Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

ψιλοασχετο με τα παραπανω..εχει παρατηρησει κανεις τις τελευταιες ημερες μια παραμορφωση στον ηχο του ΣΚΑΙ μεσω digea?
Σαν ξεκουρδισμενος ενα πραγμα.

Ότι ήθελα να το ρωτήσω και εγώ. Το είδα πριν μία εβδομάδα σε μία εγγραφή που είχα κάνει. Είχα βάλει νέο λογισμικό σε έναν δέκτη μου και το είδα στην πρώτη εγγραφή. Δεν ήξερα αν φταίει το κανάλι, το λογισμικό, ή αν κάτι είχε γίνει με το αποθηκευτικό μέσο που χρησιμοποίησα. Αλλά το είδα πάλι χθες live σε εκπομπή του SKAI και ησύχασα. Ήθελα να ρωτήσω όμως και κανέναν άλλον αν το είδε.
Δεν ξέρω αν έχει σχέση ότι και οι δύο εκπομπές που το διαπίστωσα ήταν του BBC.

Κάπου διάβασα ότι στις 27/9 θα αρχίσει η ψηφιακή τηλεόραση στην Μεσσηνία. Ξέρουμε κάτι ή είναι μουφα;

ψιλοασχετο με τα παραπανω..εχει παρατηρησει κανεις τις τελευταιες ημερες μια παραμορφωση στον ηχο του ΣΚΑΙ μεσω digea?
Σαν ξεκουρδισμενος ενα πραγμα.

Μόλις το άκουσα κι εγώ. Ακούγεται περισσότερο σε μουσική με μακρόσυρτες νότες.
Κακή μετατροπή ήχου απο NTSC σε PAL μου φαίνεται.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση ότι και οι δύο εκπομπές που το διαπίστωσα ήταν του BBC.
Τελικά δεν το κάνει μόνο σε εκπομπές του BBC. Χθες το μεσημέρι το έκανε παντού. Σε εκπομπή, διαφήμιση, τρέιλερ.
Έχω να το ακούσω από την εποχή που χρησιμοποιούσα κασέτες και κασετόφωνο. Με προβληματική κεφαλή ακουγόταν ο ήχος "κατσαρός", σαν να "έκλαιγε". Δεν φανταζόμουν ότι θα το άκουγα σε ψηφιακό αρχείο. Σε αρχικώς κατασκευασμένο ψηφιακό αρχείο δηλαδή, όχι από μεταφορά παλιότερου αρχείου.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Τελικά δεν το κάνει μόνο σε εκπομπές του BBC. Χθες το μεσημέρι το έκανε παντού. Σε εκπομπή, διαφήμιση, τρέιλερ.
Έχω να το ακούσω από την εποχή που χρησιμοποιούσα κασέτες και κασετόφωνο. Με προβληματική κεφαλή ακουγόταν ο ήχος "κατσαρός", σαν να "έκλαιγε". Δεν φανταζόμουν ότι θα το άκουγα σε ψηφιακό αρχείο. Σε αρχικώς κατασκευασμένο ψηφιακό αρχείο δηλαδή, όχι από μεταφορά παλιότερου αρχείου.

ναι οντως το κανει παντου. Ειδικα εαν υπαρχει εστω λιγο μουσικη πχ στις διαφημισεις, κανει κρα. Θυμιζει δισκο βυνιλιου που χανει στροφες ωρες ωρες.
Οι ακομα και σε φωνες ειναι αντιληπτο το προβλημα.
Τους εστειλα σχετικο μηνυμα μεσω επικοινωνιας απο τη σελιδα του ΣΚΑΙ μπας και το διορθωσουν/παρουν χαμπαρι.

Ο ΣΚΑΪ ξαναδείχνει τώρα το ντοκυμαντέρ που έπαιξε χθές "Οι καλύτεροι κηνυγοί" του BBC.
Το πρωί διάβασα στο in.gr ότι ο 902 (Ραδιόφωνο και Τηλεόραση), πουλήθηκε χωρίς τους εργαζόμενους σ' αυτόν, aka απολύσεις.
Τέλος, ο Π. Καψής είπε το πρωί στο Mega, ότι η ΝEΡΙΤ θα εκπέμψει πρόγραμμα μέσ' τον Αύγουστο.
Το τοπίο αλλάζει.

Να συμπληρώσω ότι, τώρα το MEGA δείχνει τη σειρά "Οι Αυθαίρετοι", του 1989 (www.mega-archives.gr:FSGSFGS4: )
Άρχισα να αισθάνομαι νεώτερος!:afro:

Last edited by a moderator:
Μπάχαλο με τον 902. Κράζουν το ΚΚΕ και η ΕΣΗΕΑ και άλλα κόμματα (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ), και δεν τους αδικώ κιόλας που κράζουνε. Ο Βρυώνης που αναφέρθηκε παραπάνω διαψεύδει την αγορά από αυτόν, μετά αναφέρθηκε ο Μαρινάκης που αργότερα διέψευσε και αυτός, και τελευταίο όνομα που ακούστηκε ήταν του Μελισσανίδη. Ράδιο αρβύλα δηλαδή (όχι ο Κανάκης) όπου ο καθένας γράφει ότι θέλει. Προς το παρόν ο αγοραστής είναι άγνωστος, πάντως η συμφωνία λέει για απόλυση όλων των εργαζόμενων για να παραδοθεί ο σταθμός καθαρός. Αυτή θα γίνει με περίεργο τρόπο, με ντρίπλα δηλαδή, αφού κανονικά όπως είναι τώρα, η απόλυση είναι παράνομη. Μπάχαλο τα έκαναν τα συντρόφια.
Πολλά links και δεν μπορώ να τα ανεβάσω όλα, γιαυτό απλά αναφέρω τα γεγονότα.

Ο ΣΚΑΪ επέστρεψε ως προς την ενημέρωση.
Όμως σήμερα στο Life (15.00), είδα δημοσιογράφο σε παράθυρο (από studio) να μιλάει και συγχρόνως, σταγόνες ιδρώτα να τρέχουν στο πρόσωπό του.
Οκ ο κλιματισμός κοστίζει. Ένα ανεμιστήρα βρε παιδιά!

Κάπου διάβασα ότι στις 27/9 θα αρχίσει η ψηφιακή τηλεόραση στην Μεσσηνία. Ξέρουμε κάτι ή είναι μουφα;
Ενημερωμένο σε βλέπω! :SFGSFGSF:
Αν όχι τότε, αρχές με μέσα Οκτώβρη.

καμιά εξέλιξη με την ψηφιακή από πήλιο;
Τίποτα προς το παρόν...

Last edited by a moderator:
Ναι, φαίνεται ότι εδώ και καιρό γίνεται μία προσπάθεια. Ένα μήνυμα πριν από έναν μήνα:
Μία απλή πρόταση είναι, χωρίς να ξέρουμε αν θα το δεχτούν τελικά οι εργαζόμενοι. Δεν ξέρουμε καν αν ισχύει ή αν είναι εφεύρεση της εφημερίδας. Ο Κουρής έχει σχέση με το enikos.gr για να θεωρηθεί έγκυρο, αλλά η αρχική πηγή είναι η εφημερίδα Αξία, που δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι. Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνεται προσπάθεια να ξανανοίξει το ALTER:http://www.enikos.gr/media/158250,Epistrefei_sto_proskhnio.html
Όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός. Φαίνεται τελικά ότι θα ανοίξει.

Παιδια για 27/9 στη μεσσηνια το λεει στο site του best tv λογικα καποια πληροφορηση θα εχουν...