Μπορει να γινομαι κουραστικος ομως την τοποθετησες με τη φορα των γραμματων;Βεβαια,η προταση ειναι να τοποθετηθει και με την αντιθετη φορα και να παραμεινει οπου δωσει το καλυτερο αποτελεσμα ομως σε οσες περιπτωσεις γνωριζω παντοτε η καταληξη ηταν με τη σωστη φορα των γραμματων.Λοιπον, απλα και μονο για την περιεργεια........την βρηκα και την "ακουσα" στη θεση της ασφαλειας που ειχε το φις.
Θα μπορουσα να πω οτι δεν ακουσα καμια διαφορα, τοσο μικρη μου φανηκε..... Αλλα , αφου εκανα τον κοπο ειπα να ακουσω 2-3 γνωστα κοματια.
Τελικα "προτιμησα" αυτην που ειχε αρχικα το φις του καλωδιου μου και την εβαλα πισω.
Για το κοστος της hifi tuning (που απ'οτι ειδα) σημερα ανερχεται στα 40 περιπου ευρω , δεν θα σχολιασω. Εξ'αλλου δωρο ηταν.
Αυτα.
View attachment 203110
Βαλε τα απ'ευθειας στο σασι και οχι κατω απο τα ποδια.Τα ποδια της συσκευης πρεπει να παρακαμψεις.View attachment 203116
εγω δεν εχω ποδαράκια και έβαλα σαντουιτσακια .
σαν να ακουγεται καλυτερα
οταν ερθουν και τα ποδαρακια θα κανω συγκριση
Λοιπον,αλουμινιο θα σου φερω κι εγω αλλα 7075,αεροπορικου τυπου.Θα διαπιστωσεις τη διαφορα.εγώ έβαλα αυτά στον προενισχυτή μου για την μόστρα.. είναι αλουμινίου και πραγματικά πανέμορφα.
αλλά εκεί που είναι ο προενισχυτής, ούτε που φαίνοντα...
Ναι θυμηθηκα τη λεπτομερεια αυτη ..... αλλα δεν καθισα να συγκρινω τη φορα του συρματος .Μπορει να γινομαι κουραστικος ομως την τοποθετησες με τη φορα των γραμματων;Βεβαια,η προταση ειναι να τοποθετηθει και με την αντιθετη φορα και να παραμεινει οπου δωσει το καλυτερο αποτελεσμα ομως σε οσες περιπτωσεις γνωριζω παντοτε η καταληξη ηταν με τη σωστη φορα των γραμματων.
δεν θυμάμαι τι έγραφε ο πωλητής για το είδος του αλουμινίου, αλλά από το βάρος τους κρίνω ότι είναι αεροπ. τύπουΛοιπον,αλουμινιο θα σου φερω κι εγω αλλα 7075,αεροπορικου τυπου.Θα διαπιστωσεις τη διαφορα.
Αν ειναι,εχεις πεσει στην περιπτωση γιατι ελαχιστες εταιριες του χωρου το κατασκευαζουν.Χρειαζονται ειδικα μηχανηματα.Αυτη ηταν η απαντηση μιας εταιριας κατασκευης ιατρικων επιπλων αλουμινιου,με την οποια συνεργαζεται η εταιρια που εργαζομαι και στην οποια απευθυνθηκα για να αντιγραψει αυτα που ηδη εχω ομως χρειαζομαι κι αλλα οποτε 360 ευρω στη Γερμανια για μια τετραδα.Παντως,εκεινη η ελαστικη βαση,στη φωτογραφια,"ακυρωνει" το αλουμινιο.δεν θυμάμαι τι έγραφε ο πωλητής για το είδος του αλουμινίου, αλλά από το βάρος τους κρίνω ότι είναι αεροπ. τύπου
η ελαστική βάση είναι Oring και αν θες βγαίνει.Αν ειναι,εχεις πεσει στην περιπτωση γιατι ελαχιστες εταιριες του χωρου το κατασκευαζουν.Χρειαζονται ειδικα μηχανηματα.Αυτη ηταν η απαντηση μιας εταιριας κατασκευης ιατρικων επιπλων αλουμινιου,με την οποια συνεργαζεται η εταιρια που εργαζομαι και στην οποια απευθυνθηκα για να αντιγραψει αυτα που ηδη εχω ομως χρειαζομαι κι αλλα οποτε 360 ευρω στη Γερμανια για μια τετραδα.Παντως,εκεινη η ελαστικη βαση,στη φωτογραφια,"ακυρωνει" το αλουμινιο.
Γιατί, τι διαφορά έχει το 6061 από το 7075; Γιατί όπως ξέρω και το 6061 χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική (σε άλλες εφαρμογές σε σχέση με το 7075). Αλλά τέλος πάντων τι διαφορά να κάνει στον ήχο και γιατί άραγε;Βαλε τα απ'ευθειας στο σασι και οχι κατω απο τα ποδια.Τα ποδια της συσκευης πρεπει να παρακαμψεις.
Λοιπον,αλουμινιο θα σου φερω κι εγω αλλα 7075,αεροπορικου τυπου.Θα διαπιστωσεις τη διαφορα.
άμα θέλω να το ξεσυνδέσω ή να καθαρίσω από πίσω, πρέπει να το τραβήξω μπροστά και μετά στην θέση του..Και γιατι να το συρεις;Το συνδεεις,τοποθετεις τα ποδαρακια και τελος.
Το 7075 ειναι πιο σκληρο απο το 6061.Επισης,υπαρχουν διαφορες στη συσταση τους.Δεν εχω κανει συγκριση μεταξυ τους,εχω συγκρινει ομως ποδαρακια απο 7075 σε διαφορετικες διαστασεις.Το προηγουμενο μοντελο:https://www.symposiumusa.com/couplers.html και το τρεχον:https://www.symposiumusa.com/pcouplers.html Ο,τι εκανε ο προγονος,ο απογονος το εκανε σε μεγαλυτερο βαθμο.Χρησιμοποιουσα 12 και τα αντικατεστησα με ισαριθμα Rollerblock series 2,επισης απο 7075.Ο προγονος πουληθηκε και χρησιμοποιηθηκε σε cd της Advance του οποιου ο κατοχος μου ειπε οτι ειναι σαν να αλλαξε cd.Η ιδια εταιρια χρησιμοποιει 6061 σε βασικες εκδοσεις,π.χ.Rollerblock Jr. και Rollerblock Jr+,με τα δευτερα να εχουν καλυτερη μπιλια και 7075 στα Rollerblock Jr. hdse.Γιατί, τι διαφορά έχει το 6061 από το 7075; Γιατί όπως ξέρω και το 6061 χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική (σε άλλες εφαρμογές σε σχέση με το 7075). Αλλά τέλος πάντων τι διαφορά να κάνει στον ήχο και γιατί άραγε;
![IMG_20221008_173848[1].jpg IMG_20221008_173848[1].jpg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/163/163432-9def7daf78a74e72ee31b8feb6a32eea.jpg?hash=ne99r3inTn)

Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση Βλαδίμηρε! Προσπαθώ να γίνομαι, κατά το δυνατόν, κατανοητός στους νεοεισερχόμενους και όσο λιγότερο γίνεται, βαρετός στους "μύστες".Μιχάλη , είσαι χάρμα στα γραπτά σου...
Βεβαίως! Είναι κι αυτό.πες κάτι και για την αντίσταση που έβαλες παράλληλα με το πηνίο στην έξοδο του σήματος...
2 και κάτι Ω , στα 2W ήταν νομίζω;;

μια απορία Μιχάλη...Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση Βλαδίμηρε! Προσπαθώ να γίνομαι, κατά το δυνατόν, κατανοητός στους νεοεισερχόμενους και όσο λιγότερο γίνεται, βαρετός στους "μύστες".
Βεβαίως! Είναι κι αυτό.
View attachment 203229
Όλοι οι ενισχυτές με τρανζίστορ είναι σταθεροί, όσο η έξοδός τους είναι ασύνδετη (στον αέρα). Μόλις συνδεθούν απλά και μόνο τα καλώδια, ο ενισχυτής ταλαντώνει, όσο καλοσχεδιασμένος και καλοκατασκευασμένος κι αν είναι, σε κάποια παρασιτική υψηλή συχνότητα. Όταν συνδεθεί το ηχείο, ο ενισχυτής "παίζει τα ρέστα του" σε υψίσυχνες ταλαντώσεις.
Το φαινόμενο, αν και τρομακτικό, είναι εγγενές και συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα, ούτε στη λειτουργία του ενισχυτή, ούτε υποβαθμίζει την ακουστική ποιότητα. Ο ενισχυτής "καταπνίγει" ταχύτατα αυτές τις ταλαντώσεις και σταθεροποιείται, και συνεχίζει να ταλαντώνει και "καταπνίγει" τις νέες ταλαντώσεις, και πάλι, και πάλι, σ΄ένα αέναο κύκλο. Μας μάθαιναν στο "σχολείο" πως ένας ταλαντωτής ίσως δεν ταλαντώσει, αλλά ένας ενισχυτής θα ταλαντώσει σίγουρα!
Για να βοηθήσουμε στη σταθερότητα του ενισχυτή, προσθέτουμε ένα "φίλτρο" Boucherot ή Zobel στην έξοδο. Πρόκειται για δύο απλά δικτυώματα σειράς. Το ένα είναι RC και προστατεύει από τα μεγάλα επαγωγικά φορτία (καλώδια , πηνία κροσόβερ και πηνία μεγαφώνων), είναι παράλληλο με την έξοδο του ενισχυτή και δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με τ΄αντίστοιχα που συναντούμε παράλληλα με τα μεγάφωνα και που αποσκοπούν στην "επιπεδοποίηση" της εμπέδησής τους. Το άλλο είναι LR και προστατεύει από τα μεγάλα χωρητικά φορτία (καλώδια, ηλεκτροστατικά μεγάφωνα και πυκνωτές κροσόβερ) και είναι σε σειρά με την έξοδο του ενισχυτή.
Τη δουλειά θα την έκανε και το πηνίο μόνο του (πρακτική που ακολούθησε η ADVANCE), αλλά η μικρή αντίσταση παράλληλα με το πηνίο, μειώνει το Q του φίλτρου. Δηλαδή περιορίζει τη δράση του φίλτρου μόνο στο εκτός ακουστικών συχνοτήτων φάσμα, αποφορτίζοντας-καταναλώνοντας την επαγωγική ενέργεια που αποθηκεύει η αυτεπαγωγή. Έτσι εξαλείφεται η παραμόρφωση στην απόκριση των τετραγωνικών παλμών, που θα παρατηρούνταν αν το πηνίο ήταν "μόνο" του.
Για να γίνει κατανοητή αυτή η διαφορά, πρέπει να σταθείς στην πρώτη πρόταση:διαφώτισέ με please
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.