Υπάρχουν χαρτιά εγγυήσεων τα οποία όταν αναφέρουν Πανευρωπαϊκή εγγύηση, γράφουν ακριβώς τον κάθε αντιπρόσωπο σε κάθε χώρα της Ε.Ε.
Υπάρχουν χαρτιά εγγυήσεων τα οποία όταν αναφέρουν Πανευρωπαϊκή εγγύηση, γράφουν ακριβώς τον κάθε αντιπρόσωπο σε κάθε χώρα της Ε.Ε.
Τα οποία δίνει ποιος. Αυτός ο ποιος μπορεί να έχει γράψει και εμένα -έχουμε δεν έχουμε σχέση- εγώ πώς δεσμεύομαι από αυτό έναντι του τρίτου;
+1000.Κατ'εμέ, ο αντιπρόσωπος κάθε χώρας είναι υποχρεωμένος να επισκευάζει οποιοδήποτε προϊόν αντιπροσωπεύει ο ίδιος στην χώρα που πωλεί, εφόσον φυσικά η αγορά έχει γίνει εντός της Ε.Ε.
Έτσι κ αλλιώς, τα έξοδα επισκευής (ανταλλακτικά+εργατικά) θα καλυφθούν από την 'μαμά' εταιρεία, ή τέλος πάντων, θα πρέπει να καλύπτονται.
Στους όρους μιας πανευρωπαϊκής εγγύησης δεν είναι η επισκευή του προϊόντος "στον τόπο σου". Μπορεί να μην υπάρχει καν αντιπρόσωπος στον τόπο σου μάλιστα.
Δηλαδή εάν σου πουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι δεν έχεις σχετικώς δικαίωμα ευθέως απέναντι στον εδώ αντιπρόσωπο, τι θα κάνεις, θα βγεις εδώ και θα ανασκευάσεις τα όσα έγραψες για "αντίθεση στα συναλλακτικά ήθη", για συμπεριφορά "υπεράνω νόμων" κλπ;
Προσωπικώς όταν δεν είμαι βέβαιος για κάτι, διατηρώ μία επιφύλαξη στον λόγο μου πάντως.
Μένει να δούμε αν οι Νόμοι του δίνουν το δικαίωμα να έχει τη συγκεκριμένη πολιτική ή απλά νομίζει ότι είναι υπεράνω των Νόμων...
Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδος λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελεί τον ελληνικό κόμβο ενός πανευρωπαϊκού δικτύου με στόχο την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών
Σχετικά με το ερώτημά σας, σας πληροφορούμε ότι το προϊόν οφείλει να έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση προκειμένου να μπορεί ο Έλληνας αντιπρόσωπος να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει.
Ενημέρωση και προστασία.
Άρα δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τόσο πολύ να κοινοποιήσει ο άνθρωπος το πρόβλημά του σε όλους τους αντίστοιχους φορείς.
Αν δεν έχει βάση η καταγγελία του, απλά θα ενημερωθεί σχετικά ενώ αν έχει κάποια βάση, θα προστατευθεί.![]()
Δεν εχω κρατησει την ακριβη διατυπωση αλλα μαλλον ρωτουσα αν ηταν υποχρεωμενος.
Φαντάζομαι όταν επικοινωνήσει μαζί τους θα του το διευκρινίσουν (και θα μας πει κι εμάς να μαθαίνουμε!).
Σε κάθε περίπτωση η Roksan ΟΦΕΙΛΕΙ να το επισκευάσει και θα πρέπει η ίδια να φροντίσει είτε να συμμορφώσει τον εδώ αντιπρόσωπο (που ενδέχεται να παραβιάζει και τη συμφωνία τους αλλα σίγουρα κάνει ζημιά στο όνομά της) είτε να βρει στον αγοραστή μία εναλλακτική που να μην τον επιβαρύνει οικονομικά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.