Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

προσοχή επίσης. Η παραπάνω κωδικοποίηση δεν είναι η ίδια για όλες τις κλιματικές ζώνες.
Πχ ένα κλιματιστικό που δίνει scop 5.1 αλλού είναι Α++ αλλού μπορεί και Α ή και Β...

Σωστο

Klimatistika_tx23_5.jpg

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Σωστό μεν αυτό, αλλά πάλι όλα είναι θέμα αριθμών. Η διαφορά Α με Α++ κλάση είναι -20% στην τυποποιημένη κατανάλωση, για ένα 18ρι κλιματιστικό που θα σου κάψει, ας πούμε, 650 κιλοβατώρες αντί για 800, στο χειμερινό 4μηνο, η διαφορά αυτή είναι της τάξης των 20-30 ευρώ. Εάν, τώρα, το ένα κάνει 600, και το άλλο 1200, αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται ποτέ.

Ναι, αλλα αμα βαλεις και το καλοκαιρινο 2μηνο, τουλαχιστον εδω στην Αθηνα, αλλα 15ευρω (με το δικο σου παραδειγμα), γινονται 45.
600 η διαφορα στο παραδειγμα σου, δια 45 ειναι περιπου 13 χρονια.

Τωρα σε 13 χρονια, με 45 ευρω το χρονο παραπανω που θα πληρωνεις λογο χαμηλοτερης κλασης, ειναι 600 ευρω.

Δηλαδη μια η αλλη. Μεχρι τα 13.
Απο εκει και περα ?

(το παραδειγμα σου με διπλη τιμη το ενα απο το αλλο εβγαλε αυτο το τραβηγμενο ισως αποτελεσμα. Εαν βαλεις πραγματικα κοστη, βγαινει οτι αξιζει)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

κάπου κάποιοι θα ψάχνουν ψωμί αύριο....:flipout:

Εισαι προκατελημενος μαλλον :ernaehrung004:

Ναι, αλλα αμα βαλεις και το καλοκαιρινο 2μηνο, τουλαχιστον εδω στην Αθηνα, αλλα 15ευρω (με το δικο σου παραδειγμα), γινονται 45.
600 η διαφορα στο παραδειγμα σου, δια 45 ειναι περιπου 13 χρονια.

Τωρα σε 13 χρονια, με 45 ευρω το χρονο παραπανω που θα πληρωνεις λογο χαμηλοτερης κλασης, ειναι 600 ευρω.

Δηλαδη μια η αλλη. Μεχρι τα 13.
Απο εκει και περα ?

(το παραδειγμα σου με διπλη τιμη το ενα απο το αλλο εβγαλε αυτο το τραβηγμενο ισως αποτελεσμα. Εαν βαλεις πραγματικα κοστη, βγαινει οτι αξιζει)

Ναι, αλλά τα 600 τα έχεις στο χέρι... 600 ευρώ σε ταμιευτήριο με 2% στα 13 χρόνια σου δίνουν περίπου 800 ευρώ, εάν αρχίσουμε τους υπολογισμούς.
Το παράδειγμα με τη διπλή τιμή το έβαλα πχ για τα Daikin. Τα Daikin δεν τα παίρνεις για οικονομία, αλλά για αντοχή και καλό όνομα. Και ο πατέρας μου έχει τα ίδια Daikin εδώ και 22 χρόνια. Βέβαια για θέρμανση έχει αέριο.

* Οι μεγαλύτερες διαφορές σε οικονομία φαίνονται θαρρώ στη λειτουργία θέρμανσης, όταν θα πέσουν αρκετά οι θερμοκρασίες. Εκεί ζορίζονται τα κλιματιστικά και αρχίζουν οι μεγάλες καταναλώσεις. Σε ψύξη τα περισσότερα Α και Α+ νομίζω είναι.

Last edited:
Μ ενδιαφερει κυριως η θερμανση, Αθηνα ειμαι , απλα το συγκεκριμενο δωματιο εχει αρκετη υγρασια.

Τελικα, τι θα προτεινατε, συγκεκριμενα ?

Ναι, αλλά τα 600 τα έχεις στο χέρι... 600 ευρώ σε ταμιευτήριο με 2% στα 13 χρόνια σου δίνουν περίπου 800 ευρώ, εάν αρχίσουμε τους υπολογισμούς.
Το παράδειγμα με τη διπλή τιμή το έβαλα πχ για τα Daikin. Τα Daikin δεν τα παίρνεις για οικονομία, αλλά για αντοχή και καλό όνομα. Και ο πατέρας μου έχει τα ίδια Daikin εδώ και 22 χρόνια. Βέβαια για θέρμανση έχει αέριο.

Νομιζω οτι δεν αρχισα υπολογισμους. Θεωρησα σωστο να συμπληρωσω τον δικο σου υπολογισμο. Anyway, ο καθενας μπορει να κανει τους δικους του με τα κριτηρια του.

Οσο για το οτι παιρνεις κατι για το ονομα, μπορει να το κανουν καποιοι, σωστο-λαθος, δεν με απασχολει, παντως εγω δεν το κανω.
Καλο ονομα για την αντοχη εχουν και τα panasonic, mitshubishi, toyotomi, ακομα και τα gree (ψιλοφρεσκα βεβαια) που φορουν το ιδιο κοχλιοφορο με τα daikin.

..................

* Οι μεγαλύτερες διαφορές σε οικονομία φαίνονται θαρρώ στη λειτουργία θέρμανσης, όταν θα πέσουν αρκετά οι θερμοκρασίες. Εκεί ζορίζονται τα κλιματιστικά και αρχίζουν οι μεγάλες καταναλώσεις. Σε ψύξη τα περισσότερα Α και Α+ νομίζω είναι.

Αυτο ψιλοισχυει στα μικρα μεγεθη. Στα μεγαλυτερα αλλαζουν τα πραγματα και γυρναει τουμπα το εργο.

Δες για παραδειγμα ιδια κλαση καταναλωσεις κρυο ζεστη.....

KURO-A356DV.jpg

Έχω Hitachi inverter 33ετίας, 22ρι ψύξη-29 θέρμανση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός ίσως από το επίπεδο του θορύβου.

Φέτος πήρα ένα daikin ftx50 (18ρι) για τους γονείς μου το οποίο είναι πιο αθόρυβο από το δικό μου και αψογότατο! 70 μέτρα σπίτι το ζεσταίνει πολύ άνετα (κλείνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας).
Ενδεικτικά στο σπίτι αυτό αν δεν ανάψεις το βράδυ θέρμανση και στις 10 το βράδυ έχεις 20 βαθμούς, το πρωϊ πέφτει στους 12 (δεν το θεωρώ καλή επίδοση μόνωσης αυτό, γι'αυτό το γράφω).

το daikin αυτό βγήκε 1050ευρώ από γνωστό αθηναϊκό μαγαζί και άλλα 100 το πέρασμα (ήταν δύσκολη περίφτωση). Κάποιο μικρότερο μοντέλο της σειράς αυτής θα είναι σίγουρα φθηνότερο...

Σε βορεινό δωμάτιο θα έβαζα 12ρι πάντως...

Μ ενδιαφερει κυριως η θερμανση, Αθηνα ειμαι , απλα το συγκεκριμενο δωματιο εχει αρκετη υγρασια.

Τελικα, τι θα προτεινατε, συγκεκριμενα ?

Το 95% των κλιματιστικών φτιάχνονται στην Κίνα.
Εκτός λοιπόν εάν θελήσεις να τα ακουμπήσεις σε κάποιο πραγματικά ποιοτικό γιαπωνέζικο, προσωπικώς θα έπαιρνα ένα κινέζικο 12ρι inverter. Πήρα ένα Electrolux (και καλά.... καλά όλα τα παλιά ονόματα έχουν κρατήσει, εννοείται) 12ρι πέρυσι για βορινό δωμάτιο περίπου 17 τ.μ. στα 380 και μου βγήκε μια χαρά, και για ψύξη και για θέρμανση. Νομίζω καλύτερα το 12ρι, αν και τυπικώς και το 9ρι καλύπτει τέτοια δωμάτια, δουλεύει πιο χαλαρά. Γιατί καλό το inverter, αλλά δεν έχει νόημα εάν βάζεις διαρκώς τη συσκευή και δουλεύει με φουλ γκάζια.

Αυτο αυτο εδω θεωρειτε οτι θα με καλυψει (ειδικα για θερμανση) , και οικονομικα (σε χρηση) ?
http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/srksrc35zmp-s-seira-standard

Ή αυτο εδω ... http://www.apothema.gr/toyotomi-kuro-tkn-tkg-a35dv-inverter-78337p

Εαν μου ελεγες να διαλεξω ενα απο τα δυο, θα διαλεγα το δευτερο.

ο λογος ?

Kαντε μου και μια δικη σας προταση για καποιο Κινεζικο , 12αρι και πιο οικονομικο .

Καλυτερο EER και COP (κλαση , καταναλωση κτλ)

Νομιζω οπως ειπαν και τα παιδια παραπανω ολα στη κινα φτιαχνονται, εκτος καποιων τοπ μοντελων ολων των εταιριων που πανε αλλα Ταυλανδη Μαλαισια και Ιαπωνια.

Τα νουμερα και οι κλασεις ειναι πανω κατω οι ιδιες. Απλα δεν θα πληωσεις ονομα.....

http://www.apothema.gr/gree-cozy-grs-121-ei-jcc-n2-inverter-78329p

Last edited:
Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Έχω Hitachi inverter 33ετίας, 22ρι ψύξη-29 θέρμανση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός ίσως από το επίπεδο του θορύβου.

μήπως να σκεφτείς πιά την αντικατάσταση?
θα έχει φάει τα ψωμιά του....:firstprize:

Εχουν βγει αποτελεσματα τα 2-3 τελευταια χρονια οσον αφορα τι αποτελει πιο αποτελσματικο και οικονομικο τροπο θερμανσης?

Σε σειρα προτεραιοτητας τι θα βαζατε.... πχ πελετ, κλιματιστικα ινβερτερ, πετρελαιο, σομπες διαφορες κλπ?