κι εμένα ο ήχος μου φάνηκε γενικά καλύτερος από την προ μηνών έκθεση. Ίσως τα δωμάτια να ήταν λίγο μεγαλύτερα κ καλύτερα μονωμένα μεταξύ τους.
Καλύτερος ήχος έκθεσης imho (χωρίς σειρά):
- Rockport/Lamm κτλ
- Joseph Audio/Viva/Burson κτλ
- Tune Audio Prime/Audio Research κτλ
Καλός ήχος σε αρκετά δωμάτια, ξεχώρισα:
- Magnepan/Electrocompaniet
- Yamaha/Martin Logan
- Sonus Faber venere/YBA (Τα Olympica με τους Audio Research για κάποιο λόγο δεν "έπαιζαν" ή έπαιζαν με "θέματα")
- ATC/Benchmark
- PMC/Bryston
Ήχος έκπληξη!
- Harbeth 30.1/Integrated something/Sugden CD... Έπαιζε εκπληκτικά με βάση την τιμή του κ το στήσιμό του! Ψιλο-ειδικού σκοπού μεν (δεν είναι για όλα τα είδη μουσικής), πολύ μουσικό δε.
- Rois Καλυψώ. Μου άρεσε πολύ. All in one solution, ενεργό με class D, μόνο ψηφιακές εισόδους αν δεν κάνω λάθος κ η καλωδίωση της AUdio 4 soul μέσα στην τιμή! Με 3 χιλιάρικα παίρνεις εκπληκτικό ήχο κ χρειάζεσαι μόνο ένα PC...
- Crystal Audio keevos. Στα 350 στέλνεις ασύρματα μουσική με Bluetooth ή WiFi και ακούς παπάδες για τα λεφτά που έδωσες!
Δεν πρόλαβα να ακούσω γνωστά σε μένα πράγματα όπως AVart, Geometric Harmony, Quad κ κάτι άλλα ψιλα.
Δεν εντυπωσιάστηκα από :
- Dynaudio αν κ την αγαπώ τη μάρκα, άκουσα δικό μου CD στο σύστημα κ δε μου άρεσε.
- Focal. Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τη Focal. Στο συγκεκριμένο στήσιμο, μάλλον έπαιζε καλά, αλλά δε με συγκινεί η ήχος της.
- Raidho. Επειδή κάποιοι μου είπαν καλά λόγια έσπευσα να ακούσω. Το D-1 ήταν τραγικό κατά τη γνώμη μου. Με έντονο χαρακτήρα γλύκας και στρογγυλάδας στα ψηλά. Επιτηδευμένος ήχος.
Το D-2 (δαπέδου) τα πήγε πολύ καλύτερα, αλλά παρέμεινε το θέμα του χαρακτήρα που "έφτιαχνε" τις μεσαίες κ έκανε rolloff ψηλα. Τα κεραμικά δεν τα άκουσα, αλλά δε νομίζω να είχαν τόσο διαφορετικό ήχο, από τα υπόλοιπα.
Τέλος, μίλησα με αρκετούς Έλληνες κατασκευαστές: Sonus Aeterna, TLA, Tune Audio, Signal Projects κ χάρηκα για την κατάρτιση κ την άποψη των ανθρώπων "πίσω" από τις εταιρείες.
Τα Sonus Aeterna και τα TLA τα άκουγα πρώτη φορά.
Κανένα από τα 2 δεν ήταν "οικονομικής" προσέγγισης, όμως οι κατασκευαστές θεωρούν ότι με βάση τον κόπο, την έρευνα κ το αποτέλεσμα είναι ορθά τιμολογημένα.
Τα Aeterna είχαν αληθοφανείς χροιές και ενδιαφέρουσα κατασκευή. Κάτι όμως δε με κέρδισε overall.
Τα Prime της Tune Audio, έρχονταν πιο κοντά σε αυτό που μου αρέσει.
(Συγκρίνω αυτα τα 2 λόγω υλοποίησης κόρνας, έστω κ διαφορετικής προσέγγισης).
Υπάρχει σχόλιο όσον αφορά την απόδοση του συστήματος Aeterna/TLA?
Αυτά.
Τα φρέσκα κορίτσια έδιναν έναν ωραίο τόνο στην έκθεση με την παρουσία τους κ αυτό εκτιμήθηκε από όλους πολύ θετικά!
Καλές γιορτές σε όλους κ του χρόνου με μία μεγάλη και ολοκληρωμένη έκθεση!