Ειναι για γελια.....

Εγω πηγα πισω στον χαλκο.Δεν ειναι στο μεταλλο των καλωδιων η ουσια.Η αποψη ωστοσο και το γουστο σου οσο και του panman απολυτα σεβαστη.Ειπα την αποψη μου για το audionote,αλλα απο περιεργεια για ποια ασημενια μιλατε;Και οι δυο τα ιδια;

Audioquest sky προ-τελικο και dac-προ
Στα ρευματα υβριδιο χαλκος – ασημι ps audio xstream premier sc
Ηχειων audioquest sterling υβριδιο 10 αγωγοι ασημι για τα υψηλα και 4 αγωγοι χαλκος για τα μπασα

Audioquest sky προ-τελικο και dac-προ
Στα ρευματα υβριδιο χαλκος – ασημι ps audio xstream premier sc
Ηχειων audioquest sterling υβριδιο 10 αγωγοι ασημι για τα υψηλα και 4 αγωγοι χαλκος για τα μπασα

Ειχα πριν καποια χρονια audioquest LAPISx3 και DIAMONDx3.Αλλο που δοκιμασα προσφατα ηταν το vdH Jubilee silver hybrid.To audionote ηταν σαφως σε αλλη κλαση.

Πολυ καλο:a0210:.....αλλα γιατι το βρισκεις ακριβο; 4-5 ευρω/μετρο
Είναι και λίγο φτηνότερο απ'όσο λες,το είπα ακριβό για συζήτηση,αλλα μοιάζει να το ξέρεις μόνο εσύ.

Είναι και λίγο φτηνότερο απ'όσο λες,το είπα ακριβό για συζήτηση,αλλα μοιάζει να το ξέρεις μόνο εσύ.

Δες και το GAC-2V1.Καθ'ολα το ιδιο αλλα με polyethylene insulation :a0210:
Tα πουλουσα πριν χρονια,και περιμενω συντομα αρκετα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι για γελια.....

Κάναμε και δε βγήκε άκρη.
Σαν τις συζητήσεις και αυτό... :flipout:

Θα κάνω 2 ερωτήσεις και θέλω να μου απαντήσεις σαν ντιούης...
1) Σου έχει χαλάσει ποτέ διακόπτης on off με τέτοιο τρόπο ώστε να δουλεύει μεν, να σου δημιουργεί arcs δε;
Σου κάνει τον ήχο τόσο χάλια που οι περισσότεροι βάζουν 2 διακόπτες...
Το ίδιο σου κάνει και ένα χαλαρό schuko ή ένα χαλαρό IEC...

2) Συμφωνείς στο ότι δεν πρέπει να περνάμε τα καλώδια υψηλής τάσης δίπλα από τα καλώδια σήματος γιατί βρομίζουν τον ήχο;
Ουτοπικό βέβαια, γιατί σίγουρα έχεις ένα καλώδιο ρεύματος που περνάει δίπλα από κάποιο σήματος. Άρα μία καλή μόνωση του καλωδίου δεν θα το απέτρεπε αυτό;

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι πρέπει να πάρουμε καλώδια των 1000 ή 5000 ευρώ, αλλά το ότι τα καλώδια ρεύματος δημιουργούν προβλήματα στον ήχο, ιδιαίτερα ακουστά σε αναλυτικά συστήματα.

Ούτε προσπαθώ να αποδείξω ότι τα ακριβά καλώδια είναι ντε και καλά καλύτερα από τα μαύρα που βάζουν στις συσκευασίες!

Απλά σαν αρχή, για να πάμε παρακάτω...

Υπ' όψιν. Δεν έχω πληρώσει για κανένα πανάκριβο καλώδιο.
Έχω ένα ακριβό που μου το έχει κάνει δώρο ένας φίλος αλλά κατά τα άλλα έχω ένα DIY και ένα επαγγελματικό.
Και το πολύπριζό μου επίσης βασίζεται σε αυτούς τους απλούς κανόνες και είναι και αυτό DIY.

Και στο 1) αλλά και στο 2) έχεις απόλυτο δίκιο. Εννοείται ότι πρέπει το - οποιοδήποτε- καλώδιο ή βύσμα να κάνει πρωτίστως άψογη επαφή και να είναι καλά σωστά θωρακισμένο. Αν και τα ρημάδια τα 50 χερτζ του δικτύου πολύ δύσκολα τα κρατάς απέξω, γι αυτό η μόνη λύση είναι .. μακριά κι αλλάργα!

Αυτά όμως τα κάνει κι ένα αξιοπρεπές φθηνό επαγγελματικό π.χ.
Μιλάμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι επηρεάζουν το ηχητικό σήμα, δεν το κάνουν όμως, γιατί για τις συχνότητές μας, οι τιμές τους είναι εξαιρετικά μικρές, που γίνονται αμελητέες (π.χ χωρητικότητα interconnect 200 pF το μέτρο μαζί με τα βύσματα).

Η πλάκα είναι ότι συχνά καλώδια επηρεάζουν τον ήχο, μόνο που η εξήγηση δεν είναι τυχόν χωρητικότητες, απώλειες διηλεκτρικών, καθαρότητες χαλκών κλπ.

Στο τυφλό πώς και δεν βρέθηκε άκρη? Αν η βαθμολογία του τυφλού είναι κοντά σε αυτή του κανονικού, τότε όντως ακούγεται διαφορά. Αν όχι, απλά δουλευόμαστε..

Last edited:
Για ic το lemo 2 wired απο τον Erno Borbely, των ηχειων ειναι custom made.

Του Boberly το ασημένιο (interconect), το δοκίμασα και μου φάνηκε πολύ καλό καλώδιο. θα μείνει μόνιμα μάλλον. Επίσεις μια - δύο περιπτώσεις με ασήμια που μου έφεραν ν ακούσω μου άρεσαν. Μιλάω πάντα για δεδομένα ενισχυτικά και ηχεία.

Αν αύριο μεθαύριο αλλάξω μηχανάκια, μπορεί να αλλάξω γνώμη και για τα ασημένια καλώδια και να γράφω τελείως διαφορετικά πράγματα ...

Επίσεις, πιστεύω οτι είναι χαζομάρα να λέμε οτι ο χαλκός "παίζει", ενώ το ασήμι όχι.
Απλώς, το καθένα μπορεί ν ακούγεται διαφορετικά σε διαφορετικά συστήματα.

αν ακούγεται διαφορετικά τότε γιατί κάποιοι τα αγοράζουν και τα βάζουν "επειδή είναι ουδέτερα"?

αν ακούγεται διαφορετικά τότε γιατί κάποιοι τα αγοράζουν και τα βάζουν "επειδή είναι ουδέτερα"?

Define <ουδέτερα>:grinning-smiley-043

Επίσεις, μη με ρωτάς εμένα για πράγματα που αγοράζουν άλλοι, εγώ δεν αγοράζω, φτιάχνω τα δικά μου.

Επίσεις, πιστεύω οτι είναι χαζομάρα να λέμε οτι ο χαλκός "παίζει", ενώ το ασήμι όχι.

Ειναι αποψεις τα οσα λεμε.Με το σκεπτικο σου τοτε ειναι εξ ισου "χαζομαρα" να λεμε οτι οι MC παιζουν αλλα οι ΜΜ οχι,οι λυχνιες παιζουν ενω τα τρανζιστορ οχι,το πικαπ,το πανελ ηχειο κλπ...........
Οι αποψεις δεν ειναι χαζομαρες.....αλλα πραγματα ειναι

Ειναι αποψεις τα οσα λεμε.Με το σκεπτικο σου τοτε ειναι εξ ισου "χαζομαρα" να λεμε οτι οι MC παιζουν αλλα οι ΜΜ οχι,οι λυχνιες παιζουν ενω τα τρανζιστορ οχι,το πικαπ,το πανελ ηχειο κλπ...........

Σωστό κι αυτό.

Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Define <ουδέτερα>:grinning-smiley-043

Επίσεις, μη με ρωτάς εμένα για πράγματα που αγοράζουν άλλοι, εγώ δεν αγοράζω, φτιάχνω τα δικά μου.

Είναι απλό, ακούς με τις μέρες ένα σύστημα που μετράει καλά, άρα είναι ουδέτερο.

Μετά ότι ακούσεις που παρεκλίνει από αυτό απλά σε ξενίζει σε βαθμό τέτοιο που ανακατεύεσαι...:flipout:

Κοινώς χρειάζεται εκπαίδευση αυτιού...:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Είναι απλό, ακούς με τις μέρες ένα σύστημα που μετράει καλά, άρα είναι ουδέτερο.

Μετά ότι ακούσεις που παρεκλίνει από αυτό απλά σε ξενίζει σε βαθμό τέτοιο που ανακατεύεσαι...:flipout:

Κοινώς χρειάζεται εκπαίδευση αυτιού...:a0210:

Δεν βγάζω άκρη.

Στην πρώτη σου πρόταση λες ότι το "ουδέτερο" είναι αυτό που μετράει καλά.

Στην τελευταία λές οτι χρειάζεται εκπαίδευση αυτιού.

Με το μετρητικό πάμε τελικά, ή με το αυτί?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Δεν βγάζω άκρη.

Στην πρώτη σου πρόταση λες ότι το "ουδέτερο" είναι αυτό που μετράει καλά.

Στην τελευταία λές οτι χρειάζεται εκπαίδευση αυτιού.

Με το μετρητικό πάμε τελικά, ή με το αυτί?

Πρώτα σιγουρεύεις με μετρήσεις ότι αυτό πυο ακούς είναι ουδέτερο και μετά εκπαιδεύεις το αυτί σου ακούγοντας συνεχώς κάτι τέτοιο, αν το έχεις και σπίτι σου ακόμα καλύτερα.

Μάλλον δεν ήθελες να βγάλεις άκρη.

Φιλικά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι για γελια.....

Πρώτα σιγουρεύεις με μετρήσεις ότι αυτό πυο ακούς είναι ουδέτερο και μετά εκπαιδεύεις το αυτί σου ακούγοντας συνεχώς κάτι τέτοιο, αν το έχεις και σπίτι σου ακόμα καλύτερα.

Μάλλον δεν ήθελες να βγάλεις άκρη.

Πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?

Τέλος πάντων, οταν λένε εκπαίδευση αυτιού, συνήθως εννοούν λάιβ συναυλίες κλπ.
Εσυ εννοούσες άλλο (εκπαίδευση κατ οίκον) .

οκ, κατανοητόν.