Λοιπόν, μετά από ένα πυρετώδες ΣΚ ενασχόλησης με το καινούργιο μου egreat έχω να συνοψίσω τα εξής για όσους σκέπτονται να το αγοράσουν, σημειώνοντας ότι το configuration μου είναι με εξωτερικό δίσκο σάτα, έχω εγκαταστήσει τις nmt εφαρμογές και ό,τι γράφω ισχύει για αυτήν την περίπτωση.
1. Η εγκατάσταση των εφαρμογών και το φορμάρισμα του δίσκου σε ext3 είναι παιχνιδάκι.
2. Το δίκτυο δούλεψε καυτευθείαν. Βλέπω το PC μου και το PC μου βλέπει το Egreat χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσοχή μόνον στο μέγεθος των ονομάτων των φακέλων στο PC. Αν ο κοινόχρηστος φάκελος έχει μεγάλο μήκος ονόματος μπερδεύεται. Με τα ελληνικά κανένα πρόβλημα και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλ. και το PC βλέπει τον σάτα κανονικά και το egreat βλέπει τον δίσκο του PC κανονικά και με ελληνικά ονόματα αρχείων και φακέλων.
3. Ό,τι avi δοκίμασα που ήταν σε 4:3 μπορώ να το απλώσω σε 16:9.
4. DVD ISO που είναι σε 4:3 δεν απλώνονται σε 16:9, παρά μόνον ζουμάρονται.
5. Αρχικά το σύνδεσα με YUV (component), γιατί ο Denon μου (2807) δεν είχε άλλη HDMI ελεύθερη. Την άλλη μέρα πρόσεξα ότι βγάζει ένα "ψαροκόκαλλο," κάτι σαν κυματάκι πάνω από την εικόνα. Ανεπαίσθητο σε απόσταση μεγαλύτερη από 30 εκατοστά σε 37αρα Samsung. Δοκίμασα με απευθείας σύνδεση πάνω στην TV και πάλι το ίδιο. Τελικά έβγαλα τον δορυφορικό μου δέκτη από το HDMI και τον έβαλα στο YUV και έβαλα στη θέση του το egreat με HDMI. Η εικόνα είναι πλέον τζάμι. Και για όσους αναρωτιούνται ο δορυφορικός δέκτης IPBox 910 HD παίζει τζάμι και με YUV, χωρίς διαφορά αν είναι απευθείας στην TV ή μέσω Denon 2807, άρα το φταίξιμο για το "ψαροκόκαλλο" ανήκει στο egreat. Προσοχή λοιπόν σε όσους σκέπτονται να το συνδέσουν έτσι. Το φαινόμενο δεν είναι εμφανές πάντα, γίνεται πιο έντονο σε σκοτεινές εικόνες. Προφανώς η υλοποίηση των αναλογικών κυκλώματων είναι πλημελής (ίσως όχι αδικαιολόγητα σε ένα τόσο φθηνό μηχάνημα).
6. Σύνδεσα πάνω έναν δίσκο WD Mybook με USB και άρχισα να μεταφέρω ολόκληρους φακέλους αρχείων (και με ελληνικά ονόματα) χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά μόνον σε μια περίπτωση όπου το μηχάνημα κράσαρε άγνωστο γιατί. Συνολικά μετέφερα περίπου 50 GB σε μία ώρα μαζί με το κρασάρισμα που αρκετή ώρα δεν είχα καταλάβει ότι δεν έκανε τίποτα. Ίσως κάποιο αρχείο να είχε πρόβλημα και να κόλλησε.
7. Ενα DVD ISO ενώ μου το έπαιζε από τον USB αρνούνταν να μου το παίξει από τον σάτα. (Ίσως η αιτία του κρασαρίσματος

Όταν το ξανακοπιάρισα πάλι δεν δούλευε. Ξαφνικά από το πουθενά μου εμφανίστηκε ένας φάκελος "copy of ..." της ταινίας που ήθελα. Από εκεί έπαιζε !!! Όταν μετονόμασα τον φάκελο πάλι δεν έπαιζε. Τον ξαναέκανα "copy of..." και παίζει !!! Άντε βγάλε συμπέρασμα...
8. Το ιντερνετικό ράδιο είναι καταπληκτικό. Έχει και αρκετούς ελληνικούς σταθμούς, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε WMA. Μόνον MP3 streams. Μπορεί κανείς να βρεί ή να φτιάξει μια html σελίδα με τα λινκς των σταθμών που θέλει και να την φορτώσει στο μηχάνημα και μετά να επιλέγει με το χειριστήριο αυτό που θέλει.
9. Το μηχάνημα ζεσταίνεται αρκετά και θα ήθελα την άποψη και των υπολοίπων σε αυτό το ζήτημα.
10. Για τους ελληνικούς υπότιτλους χάριν πληρότατας αναφέρω ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τους βάζεις σε ό,τι ύψος θέλεις, τους συγχρονίζεις, αλλάζει χρώμα, τί άλλο μπορεί να θέλει κανείς;
Γενικά οι εντυπώσεις είναι θετικές. Με 105+52=157 Ευρώ για egreat και δίσκο σάτα πιστεύω ότι είναι ακτύπητο.
Έχω μόνον την εξής απορία. Τo Myihome σε τι χρησιμέυει; Το έβαλα κάποια στιγμή δεν μου άρεσε και το ξήλωσα. Ούτως ή άλλως το δίκτυο δούλευε και δουλεύει και χωρίς αυτό.