Ενισχυτής Denon PMA3000NE

Ποτέ κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλά μηχανήματα!!
Σωστα. Το προβλημα μερικες φορες ομως, ειναι η "Θεοποιηση" απλων καθημερινων "θνητων".
Αυτο να ελειπε , και να δεις ποσο καλα θα περνουσαμε ολοι :cool:

Γιατί νομίζεις ότι η Denon έχει τα WOW εργαστήρια και μετρητικά ενώ οι άλλες όχι; Έχεις δει π.χ. τα εργαστήρια της Luxman, της Teac ή της Marantz (τυχαία ονόματα);
Γιατί απλούστατα αυτά τα ενισχυτικά μπορούν να φτάσουν τα 100 kHZ θα μου πεις έλα ρε Μάκη marketing της Denon είναι .
Καθόλου υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις από την αλυσίδα μπορείς να ακούσεις έναν αέρα μια λεπτομέρεια άστο να υπάρχει αυτός είναι και ένας κανόνας για μια κεφαλή του πικαπ μας .

Όντως, custom θα δεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε μεγάφωνα. Στα ηλεκτρονικά, είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο.
Δεν είναι ακριβώς έτσι .
Κάποιοι τις θέτουν δεν θα μου φανεί παράξενο αν αυτοί οι κινεζικοί πυκνωτές στην τροφοδοσία για τον pma 3000ne μετράνε καλά .Ετσι είναι διαμορφωμένη η αγορά σήμερα και θέλει ψάξιμο ακόμη και αν είναι επώνυμοι .
Εγώ πάντως θέτω προδιαγραφές 😋στα ανταλλακτικά που μου φέρνουν στην δουλειά μου ,αλλιώς δεν …σε άλλο κλάδο φυσικά .
Θεοποίησα τον παρακάτω κύριο και όχι άδικα .
Αυτός είναι που απορρίπτει τα υλικά ή όχι .
IMG_0793.png

• Haha
Reactions: Tzimisce
..........και πες πως η Denon βγάζει κάποιον ολοκληρωμένο ενισχυτή στην παραγωγή χωρίς dac & phono stage ας πούμε στα €2800 -€3000
πόσοι από εμάς δεν θα κατάκριναν πάλι λέγοντας "ε ας έβαζε ένα dac και ένα phono stage πόσο θα της κόστιζε'
Νομίζω τελικά πως η Denon στοχευει σε πελάτες σαν κι εμένα που έκανα ένα μεγάλο κύκλο με προ /τελικους /dac /phono stage κουράστηκα με
μπρίζες /καλώδια ξεχωριστα τροφοδοτικά /4 κουμπιά έναυσης μηχανημάτων κ.λ.π. ξόδεψα κι ένα κάρο χρήματα (με ευχαρίστηση βέβαια) αλλά
τώρα με ένα κουμπάκι κ μια μπριζα τα έχω όλα
Προσθέστε την αισθητική που δεν με ξενιζει ,την ποιότητα κατασκευής ,το made in Japan και νάμαστε
Ποσώς με ενδιαφέρει το DAC της προηγούμενης γενιάς (είδα κα πόση διαφορά είχα με τα dac που αγόρασα συγκριτικά με το Arcam delta 70.3 που έχω /δεν έπεσε ο ουρανός να με πλακώσει)

Ο λογος που λεχθηκε στη συζητηση οτι θα ηταν προτιμοτερος ενας ενισχυτης χωρις dac & phono, ειναι απλος.
Με την ταχυτητα που αλλαζουν τα πραγματα κυριως στα ψηφιακα, ενα dac σε 1-2 χρονια ( ? ) θα ειναι ξεπερασμενο , μια αναβαθμιση κεφαλης/ phono μπορει να γινει μεν αλλα θα εχεις και ενα ενσωματωμενο phono σε αχρηστια .
Σαφως και θα υπαρχουν αγοραστες για τετοια μηχανηματα.
Το τι εγραψα σε μερικα ποστ πιο πανω αλλο αφορουσε. Κυριως , μην παρουσιαζουμε τρια μηχανηματα (σε ενα) των τριων χιλιαδων ,ως κατι που δεν ξαναειδε η αγορα.

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Δύο τρία πράγματα και κι από μένα. Βασικά δεν είναι ότι διαφωνώ με το ενσωματωμένο ή όχι DAC σε έναν ενισχυτή. Μάλλον κι εγώ της άποψης είμαι του πιο "καθαρού" μηχανήματος. Δηλ. ολοκληρωμένου και κατόπιν ξεχωριστές συσκευές DAC και network player.
Οκ όμως, εγώ είμαι στη συνομοταξία εκείνων που θέλουν να έχουν μελλοντικες επιλογές, όπως φαντάζομαι λίγο πολύ κάμποσοι του χόμπυ.

Από την άλλη όμως, δεν θα με χαλούσε καθόλου ο 3000ΝΕ στο σαλόνι μου. Και bonus ένα τουλάχιστον καλό DAC (αφήνω το καλύτερο ή ποιος την έχει μεγαλύτερη την ψηφιοαναλογικό μετατροπή κατά μέρος).
Σίγουρα θα ξεπεραστεί σε αργότερο στάδιο, πιο μελλοντικό από π.χ. έναν που έχει και ενσωματωμένο network player.

Η κατηγορία όμως αυτή υπάρχει και δεν είναι και καμιά καινούργια κατηγορία των ολοκληρωμένων με DAC. Άρα υπάρχει κοινό γιατί υπάρχει μερίδιο που τα θέλει αυτά σε ένα κουτί. Όπως υπάρχει και μερίδιο που θέλει και το network player ακόμα και το HDMI ARC σε ένα κουτί όλα και είναι διατεθειμένο να το πληρώσει.

Άρα, μπορεί εγώ κι εσείς να ξέρουμε και να θέλουμε να έχουμε μελλοντικές επιλογές, αλλά εσείς κι εγώ είμαστε η μειοψηφία και λιγάκι πυροβολημένοι προφανώς αφού συνεχώς ψαχνομαστε. Λογικό.

Υ.Γ. Σαν την Shirakawa δεν θα βρείτε άλλη. Επίσης, όταν γράφετε για άλλους και χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα την Marantz στους άλλους για να πείτε ότι έχουν κι οι άλλοι καλά εργοστάσια και όχι μόνο η Denon... βρε σεις. Κάντε και ένα Google search πριν το γράψετε... 😂

Κάτσε να βάλω ένα λιθαράκι ακόμα. Και που να δείτε το εργοστάσιο που φτιάχνονται τα Classē... 🤣🤣🤣

Υ.Γ. Σαν την Shirakawa δεν θα βρείτε άλλη. Επίσης, όταν γράφετε για άλλους και χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα την Marantz στους άλλους για να πείτε ότι έχουν κι οι άλλοι καλά εργοστάσια και όχι μόνο η Denon... βρε σεις. Κάντε και ένα Google search πριν το γράψετε... 😂

Κάτσε να βάλω ένα λιθαράκι ακόμα. Και που να δείτε το εργοστάσιο που φτιάχνονται τα Classē... 🤣🤣🤣
Σκασιλα μας. Δε μπα να τα φτιάχνουν και στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ! Η Bryston είναι μια συστεγαζομενη βιοτεχνία με δύο δωμάτια των 40 τετραγωνικών και φτιάχνει πολύ καλύτερα μηχανήματα από τη Denon, με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Η Benz πριν κλείσει στεγαζόταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη, όπως και η Clearaudio. Και οι δύο εταιρείες έχουν παράξει κεφαλές που η περίφημη DL 103 θα τίς φτάσει σε ποιότητα όταν καταρρεύσει θερμικά το σύμπαν. Οπότε λίγο με νοιάζει το εμβαδόν της βιομηχανίας στη Σαγιονάρα, ή όπως αλλιώς τη λένε.

Γιατί απλούστατα αυτά τα ενισχυτικά μπορούν να φτάσουν τα 100 kHZ θα μου πεις έλα ρε Μάκη marketing της Denon είναι .

Υπάρχουν ενισχυτικά που φτάνουν και τα Mhz, αλλά αυτό δεν τα κάνει αυτόματα και καλά για hi fi.

Σαν την Shirakawa δεν θα βρείτε άλλη.

Όταν θα βγάλουν έναν ongaku, κάποιον lamm, έστω έναν pass βρε παιδί μου, το συζητάμε.

Πολλά ονόματα σε νήμα Denon 😋
Για να γνωρίζεται αν γίνω Λάτσης και θέλω να καλύψω σαλόνι 500 τετραγωνικών τα παρακάτω ενισχυτικά θα επιδιώξω να βρω αλλά είναι στην Shirakawa για την ώρα .
Στο βάθος .IMG_0796.jpegIMG_0795.jpeg

IMG_0799.jpegΓια κεφαλές άλλων κατασκευαστών δεν είπατε ;Μιλάμε για ειλικρινή αναπαραγωγή έτσι 😉1500 ευρώ η άλλη .
Εδώ https://www.hifinews.com/content/denon-dp-3000ne-turntable
Αληθεύει ότι σε πρόσφατη έκθεση που έγινε στην Αθήνα από γνωστό περιοδικό όλοι πήγαιναν να ακούσουν την Dl 103 γιατί απλούστατα μου μετέφεραν οι κακές γλώσσες με την καλή έννοια ότι ήταν ο καλύτερος ήχος της Έκθεσης .
Αληθεύει ;
Για pass δεν είπατε ;
Εδώ οι προενίσχυση του επετειακού aαναφέρθηκε ότι χρησιμοποιούν το ίδιο ολοκληρωμένο στο νήμα του A 110 .
Υ.Σ Θα έλεγα στην Denon να υπάρχει αναβάθμιση του ενσωματωμένου Dac αν υπάρχει εξέλιξη του all 32 μια ξεχωριστή πλακέτα είναι .

IMG_0798.jpeg

Σκασιλα μας.

Προφανώς. Αλλά σαν τη Shirakawa δεν θα βρεις άλλο εργοστάσιο.
Τα άλλα που λες είναι σαν εργαστήρια της γειτονιάς. Δεν έχουν σχέση.

Το θέμα είναι ότι αναφέρθηκαν σαν παράδειγμα άλλων τα marantz, που όμως και αυτά φτιάχνονται εκεί. 😂

Πολλά ονόματα σε νήμα Denon 😋
Για να γνωρίζεται αν γίνω Λάτσης και θέλω να καλύψω σαλόνι 500 τετραγωνικών τα παρακάτω ενισχυτικά θα επιδιώξω να βρω αλλά είναι στην Shirakawa για την ώρα .
Στο βάθος .View attachment 239018View attachment 239017
Αν γίνεις Λάτσης και αγοράσεις DENON ενισχυτικά θα σου ρίξω πέντε φασκελα.
View attachment 239019Για κεφαλές άλλων κατασκευαστών δεν είπατε ;Μιλάμε για ειλικρινή αναπαραγωγή έτσι 😉1500 ευρώ η άλλη .
Εδώ https://www.hifinews.com/content/denon-dp-3000ne-turntable
Αληθεύει ότι σε πρόσφατη έκθεση που έγινε στην Αθήνα από γνωστό περιοδικό όλοι πήγαιναν να ακούσουν την Dl 103 γιατί απλούστατα μου μετέφεραν οι κακές γλώσσες με την καλή έννοια ότι ήταν ο καλύτερος ήχος της Έκθεσης .
Αληθεύει ;
Για pass δεν είπατε ;

View attachment 239020
Όχι, δεν αληθεύει. H DENON DL 103 ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΚΕΦΑΛΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ!

Last edited:
Προφανώς. Αλλά σαν τη Shirakawa δεν θα βρεις άλλο εργοστάσιο.
Τα άλλα που λες είναι σαν εργαστήρια της γειτονιάς. Δεν έχουν σχέση.
Εγώ ξέρω ότι φτιάχνουν καλύτερα ενισχυτικά, το αν τα φτιάχνουν σε παλάτι ή αχυρώνα λίγο με ενδιαφέρει, ούτε είναι επιχείρημα ότι η Χ ή Ψ εταιρεία έχει μεγάλο εργοστάσιο. Σα να μου λένε να πάρω ρολόι της Seiko επειδή έχει μεγάλο εργοστάσιο, όχι Vacheron Constantin που είναι ένα εργαστήριο κάπου στην Ελβετία.

Εγώ ξέρω ότι φτιάχνουν καλύτερα ενισχυτικά, το αν τα φτιάχνουν σε παλάτι ή αχυρώνα λίγο με ενδιαφέρει, ούτε είναι επιχείρημα ότι η Χ ή Ψ εταιρεία έχει μεγάλο εργοστάσιο. Σα να μου λένε να πάρω ρολόι της Seiko επειδή έχει μεγάλο εργοστάσιο, όχι Vacheron Constantin που είναι ένα εργαστήριο κάπου στην Ελβετία.

Εντελώς άλλη κατηγορία τιμών και ενισχυτικών. Το παράδειγμα για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να αφορά ίδιας κατηγορίας προϊόντα.
δεν θα συγκρίνουμε δεκάδων χιλιάδων ευρώ ενισχυτή με ενισχυτή 2-3ων χιλιάδων ευρώ.

Αυτά που γράφεις, σχεδόν δεν χρειάζονται μαζική γραμμή παραγωγής. Τέτοια σύγκριση θα πρέπει να κάνουμε κι εκεί η Shirakawa είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με εργοστάσια που φτιάχνουν ίδιου τύπου προϊόντα.

Όπως και να έχει, εδώ αναφέρθηκε η Marantz ως κάποιος άλλος στο παράδειγμα. Πράγμα που δείχνει ότι επρόκειτο για εύρημα της στιγμής, από κάποιον που καταφανώς δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει.

Όχι, δεν αληθεύει. H DENON DL 103 ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΚΕΦΑΛΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ!
Εγω παντως Κωστα, ζηλευω οσους τη βρισκουν μονο με την 103 και σταματουν εκει.
Και δεν το λεω ειρωνικα.

Εντελώς άλλη κατηγορία τιμών και ενισχυτικών. Το παράδειγμα για να είναι έγκυρο, θα πρέπει να αφορά ίδιας κατηγορίας προϊόντα.
δεν θα συγκρίνουμε δεκάδων χιλιάδων ευρώ ενισχυτή με ενισχυτή 2-3ων χιλιάδων ευρώ.
O Makis πιο πάνω ανέβασε κάτι κουμούτσες μονομπλοκ που αποκλείεται να κάνουν λιγότερο απο 10.000 Ευρώ η μία. Αυτές δε μπαίνουν στη σύγκριση;
Αυτά που γράφεις, σχεδόν δεν χρειάζονται μαζική γραμμή παραγωγής. Τέτοια σύγκριση θα πρέπει να κάνουμε κι εκεί η Shirakawa είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με εργοστάσια που φτιάχνουν ίδιου τύπου προϊόντα.

Όπως και να έχει, εδώ αναφέρθηκε η Marantz ως κάποιος άλλος στο παράδειγμα. Πράγμα που δείχνει ότι επρόκειτο για εύρημα της στιγμής, από κάποιον που καταφανώς δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει.
Εγώ δε μίλησα για Marantz, οπότε τι μου το λες και το ξαναλές; Αλλά ας μιλήσουμε για προιοντα παρόμοιου κόστους: Densen. Φτιάχνει ολοκληρωμένους ενισχυτές στην κατηγορία 1000-3000 Ευρώ εδώ και δεκαετίες, σε ένα χωριο στη Δανία. Είσαι σίγουρος ότι σε σύγκριση Α/Β θα νικούσε ο ΡΜΑ3000;

Το "τυχαία ονόματα και νούμερα" σου λέει κάτι ή είσαι τόσο εμμονικός που ψυρίζεις τις λέξεις;
Ξεκόλλα το μυαλό σου.

• Like
Reactions: chocbhed
Είσαι σίγουρος ότι σε σύγκριση Α/Β θα νικούσε ο ΡΜΑ3000;

Όταν έψαχνα για ενισχυτή για τα atc είχα δοκιμάσει τα πάντα, από 3-10.000 €.
Εννοείται και τις mainstream μάρκες όπως η denon.
Η τότε ναυαρχίδα της Denon ήταν για γέλια μπροστά σε ενισχυτές κατώτερης από αυτήν αξίας και ήταν ο πρώτος που απορρίφθηκε.
Ας φέρει κάποιος σπίτι μου έναν denon αυτής της τιμής να τον βάλω σε κόντρα με τον copland να δούμε.
Να δω ποιος θα σηκώσει το γάντι και ποιος θα αρχίσει τα "αλλά"

Όταν έψαχνα για ενισχυτή για τα atc είχα δοκιμάσει τα πάντα, από 3-10.000 €.
Εννοείται και τις mainstream μάρκες όπως η denon.
Η τότε ναυαρχίδα της Denon ήταν για γέλια μπροστά σε ενισχυτές κατώτερης από αυτήν αξίας και ήταν ο πρώτος που απορρίφθηκε.
Ας φέρει κάποιος σπίτι μου έναν denon αυτής της τιμής να τον βάλω σε κόντρα με τον copland να δούμε.
Να δω ποιος θα σηκώσει το γάντι και ποιος θα αρχίσει τα "αλλά"
Η Copland ήταν άλλη εταιρεία που ήθελα να αναφέρω, αλλά είπα να μην την πω γιατί είναι λαμπάτοι και δεν συγκρίνοντα ευθέως με τη Denon.