[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Όσοι έχετε mac σε θέμα transcoding πώς πάει με το plex?

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
..και εμένα θα με ενδιέφερε αυτή η πληροφορια ειδικά με τους Μ1/Μ2 🧐

Σα να ήρθε η ώρα να ξεφορτωθώ το MBP15 του 2018. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι δουλεύει ΑΨΟΓΑ για όσα χρειάζομαι, και είναι και πολύ πιο όμορφο από το καινούριο που μοιάζει λίγο με τούβλο. Θα το κράταγα για άλλα 5 χρόνια αν δεν υπήρχε το μοναδικό μεν, αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα τους ανεμιστήρες που φυσάνε σα να μην υπάρχει αύριο ακόμα και με 5% CPU usage. Η κατάσταση είναι απελπιστική, δε μπορώ πλέον ούτε να ακούσω μουσική (που ακούω με ανοιχτά ακουστικά).

Υποτίθεται τα θέματα αυτά έχουν εξαφανιστεί μετά την έλευση του Silicon, οπότε θα δούμε. Αρκεί να μου εγκρίνουν το έξοδο!

Μήπως έχει γεμίσει σκόνες;
Ενας καθαρισμός καλό θα έκανε…..

Δεν είναι απίθανο, αλλά επειδή είναι του πανεπιστημίου δε θέλω να μπλέξω βάζοντας χέρι. Πάντως έχω κάνει όλα τα υπόλοιπα (setup as new κλπ), ενώ γενικά αν ψάξεις online όλοι γκρινιάζουν γι'αυτό το θέμα στις τελευταίες γενιές Intel.

Κωτσόβολος

Το απόλυτα μικρό 8/256 στα 800€
Το ελάχιστα πιο πάνω 8/512 στα 1050€
Και το pro 16/512 στα 1700€

Μακάρι το δεύτερο να ήταν 16/256. Το αγόραζα ΧΤΕΣ.

Ελπίζω να βγάλουν και άλλα αν και δεν το βλέπω. Έψαχνα πέρυσι για το M1 και είχε μόνο 8αρι.

• Like
Reactions: anderm
Δεν είναι απίθανο, αλλά επειδή είναι του πανεπιστημίου δε θέλω να μπλέξω βάζοντας χέρι. Πάντως έχω κάνει όλα τα υπόλοιπα (setup as new κλπ), ενώ γενικά αν ψάξεις online όλοι γκρινιάζουν γι'αυτό το θέμα στις τελευταίες γενιές Intel.

Συνδέεις εξωτερική οθόνη;

Σε αυτή τη περίπτωση δεν φταίει η αναιμική ψύξη για H επεξεργαστές αλλά ήταν Bug με τις AMD GPU το οποίο δεν λύθηκε ποτε.

Οταν συνδέεις εξωτερική οθόνη, η GPU τερματίζει με συνεπακολουθο τα fans να δουλεύουν σε στροφές απογείωσης.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν φταίει η αναιμική ψύξη για H επεξεργαστές αλλά ήταν Bug με τις AMD GPU το οποίο δεν λύθηκε ποτε.

Οταν συνδέεις εξωτερική οθόνη, η GPU τερματίζει με συνεπακολουθο τα fans να δουλεύουν σε στροφές απογείωσης.

Άρα καλά έκανα και δεν ασχολήθηκα να το ανοίξω!

• Like
Reactions: anderm
Κωτσόβολος

Το απόλυτα μικρό 8/256 στα 800€
Το ελάχιστα πιο πάνω 8/512 στα 1050€
Και το pro 16/512 στα 1700€

Μακάρι το δεύτερο να ήταν 16/256. Το αγόραζα ΧΤΕΣ.

Ελπίζω να βγάλουν και άλλα αν και δεν το βλέπω. Έψαχνα πέρυσι για το M1 και είχε μόνο 8αρι.

Ladder pricing και η apple είναι μανούλα σε αυτό.
Η πρώτη διδάξασα νομίζω πως είναι.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κουρτίνα 2 all day and every day για εμένα.

Δες όμως τη δική σου χρήση. Μια διαφορά γενιάς CPU στην ίδια λιθογραφία με λίγο αυξημένο clock speed και ανάλογη αύξηση σε επιδόσεις δεν πιστεύω πως είναι ο κύριος παράγοντας αγοράς.
Εάν πρόκειται για μηχανήματα με SSD 512GB, εγώ θα επέλεγα τα 16GB με 1TB storage. Εάν δεν έχεις επιλογή για μεγαλύτερο storage, τότε φυσικά πας για τη RAM, ειδικά εφόσον πρόκειται για pooled μνήμη που εκτελεί και χρέη VRAM.

Μιλάω για MacBook Pro 16.

Και τα 2 είναι με 1 TB.

Η αύξηση απο Μ1 σε Μ2 (20% κατα τημ Apple) λογικά πρεπεί να έχει να κάνει απλά με την ανάλογη αύξηση των cores (απο 10 σε 12 και από 16 σε 19 - για m1 / m2 pro πάντα).

Τα 32GB είναι το μεγάλο δέλεαρ, εν προκειμενω.

Απλα σκεφτομαι οτι στο 2ο πακετο έχει μεν πολύ καλύτερη gpu (32 vs 19 cores) αλλά χάνεις 20% στην cpu (10 vs 12 cores).

Και δεδομένης της μάλλον ελαφριάς χρήσης που θα του κάνω, σκεφτομαι μήπως τελικά δεν δω ποτε θετική διαφορα στην gpu αλλα αρνητική λογω cpu.

Απο την άλλη windows (αναγκαστικά σε VM) είναι κάτι που με ενδιαφέρει (με μια μικρή ελπίδα να παίζω κάνα ελαφρύ adveture game που και που) και σκεφτομαι μήπως εκεί τα 32GB ram κάνουν διαφορα.

Το gaming, απλά το ξεχνάς. Μέσω parallels μπορείς να τρέξεις τα windows for ARM, για τα οποία δεν υπάρχουν όμως τίτλοι της περιοπής.
Μπορείς να κάνεις κάτι με το crossover που κάνει χρήση του rosetta, αλλά από όσο θυμάμαι, υποστηρίζονται μόνο ορισμένοι τίτλοι και αυτοί < DirectX11.

Με λίγα λόγια, για gaming ίσως η καλύτερη λύση να ήταν το geforce now το οποίο τρέχει πρακτικά παντού.
Κάνε την επιλογή σου βάσει της υπόλοιπης χρήσης που κάνεις. Μπορείς να δείς τη χρήση RAM κατά ένα σύνηθες session σου και αποφασίζεις ανάλογα.

Μιλάω για MacBook Pro 16.

Και τα 2 είναι με 1 TB.

Η αύξηση απο Μ1 σε Μ2 (20% κατα τημ Apple) λογικά πρεπεί να έχει να κάνει απλά με την ανάλογη αύξηση των cores (απο 10 σε 12 και από 16 σε 19 - για m1 / m2 pro πάντα).

Τα 32GB είναι το μεγάλο δέλεαρ, εν προκειμενω.

Απλα σκεφτομαι οτι στο 2ο πακετο έχει μεν πολύ καλύτερη gpu (32 vs 19 cores) αλλά χάνεις 20% στην cpu (10 vs 12 cores).

Και δεδομένης της μάλλον ελαφριάς χρήσης που θα του κάνω, σκεφτομαι μήπως τελικά δεν δω ποτε θετική διαφορα στην gpu αλλα αρνητική λογω cpu.

Απο την άλλη windows (αναγκαστικά σε VM) είναι κάτι που με ενδιαφέρει (με μια μικρή ελπίδα να παίζω κάνα ελαφρύ adveture game που και που) και σκεφτομαι μήπως εκεί τα 32GB ram κάνουν διαφορα.

Φίλε πας χωρίς σκέψη στο προηγούμενο μοντέλο (μόνο στο όνομα είναι προηγούμενο) από Amazon.de και ξεμπερδεύεις :

Όσο είναι ακόμα καιρός γιατί λόγω του καπέλου στα νέα μοντέλα με πρόσχημα την ισοτιμία θα ανέβουν οι τιμές και στα παλιά όπου υπάρχουν σε στοκ..

Φίλε πας χωρίς σκέψη στο προηγούμενο μοντέλο (μόνο στο όνομα είναι προηγούμενο) από Amazon.de και ξεμπερδεύεις :

Όσο είναι ακόμα καιρός γιατί λόγω του καπέλου στα νέα μοντέλα με πρόσχημα την ισοτιμία θα ανέβουν οι τιμές και στα παλιά όπου υπάρχουν σε στοκ..

Αυτο εχω δει και έκανα την σκέψη / ερώτηση…. :LOL:

Και βασικά είχα πετύχει το Μ1 1TB κοντά στα 2.000 (χωρίς ΦΠΑ) και αυτό θα χτύπαγα αλλα πλεον παπαλα.

Το μονο που με κάνει να σκεφτομαι το Μ2 είναι είναι το HDMI 2.1 για την (σπανια αλλά όχι απιθανη) περίπτωση σύνδεσης με το 49αρι 5120 1440 monitor (όχι πως το 2.1 θα λύνει σίγουρα το πρόβλημα που υπάρχει με το M1 και αυτή την ανάλυση)

Last edited:
Αυτο εχω δει και έκανα την σκέψη / ερώτηση…. :LOL:

Και βασικά είχα πετύχει το Μ1 1TB κοντά στα 2.000 (χωρίς ΦΠΑ) και αυτό θα χτύπαγα αλλα πλεον παπαλα.

Το μονο που με κάνει να σκεφτομαι το Μ2 είναι είναι το HDMI 2.1 για την (σπανια αλλά όχι απιθανη) περίπτωση σύνδεσης με το 49αρι 5120 1440 monitor (όχι πως το 2.1 θα λύνει σίγουρα το πρόβλημα που υπάρχει με το M1 και αυτή την ανάλυση)

Με ένα καλώδιο USB-C to display port 1.4 θα την υποστήριξει μέχρι τα 120hz από όσο διάβασα.

Και με HDR στην ίδια ανάλυση αλλά στα 100hz

Attachments

• DF8BC5EB-CA9B-4D6F-8AD8-E1287200F90E.jpeg
    DF8BC5EB-CA9B-4D6F-8AD8-E1287200F90E.jpeg
    182 KB · Views: 16
Last edited:
  • Like
Reactions: spcav
Με ένα καλώδιο USB-C to display port 1.4 θα την υποστήριξει μέχρι τα 120hz από όσο διάβασα.

Και με HDR στην ίδια ανάλυση αλλά στα 100hz
Για το πρώτο, το κοίταγα κι εγώ αλλά μου είχε διαφύγει η λυση του DP (μαλλον επειδή είχα κάνει focus στο HDMI).

Το 2ο, ενδιαφερον (δεν είχα σκεφτεί καν να το τσεκάρω)

Για το πρώτο, το κοίταγα κι εγώ αλλά μου είχε διαφύγει η λυση του DP (μαλλον επειδή είχα κάνει focus στο HDMI).

Το 2ο, ενδιαφερον (δεν είχα σκεφτεί καν να το τσεκάρω)

Σε 5k ανάλυση παιχνίδια μέσω του M1/M2 δε θα παίξεις ποτέ. Όποτε μιλάμε για χρήση οθόνης και τα 120hz/100hz θα σε καλύψουν νομίζω πλήρως.