Επίσημο thread καταγγελίας κατά της Panasonic για τις plasma U20

Αν παρετε τα λεφτα σας πισω δεν ειναι αποζημιωση αυτο?

Με τα λεφτα αυτα μπορειτε να αγορασετε καποια αλλη τηλεοραση.

Δεν υπαρχει πιο τιμια αντιμετωπιση.Οι ανθρωποι κανουν το σωστο και προσφερουν την επιστροφη στο ακεραιο των χρηματων που δαπανηθηκαν.
Μπραβο στην αντιπροσωπια.

Εγώ δεν θα συμφωνήσω. Εγώ θεωρώ δίκαια τα:

1) Αντικατάσταση με την S20.
2) Επιστροφή του ποσού εντόκως.

Το γεγονός ότι με τα χρήματα που έδωσε κάποιος 9 μήνες πριν δεν μπορεί πλέον να αγοράσει το ίδιο προϊόν, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν.

εντοκα?απο που και ως που?Γιατι να αγορασεις το ιδιο προιον?Το πηρες και δεν σου εκανε.Γιατι να σου δωσει την s20 που ειναι πιο ακριβο μοντελο?Να στο εδινε αν πληρωνες την διαφορα.Αλλα και παλι πλεον ειναι κατηργημενο μοντελο.
Εκαναν το σωστο.

Σε οποιαδηποτε περιπτωση τηλεορασης που ηταν ελαττωματική παντα λεμε αντικατασταση με αλλη (ισης αξιας προφανως) η τα λεφτα του αγοραστη πισω.

Αν η τιμη εχει ανεβει απο τοτε σημαινει οτι πρεπει να δωσει και επιπλεον λεφτα η αντιπροσωπια στο χερι? Αυτο μου μοιαζει παραλογο απο νομικης αποψης.

ΥΓ. Εγω θα ζηταγα αλλαγη με την U30.

Δεν έκαναν το σωστό γιατί:

1) Σε προηγούμενη περίπτωση που έφτασε στο δικαστήριο, η απόφαση επέβαλε την επιστροφή του ποσού εντόκως, + πρόστιμο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει το ίδιο, αλλά είναι πιθανό. Και χωρίς επιστροφή του προϊόντος (το οποίο σε εκείνη την περίπτωση ήταν χαλασμένο).

2) Δεν μιλάμε για περίπτωση που αγοράσαμε κάτι και δεν μας άρεσε, μιλάμε ότι αγοράσαμε κάτι που του λείπει εντελώς λειτουργία που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του.

3) Η σωστή αντιμετώπιση είναι να μου δώσουν το προϊόν που αγόρασα. Μια U20 με IFC. Αν αυτό προϋποθέτει αλλαγή λογισμικού, πλακέτας ή να μου δώσουν την S20, είναι δικό τους θέμα. Αλλά αν θέλουν να συν αλλαχθούν με χρήματα, πρέπει το ποσό να αντιστοιχεί στην τρέχουσα τιμή του προϊόντος. Ο λόγος απλός: αν ήξερα ότι δεν έχει IFC, θα αγόραζα την S20, που είχε περίπου 200 ευρώ διαφορά. Και σήμερα η διαφορά κάπου εκεί είναι. Αλλά με το ποσό που θα μου επιστρέψουν θέλω 450 ευρώ για να πάρω την S20.

Για αυτό συζητάω μόνο έντοκη επιστροφή του ποσού, ή αλλαγή με S20. H προσθήκη στην U20 του χαρακτηριστικού που περιγράφεται στις δυνατότητες της συσκευής και λείπει.

Χώρια που αυτό πρέπει να γίνει σε όλους που συμμετέχουν στην καταγγελία, και όχι σε ένα υποσύνολο που θα επιλέξουν αυτοί. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν δηλαδή;

Πάντως αν κάποιος θεωρεί την προσφορά που θα του κάνει η πανασόνικ συμφέρουσα για τον ίδιο, και επιθυμεί να αποχωρήσει από την καταγγελία, θα παρακαλούσα να ενημερώσει τους υπόλοιπους για την αποχώρηση.

Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την πρόταση σωστή, και δεν αποχωρώ από την καταγγελία.

Δεν έκαναν το σωστό γιατί:

1) Σε προηγούμενη περίπτωση που έφτασε στο δικαστήριο, η απόφαση επέβαλε την επιστροφή του ποσού εντόκως, + πρόστιμο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει το ίδιο, αλλά είναι πιθανό. Και χωρίς επιστροφή του προϊόντος (το οποίο σε εκείνη την περίπτωση ήταν χαλασμένο).

2) Δεν μιλάμε για περίπτωση που αγοράσαμε κάτι και δεν μας άρεσε, μιλάμε ότι αγοράσαμε κάτι που του λείπει εντελώς λειτουργία που αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του.

3) Η σωστή αντιμετώπιση είναι να μου δώσουν το προϊόν που αγόρασα. Μια U20 με IFC. Αν αυτό προϋποθέτει αλλαγή λογισμικού, πλακέτας ή να μου δώσουν την S20, είναι δικό τους θέμα. Αλλά αν θέλουν να συν αλλαχθούν με χρήματα, πρέπει το ποσό να αντιστοιχεί στην τρέχουσα τιμή του προϊόντος. Ο λόγος απλός: αν ήξερα ότι δεν έχει IFC, θα αγόραζα την S20, που είχε περίπου 200 ευρώ διαφορά. Και σήμερα η διαφορά κάπου εκεί είναι. Αλλά με το ποσό που θα μου επιστρέψουν θέλω 450 ευρώ για να πάρω την S20.

Για αυτό συζητάω μόνο έντοκη επιστροφή του ποσού, ή αλλαγή με S20. H προσθήκη στην U20 του χαρακτηριστικού που περιγράφεται στις δυνατότητες της συσκευής και λείπει.

Χώρια που αυτό πρέπει να γίνει σε όλους που συμμετέχουν στην καταγγελία, και όχι σε ένα υποσύνολο που θα επιλέξουν αυτοί. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν δηλαδή;

Πάντως αν κάποιος θεωρεί την προσφορά που θα του κάνει η πανασόνικ συμφέρουσα για τον ίδιο, και επιθυμεί να αποχωρήσει από την καταγγελία, θα παρακαλούσα να ενημερώσει τους υπόλοιπους για την αποχώρηση.

Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ την πρόταση σωστή, και δεν αποχωρώ από την καταγγελία.

1,2) Aπο αυτα που εγραψες καταλαβαινω οτι δεν ειναι ιδια περιπτωση, ποσο μαλλον αν η τηλεοραση ηταν χαλασμενη (οχι ιδια περιπτωση με την παρουσα)
3)Πως γινεται η διαφορα τωρα παλι να ειναι καπου εκει στα 200 αλλα να θες +450 για την s20?Κατι δεν κολλαει εδω.Εγω αγορασα την u20 στην μανα μου με 430 απο multirama σε περιοδο προσφορων.Ηθικα ειναι για εμενα κατακριτεο να προσπαθω να κοροιδεψω για αμεση αλλαγη με s20 οταν την πηρα κοψοχρονια.Δεν ξερω βεβαια την περιπτωση σου.

Θεωρω λογικη και τιμια την επιστροφη των χρηματων.Το εντοκο παλι δεν το καταλαβαινω, εκτος ισως αν αγορασες με δοσεις, αλλα δεν ξερω ποσο ευθυνεται η αντιπροσωπεια για τον τροπο με τον οποιο αγοραζει ο καθε ενας.
Εννοειται οτι η επιλογη αυτη πρεπει να ισχυσει σε ολους οσους την αγορασαν και δεν τους κανει.

ΥΓ. Επισης για να πω και ξεκαθαρα την αποψη μου , ειναι σαφες οτι ειτε με 450 , ειτε με 600 (οσο την αγορασατε τελος παντων) , καλυτερη τηλεοραση δεν βρισκετε.Αν βρισκετε, παρτε πισω τα χρηματα σας και αγοραστε την.Παρατηρω οτι υπαρχει μια προσπαθεια για λυση "προς" αλλαγη με καποια μεγαλυτερη και ακριβοτερη χωρις κιολας εξτρα χρηματα.Αυτο για μενα ειναι "παγαποντια".

Σε οποιαδηποτε περιπτωση τηλεορασης που ηταν ελαττωματική παντα λεμε αντικατασταση με αλλη (ισης αξιας προφανως) η τα λεφτα του αγοραστη πισω.

Αν η τιμη εχει ανεβει απο τοτε σημαινει οτι πρεπει να δωσει και επιπλεον λεφτα η αντιπροσωπια στο χερι? Αυτο μου μοιαζει παραλογο απο νομικης αποψης.

ΥΓ. Εγω θα ζηταγα αλλαγη με την U30.

Την να την κάνω την U30; Αυτή έχει απλό διπλασιασμό καρέ, όπως η U20... :flipout:
Μόνο που στην U30 τo λέει κιόλας, δεν τάζει ανύπαρκτο IFC... :flipout:

Τώρα με νόμιμα μην με μπλέκεις, δικηγόρος δεν είμαι. Εγώ ξέρω τι είναι ηθικό.

Πάντως γενικά είναι σύνθετα τα πράγματα. Αν ξεχάσουμε την δικαστική απόφαση που ανέφερα παραπάνω, και σε διάφορα καταστήματα (π.χ. πλαίσιο), αν σου χαλάσει κάτι σου κόβουν πιστωτικό στην τρέχουσα τιμή του προϊόντος, και όχι στην αρχική τιμή αγοράς. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο, αλλά και παράλογο δεν το βρίσκω.

Πάντως νομίζω άδικα συζητάμε. Μια πρόταση έκανε η πανασόνικ, και θα πρέπει να τους πω και εγώ την δική μου πρόταση. Αν τα βρούμε έχει καλώς, αν δεν τα βρούμε, θα βγει μια απόφαση από τρίτους και θα τελειώνουμε...
Με τα χρήματα έτσι που αλλάζουν οι τιμές και ο ΦΠΑ άκρη δεν βγάζεις...

H U30 δεν εχει IFC ομως αν εχει φτιαχτει το προβλημα με σηματα 50 Hz τοτε δεν χρειαζεται να εχει IFC.

Εκτος βεβαια αν η αναφορα στην S20 γινεται επειδη εχει και ενα HDMI εξτρα και αντιανακλαστικο φιλτρο αλλα τοτε δεν μιλαμε απλα για μια U20 οπως διαφημιζοταν αλλα για κατι παραπανω.

Εγω στην θεση των υπολοιπων αν μου προτειναν αλλαγη με U30 θα δεχομουν αμεσως.

Για εσενα δεν γραφω γιατι εσυ εισαι ικανος να στην αλλαξουν με Kuro και να γκρινιαζεις ακομη.:p

YΓ. Για να μην υπαρξει παρεξηγηση η Panasonic θεωρω δεδομενο οτι εκανε λαθος που διαφημιζε IFC σε ενα μοντελο που δεν ειχε τετοιο πραγμα.

ΥΓ. Επισης για να πω και ξεκαθαρα την αποψη μου , ειναι σαφες οτι ειτε με 450 , ειτε με 600 (οσο την αγορασατε τελος παντων) , καλυτερη τηλεοραση δεν βρισκετε.Αν βρισκετε, παρτε πισω τα χρηματα σας και αγοραστε την.Παρατηρω οτι υπαρχει μια προσπαθεια για λυση "προς" αλλαγη με καποια μεγαλυτερη και ακριβοτερη χωρις κιολας εξτρα χρηματα.Αυτο για μενα ειναι "παγαποντια".

Είναι απλά διαφορετική οπτική. Εγώ αγόρασα την τηλεόραση κάπου 630 τον Ιούνιο από τα multirama. Το εάν είχε εκπτώσεις ή διαφορετικό ΦΠΑ, ή αν τώρα η U20 είναι υπερτιμημένη για οποιοδήποτε λόγο δεν το θεωρώ πολύ σχετικό, γιατί:

α) δεν την έκλεψα,
β) το ποσό που έδωσα αρκούσε για την αγορά της.

Τώρα το ποσό που μου δίνουν αντιστοιχεί στα 2/3 της τρέχουσας τιμής της τηλεόρασης.

Τώρα, εγώ δεν ζητάω αλλαγή της U20 με S20. Όπως έγραψα θα είμαι το ίδιο ευτυχής είτε με ξεκλείδωμα του IFC μέσω λογισμικού, είτε με αλλαγή της πλακέτας επεξεργασίας με μία που έχει IFC, είτε με μια S20. Είτε με επιστροφή της τρέχουσας τιμής της U20. Είμαι νομίζω αρκετά διαλλακτικός, δεν ζητάω σώνει και καλά μόνο της S20.
Τώρα αν με θεωρείς "παραπόντη" δεν ξέρω, αλλά και εγώ θεωρώ ότι το όλο θέμα σε "παγαποντιά" βασίστηκε. Δεν έγραψα εγώ το IFC στα τεχνικά χαρακτηριστικά της τηλεόρασης, ούτε έβαλα το "pro" με μαρκαδόρο στην κούτα...

Τώρα αν είμαι παραπόντης δεν ξέρω, αλλά αντίστοιχη προσφορά είχα και από την φίλιπς. Λόγω της εντονότατης διαμαρτυρίας μου για την έλλειψη τοπικού ελέγχου σε λειτουργία 3Δ και EPG σε DVB-T, η εταιρία αντιπρότεινε να μου επιστρέψουν τα 2600 και να επιστρέψω την 9705 + τα γυαλιά της. Επίσης δεν δέχθηκα, γιατί η πραγματική τιμή της τηλεόρασης είχε πέσει στα 2000.
Θα μπορούσα να είχα αγοράσει τα ίδια πράγματα, και να μου είχαν μείνει και 400 ευρώ. Δεν θα ήταν όμως ηθικό κάτι τέτοιο...

Αυτο που αναφερεις για τα 2/3 της τωρινης τιμης δεν πρεπει να σε απασχολει διοτι πολυ απλα δεν την αγορασες τοσο , και φυσικα επειδη δεν σκοπευεις να ξαναγορασεις την ιδια τηλεοραση!

H U30 δεν εχει IFC ομως αν εχει φτιαχτει το προβλημα με σηματα 50 Hz τοτε δεν χρειαζεται να εχει IFC.

Εκτος βεβαια αν η αναφορα στην S20 γινεται επειδη εχει και ενα HDMI εξτρα και αντιανακλαστικο φιλτρο αλλα τοτε δεν μιλαμε απλα για μια U20 οπως διαφημιζοταν αλλα για κατι παραπανω.

Εγω στην θεση των υπολοιπων αν μου προτειναν αλλαγη με U30 θα δεχομουν αμεσως.

Για εσενα δεν γραφω γιατι εσυ εισαι ικανος να στην αλλαξουν με Kuro και να γκρινιαζεις ακομη.:p

YΓ. Για να μην υπαρξει παρεξηγηση η Panasonic θεωρω δεδομενο οτι εκανε λαθος που διαφημιζε IFC σε ενα μοντελο που δεν ειχε τετοιο πραγμα.

Η γνώμη μου για την U20 αφού την πήρα έπεσε αρκετά σχετικά με την γνώμη που είχα διαβάζοντας το φόρουμ. Θεωρώ ότι η S20 είναι ακριβώς η ίδια, με τα ίδια προβλήματα, αλλά χωρίς την άθλια κίνηση στο τηλεοπτικό.
Τα αντι-ανακλαστικά δεν μου λένε τίποτα, γιατί δεν θεωρώ ότι κάνουν κάτι.
Όσο για την επιπλέον HDMI, ας την βγάλουν, δεν τη χρειάζομαι. Μία μου αρκεί... :flipout:

Λες και αν μου δώσουν την S20 θα σταματήσουν τα floating blacks, το false contouring, το flickering, το image retention (μην πω κάτι ποιο βαρύ), και το ξέπλυμα της εικόνας μόλις ανοίξω το φως...

Άσχετο, αλλά πόσοι θυμάστε το 1ο πόστ στο νήμα της S20;
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59791

Αυτο που αναφερεις για τα 2/3 της τωρινης τιμης δεν πρεπει να σε απασχολει διοτι πολυ απλα δεν την αγορασες τοσο , και φυσικα επειδη δεν σκοπευεις να ξαναγορασεις την ιδια τηλεοραση!

Αν θέλω να αγοράσω όμως την S20, δεν μπορεί να χρειάζεται να πληρώσω επιπλέον 450 ευρώ. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των 2 τηλεοράσεων.

Η
Λες και αν μου δώσουν την S20 θα σταματήσουν τα floating blacks, το false contouring, το flickering, το image retention (μην πω κάτι ποιο βαρύ), και το ξέπλυμα της εικόνας μόλις ανοίξω το φως...

Σου πουλαω την U10 μου που δεν εχει τιποτα απο ολα αυτα (εκτος απο το "ξεπλυμα").-bye-

Αν θέλω να αγοράσω όμως την S20, δεν μπορεί να χρειάζεται να πληρώσω επιπλέον 450 ευρώ. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των 2 τηλεοράσεων.

Nαι αλλα εσυ αυτη τη στιγμη "κλαις" 200 λιγοτερα απο καποιον που αγορασε την ιδια tv σε υψηλοτερη τιμη.Εγω πχ που την πηρα 430 αν διαμαρτυρομουν μαζι σας θα ημουν σε καλυτερη θεση απο καποιον που την ειχε παρει 600-650 .Διαφωνεις?
Επισης δεν βρισκεις παραλογο η "αποζημιωση/προταση" της αντιπροσωπιας να βασιζεται στο ποια τηλεοραση θες να παρεις εσυ μετα?Αν πχ ηθελες την vt20 η την kuro και ειχε αυξηθει η τιμη της απο τοτε , παλι θα αντιδρουσες?Δεν το βρισκω νορμαλ.

edit:απο τα σκρουζαρισματα που κανω, εξακολουθουν να εχουν ~200 διαφορα.Τα 450 που τα βρηκες?

Last edited:
Nαι αλλα εσυ αυτη τη στιγμη "κλαις" 200 λιγοτερα απο καποιον που αγορασε την ιδια tv σε υψηλοτερη τιμη.Εγω πχ που την πηρα 430 αν διαμαρτυρομουν μαζι σας θα ημουν σε καλυτερη θεση απο καποιον που την ειχε παρει 600-650 .Διαφωνεις?
Επισης δεν βρισκεις παραλογο η "αποζημιωση/προταση" της αντιπροσωπιας να βασιζεται στο ποια τηλεοραση θες να παρεις εσυ μετα?Αν πχ ηθελες την vt20 η την kuro και ειχε αυξηθει η τιμη της απο τοτε , παλι θα αντιδρουσες?Δεν το βρισκω νορμαλ.

edit:απο τα σκρουζαρισματα που κανω, εξακολουθουν να εχουν ~200 διαφορα.Τα 450 που τα βρηκες?

Αγορά 50" U20 αρχές Ιούνη: 630 ευρώ.
Τιμή skroutz σημερινή 50" U20: 873 ευρώ.
Τιμή skroutz σημερινή 50" S20: 1100 ευρώ (!).

1100 - 630 = 470 ευρώ.

Δηλαδή, επειδή αυτοί βάλαν καπέλο στις τιμές (η S20 έκανε 890 από Ιούλιο μέχρι Νοέμβρη), θα το πληρώσω εγώ; Γιατί, τώρα που κάνει 1100 παίζει καλύτερα;

Καθησε ρε Γιωργο γιατι τα θελεις ολα δικα σου.

Την αγορασες απο το Multirama 630 ευρω λογω εκπτωσης-προσφορας του συγκεκριμενου καταστηματος.

Αυτο βεβαια δεν θα πει οτι ειχε τοσο συνεχεια. Η τιμη ηταν σε αλλα καταστηματα την ιδια εποχη πανω-κατω οσο εχει και σημερα.

Επισης δεν εχει νοημα να λεμε ποσο εχει τωρα η S20 ουτε η U20 καθως τα μοντελα αυτα πλεον εχουν καταργηθει.

Και νόμιζα ότι μιλουσες για την 42αρα!
Έχεις άδικο πέρα ως πέρα φιλε μου.
Προσφορά καταστήματος ήταν .

Έχεις κολλήσει λίγο με τα χρήματα;
Εγώ θέλω απλά να μου δώσουν μια τηλεόραση με τα χαρακτηριστικά που αυτοί έλεγαν ότι έχει όταν την αγόρασα. Κοινώς, θέλω IFC.
Δεν έκανα εγώ κάποιο λάθος, αυτοί έκαναν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ζημιωθώ εγώ για το δικό τους λάθος.
Με τα λεφτά που έδωσα αγόραζα μια 50" U20, η οποία είχε IFC στα χαρτιά. Με την "αποζημίωση" που θέλουν να μου δώσουν για να παραβλέψω το λάθος τους, ΔΕΝ αγοράζω μια 50" U20, λόγω των δικών τους αυξήσεων.

Πάντως καλή η πλάκα, αλλά ο λόγος που έβαλα την προσφορά που μου έκαναν (ενώ αρχικά δεν είχα σκοπό να την βάλω), ήταν για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, όπως ότι θα δώσουν Vt30 ή οτιδήποτε άλλο.
Δεν την έβαλα για να ρωτήσω την άποψη κάποιου. Μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει αλήτη, λωποδύτη, απατεώνα, κλέφτη, ανώμαλο, παγαπόντη, εκβιαστή, (συμπληρώστε ελεύθερα ότι θέλετε... :flipout:), αλλά η προσφορά αφορά εμένα και την πανασόνικ, είναι προσωπική και εγώ την βρίσκω μη ικανοποιητική. Για κακή τύχη της πανασόνικ, έχει να κάνει με μένα, που είπαμε είμαι αγιογδύτης, τσαρλατάνος, τυχοδιώκτης, κ.α.

Και για να μην το κουράσουμε το θέμα, εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ από την καταγγελία, ακόμα και αν η προσφορά είναι να κρατήσω την U20 και να μου χαρίσουν και μια VT30. Όσο η προσφορά αφορά λίγους και όχι όλους όσους είναι στην καταγγελία, εγώ δεν πρόκειται να αποχωρήσω. Το θέμα δεν είναι να λύσω εγώ το θέμα μου με την U20, αλλά να το λύσουμε όλοι, με τρόπο που να ικανοποιεί όλους.

Εγώ να θυμίσω ότι όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα της προσφοράς, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τους ευχαριστήσω που με ενημέρωσαν, να τους ενημερώσω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό, να τους ενημερώσω για την ομαδική καταγγελία, να ρωτήσω αν θα κάνουν την προσφορά μόνο σε μένα ή και σε άλλους (μου απάντησαν σε 17), και να ενημερώσω το νήμα...

Από τη στιγμή που μας έχουν εξαπατήσει γιατί να κάνουμε συμβιβασμό? Συγνώμη αλλά ήρθε η ώρα να πληρώσουν για το "λάθος" τους. Στην τελική αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη κίνηση αυτοί θα κέρδιζαν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας πληρώσουν λοιπόν τώρα αυτοί τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

ΥΓ. Εγώ δεν είμαι μέσα στους 17 (άρα θα παραμείνω στην καταγγελία) αλλά και να ήμουν δεν θα την δεχόμουν την προσφορά.