Είναι το YouTube κατάλληλο μέσο για ακουστική αξιολόγηση;

Έλα ντε, που ακούστηκε να ψάχνουμε να βρούμε ποιο μηχάνημα παίζει πιο σωστά.. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Οπότε μας λες ότι χρησιμοποιείς το YT για να προσδιορίζεις απλά διαφορές μεταξύ δυο μηχανημάτων, χωρίς να σε απασχολεί ποιο παίζει καλύτερα ή πιο σωστά.

Νομίζω ότι μπορούμε να σταματήσουμε εδώ.....

To καλύτερο μεταξύ των δύο στις ίδιες συνθήκες. Το «σωστά» είναι για άλλο είδους αξιολόγηση.

Ώρες είναι τώρα να διαβάσουμε και για σύστημα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ίδιες συνθήκες που παίζει και ένα άλλο... .

Στην συγκριτική δοκιμή των δύο ATC στο YouTube γνωρίζουμε αν όλα τα καλώδια ήταν ίδια και στις δύο περιπτώσεις εκτός,αναπόφευκτα,του μήκους τους;

Αρχίζει από Ν και τελειώνει στο ίδιο γράμμα ιώτα. Μονοσύλλαβη. Η δισύλλαβη με γράμμα Ν μέσα παραπέμπει σε κάτι άλλο. :ROFLMAO:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στην συγκριτική δοκιμή των δύο ATC στο YouTube γνωρίζουμε αν όλα τα καλώδια ήταν ίδια και στις δύο περιπτώσεις εκτός,αναπόφευκτα,του μήκους τους;

Ποια καλώδια; :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Εδώ λέμε ότι μέσω youtube δεν περνάει σχεδόν τίποτα χρήσιμο από πληροφορία, τα καλώδια μας μάραναν;

To καλύτερο μεταξύ των δύο στις ίδιες συνθήκες. Το «σωστά» είναι για άλλο είδους αξιολόγηση.

Ώρες είναι τώρα να διαβάσουμε και για σύστημα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ίδιες συνθήκες που παίζει και ένα άλλο... .

Πως καταλαβαίνεις ποιο από τα δυο παίζει καλύτερα χωρίς να έχεις κάτι γνωστό για αναφορά;

Εκτός αν το κριτήριό σου είναι τελικά απλά ποιο έχει πιο πολύ μπάσο / πρίμα.

Πέρα από τις απόψεις(παρόλο που πιστεύω, όπως και προλαλήσαντες, ότι στο ερώτημα του νήματος υπάρχει μόνο μια), νομίζω αναδεικνύεται και κάτι που διάβαζα
σ' ενα άρθρο του Stereophile, σχετικά με το φυσικό μέσο vs άυλο(link εδώ, τα bold δικά μου),

If you own a CD or LP, you know exactly what you've got—or at least you can know, with research. When your music is streamed, you can never be sure what you're listening to and it can change at any time without your knowledge. Did the streaming service choose the '95 remaster? Is it the version that originally appeared on LP? Is it a special version created for the streaming service (à la "Made for iTunes")? Why are the drums in the left channel instead of the right, as they are on the LP?

Το ίδιο πρόβλημα έχουμε κι εδώ - δεν έχουμε ιδέα τι υλικό ακούμε όταν ακούμε ηχογραφημένο σύστημα στο youtube. Πέρα από τη συμπίεση της πλατφόρμας, ποιός ξέρει αν έχει γίνει editing
πρίν απ' αυτό; Κακά τα ψέματα, hifi απ' τον καναπέ δε γίνεται. Θέλει τρέξιμο.

Πως καταλαβαίνεις ποιο από τα δυο παίζει καλύτερα χωρίς να έχεις κάτι γνωστό για αναφορά;

Εκτός αν το κριτήριό σου είναι τελικά απλά ποιο έχει πιο πολύ μπάσο / πρίμα.

Και αυτό δίνεται.

Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με συγκριτικά YouTube και γι' αυτό έχεις απορίες. Σου έδωσα ένα κανάλι, μπορείς να το δεις.

Πέρα από τις απόψεις(παρόλο που πιστεύω, όπως και προλαλήσαντες, ότι στο ερώτημα του νήματος υπάρχει μόνο μια), νομίζω αναδεικνύεται και κάτι που διάβαζα
σ' ενα άρθρο του Stereophile, σχετικά με το φυσικό μέσο vs άυλο(link εδώ, τα bold δικά μου),

If you own a CD or LP, you know exactly what you've got—or at least you can know, with research. When your music is streamed, you can never be sure what you're listening to and it can change at any time without your knowledge. Did the streaming service choose the '95 remaster? Is it the version that originally appeared on LP? Is it a special version created for the streaming service (à la "Made for iTunes")? Why are the drums in the left channel instead of the right, as they are on the LP?

Το ίδιο πρόβλημα έχουμε κι εδώ - δεν έχουμε ιδέα τι υλικό ακούμε όταν ακούμε ηχογραφημένο σύστημα στο youtube. Πέρα από τη συμπίεση της πλατφόρμας, ποιός ξέρει αν έχει γίνει editing
πρίν απ' αυτό; Κακά τα ψέματα, hifi απ' τον καναπέ δε γίνεται. Θέλει τρέξιμο.
Θα μου επιτρέψεις φιλτατε Busoni (πολύ χάρηκα που είσαι πάλι μαζί μας 👍) να προσθέσω στις ακροάσεις του καναπέ και το διάβασμα.
Βρεξε κωλο,φαε ψάρια ...που λένε και στα Αγγλιας 😀

• Like
Reactions: Busoni
Και αυτό δίνεται.

Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με συγκριτικά YouTube και γι' αυτό έχεις απορίες. Σου έδωσα ένα κανάλι, μπορείς να το δεις.

Κανείς που έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου δεν ασχολείται με συγκριτικά youtube γιατί καταλαβαίνει πόσο ανούσιο και μάταιο είναι.

Είναι βασικά πράγματα αυτά.

Εκτός αν σε νοιάζει μόνο να βρεις το πιο εντυπωσιακό φορητό ηχείο. Εκεί αλλάζει.

• Like
Reactions: Tzimisce
Κανείς που έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου δεν ασχολείται με συγκριτικά youtube γιατί καταλαβαίνει πόσο ανούσιο και μάταιο είναι.

Είναι βασικά πράγματα αυτά.

Εκτός αν σε νοιάζει μόνο να βρεις το πιο εντυπωσιακό φορητό ηχείο. Εκεί αλλάζει.

Και όσοι έχουν βαθειά γνώση του αντικειμένου βάζουν τέτοια συγκριτικά στα review τους. Είναι μέρος του review. Κλασική περίπτωση ο ροζ θόρυβος από το ηχείο και από το αρχείο.

Πλέον τα πράγματα έχουν πάει σε άλλο level.

Όντως, έχουν πάει σε άλλο level ασχετοσύνης.

Αν κάποιος ανεβάζει ροζ θόρυβο στο youtube απλά αποδεικνύει ότι είναι παντελώς άσχετος.

Ειδικά ο ροζ θόρυβος όταν τρώει lossy συμπίεση σε πολύ χαμηλό bitrate παραμορφώνεται ακόμα περισσότερο απ' ότι παραμορφώνεται η κανονική μουσική. Ψάξε τι παθαίνει ο ροζ θόρυβος όταν τρώει AAC συμπίεση στα 128kbps.

Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος ή άσχετος για να κάνεις τέτοιες κοτσάνες.

Και παίρνεις και πολύ κόσμο στο λαιμό σου.

• Like
Reactions: Tzimisce and Busoni
Θα μου επιτρέψεις φιλτατε Busoni (πολύ χάρηκα που είσαι πάλι μαζί μας 👍) να προσθέσω στις ακροάσεις του καναπέ και το διάβασμα.
Βρεξε κωλο,φαε ψάρια ...που λένε και στα Αγγλιας 😀
Και διάβασμα, ναι... Glad to be back!

• Like
Reactions: Tzimisce and mdvq
Κατ' αρχάς, μιλάμε για review που το υπογράφει κάποιος σε περιοδικό ή για review από τον οποιοδήποτε youtuber;

Τι εννοείς; Στο περιοδικό να είναι το βίντεο;

Βασικά μιλάμε για reviews από reviewers προφανώς που έχουν κανάλι στο Youtube. Και για κανάλια που κάνουν A-B testing.

Όντως, έχουν πάει σε άλλο level ασχετοσύνης.

Αν κάποιος ανεβάζει ροζ θόρυβο στο youtube απλά αποδεικνύει ότι είναι παντελώς άσχετος.

Ειδικά ο ροζ θόρυβος όταν τρώει lossy συμπίεση σε πολύ χαμηλό bitrate παραμορφώνεται ακόμα περισσότερο απ' ότι παραμορφώνεται η κανονική μουσική. Ψάξε τι παθαίνει ο ροζ θόρυβος όταν τρώει AAC συμπίεση στα 128kbps.

Πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος ή άσχετος για να κάνεις τέτοιες κοτσάνες.

Και παίρνεις και πολύ κόσμο στο λαιμό σου.

Ναι ΟΚ, καταλάβαμε. Είναι όλοι τους ανίδεοι εκτός από εμάς που τα ξέρουμε όλα.

Εντάξει. Θα του πω του Erin να μην ξανακάνει τέτοιο πράγμα.... 😁

Οι ακουστικές εντυπώσεις επιτρέπονται ή δεν ακούγονται καλά λόγω συμπίεσης;

Εξαρτάται από το ύψος της επένδυσης που θα έκανα σε σχέση με το τι σηκώνει η τσέπη μου.

Οπωσδήποτε μια έπαυλη θα ήθελα να τη δω και από κοντά πριν την αγοράσω, δεν θα μου έφτανε ένα βίντεο από το Youtube.

Ένα dac των 1000€.
Θα έβλεπες 10 reviews με video που παίζουν μουσική από 10 διαφορετικά dacs και θα το αγόραζες χωρίς να το ακούσεις;
Ακόμη και από τον ίδιο reviewer, στο ίδιο σύστημα αναπαραγωγής και εγγραφής.

Ένα dac των 1000€.
Θα έβλεπες 10 reviews με video που παίζουν μουσική από 10 διαφορετικά dacs και θα το αγόραζες χωρίς να το ακούσεις;
Ακόμη και από τον ίδιο reviewer, στο ίδιο σύστημα αναπαραγωγής και εγγραφής.
Χωρίς να το ακούσω εννοείς χωρίς να υπήρχε η δυνατότητα να το ακούσω;

Κάτσε να στο πω πιο απλά για να καταλάβεις το δικό μου όριο. Χωρίς δυνατότητα να το ακούσω (σημαντική λεπτομέρεια) μπορώ να φτάσω περίπου στο διπλάσιο ποσό και ένα κλικ ακόμα για να το αγοράσω χωρίς να το ακούσω.
Μέχρι εκεί είναι το δικό μου όριο αγοράς χωρίς ακρόαση δια ζώσης, για το συγκεκριμένο τύπο προϊόντος.

Τότε σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά.
Εγώ συμπέρασμα για dac σε σύστημα και χώρο άλλου, πόσο μάλλον από το youtube, δεν βγάζω.

Τι εννοείς; Στο περιοδικό να είναι το βίντεο;

Βασικά μιλάμε για reviews από reviewers προφανώς που έχουν κανάλι στο Youtube. Και για κανάλια που κάνουν A-B testing.

Αυτό φαντάστηκα κι εγώ, ότι μιλάμε για youtubers ;) Εννοούσα ότι πχ κάποιος που γράφει ένα άθρο στο περιοδικό να δίνει και link με youtube video. Αναρωτιέσαι γιατί κανένα
περιοδικό δεν το κάνει;

Κατ' εμε γιατί το να γράφεις τις ακουστικές εντυπώσεις από το πώς πχ παίζει ενας ενισχυτής είναι κάτι που το κάνουμε χρόνια, υπάρχει συγκεκριμένος
τρόπος να γίνονται τα review, κάθε περιοδικό έχει τον δικό του, υπάρχουν μετρήσεις, υπάρχει ακόμα και κάποιου είδους λεξιλόγιο/αργκό. Και το κάνουμε χρόνια.
Αρα αυτοί που διαβάζουν, ξέρουν τι διαβάζουν και ξέρουν τι να περιμένουν.

Το να κάνεις review όμως με ηχογράφηση είναι τελείως αυθαίρετο. Δεν υπάρχει μεθοδολογία, επομένως ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει κι αυτός που διαβάζει δεν ξέρει τι ακούει, παρόλο που νομίζει ότι ξέρει :D