Αν λοιπόν είναι αυτά τα δυναμικά στο ψηφιακό (SACD; ) τότε απλά το πικάπ του ρίχνει στα αφτιά.
Εννοείται ότι ψάχνουμε για το απόλυτο όταν έχουμε επενδύσει σοβαρά λεφτά για τα συστήματά μας.
Εσύ θα είχες ένα σύστημα των 50, 100 ή 200.000€ και θα έβαζες να ακούς από ραδιόφωνο AM;
Δεν ακούς τίποτα.
Αν φέρω τα ATC τα 100άρια στο χώρο μου και τα βάλω σε κόντρα με τα 40άρια, πριν καν ανεβάσω στο youtube το video θα έχουν χάσει τα 100άρια.
Γιατί πολύ απλά ο χώρος μου δεν θα τα σηκώσει.
Αυτό σημαίνει ότι τα 40άρια είναι καλύτερα από τα 100άρια;
Ξέρεις σε τι χώρο είναι, τι matching έχει γίνει σε ενισχυτή, κλπ κλπ;
Ή συνδέσαμε δύο ζευγάρια ηχεία στον ίδιο ενισχυτή και όλα καλά;
Πάμε να τα ξετυλίξουμε ένα-ένα.
Το δυναμικό εύρος στη συγκεκριμένη ηχογράφηση, εφόσον βάλεις να ακούσεις τα πολύ χαμηλά περάσματα να ακούγονται σε καλή στάθμη, τότε τα δυνατά, ειδικά σε σύστημα χωρίς sub και φίλτρα, θα σου στείλουν τα γούφερ για επισκευή, εκτός αν παίζει κάποιο Limiter ή προστασία, στην οποία περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι χάλια πολύ πιο πριν.
Εάν στο Youtube που δεν συμπιέζει το δυναμικό εύρος, δεν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα, σημαίνει ότι αυτός που το ανέβασε το «χέριασε» Σε αυτό το δυναμικό εύρος, εάν έχει πέσει χέριασμα ακούγεται αμέσως, ειδικά σε μια τόσο γνωστή ηχογράφηση που την έχουν ακούσει και οι πέτρες (άσχετα από το τι έχουν καταλάβει ακούγοντάς τη).
Περί απόλυτου. Εγώ πάντως έγραψα το όριο που έχω για επιλογή άνευ δια ζώσης ακρόασης για αγορά. Ούτε 50, ούτε 100 ούτε 200 χιλιάρικα είναι πάντως. Έχω γράψει ποιο είναι.
Η σύγκριση πάλι πάει στο ή του ύψους ή του βάθους για να επιχειρηματολογίσουμε βλέπω... . Για να σου απαντήσω λοιπόν, όχι δεν θα έβαζα να ακούσω AM, αλλά θα έβαζα υπέρτερο και υποδεέστερο περιεχόμενο ή και format για να ακούσω.
Εσύ μην βάζεις spotify να ακούσεις. Ούτε τίποτε από streming. Ούτε και ψηφιακά γενικά. Βάλε μόνο εκείνο που θεωρείς απόλυτο για να τεστάρεις... . Όπως βλέπεις αυτού του είδους η επιχειρηματολογία καταλήγει να είναι αδιέξοδη πολύ γρήγορα.
Ξεκινώ από το τελευταίο. Έχει γίνει level matching.
Στο χώρο σου φέρε ό,τι θέλεις. Υπόθεση είναι αυτό που κάνεις, όπως υπόθεση είναι και αυτό που λες για το Youtube στο υποθετικό βίντεο που θα ανεβάσεις.