Είμαι ενθουσιασμένος !

συγνώμη βρε παίδες, αλλά....
το είχα πάθει αυτό με ένα symphonic line...
το είχα πάθει αυτό με ένα cary...
τώρα με ένα esoteric....

πολύ ταπί και ψύχραιμοι είσαστε με τα μηχανάκια αυτά.
Δηλαδή αν αυτά ξεσυγχρονίζουν τα ρολογάκια τους και έχουν ψυχρές κολλήσεις τότε τι να πεί ο κάτοχος ενός ταπεινού 50es ?
Θεωρητικά θα πρέπει να το έχει όλη μέρα ανοιχτό και να είναι με ένα κολλητήρι στο χέρι.
(που ευτυχώς γιά 5 χρόνια μεταχείρα και ποιός ξέρει τί πριν, δεν έχει πει κίχ...)

Δεν γίνονται αυτά Μήτσο σε μεγάλους γιαπωνέζους κατασκευαστές.

Είναι φανερό,ότι έχει πέσει τρελλή "δημιουργική φαντασία" και χέρι μέσα απο άσχετους.

Μα.δεν ειπα το αντιθετο,αλλα το μηχανημα δεν ειναι καινουργιο και ο χρονος κανει την ''δουλεια'' του παντου.Μια απο τις χειροτερες περιπτωσεις που μου ειχε τυχει θυμαμαι,ηταν σε ενα βιντεο Toshiba,οπου η αντιπροσωπεια τοτε(1989) ,δεν καταφερε κατι μετα απο τρεις επισκεψεις,συν αλλες δυο επισκεψεις σε εργαστηρια-τεχνικους,οι οποιοι παλι δεν καταφεραν κατι. Το μηχανημα εκει που επαιζε,παταγε stop μονο του.Ηταν ψυχρη κολληση,που βρεθηκε μετα απο δυο μηνες αναζητησεων και συνεχων δοκιμων μου,αφου με ειχε πιασει μανια να το φτιαξω! Το ''αστειο'' ηταν αλλο ομως και εχει να κανει με τα χρηματα που ζητησα για την επισκευη του,15000δρχ τοτε,οπου τσακωθηκα με τον ιδιοκτητη του,γιατι οταν του ειπα την βλαβη,γυρισε και μου ειπε '' και καλα,για μια κολλησουλα 15000?) Ειπα να του το κανω Βανγκονγκ ,αλλα εδωσα τοπο στην οργη... Οι ψυχρες κολλησεις σε καποιες περιπτωσεις παντως,ειναι παλιοκατασταση και σε ακραιες περιπτωσεις δεν βρισκονται κιολας δυστυχως...Καλημερες-bye-

Re: Απάντηση: Είμαι ενθουσιασμένος !

Δεν γίνονται αυτά Μήτσο σε μεγάλους γιαπωνέζους κατασκευαστές.

Είναι φανερό,ότι έχει πέσει τρελλή "δημιουργική φαντασία" και χέρι μέσα απο άσχετους.

το σχόλιό μου πάει και στην "φιλοσοφία" της στωϊκής αποδοχής του γεγονότος.

Πάντως μιά και είπα γιά το 50άρι μου, τώρα που έβλεπα τις φωτό του Μιχάλη θυμήθηκα ακριβώς την ίδια διαδικασία πριν 5 χρόνια.
Διπλά κουτιά, τυλίγματα, και αντί ψύκτρας στραβωμένης ένα ρυθμιστικό να γυρίζει ελαφρά έκκεντρα.
Αλλά ηχητικά άψογο.
Θυμάμαι όταν το πήρα από το ταχυδρομείο το άνοιξα στη μέση του δρόμου μέσα στον πορτμπαγκάζ γιά να δώ αν όλα είναι μέσα...προπάντων το stabilizer....
Όταν σιγουρεύτηκα ότι όλα ήταν μέσα το πήγα σπίτι...

κι ομως υπαρχουν.

εχω φτιαξη παρα πολλες τηλεορασεις επωνυμες

απλα μια κολληση μπορη να δουλευη μια χαρα για

χρονια και μετα να γινη ψυχρη.

Απάντηση: Re: Είμαι ενθουσιασμένος !

κι ομως υπαρχουν.

εχω φτιαξη παρα πολλες τηλεορασεις επωνυμες

απλα μια κολληση μπορη να δουλευη μια χαρα για

χρονια και μετα να γινη ψυχρη.

Που είχαν συναρμολογηθεί αυτές οι τηλεοράσεις και πώς;Με τι υλικό κόλλησης;

Τι να σας πω βρε παιδιά...
Εμένα αυτά που μου μετέφεραν τηλεφωνικά είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα από την μεταφορά από Αγγλία - Ελλάδα, προφανώς χτυπήθηκε κ κάποια κόλληση ελαφρώς έφυγε από την θέση της κ μετά την ζέστη την πολύωρης χρήσης αυτή σταματά να παίζει.
Μου είπε ότι την/τις πέρασε ξανά κ μετά από 2 περίπου ημέρες λειτουργίας σχεδόν σερί δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
Επίσης, μου είπε ότι το transport με εξωτερικό dac δουλεύει μια χαρά κ επίσης ότι τα dacs του φαίνονται μια χαρά, εκτός απροόπτου.
Αν τελικά μου επιστραφεί κ είναι μια χαρά, τότε δεν θα προβληματιστώ κ πολύ για το τι είχε...ο γιατρός είναι εμπιστοσύνης μου κ εμπιστοσύνης του ανθρώπου που το έδωσα για να του το δώσει, όπως κ γνώστης πολύ καλά τέτοιων μηχανημάτων.
Βρίσκω πάντως λογικό μετά από κάποια πολυετή χρήση κ με βίαιη μεταφορά μια κόλληση να έφυγε κ να γίνεται το κακό όταν ζεσταίνεται...γιατί το φαινόμενο το παρουσιάζει μόνο μετά από 2-3 ώρες σερί λειτουργίας. Κ μάλιστα όταν το παρουσιάζει, όταν το άφηνα να κρυώσει για 10 λεπτά, μετά ξανάπαιζε άλλες τόσες ώρες σερί.

Απάντηση: Re: Είμαι ενθουσιασμένος !

συγνώμη βρε παίδες, αλλά....
το είχα πάθει αυτό με ένα symphonic line...
το είχα πάθει αυτό με ένα cary...
τώρα με ένα esoteric....

πολύ ταπί και ψύχραιμοι είσαστε με τα μηχανάκια αυτά.
Δηλαδή αν αυτά ξεσυγχρονίζουν τα ρολογάκια τους και έχουν ψυχρές κολλήσεις τότε τι να πεί ο κάτοχος ενός ταπεινού 50es ?
Θεωρητικά θα πρέπει να το έχει όλη μέρα ανοιχτό και να είναι με ένα κολλητήρι στο χέρι.
(που ευτυχώς γιά 5 χρόνια μεταχείρα και ποιός ξέρει τί πριν, δεν έχει πει κίχ...)

Σε αυτό που λες πάντως η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου στην μέση.
Ανεξαρτήτως εταιρείας κ γραμμής παραγωγής, όλα τα μηχανήματα θεωρώ μετά από πολυετή χρήση, σίγουρα κάτι θα παρουσιάσουν.
Είναι δλδ σαν να λέμε ότι επειδή πήρα bmw m5 με 100.000 ευρώ δεν θα πάθει ποτέ τίποτα.....τα ίδια χρόνια εγγύησης έχει με την απλή 316...

Πως είχαν ξεκολήσει;Απίθανο μου φαίνεται,εκτός κι άν ο προηγούμενος κάτοχος είχε κάνει μοντιφιές...
Ισως ως αποτελεσμα του γεγονοτος κατα το οποιο στραβωσε η ψυκτρα (πχ πεσιμο)?

Βρίσκω πάντως λογικό μετά από κάποια πολυετή χρήση κ με βίαιη μεταφορά μια κόλληση να έφυγε κ να γίνεται το κακό όταν ζεσταίνεται...γιατί το φαινόμενο το παρουσιάζει μόνο μετά από 2-3 ώρες σερί λειτουργίας. Κ μάλιστα όταν το παρουσιάζει, όταν το άφηνα να κρυώσει για 10 λεπτά, μετά ξανάπαιζε άλλες τόσες ώρες σερί.

Αν δεις ότι συνεχίζει να σου κάνει το ίδιο, να ακούς μια βινύλιο - μια CD εναλλάξ, για να μην προλαβαίνει να ζεσταίνεται! :D

Re: Απάντηση: Re: Είμαι ενθουσιασμένος !

Που είχαν συναρμολογηθεί αυτές οι τηλεοράσεις και πώς;Με τι υλικό κόλλησης;

philips,telefunken,grundig,itt,saba, δεν μπορω να ξερω τι συναρμολογηση χρησιμοποιη ο καθε κατασκευαστης αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν γινονται
με το χερι.

υλικο επειδη ειναι και καποια χρονια μαλλον ηταν απλη κοληση με μολυβδο.

σε αυτην την περιπτωση ωστοσο απο τα λεγομενα του μιχαλη δεν ειναι ψυχρη
κοληση αλλα καποια κοληση ραγισε με το χτυπημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι ενθουσιασμένος !

Αν δεις ότι συνεχίζει να σου κάνει το ίδιο, να ακούς μια βινύλιο - μια CD εναλλάξ, για να μην προλαβαίνει να ζεσταίνεται! :D

:flipout:
Σωστό κ αυτό !
Έτσι κ αλλιώς, να ακούσω cd 3+ ώρες συνεχόμενα δεν το κάνω, που χρόνος...
Οπότε, μια χαρά ! :flipout:

Μπορεί η κόλληση να δουλεύει καλά για καιρό, αλλά να αρχίσει να σκουριάζει ή να βρωμίζει η επαφή και τότε εμφανίζεται το πρόβλημα.

Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα κ αύριο πάω να το παραλάβω το απόγευμα !
Έχει παίξει αρκετές μέρες σερί χωρίς κανένα πρόβλημα ! :firstprize:

Μακάρι να έγινε το μηχάνημα άλλα ορισμένες φορές νομίζω ότι τέτοια προβλήματα είναι πολύ ύπουλα.Σε άλλο σύστημα να δουλεύουν μια χαρά και στο δικό σου να βγάζουν προβλήματα.Περιμένω νέα όταν θα το βάλεις στο σύστημα σου.Μακάρι να βγώ ψεύτης...

Λοιπόν, έχω το μηχάνημα σπίτι μου από την Πέμπτη το βράδυ, όπου το σύνδεσα κ παίζει σερί μέχρι σήμερα ! :BDGBGDB55:
Όταν δεν ήμουν σπίτι σε χαμηλές εντάσεις, για να μην ακούγεται έξω, ενώ όταν είμαι σπίτι σε διάφορες εντάσεις, ανάλογα το κέφι, την όρεξη κ το κομμάτι. :BDGBDGB53:

Το αποτέλεσμα είναι ότι δουλεύει τέλεια ! :grinning-smiley-043

Ώρα τώρα για τις δημόσιες ευχαριστίες....

Καταρχήν, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Γιάννη Μιχαήλο του Ορφέα Πετρούπολης, ο οποίος μόλις του περιέγραψα το πρόβλημά μου, μου είπε κανένα πρόβλημα, το φέρνεις εδώ κ αμέσως το λύνουμε...το δίνω σε ένα μηχανικό καταπληκτικό που βρίσκει κ λύνει τα πάντα, όπως κ έγινε !
Ο μηχανικός αυτός λέγεται Γιώργος Καραβόδας (ελπίζω να έγραψα σωστά το ονομά του), τον οποίο τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κ αυτόν ! Βρήκε το πρόβλημα, το έλυσε κ μου ζήτησε 50 ευρώ τελικά μόνο για την επισκευή. Σημειώστε ότι ο άνθρωπος αυτός εγγυάται για το αποτέλεσμά του κ όποια επισκευή κάνει δίνει 1 χρόνο εγγύηση...! :grinning-smiley-043

Φυσικά, όταν μπαίνεις σε ένα μαγαζί με 'ζαχαρωτά' θέλεις να ψωνίσεις....οπότε, όταν μπήκα στον Ορφέα για πολλοστή φορά κ είδα το esoteric μου να με 'κοιτά', κατάλαβα ότι έπρεπε να του αγοράσω νέα 'παππούτσια', δλδ νέα καλλώδια interconnect κ κατά προτίμηση balanced...ο Γιάννης είναι εξαιρετικός άνθρωπος κ σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει, όπου κ μου δάνεισε κ έχω τώρα σπίτι μου ένα τέτοιο καλώδιο για να το δοκιμάσω κ να δω αν μου αρέσει κ αν ταιριάζει στο συστημά μου ! :a0210:

Δοκιμάζοντάς το μπορώ να πω ότι σε συνδυασμό των καλωδίων ηχείων που έχω (Nordost Blue Heaven), το καλώδιο αυτό ταίριαξε απόλυτα στο σύνολο, παίζει εξαιρετικά, οπότε είναι σαν να το αγόρασα.

"Αγόρασα" λοιπόν Nordost balanced Baldur για interconnect προενισχυτή - τελικού και άλλο ένα για προενισχυτή - πηγής. Είναι αυτό εδώ :

A-BA1MXLR_550.jpg

Γιάννη, δεν στο έχω πει ακόμα αλλά θέλω δύο τέτοια κομμάτια. :flipout: