Φιλε Αορατε, τα σαντουιτσακια απο που τα εχεις παρει??View attachment 203116
εγω δεν εχω ποδαράκια και έβαλα σαντουιτσακια .
σαν να ακουγεται καλυτερα
οταν ερθουν και τα ποδαρακια θα κανω συγκριση
Φιλε Αορατε, τα σαντουιτσακια απο που τα εχεις παρει??View attachment 203116
εγω δεν εχω ποδαράκια και έβαλα σαντουιτσακια .
σαν να ακουγεται καλυτερα
οταν ερθουν και τα ποδαρακια θα κανω συγκριση
ελπίζω το λίνκ να μείνει ενεργό στο μέλλον γιατί θέλει χρόνο για μέλέτη.Για να γίνει κατανοητή αυτή η διαφορά, πρέπει να σταθείς στην πρώτη πρόταση:
" Όλοι οι ενισχυτές με τρανζίστορ είναι σταθεροί, όσο η έξοδός τους είναι ασύνδετη (στον αέρα). "
Και μπαίνοντας στα βαθιά νερά, αναφέρω πως για να ισχύει αυτό, έχει επιληφθεί ο σχεδιαστής ώστε να καταπνίγεται τοπικά κάθε "προδιάθεση", των επιμέρους σταδίων ενίσχυσης, προς ταλάντωση. Χρησιμοποιούνται "τοπικές" χωρητικότητες αντιστάθμισης του φαινομένου Miller (πυκνωτές) σε "καίρια" σημεία του κυκλώματος, ώστε οι ταλαντώσεις να καταπνίγονται εν τη γενέσει τους. Αν τα τρανζίστορ ισχύος, στους εκπομπούς(EMITTER) ή στις καταβόθρες(DRAIN) τους, διαθέτουν κάποια αυτεπαγωγή, τότε θα αυτοταλαντώσουν στη μέγιστη ισχύ, μέχρι σημείου θερμικής καταστροφής. Η αυτεπαγωγή αυτή "παρέχεται" από τις αντιστάσεις ισχύος σύρματος, που αποτελούν "φορτίο" μεταξύ των τρανζίστορ και του τροφοδοτικού τους και η παρουσία τους είναι "υποχρεωτική".
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου τοποθετούνται οι κατάλληλοι "τοπικοί" πυκνωτές αντιστάθμισης Miller ή απλούστερα χρησιμοποιούνται αντιστάσεις ισχύος μηδενικής αυτεπαγωγής (όπως προανέφερα στο παραπάνω post), οπότε περιττεύει και η χρήση των πυκνωτών αντιστάθμισης.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τον ενισχυτή με βραχυκυκλωμένη ή ανοιχτή την είσοδο και χωρίς φορτίο ή με αποκλειστικά καθαρό ωμικό φορτίο στην έξοδο.
Στη λειτουργία με πλήρη συνδεσμολογία, ο ενισχυτής ταλαντώνει κανονικότατα, αλλά ο συνδυασμός της δράσης των τοπικών αναδράσεων και της συνολικής αρνητικής ανάδρασης (που προανέφερα σε προηγούμενο post), επαναφέρουν τον ενισχυτή στη σταθερότητα, ώστε οι "συνέπειες" των ταλαντώσεων να είναι εκτός του ακουστικού φάσματος, επομένως μη ακουστές, και να παρατηρούνται μόνο υπό συγκεκριμένες εργαστηριακές "συνθήκες" και μόνο στον παλμογράφο.
Φιλε Αορατε, τα σαντουιτσακια απο που τα εχεις παρει??
μοιάζουν, αλλά δεν είναι τα ίδια.Την φοβομουν αυτη την απαντηση
Σε μαι εκθεση παλια ,ειχε φερει ενα φιλος χαιεντας κατι μυστηρια πρασινου χρωματος αποσβετικα ,απο ενα εξισου μυστηριο βιομηχανικο προϊον , αλλα ουδεποτε το βρηκαμε στην Ελληνικη αγορα.
Μας ειπε οτι το ειχαν καταργησει,καπου το ειχε βρει τυχαια ή κατι τετοιο τελος παντων.
Επειδη ηταν και λιγο μυστηριος (με την καλη εννοια) και αυτος, λεγαμε οτι δεν θελει να μας πει απο που το προμηθευτηκε
Οσοι το ειχαν δοκιμασει ,λεγανε τα καλυτερα .
Αυτο που ποσταρησες εσυ, ειναι κατι παρεμφερες,οποτε ελεγα μπας και υπαρχει στην Ελληικη αγορα , γιατι εγω απο εξωτερικο ....δεν.
Το δικα σου κανουν δουλεια????
Για να διαπιστώσεις την προέλευση του θορύβου, αφαιρείς όλες τις πηγές και βραχυκυκλώνεις (αρσενικά RCA) όλες τις εισόδους. Τότε, αν ακούς ακόμα το θόρυβο είναι πρόβλημα του ενισχυτή. Αν πάλι εξαφανιστεί ο θόρυβος, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται είτε σε κάποια πηγή, είτε στα καλώδια interconnect.άλλη μία ερώτηση..
ο ενισχυτής από την πρώτη μέρα λειτουργίας του είχε ένα φύσημα σε κατάσταση ηρεμίας.
ακουστό μόνο σε μικρή απόσταση από τα ηχεία..
και γω ένα κομματάκι έχω , μου το χάρισε ο Τζιμίσκουλας.. να στο δώσω εσένα να τα κάνεις 2 και αν βρεις 3ο να τα αξιοποιήσεις.Μα δεν εχει να κανει με την φωτο φιλαρακι μου.
Και φωτο το ειχα και ενα τοοοοοοοσο δα κοματακι ειχα.
Να το έβρω δεν μπορουσα!!!
Αλλα καλου κακου ,για ξαναβαλτο μπας και ξερει κατι κανενας φιλος.
Αν και νομιζω οτι στα εργαλεια , κατι μπορουμε να μαθουμε.
ο δικός μου δεν έχει πια τον παραμικρό θόρυβο.Για να διαπιστώσεις την προέλευση του θορύβου, αφαιρείς όλες τις πηγές και βραχυκυκλώνεις (αρσενικά RCA) όλες τις εισόδους. Τότε, αν ακούς ακόμα το θόρυβο είναι πρόβλημα του ενισχυτή. Αν πάλι εξαφανιστεί ο θόρυβος, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται είτε σε κάποια πηγή, είτε στα καλώδια interconnect.
O θόρυβος του ενισχυτή έχει πολλές και διαφορετικές αιτίες. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χρειάζεται, αν είσαι άτυχος, πολύ δουλειά.
Τα μυστήρια κεντρίζουν την περιέργειά μου! Η περιγραφή σας με παραπέμπει στ' απλά εφέδρανα για εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών. Αν και δεν έχουνΣε μαι εκθεση παλια ,ειχε φερει ενα φιλος χαιεντας κατι μυστηρια πρασινου χρωματος αποσβετικα ,απο ενα εξισου μυστηριο βιομηχανικο προϊον , αλλα ουδεποτε το βρηκαμε στην Ελληνικη αγορα.
Επομένως μου λες πως ο θόρυβος προερχόταν από τον ενισχυτή. Ο συνήθης ύποπτος είναι κάποιος(οι) "κακός" ηλεκτρολυτικός πυκνωτής. Συνήθως του κυρίως τροφοδοτικού και πολύ σπάνια κάποιας απόξευξης. Αν ο ενισχυτής έχει πολύ καιρό να λειτουργήσει, οι ηλεκτρολυτικοί "μαραίνονται" και κατά τη χρήση ίσως δημιουργήσουν προβλήματα θορύβων λόγω διαρροής. Αν προλάβεις το κακό της γήρανσης από αχρησία, τότε με την εφαρμογή τάσης ο πυκνωτής(ές) "αναγεννάται" κι ο θόρυβος εξαφανίζεται από "μόνος του". Αν δεν προλάβεις, τότε ο πυκνωτής(ές) είτε "θα σκάσει σκοτώνοντας" ασφάλεια(ες) ή και ημιαγωγούς, είτε θα "εμμένει" απλά παράγοντας συνεχώς θόρυβο.ο δικός μου δεν έχει πια τον παραμικρό θόρυβο.
είτε με τον προενισχυτή αναμμένο, είτε σβηστό , είτε χωρίς rca πάνω του, είτε με....
του φίλου , περιμένω το αποτέλεσμα σε 6 μέρες στο ΟΝ συνέχεια.
τον λόγο που ο δικός μου σταμάτησε τον θόρυβο θα ήθελα να μάθω....
θυμίζω ότι σταμάτησε να κάνει θόρυβο μετά από μια εβδομάδα συνεχής λειτουργίας, μήνες πριν κάνω το οτιδήποτε που συζητάμε εδώ.
το επίπεδο του θορύβου ήταν μέχρι και ένα μέτρο απόσταση από τα ηχεία στην απόλυτη ησυχία της νύχτας.. την ημέρα με τους έξω θορύβους, λίγα εκατοστά από το μεγάφωνο. (10-20 περίπου)
τώρα δεν ακούς τίποτα ούτε μέσα στην μαύρη νύχτα, ακόμα και αν ακουμπήσεις το αφτί στο μεγάφωνο.
ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μην τον ματιάσω....![]()
ναι ο θόρυβος ήταν καθαρά από τον τελικό.Επομένως μου λες πως ο θόρυβος προερχόταν από τον ενισχυτή. Ο συνήθης ύποπτος είναι κάποιος(οι) "κακός" ηλεκτρολυτικός πυκνωτής. Συνήθως του κυρίως τροφοδοτικού και πολύ σπάνια κάποιας απόξευξης. Αν ο ενισχυτής έχει πολύ καιρό να λειτουργήσει, οι ηλεκτρολυτικοί "μαραίνονται" και κατά τη χρήση ίσως δημιουργήσουν προβλήματα θορύβων λόγω διαρροής. Αν προλάβεις το κακό της γήρανσης από αχρησία, τότε με την εφαρμογή τάσης ο πυκνωτής(ές) "αναγεννάται" κι ο θόρυβος εξαφανίζεται από "μόνος του". Αν δεν προλάβεις, τότε ο πυκνωτής(ές) είτε "θα σκάσει σκοτώνοντας" ασφάλεια(ες) ή και ημιαγωγούς, είτε θα "εμμένει" απλά παράγοντας συνεχώς θόρυβο.
για πάρτη σου έφαγα τον κόσμο νυχτιάτικα...Όχι,δυστυχώς δεν είναι αυτό.
Βέβαια δεν αποκλείω αυτό που έβαλες ,να είναι καλύτερο από το "μυστήριο" δικό μας.
Ούτε εγώ έχω το κομματάκι αυτό ,να το φωτογραφίσω.
Ας περιμένουμε το Vlad ή τον Μιχάλη, μπας και φιλοτιμηθουνε και ανεβάσουν καμμία φωτο![]()
![IMG_20221011_015535[1].jpg IMG_20221011_015535[1].jpg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/163/163568-257b0e7364935cca937d7dd1d085b763.jpg?hash=JXsOc2STXM)
![IMG_20221011_020355[1].jpg IMG_20221011_020355[1].jpg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/163/163570-d0d7ffc4d9ddaf4e9f111dded101cd3d.jpg?hash=0Nf_xNndr0)
![IMG_20221011_015554[1].jpg IMG_20221011_015554[1].jpg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/163/163571-5c44793472043d64e0ba374fdc3a39f2.jpg?hash=XER5NHIEPW)
Εχεις δοκιμασει επωνυμα hi-end αντικραδασμικα συγκριτικα μ' αυτα ωστε να τα χαρακτηριζεις ετσι;Ρωτω γιατι η κατασκευη τους δεν προιδεαζει για κατι τετοιο.Τα μυστήρια κεντρίζουν την περιέργειά μου! Η περιγραφή σας με παραπέμπει στ' απλά εφέδρανα για εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών. Αν και δεν έχουν
HIGH-END κόστος, κάνουν HIGH-END δουλειά. Τα έχω χρησιμοποιήσει και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
Όταν με ρωτούν φίλοι, καλοπροαίρετα, τους λέω το πως, που, πόσο. Όταν με ρωτούν "φίλοι", σηκώνω "ψηλά τη μύτη" και γίνομαι Σφίγγα!
HI-ENDάδικη Σφίγγα φυσικά!
![]()
ÎνÏικÏαδαÏμική βάÏη για κλιμαÏιÏÏικά 76x76x22, Ïιμή
ÎνÏικÏαδαÏμική βάÏη για κλιμαÏιÏÏικά 76x76x22 - βλ. Ïην Ïιμή. ÎνÏαλλακÏικά για κλιμαÏιÏÏÎ¹ÎºÏ - ανÏικÏαδαÏμικοί ÏÏνδεÏμοι κλιμαÏιÏÏικοÏ.apogee99.gr
Εισαι αρχηγος ρε φιλαρακιγια πάρτη σου έφαγα τον κόσμο νυχτιάτικα...
αυτό είναι το υλικό;;
View attachment 203297
το παραθέτω δίπλα από τα τσιγάρα, για να καταλάβεις το μέγεθός του..
ίδιο σε όψη και από τις 2 του μεριές..
View attachment 203299
View attachment 203300
το καβάτζωσα σε μέρος που δεν θα το ξαναχάσω και θα στο δώσω όταν βρεθούμεΕισαι αρχηγος ρε φιλαρακι
Ηδη εχω κανει και σχετικη ερωτηση στα μαστορια μας!!
Η γνωστή "γκοφρέτα" του Διονύση..Που κάνει τους Darkthrone να ακούγονται σαν Emperor στο σύστημα του Vlad.για πάρτη σου έφαγα τον κόσμο νυχτιάτικα...
αυτό είναι το υλικό;;
View attachment 203297
το παραθέτω δίπλα από τα τσιγάρα, για να καταλάβεις το μέγεθός του..
ίδιο σε όψη και από τις 2 του μεριές..
View attachment 203299
View attachment 203300
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.