου βάλει (τουλάχιστον) ένα ζευγάρι δαπέδου. Και έβαλε... Μήπως μαντέψατε ποιό;;; Ακριβώς! Το μεγαλύτερο Diamond!
Κι αφού τους έπλεξε εγκώμια και τους έγραψε διθυράμβους και παιάνες τον ρώτησα (από περιέργεια, μη φανταστείτε...) την τιμή τους. Η αλήθεια είναι πως κάποια στοιχεία τα βρήκα πιο ενδιαφέροντα σε σύγκριση με το αδελφάκι τους (ισορροπία, πιο "γεμάτη" εικόνα και μπάσα καλύτερα της ανυπαρξίας - ανάλυση είχαν και τα δυο), αλλά σας υπογράφω πως ούτε μεθυσμένος σκνίπα δεν θά' δινα 8 χιλιάρικα γι' αυτά τα ηχεία :ADFADF1:.
Ούτε βέβαια και 4,5 για τα "διαμαντάκια" τα οποίο κυριολεκτικά μου "έξυσαν" τα τύμπανα. Τα Cantus του 1,5 χιλιάρικου είναι απείρως πιο ισορροπημένα, πιο ευχάριστα και ξεκούραστα στο άκουσμα, και φυσικά, πιο όμορφα και ελεγκάντ στην εμφάνιση και το φινίρισμα (δευτερεύον αλλά μετράει). Μόνο σε ανάλυση υπερτερούσαν τα...Κάντιλακ.
Δεύτερη δεν ξέρω αν και πότε θα υπάρξει διότι, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις ηχείων και σαμπ, μ' έπιασαν κάτι περίεργοι πόνοι και πολύ φοβάμαι ότι έχω πάθει κοίλη... :nurse:

Καλή σου μέρα
Το εν λόγω κατάστημα ήταν ο αντιπρόσωπος στη Γερμανία ή απλά μεταπωλητής?
Αν θέλεις δώσε μου το όνομα του μαγαζιού να ενημερώσω την ATC.
Ευχαριστώ

βασικά χρησιμοποίησε κάτι σε σάντουιτς

Ναι....κλάμπ σάντουιτς!!:flipout:
Δεν δουλεύουν σωστά αυτά τα πράγματα παλληκάρια μου...
Μόνον λόγω χαμηλού κόστους θα πρότεινα κάτι τέτοιο.
Αν θες πραγματικά αποτελέσματα υπάρχουν εξαιρετικά αλλά δυστυχώς
ακριβά προιόντα, που όντως κάνουν τη διαφορά...

Παράξενη η συμπεριφορά του Γερμανού...
Σε δικό μας αντιπρόσωπο δεν έχω δεί τέτοια ανόητη αντιμετώπιση
σε πελάτη...
Τους χάλασε η Αγγελικούλα φαίνεται!

Μια χαρά δουλεύουν...Αυτοί που τα φτιάχνουν ξέρουν τι κάνουν.Είναι εξιδικευμένες βιομηχανίες,με εξειδικευμένους επιστήμονες κι εργαστήρια,που φτιάχνουν κι αντικραδασμικά υλικά,για συγκεκριμένες χρήσεις,που εκμεταλευόμαστε κι εμείς...

Οτι υπάρχουν και καλύτερα,που όμως κοστίζουν λόγω υλικών κι επεξεργασίας πολλά περισσότερα,δεν γεννάται θέμα(γεννάται όμως θέμα άν αυτοί που τα έφτιαξαν ξέρουν τι έφτιαξαν...).

Last edited:

Μια χαρά δουλεύουν...Αυτοί που τα φτιάχνουν ξέρουν τι κάνουν.

Οτι υπάρχουν και καλύτερα,που όμως κοστίζουν λόγω υλικών κι επεξεργασίας πολλά περισσότερα,δεν γεννάται θέμα(γεννάται όμως θέμα άν αυτοί που τα έφτιαξαν ξέρουν τι έφτιαξαν...).

Αφού στο έχω αποδείξει, τι με σκάς τώρα Διονυσάκο μ´?

Απάντηση: Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Αφού στο έχω αποδείξει, τι με σκάς τώρα Διονυσάκο μ´?

Βρε γενικά μιλάω...

Ωραιος ο αντιπροσωπος!!! Χα χα χα..τα κλωτσιδια του ηθελε..γκρικ γουει!
Άσ'τα Σίφη... Δράμα... (γκρικ σίτι!)

Καλή σου μέρα
Το εν λόγω κατάστημα ήταν ο αντιπρόσωπος στη Γερμανία ή απλά μεταπωλητής?
Αν θέλεις δώσε μου το όνομα του μαγαζιού να ενημερώσω την ATC.
Ευχαριστώ
Καλημέρα. Αντιπρόσωπος πρέπει να είναι, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι για όλη τη Γερμανία ή μόνο για το συγκεκριμένο κρατίδιο. Προσωπικά δεν επιθυμώ να ανακατευτώ περισσότερο με το θέμα. Αρκετά "χαλάστηκα" χθες...
Το σάιτ του μαγαζιού, για όποιον ενδιαφέρεται, είναι www.audiophonie.com

Παράξενη η συμπεριφορά του Γερμανού...
Σε δικό μας αντιπρόσωπο δεν έχω δεί τέτοια ανόητη αντιμετώπιση
Παρομοίως...

Μερικές σημειώσεις...

1) Από τα λεγόμενα και τη στάση του αντιπροσώπου απέναντι στην ATC, προκύπτει το (λογικό) συμπέρασμα οτι η λήξη της συνεργασίας τους είναι δεδομένη και θέμα χρόνου. Οποιαδήποτε παρέμβαση από τρίτο πρόσωπο (με αφορμή την προσωπική μου εμπειρία) δεν είναι επιθυμητή (από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον).

2) Η κήλη γράφεται με "η" (αυτοδιόρθωση). 'Οπως κι αν γράφεται πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: με ενοχλεί...

3) Τα σάντουιτς μπαγιάτεψαν...

4) Ο ενισχυτής μου μπήκε στο ebay...

Αυτός είναι ο αντιπρόσωπος της Γερμανίας για τα ATC (http://www.audiotra.de/index.php?idcat=181). Δεν έχω ιδέα που βρίσκεται και αυτό που βλέπω στο σάιτ του είναι τιμές χασάπη μαζί με το λίπος και το κόκκαλο. Αλλού δεν τα βρίσκω, μεταχειρισμένα επίσης δεν βρίσκω. Δυστυχώς τα εν λόγω ηχεία διαγράφονται από τη λίστα μου...

Nächste Haltestelle... Audio Physic

Φίλοι συμφορουμίτες μόλις ανακάλυψα αυτό... http://www.xtz.se/uk/products/speakers/99.36-piano και θα ήθελα την ταπεινή σας γνώμη. Η εταιρία είναι σουηδική και παρέχει δυνατότητα δοκιμής στο χώρο του αγοραστή (για 3 εβδομάδες). Τα ηχεία της φοράνε SEAS Excel και ribbon tweeters. Η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου (99.36) είναι 900 ευρώ το ζευγάρι (http://www.attsaar.de/Rechts/XTZ.html)!!! (να τσιμπηθώ? πρόκειται για όνειρο ή καμουφλαρισμένο εφιάλτη?).
Όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας γράψει παρακαλώ ένα σχόλιο...

Φίλοι συμφορουμίτες μόλις ανακάλυψα αυτό... http://www.xtz.se/uk/products/speakers/99.36-piano και θα ήθελα την ταπεινή σας γνώμη. Η εταιρία είναι σουηδική και παρέχει δυνατότητα δοκιμής στο χώρο του αγοραστή (για 3 εβδομάδες). Τα ηχεία της φοράνε SEAS Excel και ribbon tweeters. Η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου (99.36) είναι 900 ευρώ το ζευγάρι (http://www.attsaar.de/Rechts/XTZ.html)!!! (να τσιμπηθώ? πρόκειται για όνειρο ή καμουφλαρισμένο εφιάλτη?).
Όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας γράψει παρακαλώ ένα σχόλιο...

Το έχουμε συζητήσει εδώ αγαπητέ wahrheit242