Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

αυτή με nude elliptical είναι καλύτερη και φθηνότερη:
https://www.thakker.eu/en/cartridges/audio-technica-at-vm95en-moving-magnet-cartridge/a-9539

αν ντε και καλά θες ακριβότερη, η μεγαλύτερη αδερφούλα της είναι ακόμα καλύτερη λόγω ακίδας
https://www.thakker.eu/en/cartridges/audio-technica-at-vm95ml-moving-magnet-cartridge/a-9540

η ακόμα ακριβότερη VM95SH δεν είναι καλύτερη, απλά έχει ακριβότερη ακίδα
https://www.thakker.eu/en/cartridges/audio-technica-at-vm95sh-moving-magnet-cartridge/a-9541

αν θες υπάρχουν όλες έτοιμες σε headshell
https://www.thakker.eu/en/cartridge...chnica&attrib[Brand][1]=Audio Technica&page=4

υπολόγισε και γύρω στα 15 μεταφορικά αν ψωνίσεις από κει

Καλησπέρα !! Ευχαριστώ Βλαδίμηρε για την απάντηση. Δεν γνώρισα ότι είναι τόσο καλύτερες ώστε να αξίζει η μετάβαση συγκριτικά με την ΑΤ95ΕΧ.

Το δέμα μου ήδη έχει φύγει από thakker και επέλεξα την VM95ML μαζί με το headshell της. Λογικά με 2γρ θα παίξει αρκετά καλά πιστεύω στο pl514...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για ακόμη μια φορά και εννοείται θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις και από την κεφάλοβελόνα και από τον ενισχυτή μόλις τον παραλάβω με το καλό.

η ακίδα της VM95ML είναι η καλύτερη ακίδα που υπάρχει!
θα ακούσεις πράγματα απίστευτα!
και η μάζα του βραχίονα μια χαρά είναι για την ενδοτικοτητά της απ'όσο θυμάμαι.
αυτές οι 3 που σου έγραψα ντροπιάζουν και τις μεγαλύτερες αδερφές στην "οικογένεια"... -για τον ανταγωνισμό δεν το συζητάμε.
να σου δώσω να καταλάβεις, η ΕΝ ( που έχει πόσο..99 + μεταφορικά; ) φοράει καλύτερη ακίδα από την αγαπημένη μου shure M97eX , από μια grado prestige gold, reference gold, ακόμα και από μια reference platinum.
για τις ML και SH ούτε λόγος φυσικά.
πάνω από αυτές είναι ..αυτές σε ..ευγενή cantilever :flipout:

Πραγματικά...είναι πράγματα που αγνοούν οι περισσότεροι...ακόμα και σχετικοί με το αντικείμενο... Στα social οι μεγαλύτερες φίρμες είναι η 2m red / blue και nagaoka mp 110 . Μάλιστα διάβασα ότι επειδή έχει μεγαλύτερη έξοδο και ακούγεται πιο δυνατά έχει λιγότερο θόρυβο... ??? !!

Πραγματικά κι εγώ δεν το περίμενα να είναι τόσο καλές αυτές οι κεφαλές...μάλιστα είχα έτοιμο το καλάθι μου με την mp110 + μια βελόνα p24 για κεφαλή technics (φθηνή ήταν , ίσα για να μην έχω την κεφαλή χωρίς βελόνα να κάθεται) + ένα φθηνό σχετικά hradshell της thakker.
Στάθηκα μάλλον τυχερός καθώς πριν ολοκληρώσω την παραγγελία , μπήκα να δω αν πήρα καμία απάντηση , και τσουπ, έφυγε από το καλάθι η nagaoka με το hs της και μπηκε η audio technika με το hs της .

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μακάρι να ήμουν Αθήνα να κερνουσα, αλλά δυστυχώς... ;)

H audio technica δεν μπορει να μην συμπεριλαμβανεται στους κολοσσους του ειδους. Μην πω ειναι no.1
Σαφως και η ortofon. Η Nagaoka εξαιρετικη αλλα απο τιμες τελευταια, καβαλλησε το καλαμι :ridinghorse::laugh:

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

H audio technica δεν μπορει να μην συμπεριλαμβανεται στους κολοσσους του ειδους. Μην πω ειναι no.1
Σαφως και η ortofon. Η Nagaoka εξαιρετικη αλλα απο τιμες τελευταια, καβαλλησε το καλαμι :ridinghorse::laugh:

Εκτός από τις Clearaudio beta, Virtuoso & Maestro, τη rega carbon ακόμη μια κεφαλή που σίγουρα κατασκευάζει η Audio Technica

https://www.hifisound.de/en/Hifi-Ac...es/Pickups/Thorens-cartridge-TAS-1600-MC.html

Νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλες.

Πόσα πράγματα έχω μάθει παιδιά εδώ πέρα... Πραγματικά , μακάρι να ήμουν Αθήνα... Χρωστάω κέρασμα όπως και να χει και το εννοώ μόλις στρώσουν τα πράγματα !

Πάντως όλοι θεωρείτε τα dual από τα κορυφαία πικάπ, εγώ πάλι δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση... Σε αντίθεση και με το kenwood και με το pioneer pl 514 που έχω τώρα και το λατρεύω...

Αλήθεια,εδώ και καιρό ψάχνομαι για αντικραδασμικα ποδαράκια για το pl 514 ή ακίδες. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Εκτός των άλλων τα εργοστασιακά του ποδαράκια έχουν σχεδόν διαλυθεί οπότε πρέπει να αλλαχτούν άμεσα , άρα να η ευκαιρία...
Το θέμα είναι τι να πάρω χωρίς να δώσω μια περιουσία ;

Για να είμαι ειλικρινής προσπάθησα να φτιαξω-κολλησω τα δικά του αλλά μάταια...οπότε επιβάλεται η αγορά νέων και με την ευκαιρία θα βάλω κάτι καλύτερο...το θέμα είναι τι;
Εσείς τι μου προτείνετε ;

Προς το παρών (και για καιρό ακομα) το πικάπ είναι στο ξύλινο επιπλο που έχετε δει στο βίντεο...το κλασικό, επάνω πικάπ και από κάτω σε κάθε "ράφι"(βάση για την ακρίβεια) ξεχωριστά ενισχυτής deck κτλ

Re: Απάντηση: Επιλογή vintage ηχοσυστήματος.Dual vs Sanyo

Πόσα πράγματα έχω μάθει παιδιά εδώ πέρα... Πραγματικά , μακάρι να ήμουν Αθήνα... Χρωστάω κέρασμα όπως και να χει και το εννοώ μόλις στρώσουν τα πράγματα !

Πάντως όλοι θεωρείτε τα dual από τα κορυφαία πικάπ, εγώ πάλι δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση... Σε αντίθεση και με το kenwood και με το pioneer pl 514 που έχω τώρα και το λατρεύω...

Αλήθεια,εδώ και καιρό ψάχνομαι για αντικραδασμικα ποδαράκια για το pl 514 ή ακίδες. Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Εκτός των άλλων τα εργοστασιακά του ποδαράκια έχουν σχεδόν διαλυθεί οπότε πρέπει να αλλαχτούν άμεσα , άρα να η ευκαιρία...
Το θέμα είναι τι να πάρω χωρίς να δώσω μια περιουσία ;

Για να είμαι ειλικρινής προσπάθησα να φτιαξω-κολλησω τα δικά του αλλά μάταια...οπότε επιβάλεται η αγορά νέων και με την ευκαιρία θα βάλω κάτι καλύτερο...το θέμα είναι τι;
Εσείς τι μου προτείνετε ;

Προς το παρών (και για καιρό ακομα) το πικάπ είναι στο ξύλινο επιπλο που έχετε δει στο βίντεο...το κλασικό, επάνω πικάπ και από κάτω σε κάθε "ράφι"(βάση για την ακρίβεια) ξεχωριστά ενισχυτής deck κτλ

πάντως εγώ τα dual δεν τα θεωρώ κορυφαία.
ούτε θυμάμαι να έχω προτείνει κάποιο μοντέλο σε μέλος. φυσικά και δεν τα θεωρώ κακά πικάπ από την άλλη.

για τα ποδαράκια δώσε μου λίγο χρόνο να το ψάξω, αν στο μεταξύ προτείνει κάτι κάποιος φίλος δεν θα ήταν άσχημα... :smile:

Καλημέρα Βλαδίμηρε, ευχαριστω πολύ.
Ακριβώς αυτά είναι τα εργοστασιακά που έχω , και προσπάθησα ήδη να τα φτιάξω με κόλλες κτλ αλλά μάταια.
Για αυτό είπα να βάλω κάτι καλύτερο, ειδικά αν είναι να φτάσω στο 50αρικο καλύτερα να βάλω κάτι σε αντικραδασμικο, πχ κοινούς, σορμποθανης, ακίδες κτλ αλλά δεν ξέρω τι

Ημισφαιρια σορμποθανης εβαλε ενας φιλος σε πικαπ project και του αρεσαν.

Δεν τα πέταξα, το απόγευμα που.θα πάω σπίτι θα τα βγάλω φωτογραφία , αλλά επειδή έχω ξενερώσει για ψυχολογικούς λόγους ίσως δεν τα θέλω 😁 θέλω να τα αναβαθμίσω με αντικραδασμικα , άσε που από τις κόλλες έχουν σχεδόν οατσαβουριαστει και είναι άσχημα και εμφανισιακά.

Ημισφαίρια σορμποθανης που θα βρω;
Έψαξα στο google αλλά δεν βρήκα κάτι... Έχουμε κανένα λινκ ;

Εσείς στα πικάπ σας έχετε τα εργοστασιακά ; Γιατί πολύς λόγος γίνεται για ακιδες,κονους,σαντουιτς κτλ...

Βασικά Βλαδίμηρε, τώρα που προσέχω αυτά στο ebay τα δικά μου είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με την διαφορά ότι είναι λίγο πιο άσχημα εξαιτίας τις κόλλας κτλ..

Ενδιαφέρουσα περίπτωση η κόλλα αυτή.
Εγώ προσπάθησα να κολλήσω την βίδα με το ελαστικό πόδι του πικάπ ώστε να μπορώ να ρυθμίσω και το ύψος ανά κάθε ποδαρακι , αλλά με το βάρος φεύγει και στην ουσία το ελαστικό πόδι ακουμπάει στο κάτω μέρος του πικάπ. Αποτέλεσμα το πικάπ να μην είναι ευθεία και μάλιστα κάτω από το μοτέρ επειδή έχει καπάκι να στηρίζεται στο καπάκι του μοτέρ από εκείνη την πλευρά , και στο ποδαράκι του. Τα 3α στο λινκ του audiolytic άραγε θα είναι ένα βιδα-ποδαρακι ώστε να μπορώ να ρυθμίσω και το ύψος για να το φέρω στα ίσα ? (Μέχρι στιγμής στην μια πλευρά είχα κόλλες Α4 κομμένες η μία πάνω στην άλλη για να πάρει ύψος το πικάπ εκεί που πρέπει.

ΥΓ. Μόλις μου έφερε δώρο ο κολλητός μου ένα κομμάτι μάρμαρο , 4-5cm πάχος , ακριβώς στις διαστάσεις του επίπλου μου για να βάλω επάνω το πικάπ !!