[Επίσημο] MacBook Pro M2 & Mac Mini M2 @2023

Πληρώνεις για να "ξεκλειδώσεις" κάτι η να κανείς manual ελέγχο των fans; Δεν θα έπρεπε να παρέχεται από το σύστημα;
Δηλαδή κάτι σαν τα θερμαινόμενα καθίσματα της bmw που είναι με..συνδρομή;

Αυτό ακριβώς. Επειδή παίρνεις BMW και όχι KIA.

Αισθητικά γενικότερα είναι τελείως άκυρο για τα δεδομένα της Apple. Άγαρμπο, μπρουτάλ τούβλο, και με το άχρηστο notch (να'χε κάνα FaceID να το καταλάβαινα...) Αλλά εντάξει, άλλα είναι αυτά που με ενδιαφέρουν, και φαίνεται να τα κάνει καλά.

Και ναι, τα 330 είναι σοβαρό νούμερο. Βέβαια προσωπικά δε με απασχολεί, αν ήταν να κουβαλάω λαπτοπ από δω κι από κει κάθε μέρα θα έπαιρνα 14άρι ή Air. Αυτό σε καθημερινή χρήση δουλεύει σαν desktop σπιτιού και για να έχω μάχιμο υπολογιστή στα ταξίδια.
Καλημέρα, εγώ Macbook δεν έτυχε να είχα και πολλά στο παρελθόν, ωστόσο επειδή είδα φαινόμενα με φουσκωμένες μπαταρίες και μάλιστα τα είδα σε διάφορα σημεία του διαδικτύου έψαξα και βρήκα την εφαρμογή Aldente που σου προφέρει όριο φόρτισης και αποφόρτισης και επίσης παρά πολλές άλλες λειτουργίες ανάμεσα σε αυτές μια από τις πιο χρήσιμες που είναι το καλιμπράρισμα. Έφτασα και εγώ σε σημείο να το δουλεύω σαν desktop και θεώρησα ότι όταν έχεις μια μπαταρία στο ρεύμα συνέχεια με 100% φόρτιση μόνο καλό δεν της κάνεις.Έκτοτε μπορώ να πω ότι δουλεύει πολύ καλύτερα και αυξήθηκε και η υγεία της.

Όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα για μένα γιατί είμαι προ των πυλών για την απόκτηση του πρώτου μου Mac mini οπότε κάθε τρεις και λίγο δεν θα με απασχολεί να ελέγχω αν τα όρια της μπαταρίας μου είναι αυτά που πρέπει να είναι γιατί πολύ απλά το Mac mini δεν έχει μπαταρία...😋

Attachments

• AlDente.jpg
    AlDente.jpg
    51.4 KB · Views: 32
  • Like
Reactions: simplektis
Απο αγγλικο Amazon σε προφορά και το macbook pro (~1300€) και το mac mini (658€) στις base εκδοσεις τους.
Χωρις αλλα εξοδα τελωνειου κλπ
Δεν έχω κάνει αγορά από amazon ποτέ...με έχετε ψήσει άσχημα πάντως με τόση διαφήμιση του amazon να το πράξω στην επόμενη αγορά μου 😜

Δεν έχω κάνει αγορά από amazon ποτέ...με έχετε ψήσει άσχημα πάντως με τόση διαφήμιση του amazon να το πράξω στην επόμενη αγορά μου 😜

Εντελώς αναιμακτα.
Απλα παντα να ειναι by Amazon η fullfield by Amazon

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Προσωπικά χρησιμοποιώ εντελώς ερασιτεχνικά και μόλις για 1-2 βίντεο ετησίως το FCP και να σου πώ την αλήθεια δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι άλλο μιας και με windows δεν θέλω επαφές τα έχουμε τα τσανάκια μας χωρισμένα😜.Εξαιρετική δουλειά η δημιουργία του βίντεο που μόλις παρακολούθησα και πράγματι έτσι είναι τα δεδομένα όπως αγορεύεις λεπτομερώς και με σαφήνεια στο βίντεο σου!Μόλις έκανα και εγγραφή γιατί μόνο κερδισμένος θα είμαι...😉

• Like
Reactions: speedman_27
Επειδή ακούω για ασυμβατότητες με κάποιες οθόνες για το mini , υπάρχει τρόπος να βεβαιωθώ ότι η Samsung UR55 IPS HDR Monitor 28" 4K 3840x2160 , που έχω στο pc μου θα δουλεύει σωστά? Δεν έχω-είχα ποτέ μακ παρά μόνο iPad και σκέφτομαι το βασικό μοντέλο για αγορά.Απλά δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε έξτρα χρήμα για αλλαγές σε οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Same Sh1t...Different Day..

Δεν θα δουλεύει σωστά. Θα έχεις θολό κείμενο.

Καμία οθόνη 4Κ δεν υποστηρίζεται σωστά από το MacOS. Δεν έχει να κάνει με μοντέλο / κατασκευαστή οθόνης.

Δεν αφορά μονο τον σχεδιασμό του user interface του MacOS?
Εισαι σιγουρος οτι ισχύει και για το κείμενο, καθώς και για οτι εμφανίζεται στην οθόνη?

Δηλαδη και η LG 4K Ultra Fine 21,5" που πουλουσαν αποκλειστικα τα apple store δεν δουλευει σωστα με τα ΜΒΠ 14 Μ1 και θα δειχνει θολα ?

Δεν αφορά μονο τον σχεδιασμό του user interface του MacOS?
Εισαι σιγουρος οτι ισχύει και για το κείμενο, καθώς και για οτι εμφανίζεται στην οθόνη?
Έχω την εντύπωση πως ναι. Τα πάντα πρέπει να επηρεάζονται.

Δηλαδη και η LG 4K Ultra Fine 21,5" που πουλουσαν αποκλειστικα τα apple store δεν δουλευει σωστα με τα ΜΒΠ 14 Μ1 και θα δειχνει θολα ?

Βασικά είναι συνδυασμός ανάλυσης και ιντσών.

Ισχύει το παρακάτω:

1676897178766.png

• Like
Reactions: ilias
Βασικα θεμα αναλυσης ειναι (ακόμα και αν μιλαμε για ιδια αναλογία πλευρών - αυτό ειναι το περίεργο στο πως δολευει το macOS) και οχι διαγωνίου, νομίζω (ασχετα αν σε διαφορετικές ιντσες απλά θα ειναι περισσότερο ή λιγότερο ενοχλητικό λόγω αλλαγής μεγεθους).

Το πρόβλημα είναι στο 4Κ δλδ?
Αν κατεβάσω την ανάλυση στο 2Κ θα είναι όλα οκ?
Σαν να βλέπω κάτι τέτοιο στον πίνακα που έκανε ο φίλος πιο πάνω.

Το πρόβλημα είναι στο 4Κ δλδ?
Αν κατεβάσω την ανάλυση στο 2Κ θα είναι όλα οκ?
Σαν να βλέπω κάτι τέτοιο στον πίνακα που έκανε ο φίλος πιο πάνω.

Αν την κατεβασεις, μετα το προβλημα θα στο δημιουργει το μονιτορ σου με αναλυση που δεν θα ειναι 1/1 και παιζει να εχεις και ακομα χειροτερο αποτέλεσμα.

• Like
Reactions: karajim80
Παντως, απο περιεργεια συνδεσα το macbook pro με την 65αρα 4Κ oled και μια χαρα φαινεται το scaling σε εικονιδια και γραμματα σε ολα πλην ενος απο τα προτεινομενα presets.

Παντως, απο περιεργεια συνδεσα το macbook pro με την 65αρα 4Κ oled και μια χαρα φαινεται το scaling σε εικονιδια και γραμματα σε ολα πλην ενος απο τα προτεινομενα presets.

Για 65άρα δεν ξέρω, αλλά η κατάσταση στην 38άρα Dell είναι απογοητευτική (σε σχέση πάντα με windows πηγή, αλλιώς σε απόλυτο επίπεδο δε βάζεις και τα κλάμματα).

Για 65άρα δεν ξέρω, αλλά η κατάσταση στην 38άρα Dell είναι απογοητευτική (σε σχέση πάντα με windows πηγή, αλλιώς σε απόλυτο επίπεδο δε βάζεις και τα κλάμματα).

Εντάξει, δεν το πολυψυρισα απλά δεν είδα κάποια θολούρα που να με ενοχλεί.
Δλδ θα μπορούσα άνετα να δουλέψω έτσι.

Εντάξει, δεν το πολυψυρισα απλά δεν είδα κάποια θολούρα που να με ενοχλεί.
Δλδ θα μπορούσα άνετα να δουλέψω έτσι.

Εμένα απλά με χαλάει καθημερινά γιατί γυρνάω από την οθόνη του γραφείου που είναι τζάμι (Studio Display) στη Dell του σπιτιού. Οπότε δεν έχω την πολυτέλεια του να "συνηθίσω", τρώω τη φρίκη του transition σε καθημερινή βάση. (n)

Βέβαια, είναι τόσο χορταστική η 38άρα που μετά από λίγο το ξεχνάω, οπότε δεν έχω σκεφτεί ποτέ να την αλλάξω. Αλλά κρίμα, άδικο, και λίγο εξοργιστικό το ότι δε μπορεί το υποτίθεται καλύτερο λειτουργικό του πλανήτη να διαχειριστεί ένα τόσο απλό θέμα.