[Επίσημο] iPhone 5S

Και ναι ειμαστε ανώριμοι καταναλωτές όσο δεν πάει!

Δεν ειναι δυνατόν να ζούμε σε μια χωρα που μαστίζεται από τετοια κριση και να σκεφτομαστε πως θα ''αυτο-κοροιδευτούμε'' για να πάρουμε νέο κινητό.

Αντί, ζώντας πλεον σε αυτές τις συνθηκες, να έχουμε αρχίζει να αναπτύσσουμε ευαισθησίες (πχ να μας νοιάζει ποιος ζει στα ορια της φτωχιας για να παραχθει ένα τετοιο κινητό), γινόμαστε όλο και πιο βόδια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Αυτη η καραμέλα με την επιδοτηση (που πλεον ειναι και μηδαμινή εκτός των άλλων) - την οποία δεν σε αναγκαζει κανεις να κανεις συσκευη - που χρησιμοποιεί ο κόσμος για ψυχολογική δικαιολογία για την αναβαθμιση, ειμαι περιεργος ποτε θα σταματησει....

Τι να σου πω, εγω εχω φετος 230 ευρω εταιρικη επιδότηση.
Και στο εξωτερικό καθε 2 έτος, οι συσκευες επιδοτούνται αν δεν κανω λάθος οποτε πχ στην αμερικη παιρνουν iphone 5s με 200 δολλαρια..

Δεν ειναι δυνατόν να ζούμε σε μια χωρα που μαστίζεται από τετοια κριση και να σκεφτομαστε πως θα ''αυτο-κοροιδευτούμε'' για να πάρουμε νέο κινητό.

Αντί, ζώντας πλεον σε αυτές τις συνθηκες, να έχουμε αρχίζει να αναπτύσσουμε ευαισθησίες (πχ να μας νοιάζει ποιος ζει στα ορια της φτωχιας για να παραχθει ένα τετοιο κινητό), γινόμαστε όλο και πιο βόδια.

Ποιος είσαι εσύ και τι έκανες στον φιλο μου? :p

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Τωρα βγαίνει ο αριστερος ιδεαλιστης απο μεσα σου.. :p
Μπορει να εχεις και κοινωνικές ευαισθησίες και να σου αρεσουν τα gadget.
Άλλωστε, εαν μπορεις να εχεις το τελευταιο μοντέλο με ελαχιστη ή και μηδενική επιβάρυνση (οπως εγώ) θα πεις όχι επειδη κακοπληρωνονται οι υπάλληλοι της Foxconn στην Κινα;;

Βρε Τακη, καθε χρονο τα ιδια θα λεμε....

Στην Ελλαδα, οι εταιρίες, την ''επιδοτηση'' στην δινουν πίστωση στον λογαριασμό (αν θες).

Οποτε ειναι απλως μια ετησια εκπτωση που την κανεις ότι θες.

Το να τη βαφτίζεις ''επιδοτηση'' για να παρεις νεο κινητο ειναι απλως ψυχολογικό τρυκ (προς τον εαυτό σου).

Το τι γινεται στην Αμερική, αν δλδ πχ εκει δεν το δινουν εκπτωση αλλα αναγκαστικα επιδοτηση για αγορα νεας συσκευης, δεν το ξερω. Αλλα Ελλαδα (καλώς ή κακώς) ζούμε.

Τα ιδια λεμε όντως. Το ξέρω αυτό και επαναλαμβανω πως στην δικη μας εταιρια, εχουν επιλεξει να παιρνουν επιδοτησεις.
Αν ειχα λοιπον να σκάσω 750 ευρω (μειον τα 450 του iphone 5) πιθανοτατα να μην το έκανα και να περιμενα το επομενο ή και το παρεπομενο μοντέλο.
Σου εχω αλλωστε πει πως θεωρω το Iphone 5 τοσο καλο και πληρες smartphone που και να μην ξαναέπαιρνα αλλο κινητο στο μελλον, θα ημουν απολυτως ευχαριστημενος.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Το ξέρω αυτό και επαναλαμβανω πως στην δικη μας εταιρια, εχουν επιλεξει να παιρνουν επιδοτησεις.
Απλως λοιπόν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας έχει αποφασίσει να δίνει ενα bonus / παροχή στους υπαλλήλους.

Ειναι τοσο απλό και δεν εχει να κανει με καμια ''επιδοτηση''.

Καποιος (ο εργοδότης σου εν προκειμένω) έρχεται και σου δίνει 230 Ευρω αλλά σε αναγκαζει να παρεις κινητο με αυτά.

Βλακωδες imho.

Θα ηταν πολύ καλύτερο να σου έλεγε, πάρε τα 230 Ευρω παιδι μου και κάντα ότι θες.

Δεν θα αλλαζε τπτ.

Τουναντίον θα σου έδινε δυνατότητα να ξοδεψεις τα λεφτα οπου θες εσύ (και τότε, που θα ηταν δική σου αποφαση, ισως σκεφτοσουν αν θα επαιρνες κινητό ή όχι...)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Φιλε μου, καταρχην το πως ξοδευει ο καθε ενας τα λεφτα του, ειναι δικο του θεμα. Δεν σημαινει πως πασχει απο ελλειψη καταναλωτικης συνειδησης,. ειδικα σε αγορες οπως των smartphones που επιδοτουνται βαρεως..
Οσο για το τι θεωρω εγω και εσύ, ειναι αδιάφορο. Αποψεις απλα εκφραζουμε και δεν μπορουμε να μιλαμε για λογαριασμο τρίτων..

Ουτε στο πως πρεπει να ξοδευει ο καθενας τα λεφτά του αναφέρθηκα..
Αν καποιος το επιθυμει, ειναι ελεύθερος να αλλάζει κινητο/tablet/αμαξι (χωρις ομως ουσιαστικό όφελος για τον ιδιο) καθε μηνα/εξάμηνο κτλ.. δεν μπορω ομως να θεωρω οτι εχει και καταναλωτικη συνειδηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Απλως λοιπόν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας έχει αποφασίσει να δίνει ενα bonus / παροχή στους υπαλλήλους.

Καποιος (ο εργοδότης σου εν προκειμένω) έρχεται και σου δίνει 230 Ευρω αλλά σε αναγκαζει να παρεις κινητο με αυτά.

Βλακωδες imho.

Θα ηταν πολύ καλύτερο να σου έλεγε, πάρε τα 230 Ευρω παιδι μου και κάντα ότι θες.

Δεν θα αλλαζε τπτ.

Τουναντίον θα σου έδινε δυνατότητα να ξοδεψεις τα λεφτα οπου θες εσύ (και τότε, που θα ηταν δική σου αποφαση, ισως σκεφτοσουν αν θα επαιρνες κινητό ή όχι...)

Eιπες βλακα το αφεντικό μου;;;

:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Ουτε στο πως πρεπει να ξοδευει ο καθενας τα λεφτά του αναφέρθηκα..
Αν καποιος το επιθυμει, ειναι ελεύθερος να αλλάζει κινητο/tablet/αμαξι (χωρις ομως ουσιαστικό όφελος για τον ιδιο) καθε μηνα/εξάμηνο κτλ.. δεν μπορω ομως να θεωρω οτι εχει και καταναλωτικη συνειδηση.

Όφελος έχεις, γιατι παντοτε η νεα συσκευη εχει κατι παραπάνω. Πχ φέτος εχει touch id, 64 bit, A7 και κλασσικα διπλασια ταχύτητα.
Τώρα, αν αξιζει να πληρωσεις χρηματική διαφορα, εξαρτάται. Αν ειναι μικρη, its a no brainer γιατι εχεις νεα συσκευη με νεα μπαταρια.
Αν ειναι μεγάλη, τότε το ζυγίζεις...
Αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν εχεις καταναλωτικη συνείδηση..

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Βλακωδες imho.

Δεν θα αλλαζε τπτ.

Ειναι δυσκολη η συμβίωση gadgetakias και λογικός
:p

Ολοι απο το ιδιο πάσχουμε.. άπλα κάποιο (ελάχιστοι) ερχόμαστε που και που στα λογικά μας.. ή μας προσγειώνει η πραγματικοτητα.

Last edited:
Παιδες,ενας βασικός λογος να αλλαζεις καθε χρονο κινητο ειναι η μπαταρια.
Αν κανεις συνεχή χρηση, στον χρονο η μπαταρια πεφτει αρκετα.
Αλλος ειναι η εγγυηση, που δυστυχως η apple επιμενει στην μονοετη (αν και κατι διαβαζω πως θα αλλαξει συντομα αυτό).
Δηλαδη μονο και μονο για αυτους τους δυο λογους, η ετησια αναβαθμιση "λέει" αν δεν σου κοστίζει μεγαλο ποσο..

Αλλος ειναι η εγγυηση, που δυστυχως η apple επιμενει στην μονοετη (αν και κατι διαβαζω πως θα αλλαξει συντομα αυτό).
Δηλαδη μονο και μονο για αυτους τους δυο λογους, η ετησια αναβαθμιση "λέει" αν δεν σου κοστίζει μεγαλο ποσο..

Η Samsung δινει 2 χρονια εγγυηση και η μπαταρια ειναι αποσπωμενη (με κοστος κανα 20αρικο)....

(ακομη 2 λογοι για να μην παρεις Android δλδ :p)

Περαν της πλακας, αυτα που ακριβως ειπες θα επρεπε να ''κουδουνίζουν'' λίγο στο κεφαλι σου για το τρυπακι στο οποίο σε έχει βάλει (ειδικά) η Apple....

Ναι ρε μανα μου, αλλα δεν μπορώ με τα κινητα unibody (μονος μου-υπαρχουν μαγαζάκια βεβαια).

Αυτα ομως που λες δεν θα έπρεπε να ευνοούν την υψηλή αξία μεταπώλησης.... εκτός αν ο αγοραστής εις γνώση του θέλει να πληρώνει ακριβά για μια συσκευή με μειωμένη μπαταριά (που δεν αλλάζει) και εκτός εγγύησης...

Η καταναλωτική συνείδηση που λέμε...

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 5S

Η Samsung δινει 2 χρονια εγγυηση και η μπαταρια ειναι αποσπωμενη (με κοστος κανα 20αρικο)....

(ακομη 2 λογοι για να μην παρεις Android δλδ :p)

Ναι, αυτο ειναι όντως πλεονεκτημα... μεχρι να πιασεις την πλαστικουρα στο χερι σου! :p