EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Για σας παιδιά,

Αγόρασα κι εγώ το Μ34Α, είδα ταινίες, με το δίκτυο κανένα πρόβλημα, το μηχανάκι δουλεύει μια χαρά, αλλά στο Setup Menu δεν υπάρχει το NMT tools wizard!!

Εγκατέστησα το νέο firmware, αλλά πάλι δεν υπάρχει τίποτα.

Πως θα εμφανιστεί ο ΝΜΤ wizard?

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Μήπως είναι ελλατωματικό και πρέπει να το επιστρέψω;

Ευχαριστώ

Θόδωρος

καταρχην για να δουλεψει το nmt θα πρεπει ο δισκος να ειναι στον ενσωματωμενο controler του egreat.δηλαδη ενας "γυμνος" σατα δισκος,ενωμενος με το καλωδιο που παρεχεται στην συσκευασια του M34.
το αρχειο nmt,βρισκεται μεσα στο δισκακι που επισης περιεχει η συσκευασια.
βαζεις ενα φλασακι με το nmt χυμα και πηγαινεις στην επιλογη "εγκατασταση".
επιλεγεις τον wizard και τα κανει ολα μονο του.
εαν ο σκληρος σου ειναι usb,τοτε δεν προκειται να δεις το μενου που ζητας.

το τηλεκοντρολ του 31Β έχει 4 χρωματιστά πλήκτρα που σου αλλάζουν την λειτουργία (video/mp3/pics/files). Υπάρχει κάτι τέτοιο στο τηλεκοντρολ του 34Α ? (το 34Α δουλεύει μια χαρά με το τηλεκοντρολ του 31Β).

Λοιπόν, μετά από ένα πυρετώδες ΣΚ ενασχόλησης με το καινούργιο μου egreat έχω να συνοψίσω τα εξής για όσους σκέπτονται να το αγοράσουν, σημειώνοντας ότι το configuration μου είναι με εξωτερικό δίσκο σάτα, έχω εγκαταστήσει τις nmt εφαρμογές και ό,τι γράφω ισχύει για αυτήν την περίπτωση.

1. Η εγκατάσταση των εφαρμογών και το φορμάρισμα του δίσκου σε ext3 είναι παιχνιδάκι.
2. Το δίκτυο δούλεψε καυτευθείαν. Βλέπω το PC μου και το PC μου βλέπει το Egreat χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσοχή μόνον στο μέγεθος των ονομάτων των φακέλων στο PC. Αν ο κοινόχρηστος φάκελος έχει μεγάλο μήκος ονόματος μπερδεύεται. Με τα ελληνικά κανένα πρόβλημα και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλ. και το PC βλέπει τον σάτα κανονικά και το egreat βλέπει τον δίσκο του PC κανονικά και με ελληνικά ονόματα αρχείων και φακέλων.
3. Ό,τι avi δοκίμασα που ήταν σε 4:3 μπορώ να το απλώσω σε 16:9.
4. DVD ISO που είναι σε 4:3 δεν απλώνονται σε 16:9, παρά μόνον ζουμάρονται.
5. Αρχικά το σύνδεσα με YUV (component), γιατί ο Denon μου (2807) δεν είχε άλλη HDMI ελεύθερη. Την άλλη μέρα πρόσεξα ότι βγάζει ένα "ψαροκόκαλλο," κάτι σαν κυματάκι πάνω από την εικόνα. Ανεπαίσθητο σε απόσταση μεγαλύτερη από 30 εκατοστά σε 37αρα Samsung. Δοκίμασα με απευθείας σύνδεση πάνω στην TV και πάλι το ίδιο. Τελικά έβγαλα τον δορυφορικό μου δέκτη από το HDMI και τον έβαλα στο YUV και έβαλα στη θέση του το egreat με HDMI. Η εικόνα είναι πλέον τζάμι. Και για όσους αναρωτιούνται ο δορυφορικός δέκτης IPBox 910 HD παίζει τζάμι και με YUV, χωρίς διαφορά αν είναι απευθείας στην TV ή μέσω Denon 2807, άρα το φταίξιμο για το "ψαροκόκαλλο" ανήκει στο egreat. Προσοχή λοιπόν σε όσους σκέπτονται να το συνδέσουν έτσι. Το φαινόμενο δεν είναι εμφανές πάντα, γίνεται πιο έντονο σε σκοτεινές εικόνες. Προφανώς η υλοποίηση των αναλογικών κυκλώματων είναι πλημελής (ίσως όχι αδικαιολόγητα σε ένα τόσο φθηνό μηχάνημα).
6. Σύνδεσα πάνω έναν δίσκο WD Mybook με USB και άρχισα να μεταφέρω ολόκληρους φακέλους αρχείων (και με ελληνικά ονόματα) χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά μόνον σε μια περίπτωση όπου το μηχάνημα κράσαρε άγνωστο γιατί. Συνολικά μετέφερα περίπου 50 GB σε μία ώρα μαζί με το κρασάρισμα που αρκετή ώρα δεν είχα καταλάβει ότι δεν έκανε τίποτα. Ίσως κάποιο αρχείο να είχε πρόβλημα και να κόλλησε.
7. Ενα DVD ISO ενώ μου το έπαιζε από τον USB αρνούνταν να μου το παίξει από τον σάτα. (Ίσως η αιτία του κρασαρίσματος;) Όταν το ξανακοπιάρισα πάλι δεν δούλευε. Ξαφνικά από το πουθενά μου εμφανίστηκε ένας φάκελος "copy of ..." της ταινίας που ήθελα. Από εκεί έπαιζε !!! Όταν μετονόμασα τον φάκελο πάλι δεν έπαιζε. Τον ξαναέκανα "copy of..." και παίζει !!! Άντε βγάλε συμπέρασμα...
8. Το ιντερνετικό ράδιο είναι καταπληκτικό. Έχει και αρκετούς ελληνικούς σταθμούς, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε WMA. Μόνον MP3 streams. Μπορεί κανείς να βρεί ή να φτιάξει μια html σελίδα με τα λινκς των σταθμών που θέλει και να την φορτώσει στο μηχάνημα και μετά να επιλέγει με το χειριστήριο αυτό που θέλει.
9. Το μηχάνημα ζεσταίνεται αρκετά και θα ήθελα την άποψη και των υπολοίπων σε αυτό το ζήτημα.
10. Για τους ελληνικούς υπότιτλους χάριν πληρότατας αναφέρω ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τους βάζεις σε ό,τι ύψος θέλεις, τους συγχρονίζεις, αλλάζει χρώμα, τί άλλο μπορεί να θέλει κανείς;

Γενικά οι εντυπώσεις είναι θετικές. Με 105+52=157 Ευρώ για egreat και δίσκο σάτα πιστεύω ότι είναι ακτύπητο.

Έχω μόνον την εξής απορία. Τo Myihome σε τι χρησιμέυει; Το έβαλα κάποια στιγμή δεν μου άρεσε και το ξήλωσα. Ούτως ή άλλως το δίκτυο δούλευε και δουλεύει και χωρίς αυτό.

επειδη ειμαι ψιλοασχετος με την εν λογο φαση, υπαρχει λογος να αγορασεις κατι τετοιο εαν εχεις καλο λαπτοπ με hdmi για τις matroskes? τι παραπανω μπορει να προσφερει???(οσον αφορα μονο την θεαση ταινιων mkv κι οχι σαφως ολα τα αλλα που προσφερει)

επειδη ειμαι ψιλοασχετος με την εν λογο φαση, υπαρχει λογος να αγορασεις κατι τετοιο εαν εχεις καλο λαπτοπ με hdmi για τις matroskes? τι παραπανω μπορει να προσφερει???(οσον αφορα μονο την θεαση ταινιων mkv κι οχι σαφως ολα τα αλλα που προσφερει)

ειναι ενα μηχανακι Plug&play που σε βγαζει απο πολλους μπελαδες.
ξεμπλεκεις απο codecs.παιζουν τα παντα χωρις καποια ιδιαιτερη ρυθμιση.
το σεταρεις μια φορα στην αρχη και καθαρισες.
φορτωνεις σ`εναν σκληρο,video/ταινιες/μουσικη,παιρνεις το control στο χερι και μεσα απο ενα ευκολο μενου,βλεπεις και ακους οτι θες.
μπορει να το χειριστει ολη η φαμιλια πανευκολα.
το htpc βεβαια εχει αλλες δυνατοτητες(ειδικα απο πλευρας ισχυος)αλλα-πιστεψε με-δεν θα σου λειψει καθολου.
οτι το εχω ταισει μεχρι στιγμης,δεν εχει πει οχι πουθενα.
μεχρι και καποια 5καναλα dtsAudio που το pc κλειδωνε πεισματικα,αυτο τα παιζει χωρις κανενα προβλημα και με πολυ καλο ηχο.
στην τελικη-εαν το παρεις και "πρασινα"-γιατι να παιζει ενα ολοκληρο Pc με 500αρι τροφοδοτικο ενα 2ωρο για μια ταινια και να μην δουλευει "ησυχα" το μικρο κουτακι και μαλιστα με μηδαμινη καταναλωση..?

Συμφωνώ και στο οικολογικό θέμα και στο θέμα της ευχρηστίας. Όλο το ΣΚ ήμουν τόσο κολημένος με το σετάρισμα που ξέχασα να εξηγήσω στη γυναίκα μου πώς να το χρησιμοποιεί. Σήμερα το πρωϊ ο πιτσιρικάς ήθελε να δει κινούμενα σχέδια και όλα πήγαν μια χαρά, χωρίς να με πάρουν καν τηλέφωνο !!! Η μόνη πατάτα ἠταν ότι όταν γύρισα βρήκα τον δορυφορικό δέκτη αναμένο, τον οποίο η γυναίκα μου άναψε κατά λάθος νομίζοντας ότι "αυτό είναι το καινούργιο μαύρο κουτί που αγόρασες..." και μετά ξέχασε να το σβήσει. Όταν της έδειξα το egreat που στεκότανε δίπλα στον IPCom 910HD έχοντας το 1/4 του μεγέθους έπαθε πλάκα. "Τι, αυτό είναι όλο;"

Συμφωνώ και στο οικολογικό θέμα και στο θέμα της ευχρηστίας. Όλο το ΣΚ ήμουν τόσο κολημένος με το σετάρισμα που ξέχασα να εξηγήσω στη γυναίκα μου πώς να το χρησιμοποιεί. Σήμερα το πρωϊ ο πιτσιρικάς ήθελε να δει κινούμενα σχέδια και όλα πήγαν μια χαρά, χωρίς να με πάρουν καν τηλέφωνο !!! Η μόνη πατάτα ἠταν ότι όταν γύρισα βρήκα τον δορυφορικό δέκτη αναμένο, τον οποίο η γυναίκα μου άναψε κατά λάθος νομίζοντας ότι "αυτό είναι το καινούργιο μαύρο κουτί που αγόρασες..." και μετά ξέχασε να το σβήσει. Όταν της έδειξα το egreat που στεκότανε δίπλα στον IPCom 910HD έχοντας το 1/4 του μεγέθους έπαθε πλάκα. "Τι, αυτό είναι όλο;"

ακριβως-απλα και ομορφα.....

Λοιπόν, μετά από ένα πυρετώδες ΣΚ ενασχόλησης με το καινούργιο μου egreat έχω να συνοψίσω τα εξής για όσους σκέπτονται να το αγοράσουν, σημειώνοντας ότι το configuration μου είναι με εξωτερικό δίσκο σάτα, έχω εγκαταστήσει τις nmt εφαρμογές και ό,τι γράφω ισχύει για αυτήν την περίπτωση.

1. Η εγκατάσταση των εφαρμογών και το φορμάρισμα του δίσκου σε ext3 είναι παιχνιδάκι.
2. Το δίκτυο δούλεψε καυτευθείαν. Βλέπω το PC μου και το PC μου βλέπει το Egreat χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσοχή μόνον στο μέγεθος των ονομάτων των φακέλων στο PC. Αν ο κοινόχρηστος φάκελος έχει μεγάλο μήκος ονόματος μπερδεύεται. Με τα ελληνικά κανένα πρόβλημα και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλ. και το PC βλέπει τον σάτα κανονικά και το egreat βλέπει τον δίσκο του PC κανονικά και με ελληνικά ονόματα αρχείων και φακέλων.
3. Ό,τι avi δοκίμασα που ήταν σε 4:3 μπορώ να το απλώσω σε 16:9.
4. DVD ISO που είναι σε 4:3 δεν απλώνονται σε 16:9, παρά μόνον ζουμάρονται.
5. Αρχικά το σύνδεσα με YUV (component), γιατί ο Denon μου (2807) δεν είχε άλλη HDMI ελεύθερη. Την άλλη μέρα πρόσεξα ότι βγάζει ένα "ψαροκόκαλλο," κάτι σαν κυματάκι πάνω από την εικόνα. Ανεπαίσθητο σε απόσταση μεγαλύτερη από 30 εκατοστά σε 37αρα Samsung. Δοκίμασα με απευθείας σύνδεση πάνω στην TV και πάλι το ίδιο. Τελικά έβγαλα τον δορυφορικό μου δέκτη από το HDMI και τον έβαλα στο YUV και έβαλα στη θέση του το egreat με HDMI. Η εικόνα είναι πλέον τζάμι. Και για όσους αναρωτιούνται ο δορυφορικός δέκτης IPBox 910 HD παίζει τζάμι και με YUV, χωρίς διαφορά αν είναι απευθείας στην TV ή μέσω Denon 2807, άρα το φταίξιμο για το "ψαροκόκαλλο" ανήκει στο egreat. Προσοχή λοιπόν σε όσους σκέπτονται να το συνδέσουν έτσι. Το φαινόμενο δεν είναι εμφανές πάντα, γίνεται πιο έντονο σε σκοτεινές εικόνες. Προφανώς η υλοποίηση των αναλογικών κυκλώματων είναι πλημελής (ίσως όχι αδικαιολόγητα σε ένα τόσο φθηνό μηχάνημα).
6. Σύνδεσα πάνω έναν δίσκο WD Mybook με USB και άρχισα να μεταφέρω ολόκληρους φακέλους αρχείων (και με ελληνικά ονόματα) χωρίς κανένα πρόβλημα, παρά μόνον σε μια περίπτωση όπου το μηχάνημα κράσαρε άγνωστο γιατί. Συνολικά μετέφερα περίπου 50 GB σε μία ώρα μαζί με το κρασάρισμα που αρκετή ώρα δεν είχα καταλάβει ότι δεν έκανε τίποτα. Ίσως κάποιο αρχείο να είχε πρόβλημα και να κόλλησε.
7. Ενα DVD ISO ενώ μου το έπαιζε από τον USB αρνούνταν να μου το παίξει από τον σάτα. (Ίσως η αιτία του κρασαρίσματος;) Όταν το ξανακοπιάρισα πάλι δεν δούλευε. Ξαφνικά από το πουθενά μου εμφανίστηκε ένας φάκελος "copy of ..." της ταινίας που ήθελα. Από εκεί έπαιζε !!! Όταν μετονόμασα τον φάκελο πάλι δεν έπαιζε. Τον ξαναέκανα "copy of..." και παίζει !!! Άντε βγάλε συμπέρασμα...
8. Το ιντερνετικό ράδιο είναι καταπληκτικό. Έχει και αρκετούς ελληνικούς σταθμούς, αλλά δεν κατάφερα τίποτα σε WMA. Μόνον MP3 streams. Μπορεί κανείς να βρεί ή να φτιάξει μια html σελίδα με τα λινκς των σταθμών που θέλει και να την φορτώσει στο μηχάνημα και μετά να επιλέγει με το χειριστήριο αυτό που θέλει.
9. Το μηχάνημα ζεσταίνεται αρκετά και θα ήθελα την άποψη και των υπολοίπων σε αυτό το ζήτημα.
10. Για τους ελληνικούς υπότιτλους χάριν πληρότατας αναφέρω ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα, τους βάζεις σε ό,τι ύψος θέλεις, τους συγχρονίζεις, αλλάζει χρώμα, τί άλλο μπορεί να θέλει κανείς;

Γενικά οι εντυπώσεις είναι θετικές. Με 105+52=157 Ευρώ για egreat και δίσκο σάτα πιστεύω ότι είναι ακτύπητο.

Έχω μόνον την εξής απορία. Τo Myihome σε τι χρησιμέυει; Το έβαλα κάποια στιγμή δεν μου άρεσε και το ξήλωσα. Ούτως ή άλλως το δίκτυο δούλευε και δουλεύει και χωρίς αυτό.

Ποιον ακριβως δισκο αγορασες?

Αναφορικά με το ιντερνετικό ραδιόφωνο, τελικά κατάφερα να παίξω και σταθμό που κάνει stream σε WMA και όχι σε MP3 (shoutcast) που υποτίθεται ότι μόνον αυτό υποστηρίζει. Λοιπόν γράφουμε μια αράδα html ως εξής:

<a href="rtsp://mediaserver.otenet.gr/ecclesia" aod>ECCLESIA OTENET</a>

Το σώζουμε ως radio.htm στον φάκελο download και το εκτελούμε από το τελευταίο δεξιά μενού της επιλογής τύπου αρχείου (όχι video, όχι ήχο, όχι φωτό, το άλλο τέρμα δεξιά).

Με το που θα επιλέξουμε το σταθμό η κάρτα γραφικών θα σβήσει (εικόνα από πουθενά) και ο ήχος θα βγαίνει μόνον από την αναλογική έξοδο (HDMI νεκρό). Δε δοκίμασα αν βγαίνει από την οπτική ίνα. Τέλος πάντων παίζει και μας δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε και σταθμούς σε WMA !!! Δοκιμάστε το !

παιδια γεια σας ειμαι αρχαριος και ασχετος με το pc θα ηθελα τη βοηθεια σας
εχω και εγω το egreat M34A το εχω συνδεσει με το pc με ethrnet μεσο δυκτιου.καποιες mkv ταινιες τις βλεπω κανονικα .καποιες χωρις ελληνικους υποτιτλους.και καποιες καθολου μονο τα sample που ειναι mkv.γιατι δε διαβαζει τα αλλα αρχεια με διαφορετικη καταληξη οπως και τα ξεχωριστα srt.πρεπει να αναβαθμησω το firware? η πρεπει να αλλαξω με καποιο τροπο την καταληξη στα αρχεια ωστε να τα διαβαζει το εχω αγορασει πριν 1 μηνα.

Σασ ευχαριστω

Last edited by a moderator:
παιδια γεια σας ειμαι αρχαριος και ασχετος με το pc θα ηθελα τη βοηθεια σας
εχω και εγω το egreat M34A το εχω συνδεσει με το pc με ethrnet μεσο δυκτιου.καποιες mkv ταινιες τις βλεπω κανονικα .καποιες χωρις ελληνικους υποτιτλους.και καποιες καθολου μονο τα sample που ειναι mkv.ολες οι ταινιες ειναι κατεβασμενες απο torrent.γιατι δε διαβαζει τα αλλα αρχεια με διαφορετικη καταληξη οπως και τα ξεχωριστα srt.πρεπει να αναβαθμησω το firware? η πρεπει να αλλαξω με καποιο τροπο την καταληξη στα αρχεια ωστε να τα διαβαζει το εχω αγορασει πριν 1 μηνα.

Σασ ευχαριστω

για να παιξουν οι υποτιτλοι πρεπει να εχουν ακριβως το ιδιο ονομα με το αρχειο mkv.
update καλο θα ειναι να κανεις ετσι κι`αλλιως.

Μου συμβαίνει το εξής πρόβλημα: Σε ματρόσκες με ενσωματωμένους υπότιτλους (π.χ. αγγλικούς), παρόλο που έχω ξεχωριστό αρχείο .srt με ελληνικούς υπότιτλους, και κάνω off στους ενσωματωμένους υπότιτλους (από το κουμπι subs του τηλεκοντρολ), δεν μου δείχνει με τίποτα τους ελληνικούς (σαν να μην υπάρχει δηλ. το αρχείο .srt).

Συμβαίνει σε κανένα άλλο αυτό το πρόβλημα???

δηλαδη μπορω να τα αλλαξω με καποιο τροπο? το NMT application τι ειναι ?

σε ευχαριστω

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Μου συμβαίνει το εξής πρόβλημα: Σε ματρόσκες με ενσωματωμένους υπότιτλους (π.χ. αγγλικούς), παρόλο που έχω ξεχωριστό αρχείο .srt με ελληνικούς υπότιτλους, και κάνω off στους ενσωματωμένους υπότιτλους (από το κουμπι subs του τηλεκοντρολ), δεν μου δείχνει με τίποτα τους ελληνικούς (σαν να μην υπάρχει δηλ. το αρχείο .srt).

Συμβαίνει σε κανένα άλλο αυτό το πρόβλημα???
Μην κάνεις off τους υπότιτλους από το κουμπί. 'Οταν έχεις εξωτερικό αρχείο, βλέπει αυτό και όχι τους εσωτερικούς.
Αν πατήσεις off τους απενεργοποιείς. (εννοείται ότι οι εξωτερικοί υπότιτλοι και η ματρόσκα έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα).

Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Μην κάνεις off τους υπότιτλους από το κουμπί. 'Οταν έχεις εξωτερικό αρχείο, βλέπει αυτό και όχι τους εσωτερικούς.
Αν πατήσεις off τους απενεργοποιείς. (εννοείται ότι οι εξωτερικοί υπότιτλοι και η ματρόσκα έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνομα).

Μα αυτό ακριβώς λέω, αν το έχω τα subs στο on από το κουμπί, πάει και διαβάζει μόνο τους υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι στο αρχείο και όχι τον εξωτερικό υπότιτλο (που εννοείται έχει ακριβώς το ίδιο όνομα)