[Επίσημο] iPhone 14 Pro | 14 Pro Max

Γιάννη συγγνώμη δεν πάει έτσι, καταρχάς εσύ θα πας από το Pro Max στο pro και δεύτερον θα το πάρεις με τιμολόγιο....σε φυσιολογικές συνθήκες αν δώσεις π.χ. το 13 pro max 900 για να πας στο 14 pro max θες με τις τρέχουσες τιμές 1.500+ οπότε μιλάμε για 600+ διαφορά καμία σχέση με τα 200 ή 250 που ανέφερες....με την ίδια λογική και πολύς κόσμος το παίρνει εταιρικό ή και τσάμπα με διάφορες συνθήκες....αν δεν έχεις πρόσβαση σε τιμολόγια κλπ. ένας χρήστης θέλει τουλάχιστον 400+ ευρώ για να κάνει την αλλαγή κάθε χρόνο, πολύ μεγάλο ποσό. Μιλάμε φυσικά για την Ελλάδα, στην Αμερική με τις τιμές των Iphone και τους μισθούς που έχουν και εγώ κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο θα αγόραζα το πιο τουμπανιασμένο pro max.

μα το ειπα πολλες φορες...με τιμολογιο μιλαω κυριως.

ΥΓ...ουτε εγω κοβω τιμιλογιο, μεσω γνωστου το εκανα, και ξερω και πολλους που κανουν το ιδιο , μεσω γνωστων.
Στην Ελλαδα ζουμε , ξερεις πως γινονται αυτα.

ΥΓ2... ακομα και χωρις τιμολογιο, την ιδια χασουρα θα εχεις συνολικα αν κανεις αλλαγη πχ καθε 2 ή 3 χρονια... απλα επιμεριζεται το κοστος .

ΥΓ3... ανεφερα επισης οτι ουτε εγω μπορουσα να το κανω κανονικα, εκανα ομως μια επιλογη.
Εδωσα καποια πραγματα που δεν χρησιμοποιουσα γι αυτο. Πιθανον και πολλοι μπορουν να κανουν το ιδιο.
Αυτο που βγαινει σα συμπερασμα, ειδικα με τα iphone, ειναι οτι συνολικα τα ιδια χρηματα θα δινεις , ειτε μια φορα καθε Χ χρονια, ειτε τα επιμεριζεις σε καθε χρονια (στο περιπου παντα)
Εγω τουλαχιστον αυτο κανω απο το πρωτο iphone ...

Last edited:
Αλήθεια... αφού τον ίδιο αισθητήρα χρησιμοποιουν όλοι οι φακοί γιατί δεν έδωσε σε όλους 48 mp raw ?

BTW prores με 128gb nten exei!

Άρα μιλάμε για 1700 αν πρόκειται για max.
το ιδιο ισχυει , δεν αλλαζει κατι συνολικα...
Εγω δεν παιρνω μεγαλες χωρητικοτητες μιας κι εχω cloud και ξεφορτωνω και σε υπολογιστη αν χρειαστει

PRORES εχει, απλα οχι 4Κ, μονο 1080.

Last edited:
BTW prores με 128gb nten exei!

Άρα μιλάμε για 1700 αν πρόκειται για max.
Είναι πάρα πολλά τα λεφτά....και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω ενθουσιαστεί με τα νεα Iphones, με τις τιμές που πήγαν στην Ευρώπη πλέον, για μένα όσα καλά και αν είναι, δεν δικαιολογείται το κόστος κτήσης τους.....στην Αμερική βέβαια είναι μια χαρά, άλλος κόσμος εκει.

Υ.Γ. Για να το πω και αλλιώς είναι τεράστιο το ποσό για κάποιον που έχει π.χ. το 11 pro max ή το 12 pro max να πάρει το 14 pro max, και για πιο λόγο? για να έχει 48mp στην βασική κάμερα?? Γιατί σαν συνολική εμπειρία χρήσης μια χαρά είναι κάποιος και με τα 11 και με τα 12. Και πέρυσι πήρα το 13 και το γύρισα πίσω μέσα σε μια εβδομάδα και έμεινα με το 12 δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο στο 13 που να δικαιολογήσει την κτήση του για τα δικά μου δεδομένα. Προσωπικά θε περιμένω το 15 που θα έχει και Usb C (επιτέλους!!) και καλύτερο τηλεφακό εκτός και αν βρω κανένα 14αρι μέσω δουλειάς σε καλή τιμή ή και δωρεάν.

μα το ειπα πολλες φορες...με τιμολογιο μιλαω κυριως.

ΥΓ...ουτε εγω κοβω τιμιλογιο, μεσω γνωστου το εκανα, και ξερω και πολλους που κανουν το ιδιο , μεσω γνωστων.
Στην Ελλαδα ζουμε , ξερεις πως γινονται αυτα.

ΥΓ2... ακομα και χωρις τιμολογιο, την ιδια χασουρα θα εχεις συνολικα αν κανεις αλλαγη πχ καθε 2 ή 3 χρονια... απλα επιμεριζεται το κοστος .

ΥΓ3... ανεφερα επισης οτι ουτε εγω μπορουσα να το κανω κανονικα, εκανα ομως μια επιλογη.
Εδωσα καποια πραγματα που δεν χρησιμοποιουσα γι αυτο. Πιθανον και πολλοι μπορουν να κανουν το ιδιο.
Αυτο που βγαινει σα συμπερασμα, ειδικα με τα iphone, ειναι οτι συνολικα τα ιδια χρηματα θα δινεις , ειτε μια φορα καθε Χ χρονια, ειτε τα επιμεριζεις σε καθε χρονια (στο περιπου παντα)
Εγω τουλαχιστον αυτο κανω απο το πρωτο iphone ...

Φίλε δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα :

1. Η αγορά του κινητού από εταιρία σημαίνει ότι θα πρέπει να εξοφληθεί με εταιρική κάρτα ή με έμβασμα από τον εταιρικό λογαριασμό. Αν αυτό δε γίνει , ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε έλεγχο καθώς μιλάμε για τιμολόγια άνω των 500 ευρώ. Αν είναι και μέσω Amazon που σημαίνει τιμολόγιο VIES , ακόμα χειρότερα καθώς είναι τα πρώτα που ελέγχουν καθώς διασταυρώνονται πανεύκολα.

2. Το ότι αγοράζει η εταιρία χωρίς ΦΠΑ ένα αγαθό για εταιρική χρήση σημαίνει ότι το αγαθό της ΑΝΗΚΕΙ. Αν μετά από ένα χρόνο η εταιρία θέλει να το πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη όπως αναφέρεις , σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψει και το αντίστοιχο παραστατικό και να ΧΡΕΩΣΕΙ ΦΠΑ 24% για τη συναλλαγή. Ακόμα και αν το πουλήσει σε άλλη εταιρία με ελληνικό ΑΦΜ , ΠΑΛΙ θα εκδοθεί τιμολόγιο με ΦΠΑ που συμψηφίζεται.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν δεν εκδοθεί παραστατικό με ΦΠΑ , έστω και 100 ευρώ βάζεις την εταιρία σε μπελάδες;
Αλλά ακόμα και αν εκδοθεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις γιατί ένα προϊόν που αγοράστηκε 1000+ΦΠΑ , το πουλάς εντός εγγύησης στα 100 ευρώ...

Δε θα επεκταθώ παραπέρα , καθώς δεν έχει και νόημα.
Ελπίζω μόνο να ενημερώνεις τους γνωστούς σου για τους ενδεχόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν με τέτοιες πρακτικές.
Οι υπόλοιποι υπολογισμοί που γράφεις απλά δεν στέκουν. Απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αγορά σου.

Να ξέρουμε τι γράφουμε .

Last edited:
  • Like
Reactions: chocbhed
Απ ότι ξέρω δίνει pro raw σε όλους τους φακούς.

48 mp έχει μόνο ο βασικός φακός, οι άλλοι έχουν 12 mp

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Γιατί όμως?
Αφού είναι ο ίδιος αισθητήρας.
Γιατί να μην δίνει τα 48 σε όλους τους φακούς?

Ναι, αλλά το σκεπτικό δεν αλλάζει.
Τα ίδια περίπου χρήματα θα δώσεις τελικά για την αναβάθμιση στο 15!

Οχι Γιάννη δεν θα δώσεις τα ίδια....το 12 που θα δώσω τα ίδια χρήματα πιάνει τώρα και τα ίδια πάνω κάτω θα πιάσει και του χρόνου, έχει πέσει αρκετά η τιμή του. Δεν έχω θέμα να δώσω και 1.500+ ευρώ άλλα θέλω να έχει τα πάντα..δηλαδή και Usb C και καλό περισκοπικό φακό κλπ...το 14 δεν έχει ακόμα αυτά που θέλω για τα λεφτά που ζητάει....φυσικά αν ημουν Αμερική θα το είχα πάρει εχτές....στην Ελλάδα όμως όχι.

Γιατί όμως?
Αφού είναι ο ίδιος αισθητήρας.
Γιατί να μην δίνει τα 48 σε όλους τους φακούς?
Γιατί πρέπει του χρόνου να βγάλει και Iphone 15 πως θα στο πουλήσει αν τα βάλει όλα φέτος στο 14?? Η Apple είναι μανούλα σε αυτά....σου δίνει ακριβώς τόσα ώστε να μην είναι η κανουρία σύσκευή απάτη άλλα και όχι αρκετά ώστε να θεωρείται κελεπούρι....έχει βρει ακριβώς το σωστό μείγμα....

Φίλε δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα :

1. Η αγορά του κινητού από εταιρία σημαίνει ότι θα πρέπει να εξοφληθεί με εταιρική κάρτα ή με έμβασμα από τον εταιρικό λογαριασμό. Αν αυτό δε γίνει , ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε έλεγχο καθώς μιλάμε για τιμολόγια άνω των 500 ευρώ. Αν είναι και μέσω Amazon που σημαίνει τιμολόγιο VIES , ακόμα χειρότερα καθώς είναι τα πρώτα που ελέγχουν καθώς διασταυρώνονται πανεύκολα.

2. Το ότι αγοράζει η εταιρία χωρίς ΦΠΑ ένα αγαθό για εταιρική χρήση σημαίνει ότι το αγαθό της ΑΝΗΚΕΙ. Αν μετά από ένα χρόνο η εταιρία θέλει να το πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη όπως αναφέρεις , σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψει και το αντίστοιχο παραστατικό και να ΧΡΕΩΣΕΙ ΦΠΑ 24% για τη συναλλαγή. Ακόμα και αν το πουλήσει σε άλλη εταιρία με ελληνικό ΑΦΜ , ΠΑΛΙ θα εκδοθεί τιμολόγιο με ΦΠΑ που συμψηφίζεται.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν δεν εκδοθεί παραστατικό με ΦΠΑ , έστω και 100 ευρώ βάζεις την εταιρία σε μπελάδες;
Αλλά ακόμα και αν εκδοθεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις γιατί ένα προϊόν που αγοράστηκε 1000+ΦΠΑ , το πουλάς εντός εγγύησης στα 100 ευρώ...

Δε θα επεκταθώ παραπέρα , καθώς δεν έχει και νόημα.
Ελπίζω μόνο να ενημερώνεις τους γνωστούς σου για τους ενδεχόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν με τέτοιες πρακτικές.
Οι υπόλοιποι υπολογισμοί που γράφεις απλά δεν στέκουν. Απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αγορά σου.

Να ξέρουμε τι γράφουμε .

Μάλλον δε ζεις Ελλάδα!

Δεν προτρέπω κανέναν να κόψει τιμολόγιο σε άλλους… αν κόβεις για σένα το σκεπτικό είναι απλό και δουλεύει.
Αν τώρα θέλεις ν παρεις το ρίσκο και να κόψεις σε φίλους , το κανείς…. Επιλογές είναι αυτές.

Γιατί πρέπει του χρόνου να βγάλει και Iphone 15 πως θα στο πουλήσει αν τα βάλει όλα φέτος στο 14?? Η Apple είναι μανούλα σε αυτά....σου δίνει ακριβώς τόσα ώστε να μην είναι η κανουρία σύσκευή απάτη άλλα και όχι αρκετά ώστε να θεωρείται κελεπούρι....έχει βρει ακριβώς το σωστό μείγμα....

Του χρόνου πάμε για σοβαρή αλλαγή φίλε καθώς υπάρχει σοβαρή ΚΟΠΩΣΗ αν διαβάσεις φέτος τα reviews ακόμα και των ΠΙΟ φανατικών.
Αναμένουμε USB-c , επεξεργαστή 3nm , αλλαγή σχεδίασης , κλπ.

Μάλλον δε ζεις Ελλάδα!

Έχω πλήρη επίγνωση του τι γράψω καθώς έχω 2 εταιρίες και πληρώνω δικηγόρους , λογιστές και συμβούλους.
Ο καθένας διαβάζει και κρίνει.
Πάμε παρακάτω.

Εγω ανέλυσα το σκεπτικό…πως το πραγματοποιεί καθένας είναι δικό του θέμα.

Γι αυτό ανέφερα, ΑΝ μπορείς να κόψεις τιμολόγιο σε συμφέρει να αλλάζεις κάθε χρόνο.

Εγω ανέλυσα το σκεπτικό…πως το πραγματοποιεί καθένας είναι δικό του θέμα.

Γι αυτό ανέφερα, ΑΝ μπορείς να κόψεις τιμολόγιο σε συμφέρει να αλλάζεις κάθε χρόνο.

Αυτό που ανέφερες είναι παράνομο εφόσον μεταπουλάς το αγαθό που ανοίκει στην εταιρία άλλου χωρίς παραστατικά.
Κλέβεις το ΦΠΑ που ανοίκει στο κράτος και σε περίπτωση ελέγχου θα έχει θέμα η εταιρία που σε εξυπηρέτησε.
Φρόντισε να κοπεί ένα παραστατικό που να αναφέρει τουλάχιστο ότι πωλείται για ανταλλακτικά λόγω .πχ σπασμένης οθόνης.

Του χρόνου πάμε για σοβαρή αλλαγή φίλε καθώς υπάρχει σοβαρή ΚΟΠΩΣΗ αν διαβάσεις φέτος τα reviews ακόμα και των ΠΙΟ φανατικών.
Αναμένουμε USB-c , επεξεργαστή 3nm , αλλαγή σχεδίασης , κλπ.

Έχω πλήρη επίγνωση του τι γράψω καθώς έχω 2 εταιρίες και πληρώνω δικηγόρους , λογιστές και συμβούλους.
Ο καθένας διαβάζει και κρίνει.
Πάμε παρακάτω.
Ναι και το σχέδιο το ξέχασα, προσωπικά με κούρασε πλεόν 3 γεννιές τώρα, θέλω κάτι φρέσκο και νέο, αν πάρεις το 14 είναι σαν να έχεις το 12 ή το 13.....θα αγόραζε κανένας σας νεο αυτοκίνητο που θα είχε το ίδιο σχέδιο με το παλιό άλλα με καλύτερο κινητήρα, αναρτήσεις κλπ??? Μάλλον όχι....ακόμα και ο επεξεργαστής είναι ουσιαστικά ίδιος με πέρυσι...βασικά ο μόνος σοβαρός λόγος αγοράς του 14 είναι αν κάποιος θέλει και καίγεται αυτά τα 48mp του βασικού φακού που του χρόνου μάλλον θα τα έχει και στους 3 φακούς.