Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Μητσο κανα νεο? τα ελαβες τα θερμαντικα?
Για το θερμοπομπό μάλλον θα με πάρουν αύριο είπαν μόλις τους παραλάβουν και για το υπέρυθρο θα βάλω το χρήμα τέλος του μήνα και μετά θα το στείλουν .:ernaehrung004:

Τώρα αυτή τη στιγμή βάζουν καυστήρα για πυρηνόξυλο αν το λεω καλά και περιμένω απόψε να μου πουν νέα για όσους θέλουν να βάλουν -bye-

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Καλησπέρα σας.Νωρίτερα έβλεπα την εκπομπή του Σούλη και είδα που τοποθετούσαν επιτοίχια θέρμανση μαρμάρου της elith,με δικό του θερμοστάτη.Αισθητικά είναι πολύ όμορφα,αλλά αυτό δεν είναι τελικά το ζητούμενο,όσο το τι θέρμανση παράγουν,και πόσο ρεύμα καίνε.Έτσι άρχισα μία αναζήτηση,μιάς και δεν τα ήξερα,στο google,αλλά και εδώ,που κάποιοι φίλοι τα ανέφεραν σε προηγούμενες σελίδες.Οι τιμές τους έχουν πέσει πολύ σε σχέση με πριν 2 χρόνια που έγραψε ένας φίλος,και κυμαίνονται από 350 έως 1000 περίπου ευρώ.

Πάντως δεν περίμενα με τους καταραμένους που έχουμε μπλέξει,να ψάχνομαι σε τέτοια λύση,σε δικό μου καινούργιο διαμέρισμα,σχετικά ζεστό,αφού είμαι στον 3ο όροφο σάντουιτς με τον 4ο που ξεπαγιάζει,και τον 2ο.Και το λέω αυτό,γιατί έμενα σε ενοίκιο 10 χρόνια στη Ραφήνα,σε παλιά κατασκευή 50 τετραγωνικών,εξοχική χωρίς θέρμανση,χωρίς καν μόνωση,και τότε τα είχα δοκιμάσει όλα.Είχα ένα κλιματιστικό mitsubishi 18000 btu στο σαλόνι,αερόθερμο δαπέδου στο μπάνιο,αερόθερμο τοίχου αυτό με το σεσουάρ της Delonghi,θερμοπομπό της vaillant στο υπνοδωμάτιο,που με είχανε μουρλάνει στο ρεύμα,και συμπληρωματικά μία Kerosun πάλι στο σαλόνι,που μύριζε,και με είχε μουρλάνει στο πετρέλαιο που ήταν πανάκριβο.Άσε τις βενζίνες με το αυτοκίνητο πήγαινε-έλα Ραφήνα-Σταυρός Αγίας Παρασκευής-μεγάλη η χάρη της-που ήταν το υποκατάστημα της Kerosun,τότε για να αγοράσω το πετρέλαιο.
Συμπέρασμα εμπειρίας 10 χρόνων:Ξεραμένη ατμόσφαιρα παντού,ζεστό ένα μέρος του σπιτιού τα υπόλοιπα ψυγείο,και κάθε εκκαθαριστικός της ΔΕΗ στη Νέα Μάκρη για διακανονισμό σε δόσεις λόγω τεράστιων λογαριασμών.Ααα ξέχασα και ηλεκτρική κουβέρτα που έμπαινε πάνω στο στρώμα και κάτω από το σεντόνι...χαχαχαχα
Τότε κανένα παιδί σήμερα 2 μικρά.Αλλά είπα τότε δεν είχα άλλη επιλογή.Τώρα που γύριζα τον θερμοστάτη και ήταν όλο το σπίτι ζεστό,και με νυχτερινό,και με ζεστό νερό από ατομικό θερμοσίφωνα-μπόιλερ,μας το κόψανε το χέρι οι καταραμένοι που κυβερνάνε.
Any way ανάβουμε το τζάκι στο σαλόνι κάτι ζεσταίνει.Για τα υπνοδωμάτια των παιδιών και το δικό μας αυτά τα επιτοίχια μαρμάρου αξίζουν?Τα έχει βάλει κανείς φίλος?Είναι ευχαριστημένος?Ευχαριστώ.

Μόλις πρίν μία ώρα πήρα αυτόν εδώ http://www.robax.gr/p.DIMPLEX-ECW-934-THermopompos-dapedou-me-2-skales-apodosis.495788.html για δωμάτιο 10-12 τμ.
Θα ''δώ'' τι αποτελέσματα θα έχει και θα επανέλθω με σχόλια.
Δεν τον αγόρασα απο το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά από τον Καυκά.
Το συγκεκριμένο κατάστημα του link που έβαλα έχει την πιο καλή τιμή απ' ότι είδα στον skroutz.

Καλημέρα.Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για έναν φορητό θερμοπομπό σαν τον συγκεκριμένο,έχω να πώ ότι θερμαίνει ικανοποιητικά βορινό δωμάτιο 10-12 τμ όταν το χρησιμοποιώ στην πρώτη ''σκάλα'' που καταναλώνει ισχύ 1000W.
Σίγουρα θα θερμαίνει πιο γρήγορα στα 2000W αλλά θα είναι πολύ πιο αντιοικονομικό.

Καλημέρα.Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται για έναν φορητό θερμοπομπό σαν τον συγκεκριμένο,έχω να πώ ότι θερμαίνει ικανοποιητικά βορινό δωμάτιο 10-12 τμ όταν το χρησιμοποιώ στην πρώτη ''σκάλα'' που καταναλώνει ισχύ 1000W.
Σίγουρα θα θερμαίνει πιο γρήγορα στα 2000W αλλά θα είναι πολύ πιο αντιοικονομικό.
Αυτο θα εχει καταναλωσει 0,10 την ωρα στα 1000w?

Παιδιά έχω ερωτήσεις

Οι μπριγκέτες μπαίνουν σε ενεργειακό τζάκι ?
Ποιος έχει στην Αθήνα για πώληση ?
Αν έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει τις εντυπώσεις του

Παιδιά έχω ερωτήσεις

Οι μπριγκέτες μπαίνουν σε ενεργειακό τζάκι ?
Ποιος έχει στην Αθήνα για πώληση ?
Αν έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει τις εντυπώσεις του

Μπαίνουν.
Έχω δοκιμάσει.
Όπως και το πελέτ έχουν ποιότητες...
Οι περισσότερες είναι διαμέτρου Φ80... άρα για τζάκι δεν...
Το τζάκι μου τις έκαψε σαν οδοντογλυφίδες...
Αλλά μπορεί να ήταν κακής ποιότητας, δεν το ξέρω, ούτε έχω κάποιες γνώσεις για να ξεχωρίσω τις "καλές".
Έτσι ήταν ασύμφορες ως προς το ξύλο και σαν τιμή και σαν απόδοση.

Έχει όμως πολύ πράμα στο εξωτερικό (ποιότητες, διαμέτρους) που ακόμα δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Παράλληλα είναι πανάκριβες εδώ.
Στο μπουλγκάρια έχει 85 ευρά ο τόνος και δω κάτω από 210 δεν βρήκα...
Σκέφτομαι να πάω με 3,5αρι φορτηγό να φορτώσω καθώς τόσο αγοράζω τα ξύλα εδώ.
Αν πάω θα ενημερώσω.

Γεια σας και απο εμενα.Επειδη ψαχνομαι και εγω, απο οτι καταλαβα οι σομπες pellets που συνδεονται με το καλοριφερ μου φαινεται η πιο καλη λυση.
Ειδα ομως κατι τιμες γυρω στο 500ρικο (για 85 τμ που με ενδιαφερει) στο παρακατω link.
http://www.e-sompes.gr/index.php?page=0&act=viewCat&catId=34
Mηπως παραειναι φθηνες?
Τι στοιχεια κοιταμε σε αυτες?

EDIT:Τωρα προσεξα και μαλλον προκειται για σομπες ξυλου που συνδεονται με το καλοριφερ.
Συμφερει περισσοτερο τα πελετς απο τα ξυλα?

Last edited:

Το σημαντικότερο δεν το είπατε... Η μόνωση... Αν το σπίτι δεν είναι μονωμένο και ειδικά αν δεν έχει πόρτες και παράθυρα που να είναι από αλουμίνιο με διπλό τζάμι, για να μην μπαίνει αέρας, όλα τα άλλα είναι πεταμένα λεφτά.
Αν επίσης έχεις ξύλο η χαλιά στο πάτωμα κερδίζεις ακόμα περισσότερο.
Έχω δει σπίτια με καλή μόνωση να ανοίγουν για λίγα λεπτά το καλοριφέρ και στο σπίτι να γίνεται καλοκαίρι και κάτι ρετιρέ να μην ζεσταίνονται με τίποτα!

Ενα καλο κελυφος δεν υποκαθισταται με κανεναν τροπο. Αν μιλαμε για λυσεις θερμανσης και δροσισμου, πρεπει να ειναι αυτονοητο οτι υπαρχει στοιχειωδης μονωση σε τοιχους και καλη στην ταρατσα και οτι τα κουφωματα ειναι αξιοπρεπη. Σε καθε αλλη περιπτωση ειναι σαν να θελεις να γεμισεις ενα κουβα, ο κουβας να ειναι τρυπιος και να συζητας για βρυσες.

Για εργένηδες, μπακούρια, πτωχούς που έχουν ένα δωματιάκι μέχρι 12 τετραγωνικά, και θέλουν μια γρήγορη λύση. Με 15 ευρώ (θα το βρείτε σε μαγαζιά με ηλεκτρολογικά είδη ή τύπου praktiker.
wolo-illume2-500watt.jpg

ή με βάση
2399.jpg

Μόνο 500 watt. Αν θέλετε πάρτε δύο.

Πλεονεκτήματα:
Αγορά μόνο 15 ευρώ, κατανάλωση 500 Watt. Σε 15 λεπτά, ένα μικρό δωμάτιο έχει τέλεια θερμοκρασία. Φως φως φως, ευεξία...

Μειονεκτήματα:
Προσέξτε μην αγγίξτε το φωτιστικό καίει πάρα πολύ, μην τολμήσετε να το έχετε με μικρά παιδιά, ξηραίνει την ατμόσφαιρα, είναι σαν να έχετε τον ήλιο στο δωμάτιο σας, πρέπει να δυναμώσετε την φωτεινότητα στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Σκληρές σκιές αν έχετε μόνο ένα και έχετε φωτογραφικές ανησυχίες θα αγριέψετε...

auriga pellet 2.500 euro επαθα πλακα σας λεω, το εχει βαλει ενα δικος μου.

products_388_310242201auriga.jpg

Αυτό το συγκεκριμένο προϋποθέτει να ανοίγεις και το καλοριφέρ σου; Σε πόση ώρα ζεσταίνει τα σώματα του σπιτιού; Πρέπει να καίει όλη ημέρα ή έχει άμεση απόδοση σαν το καλοριφέρ μου;
Με προβληματίζει η κατανάλωση ρεύματος στα 450W...
Πάντως από διαστάσεις δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αν μετατοπίσω το πάσο της κουζίνας-σαλόνι ούτε καν θα φαίνεται. Εκεί δίπλα στα 20 εκ. περνάνε οι κεντρικές σωλήνες του διαμερίσματός μου, από την άλλη μεριά του τοίχου είναι αυτό το κουτί για τα καλοριφέρ που βρίσκεται έξω από τα διαμερίσματα. Επίσης η σωλήνα εξαγωγής του μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από εκεί που έχω τον απορροφητήρα μου.
Και από κόστος δεν λέει τίποτα, ένα τζάκι με την διακόσμησή του κοστίζει 1500 ευρώ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Αυτό το συγκεκριμένο προϋποθέτει να ανοίγεις και το καλοριφέρ σου; Σε πόση ώρα ζεσταίνει τα σώματα του σπιτιού; Πρέπει να καίει όλη ημέρα ή έχει άμεση απόδοση σαν το καλοριφέρ μου;
Με προβληματίζει η κατανάλωση ρεύματος στα 450W...
Πάντως από διαστάσεις δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αν μετατοπίσω το πάσο της κουζίνας-σαλόνι ούτε καν θα φαίνεται. Εκεί δίπλα στα 20 εκ. περνάνε οι κεντρικές σωλήνες του διαμερίσματός μου, από την άλλη μεριά του τοίχου είναι αυτό το κουτί για τα καλοριφέρ που βρίσκεται έξω από τα διαμερίσματα. Επίσης η σωλήνα εξαγωγής του μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από εκεί που έχω τον απορροφητήρα μου.
Και από κόστος δεν λέει τίποτα, ένα τζάκι με την διακόσμησή του κοστίζει 1500 ευρώ...

Νομίζω ότι είσαι πολύ τυχερός, πληρείς όλες τις προϋποθέσεις!

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

suzakia παρελαβα το πανελ 2000W της thermoplant και μπήκε σε βορινό δωμάτιο και μάλιστα το έβαλα μπροστά από τη μπαλκονόπορτα που έχω με διπλά τζάμια .Του έβαλα σταθερή θερμοκρασία και άνοιξε στις 02.00 που έχω το νυχτερινό μέχρι το πρωί .Πολύ καλή θερμοκρασία είχαμε σε 14 τμ και κανονικός ύπνος σαν πουλάκι .Αναμονή τώρα για το πανελ υπέρυθρων