[Επίσημο] iPhone 4S

Συγχωράτε με αλλά μόλις τώρα κατάφερα να δω λίγο πιο προσεκτικά τι είναι το siri...

Αν λειτουργήσει όπως λένε ότι λειτουργεί, τότε μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες, θυμίζει (επιτέλους) Apple απ'τα παλιά...

Φοβάμαι βέβαια ότι η πραγματικότητα δε θα είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά γεμάτη λάθη, και περιορισμούς σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνταξη και με την απόδοση του συστήματος γενικά, ωστόσο παραμένει ένα τεράστιο βήμα εμπρός...

Βεβαίως, το ότι δε λειτουργεί στο 4, το θεωρώ χυδαίο μαρκετινίστικο κόλπο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά (Cydia ακούς;;; )

To siri απο οτι διαβασα θελει δυνατο επεξεργαστή για να παιξει. Συνεπως η λύση απο cydia για το 4 την οποια σκέφτηκα κι εγώ ισως να μην κατσει καλα και να μην παιξει σωστα.

Ακριβως, η αναγνωριση φωνης , και κυριως η τεχνητη νοημοσυνη πισω απ αυτην , απαιτουν τεραστια υπολογιστικη ισχυ.
Ισως θα μπορουσε να γινει και στο παλιο 4, αλλα με περιορισμους.

να δω να μιλάνε όλοι στ' αγγλικά στο τηλέφωνό τους και τι στον κόσμο.... :flipout::flipout::flipout:

παιδιά μην γελιόμαστε τώρα. αυτά δεν παίζουν στην Ελλάδα. Απλά.

Στις "μεγάλες" γλώσσες μπορεί οι χρήστες να το βολευτούν. Εδώ δεν έχει καμία τύχη.

Και μέχρι τώρα έχει φωνητική αναγνώριση, έστω αυτές τις εντολές που έχει. Τα θυμάστε φαντάζομαι τα θέματα που έψαχναν απεγνωσμένα να το απενεργοποιήσουν γιατί έπαιρνε τηλέφωνα μόνο του....

Αpple 32GB iPhone 4S Costs 203 $

Tην έρευνα δια της μεθόδου [teardown] έκανε η UBM TechInsights.

Πήρε ένα iPhone 4S των 32GB το έκανε φύλο και φτερό και κοστολόγησε τα επιμέρους εξαρτήματα.

Συνολικό κόστος 203 δολάρια.

Πως προκύπτει;

Οθόνη 31$
Επεξεργαστής 26$
Μνήμη 38$
Κάμερα 18$
Μπαταρία 5$
Συνδεσιμότητα 5$
Λήψη 24$
Άλλα 56$
Σύνολο 203 δολάρια. Ακριβώς ίδιο με το iPhone 4 των 32GB του 2010.

Το ξαναλέμε. Πρόκειται για το βιομηχανικό κόστος...

Όπως επίσης, δεν υιοθετούμε τα στοιχεία, απλώς τα αναφέρουμε...

http://www.fullhd.gr/idisis/epikairotita/9767-pple-32gb-iphone-4s-costs-203-.html

και πολλά είναι....

το έχω ξαναπεί: αν ξέραμε πόσο είναι το πραγματικό κόστος όλων των ακριβοπληρωμένων προϊόντων που πληρώνουμε θα γινόταν ο 3ος παγκόσμιος...

όσοι έχουν δοσοληψίες/εμπόριο με κίνα ξέρουν από πρώτο χέρι για τι κόστη μιλάμε.

να δω να μιλάνε όλοι στ' αγγλικά στο τηλέφωνό τους και τι στον κόσμο.... :flipout::flipout::flipout:

παιδιά μην γελιόμαστε τώρα. αυτά δεν παίζουν στην Ελλάδα. Απλά.

Στις "μεγάλες" γλώσσες μπορεί οι χρήστες να το βολευτούν. Εδώ δεν έχει καμία τύχη.

Και μέχρι τώρα έχει φωνητική αναγνώριση, έστω αυτές τις εντολές που έχει. Τα θυμάστε φαντάζομαι τα θέματα που έψαχναν απεγνωσμένα να το απενεργοποιήσουν γιατί έπαιρνε τηλέφωνα μόνο του....

Το μεγάλο ερώτημα είναι πως το siri θα ανταποκρίνεται σε μη-αμερικανικες προφορές Αγγλικων. Αν είναι τόσο ευφυές ώστε να καταλαβαίνει greeklish ή spaggetti english κλπ, τότε μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο, δεδομένου πως όλοι μας γνωρίζουμε αγγλικά...

και πολλά είναι....

το έχω ξαναπεί: αν ξέραμε πόσο είναι το πραγματικό κόστος όλων των ακριβοπληρωμένων προϊόντων που πληρώνουμε θα γινόταν ο 3ος παγκόσμιος...

όσοι έχουν δοσοληψίες/εμπόριο με κίνα ξέρουν από πρώτο χέρι για τι κόστη μιλάμε.

Ρε Τασο, το κόστος υλικών της συσκευής είναι ένα μερος του συνολικού production cost ενός προιοντος, ανεξαρτήτως μάρκας.. Μετα μπαίνουν τα R&D costs, marketing & promotion, retail expenses, logistics κλπ
Να είσαι σίγουρος, πως αν μπορούσαν οι ανταγωνιστές της apple να βγάλουν ανάλογο smartphone ή pad σε καλύτερη τιμή, θα το έκαναν μονο και μονο για να την εκθρονίσουν. Βλεπεις και μονος σου, ότι δεν μπορούν γιατί είναι μεγάλα τα κόστη. Μαλιστα, κάποιοι όπως η Kindle με το νέο της pad πουλούν σε χαμηλοτερη τιμή από το κόστος παραγωγης έχοντας ζημια, για να αποκτήσουν μερίδιο αγορας (κάτι που είχε κάνει και η apple με τo ipad 1)..

are you talking SIRIously? :smash:

O Θηλυκός HAL7000 εισβάλλει στην ζωή μας. Σε λίγα χρονάκια θα μιλάει όλες τις γλώσσες, θα μας λέει και τι να κάνουμε ενώ σιγά σιγά αν περάσει η τεχνολογία και στους σταθερούς υπολογιστές θα καταργήσουμε και τις γραμματείς.

Σίγουρα μας ξενίζει να μιλάμε στον αέρα, αλλά όταν τα βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας το δεχόμαστε χωρίς άρνηση. Ίσως να μην είμαστε έτοιμοι ακόμα αλλά και πάλι όσο βλέπω τον τύπο να τρέχει και να μιλά στο τηλέφωνο δίχως να λαχανιάζει και η SIRI να πιάνει τα πάντα θέλοντας να μας γλιτώσει από 1 λεπτό ενασχόλησης πληκτρολογώντας στο κινητό αυτό που θέλουμε με πιάνει γέλιο από την τραγική ειρωνεία.
Σίγουρα ειναι ένα βήμα μπροστά αυτη η τεχνολογία και έχει πολύ ψωμί ακόμα... άπλα είμαστε έτοιμοι να την δεχθούμε?

Εγω ''φοβάμαι'' οτι η fifi θα είναι αποτυχια γιατι ''δεν σου παει να μιλας στο κινητό σου'' (όπως ''δεν σου πάει οταν μιλας στον τηλ να σε βλεπει ο αλλος'' (βλ. videoκλήση / facetime κλπ).

Δλδ ρε παιδι μου, για παράδειγμα, εγω οταν στελνω ενα sms δεν θελω οσοι ειναι διπλα να ακούν / ξερουν τι γραφω.

Αλλα οντως τεχνολογικά ειναι ενδιαρερον. Και σιγουρα ''ενα βημα μπροστα''.

EDIT

Φρα, συμφωνούμε πολύ τελευταία και αρχίζω να ανησυχω....(μα που έχω βάλει τις πετονιές μου ρε γμτ...; ) :p

Προσωπικά πάντως δεν με βρίσκει σύμφωνο η ιδέα του να μιλάω στο κινητό μου κ εκείνο να εκτελεί τις εντολές, όσο σωστά υλοποιημένο κ αν είναι από την Apple....!

are you talking SIRIously? :smash:

O Θηλυκός HAL7000 εισβάλλει στην ζωή μας. Σε λίγα χρονάκια θα μιλάει όλες τις γλώσσες, θα μας λέει και τι να κάνουμε ενώ σιγά σιγά αν περάσει η τεχνολογία και στους σταθερούς υπολογιστές θα καταργήσουμε και τις γραμματείς.

Σίγουρα μας ξενίζει να μιλάμε στον αέρα, αλλά όταν τα βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας το δεχόμαστε χωρίς άρνηση. Ίσως να μην είμαστε έτοιμοι ακόμα αλλά και πάλι όσο βλέπω τον τύπο να τρέχει και να μιλά στο τηλέφωνο δίχως να λαχανιάζει και η SIRI να πιάνει τα πάντα θέλοντας να μας γλιτώσει από 1 λεπτό ενασχόλησης πληκτρολογώντας στο κινητό αυτό που θέλουμε με πιάνει γέλιο από την τραγική ειρωνεία.
Σίγουρα ειναι ένα βήμα μπροστά αυτη η τεχνολογία και έχει πολύ ψωμί ακόμα... άπλα είμαστε έτοιμοι να την δεχθούμε?

Προφανως δεν θα είναι για να το χρησιμοποιείς διαρκώς, αλλα πχ μπορώ να φανταστώ ότι θα είναι ιδιαιτερα χρήσιμο όταν οδηγείς. Γενικα, όλα αυτά κάνουν την ζωη μας ευκολότερη και αυτό είναι το νόημα της τεχνολογικής προόδου.
Προσωπικα, το iphone με έχει διευκολύνει άπειρες φορές όταν πχ είμαι έξω, θέλω να βρω ένα τηλέφωνο υπηρεσίας και απλώς το googlιαζω, ή όταν βρίσκω εφημερεύων φαρμακείο με το athens book την στιγμή που το χρειάζομαι ή να δω ποσο καθυστέρηση θα έχει η πτήση μου ή το καράβι με real time tracking του σημείου που βρίσκεται!
Πριν μερικά χρονια, τέτοια απλα πράγματα ήταν αδιανόητα (φαντάζομαι όλοι θα έχετε εμπειρίες αναμονής στο τηλέφωνο για να πιάσετε το λιμεναρχείο)..
Σε λίγο καιρο θα μας τα βρίσκει το τηλέφωνο με ένα απλό ερώτημα/εντολη..
Για εμενα αυτό είναι πρόοδος..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Προσωπικά πάντως δεν με βρίσκει σύμφωνο η ιδέα του να μιλάω στο κινητό μου κ εκείνο να εκτελεί τις εντολές, όσο σωστά υλοποιημένο κ αν είναι από την Apple....!
!!!!!!!

(πες την αληθεια τωρα, μεταξυ μας, δεν σου περισσεύουν για το 4S, ε; :p :p :p)

Last edited:
Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Φρα, συμφωνούμε πολύ τελευταία και αρχίζω να ανησυχω....(μα που έχω βάλει τις πετονιές μου ρε γμτ...; ) :p

Σχεδόν πάντα συμφωνούσαμε, απλά -εγώ τουλάχιστον-, δεν ενδίδω αμαχητί! -bye--bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 4S

Σχεδόν πάντα συμφωνούσαμε, απλά -εγώ τουλάχιστον-, δεν ενδίδω αμαχητί! -bye--bye--bye-
χαχαχαχα, καλό!

(αλλα ας ειχες τον Τακη απο κοντα και θα σου λεγα για ποτε θα γινοσουν η biatch του :p :p :p)