Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Βίντεο είναι η πιστή καταγραφή της πραγματικότητας για να τα βλέπεις μετά από καιρό και να λες: "Τι αδύνατος που ήμουν" "Πόσα μαλλιά είχα τότε" κ.τ.λ.
Όταν η sony RX100 πάει στη μικροαστική τιμή των 300 ευρώ θα την φλερτάρω έντονα.

H lx7 έχει πολύ καλό βίντεο και 50π, και, manual ρυθμίσεις..... Ενώ η ολυ , παρόλο που το βίντεο της είναι εξαιρετικό, δεν έχει 50π ούτε manual ρυθμίσεις.

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι mirrorless είναι λίγο δύσχρηστες σαν δεύτερες μηχανές και θέλουν πολύ τάισμα σε φακούς σαν πρώτες.
Και ακόμα απορώ πως στο μέλλον θα εκτοπίσουν τις dslr.
Μία παρόμοια συζήτηση διάβαζα πριν 2-3 χρόνια για τις dslr που θα παραμέριζαν τις βιντεοκάμερες αλλά βλέπω για τις σοβαρές δουλειές οι επαγγελματίες επιμένουν στις τελευταίες.

Οι DSLR εχουν ηδη εκτοπισει τις βιντεοκαμερες σε πολλες περιπτωσεις.
Εκει που τα χαλανε, ειναι (ακομη) στα action και στα live γεγονοτα.
Οι περισσοτερες δεν εχουν auto focus και υπεθερμαινονται ευκολα.

Οι μεν mirorless θ αποκτησουν phase detection AF και οι DSLR AF στο βιντεο (η επερχομενη Canon 70D το εχει ηδη).

Το μέγεθος τελικά μετράει ή μήπως όχι;
Μήπως δείνουμε υπερβολική σημασία στον εξοπλισμό;
π.χ Πόσο καλύτερες φωτογραφίες θα τραβήξω εάν έχω μια d800 24-70 2.8 και ο φίλος μου μια gh3 12-35 2.8
Όταν θα δείχνουμε τις φωτογραφίες στους φίλους μας θα μπορέσουν να καταλάβουν την διαφορά;
Δείτε το παρκάτω video :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

χαχαχαχα με άψογο φωτισμό, μόνο jpeg, χωρίς PP, και αν δεν σε ενδιαφέρει ο έλεγχος του DOF το μεγεθος του σενσορα δεν εχει σημασία

λοιπον...

με την Sony Nex5n ανακαλυψα την ευκολια της tilt screen... εχω βγαλει φωτογραφιες που με την D90 δεν φανταζομουν ΠΟΤΕ... MUST χαρακτηριστικο...

οσον αφορα το θεμα με το CAF... εκει η διαφορα ειναι ΧΑΩΔΗΣ... υπερ της D90, βεβαιως...

δυστυχως το χαρακτηριστικο αυτο το απολαμβανω ΜΟΝΟ στο σπιτι γιατι δεν ΜΠΟΡΩ (και βαριεμαι, για να ειμαι και ΑΠΟΛΥΤΑ ειλικρινης) το κουβαλημα και μενω ικανοποιημενος απο το ποσοστο εστιασμενων φωτο που εχω με τον μπεμπη εν κινησει με την Nex... panning, ληψη στα σημεια που ο μπεμπης δεν κινειται γρηγορα ή μενει για μερικα κλασματα ακινητος και ολα ΟΚ... δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σ´αυτη την ζωη...

εκτος κι αν οι εταιρειες μας εχουν για τον χειμωνα φυλαξει το καλυτερο... mirrorless με αξιοπρεπες CAF...

εχω αγορασει ΗΔΗ τον Sigma 19 για την Nex, με τον οποιον νοιωθω οτι εχω κλεψει την Sigma μερικες φορες...

για το μ4/3 εχω ΗΔΗ αγορσασει τους 14 και 20 Panasonic και θα περιμενω απο Σεπτεμβριο τις κινησεις των Panasonic/Olympus για να αποφασισω...

δεν δινω 800 ευρω για μια μηχανη χωρις καλο CAF επειδη ειναι ωραια...

θα τους περιμενω, λοιπον...

(θα επανελθω με φωτογραφικα ντοκουμεντα για τις δυνατοτητες της Nex σε κινουμενα αντικειμενα...)

(και μια μικρη συγκριση OMD, EPL-3, Nex5n)

(χρονο να αγοραζαμε καπου, μονο...)

για μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας στην εστιαση, δοκιμασε να τραβας με burst - πολλαπλες φωτο, ετσι ωστε ν αυξησεις τη πιθανοτητα για μια σωστα εστιασμενη φωτο.

Σε μηχανες οπως η gh3 - OMD το CAF ειναι σαφως καλυτερο απο την sony nex , τα πσοσοστα ειναι πολυ αυξημενα.

http://www.naturalexposures.com/corkboard/panasonic-lumix-gh3-predictive-af-tests/

Τελικά πήρα τον tamron 17-50 από Ελλάδα σε καλή τιμή.
Ταξιδεύει τώρα.
Μία ερωτησούλα λίγο άσχετη: το εφέ με το νερό πως γίνεται?
6514737519_8381901c51_z.jpg

Βλέπω πολύ κλειστό διάφραγμα και μεγάλο χρόνο λήψης.
Σήμερα δοκίμασα το πρωί να το κάνω με την nikon 1 σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με διάφραγμα 16 το μικρότερο που είχε και με έκθεση αρκετά δευτερόλεπτα αλλά μου βγήκε όλη η φωτογραφία μια ασπρίλα.

Σήμερα δοκίμασα το πρωί να το κάνω με την nikon 1 σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με διάφραγμα 16 το μικρότερο που είχε και με έκθεση αρκετά δευτερόλεπτα αλλά μου βγήκε όλη η φωτογραφία μια ασπρίλα.

https://www.youtube.com/watch?v=cSPVTK0WsBI

δοκιμασε ξανα...

τριποδο, manual ρυθμιση, διαφραγμα μικρο για να τα εχεις ολα net, ταχυτητα πανω απο 2 δευτερολεπτα νομιζω θα εισαι μια χαρα...

..
http://farm8.staticflickr.com/7151/6514737519_8381901c51_z.jpg

Μεγάλη διάρκεια χρειάζεται και ο τρόπος να το πετύχεις είναι κλειστό διάφραγμα και το πιο χαμηλό ISO αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό, οταν το φως είναι δυνατό χρειάζεται και ND φίλτρο. Αρα για αρχή δοκίμασε σε πιο σκοτεινή ώρα.

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις την ριπή της J1. Σταθεροποίησέ την, τράβα μια σειρά 10-20 φωτό με σταθερή ρύθμιση που να μην δίνει καμένα και μετά κάνε stacking. Aν τραβήξεις με ρύθμιση 2 sec την καθεμία θα έχεις συνολικά 20 sec.

Δωρεαν προγραμα για stacking ... το enfuse μου έρχεται πρώτα στο μυαλό .. http://sourceforge.net/projects/enblend/files/enblend-enfuse/enblend-enfuse-4.1/

Το δοκίμασα με την nikon d3100 λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα με 32 διάφραγμα και 1,5-2 δευτερόλεπτα αλλά δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.
Μπήκα σε βαθιά νερά μάλλον.

Το δοκίμασα με την nikon d3100 λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα με 32 διάφραγμα και 1,5-2 δευτερόλεπτα αλλά δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα.

Χωρίς ND φίλτρο δεν κάνεις δουλειά, χρησιμοποιώ το #106 της B+W που μειώνει την έκθεση κατά 6 stop, και φαντάσου οτι αρκετές φορές δεν αρκεί για έκθεση πάνω απο 10 δεύτερα, σε f/11. (με f/32 έχεις χάσει ήδη την πιθανότητα μιας καλής φωτογραφίας)

f32 = υπερβολικά πολύ κλειστό διαφραγμα (+diffraction). Δοκίμασε f11 το πολύ f16 + ND φιλτρο