Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, ότι δηλαδή τα παραπάνω αμπέρ (για βολτ ούτε συζήτηση) είναι κάτι σαν "δυναμικότης εν αδρανεία". Άποψη που ενισχύεται από το ότι η project δίνει για το μεγαλύτερο μηχανάκι της (έξοδος για 2 ακουστικά => μεγαλύτερη ανάγκη ρεύμα) τροφοδοτικό 1Α.
Απλά, ως μη ηλεκτρονικός, πάντα έχω μια φοβία με τα ΤΣΑΦ!!! -bye-

Κι όμως υπάρχει μια περίπτωση που το παραπάνω - μεγαλύτερη δυνατότητα για ρεύμα - μπορεί να κάνει ζημιά:

Στα πολύ μικρά μη σταθεροποιημένα τροφοδοτικά (< 10 βαττ), η τάση είναι 20-30% μεγαλύτερη από την ονομαστική όταν η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρότερη από αναφερόμενη.

Π.χ. Ένας 12 βολτ 5 βαττ δίνει 19 βολτ συνεχές με κατανάλωση 10 μιλιαμπέρ, αντί για τα αναμενόμενα 15.

Αν είναι σταθεροποιημένα, κανένα πρόβλημα.

Καλησπέρα, διάβασα όλο το θέμα και μου μπήκαν ιδέες. Έχω έναν ενισχυτή Musical Fidelity B200X. Είναι σε άριστη θα έλεγα κατάσταση εμφανισιακή και ακουστική για τα χρόνια του. Μόνο εμφανές πρόβλημα που από οτι διάβασα είναι σύνηθες φαινόμενο είναι οτι δεν "πατάει" καλά ο επιλογέας πηγής οπότε θέλει ελαφρά αριστερά-δεξιά γιατί αλλιώς παίζει μόνο το ενα ή το άλλο ηχείο. Τουλάχιστον μόνο στη θέση phono γιατί τον έχω μόνο για να ακούω το πικάπ. Όταν τον πήρα από ebay αν θυμάμαι καμιά 200ευρώ είχα βρεί και κάτι σχέδια-προτάσεις του mr.Mark hennessey και είχα βγάλει μια λίστα με πυκνωτές κλπ κλπ αλλά ποιός να βρεθεί να τους αλλάξει.:hmmmm: Αξίζει να μπούμε σε περιπέτειες;

http://www.mhennessy1.f9.co.uk/mf_a1/others.htm

Last edited:
Καλησπέρα, διάβασα όλο το θέμα και μου μπήκαν ιδέες. Έχω έναν ενισχυτή Musical Fidelity B200X. Είναι σε άριστη θα έλεγα κατάσταση εμφανισιακή και ακουστική για τα χρόνια του. Μόνο εμφανές πρόβλημα που από οτι διάβασα είναι σύνηθες φαινόμενο είναι οτι δεν "πατάει" καλά ο επιλογέας πηγής οπότε θέλει ελαφρά αριστερά-δεξιά γιατί αλλιώς παίζει μόνο το ενα ή το άλλο ηχείο. Τουλάχιστον μόνο στη θέση phono γιατί τον έχω μόνο για να ακούω το πικάπ. Όταν τον πήρα από ebay αν θυμάμαι καμιά 200ευρώ είχα βρεί και κάτι σχέδια-προτάσεις του mr.Mark hennessey και είχα βγάλει μια λίστα με πυκνωτές κλπ κλπ αλλά ποιός να βρεθεί να τους αλλάξει.:hmmmm: Αξίζει να μπούμε σε περιπέτειες;

http://www.mhennessy1.f9.co.uk/mf_a1/others.htm

Η επιλογη θα ειναι καθαρα δικια σου σε γενικες γραμμες θα πρεπει να θεσεις καποιους στοχους για αυτη την δουλεια και μετα να δουμε αν ειναι εφικτη ( και κοστολογικα )

Η συμβουλη μου σε δυο λεξεις ειναι οτι αλλαγες τετοιου τυπου θα αλλαξουν τον χαρακτηρα του μηχανηματος το οποιο κατα την κριση μου ειναι προς το καλυτερο.

Αυτο ομως σημαινει οτι το μηχανημα απο την μανα του δεν ηταν και ιδιαιτερα σωστο ( αυτο ομως ειναι απλα μια αποψη και σηκωνει πολυ συζητηση ) ...

Συνηθως ο ηχος αυτων των μηχανηματων ειναι μια ιδεα κομπρασαρισμενος του αρεσουν παρα πολυ οι ροκ και εντεχνες μουσικες ενω αντιθετα αδυνατει να ανταποκριθει σε γρηγορους ηλεκτρονικους ηχους ...

Ολα τα παραπανω ειναι απο μονα τους μια συγκεριμενη σχολη αλλαγες που θα το πανε σε καποια αλλη σχολη η θα "το φερουν στα ισια του" ειναι θεμα αποψης και οχι τεχνικο .

Το σιγουρο ειναι οτι αναμενεις τον ηχο του να αλλαξει κατα την γνωμη μου προς το καλυτερο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

MARANTZ CD85

Το MARANTZ CD85 ειναι στην ουσια ενα υβριδικο μηχανημα σε οτι αφορα την τεχνολογια κατασκευης του.Ενω ειναι MARANTZ στην ουσια ειναι κατασκευασμενο με τεχνολογια της philips τωρα ...αυτο εχει τα καλα αλλα καιτα κακα του ...

Ενω σε γενικες γραμμες η τεχνολογια ειναι μαλλον αρχαια ο ηχος που βγαινει απο αυτο το μηχανημα ειναι αν οχι παρα πολυ καλος ισως και κατι παραπανω ...

Ο λογος ειναι οτι υπαρχει αριστη χρηση και γνωση του υλικου που υπαρχει μεσα κυριως στο αναλογικο κομματι και ενω το σταδιο εξοδου ειναι σχεδιασμενο γυρω απο τα αρκετα παλια 5534 ο ηχος του ειναι αψογος... Σε γενικες γραμμες ειναι μια εικονα η οποια ενισχυειε την αποψη μου οτι δεν ειναι ιδια ολα τα 5534 η 5532 που κυκλοφορουν στην αγορα ...

μεστο γεματο στακατο μπασσο ...τετραδιαφανα μεσαια με σωμα και επιφανια .... αρκετα καλο βαθος σκηνης και πολυ καθαρα πριμα ( πραγμα δσκολο να πετυχει κανεις σε comercial μηχανηματα με καλα "φυλαγμενες " εξοδους )

Απλα θα ηθελα να εχω ενα τετοιο δικο μου ...

Enjoy some foto με ταξη και σειρα απο τις ομορφες πλακετες που σπανια θα βλεπουμε πλεον ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

100_1961.jpg

100_1962.jpg

100_1963.jpg

100_1965.jpg

MARANTZ PM 80

ειμαι .... μαλλον λιγο τσαντισμενος :rifle:.... Ο ΡΜ80 ειναι ενα μηχανημα το οποιο εχει πιασει τους στοχους του ...μηχανημα καλης ποιοτητας σε νορμαλ τιμη με νορμαλ επιδοσεις και μαλλον ευρεας καταναλωσης ...γενικα ειναι ενα μηχανημα το οποιο πολλοι εχουν σε εκτιμηση .... Εχουν δικιο αραγε ?

κατα την αποψη μου μαλλον οχι ...Οχι οτι το μηχανημα ειναι κακο ...απλα ευκολα θα μπορουσε να ειναι μακραν πολυ καλυτερο αλλα χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ηταν ακριβοτερο ...απλα ηταν θεμα επιλογων .

Οι ενστασεις μου ειναι στην υλοποιηση του επιμερους τροφοδοτικου οπου η κατασκευη ειναι τουλαχιστον φτωχη ( συν οτι η πλακετα ειναι καθετη με αποτελεσμα να "ψοφανε οι ηλεκτρολυτικοι πολυ γρηγορα ) και φυσικα η χρηση του ολοκληρωμενου 3102 αντι διακριτν εξαρτηματων .

Η τσαντιλα μου οφειλεται στο οτι κατα τα αλλα ειναι ενα υπεροχο μηχανημα .... ομορφο ταχτοποιημενο σωστα δομημενο με επαρκες σταδιο phono ηπιο και ησυχο tone control και σοβαρο κυριο τροφοδτικο .

Στα συν η επιλογη για χρηση σε περισσοτερη ταξη Α .... με ενα διακοπτη αλλαζει την τροφοδοσια και την πολωση με αποτελεσμα οπως ειπα να πλησιαζει περισσοτερο προς ταξη Α και θερμοκρασιες ψηνω αυγα με μπεικον απο πανω ....

Αυτα απο μενα ...γενικα δεν ξετρελαθηκα απο τον ηχο του παρολα αυτα θα ελεγα οτι ειναι ενα καλο μηχανακι ...

Enjoy some foto ενος καθαρου και ταχτοποιημενου μηχανηματος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

100_1966.jpg

100_1967.jpg

100_1968.jpg

100_1969.jpg

Καλησπέρα κ. Πετρόπουλε,
παρακαλώ ελέγξτε το email και το inbox του forum προσπαθώ εδώ και αρκετές να επικοινωνήσω μαζί σας χωρίς τύχη.
ευχαριστώ

Απο την πειρα σας, εαν μετρησεις ηλεκτρολυτικο πυκνωτη τροφοδοσιας επανω στο κυκλωμα η τιμη του βγαινει μεγαλυτερη η μικροτερη απο αυτην που μετραει εκτος κυκλωματος. Αν υπαρχει διαφορα, ποση ειναι περιπου επι τις εκατο;(εννοειται ξεφορτιστο)

YAMAHA AX 350

Ο ΑΧ350 ειναι μαλλον ενα κακο μηχανημα ... αναμενομενο ειναι απλα ενα φτηνο μηχανημα παραγωγης .

Το ουσιωδες παντως παραμενει οτι ακομα και αν ειναι ενα κακο μηχανημα η σχεση τιμης αποδοσης ειναι περα για περα τιμια και σωστη και αυτο εινα προς τιμη του κατασκευαστη .

Το μηχανημα δεν εχει ικανη τροφοδοσια η ισχυς και το νευρο το ειναι μικρη σαν μηχανημα ειναι στεγνο και δεν εχει χρωματα πλην ομως παραμενει καθαρο και ισως με μια μονο πηγη ενα ζευγαρακι ευαισθητα ηχεια θα ηταν ιδανικο για ενα δευετερυον συστημα .

Καθαρη κατασκευη με απλα υλικα ομορφα δομημενο και φυσικα φτηνο ...

Τελικα για την τιμη που αγοραστηκε ειναι μια χαρα

μερικες φωτο

100_1970.jpg

100_1971.jpg

100_1972.jpg

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Απο την πειρα σας, εαν μετρησεις ηλεκτρολυτικο πυκνωτη τροφοδοσιας επανω στο κυκλωμα η τιμη του βγαινει μεγαλυτερη η μικροτερη απο αυτην που μετραει εκτος κυκλωματος. Αν υπαρχει διαφορα, ποση ειναι περιπου επι τις εκατο;(εννοειται ξεφορτιστο)

Η ερωτηση ειναι αστοχη διοτι αναλογα την εφαρμογη ειναι πιθανον τα περιφεριακα εξαρτηματα να επιρεαζουν την μετρηση αρνητικα η θετικα .

Κατα κανονα κανενας τεχνικος δεν θα πρεπει να εμπιστευθει μετρηση πανω στο κυκλωμα και κατ επεκταση περα απο την χωρητικοτητα η οποια ενω παιζει σιγουρα τον πρωτο ρολο το ESR παιζει επισης σημαντικο ρολο .

Η αποψη μου θα ηταν πολυ πιο τεκμηριωμενη αν γνωριζα για τι μηχανημα μιλαμε ακριβως .

----------------------------------------------------------------------

Γενικα για τους πυκνωτες
--- απο την κατασκευη τους οι πυκνωτες που "γνωριζαμε " εχουν θεωρητικα 2,000 ωρες ζωης .... Ο στοχος αυτος ειναι οταν ο πυκνωτης δουλευει σε τροφοδοτικο σε συχνοτητα δικτυου και με ταση λειτουργειας οχι μεγαλυτερη απο το 90 %

---ΔΛΔ ενας πυκνωτης που ειναι 10,000 mfd στα 63 v οταν δουλευει σε ενα τροφοδοτικο με ταση 58 βολτ αναλογα την θερμοκρασια και το riple που εχει να "καθαρισει " αναμενεται να ζησει 2,000 ωρες .

---Αν η ταση κατεβει 5 βολτ τοτε το αναμενομενο φτανει τις 4,000 ωρες
---Αν το riple για καποιο λογο ειναι μικροτερο ( λογω σχεδιασης η μοιρασμενο σε πολλλους πυκνωτες ) τοτε και παλι οι ωρες αυξανονται
--- Αν η θερμοκρασια περιβαλοντοις δεν ξεπαρασει του χ βαθμους τοτε οι ωρες και παλι αυξανονται ..

και παει λεγωντας φυσικα ισχυει ακριβως και το αναποδο ...

--- κατα κανονα οι μεγαλοι πυκνωτες στα ηχητικα δεν στρεσσαρονται ιδιαιτερα ...εχουμε δει ενισχυτες με πυκνωτες 30 ετων που σχετικα δουλεουν ακομα

---Αντιθετα οι μικροι πυκνωτες δυσκολευονται να αποβαλουν θερμοκρασια
επιρεαζονται απο αλλα στοιχεια του κυκλωματος που παραγουν θερμοκρασια και γενικα παρουσιαζουν ευκολοτερα προβληματα απο τους μεγαλους ...

Ειναι πολυ κακη προσεγγιση να "τρεχουμε " να αλλαζουμε μεγαλους πυκνωτες σε ενα μηχανημα και να αφησουμε τους μικρους ως εχουν

ειναι επισης πολυ κακη προσεγγιση απο πωλητες και αγοραστες να διακινουν μηχανηματα vintage τα οποια δεν εχουν τουλαχιστον "κοιταχτει" για τετοιου ειδους προβληματα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Η ερωτηση εχει το νοημα της αποφυγης της ταλαιπωριας να διαλυσεις σχεδον ενα μηχανημα για να μετρησεις τους πυκνωτες και τελικα να βρεις οτι αυτοι ειναι μεσα στα ορια της ανοχης τους. Αν πχ μετρωντας τους πυκνωτες επι του κυκλωματος και τους βρεις +-10% επι της ονομαστικης τους τιμης, υπαρχει η περιπτωση αυτοι να ειναι πολυ κατω εαν μετρηθουν εκτος κυκλωματος;

Αν δεν ξερω το μηχανημα την ηλικια κλπ δεν θα ηταν σωστο να απαντησω .

Επισης οι πυκνωτες χαλανε επιδημικα ...δλδ εαν εχει μεσα το μηχανημα εναν πυκνωτη 47 mfd /25v ο οποιος εχει προβλημα ο κανονας λεει οτι ολοι οι ιδιοι πυκνωτες που εχει μεσα το μηχανημα εχουν προβλημα .

Last edited:
Προσφατα αγορασα ενα καπασιτομετρο και μετρωντας διαφορους πυκνωτες σχετικα νεους εκτος κυκλωματος τους βρηκα +-5% περιπου της ονομαστικης τους τιμης.
Μετρωντας καποιους αλλους επι μερικων ενισχυτων που διαθετω εντος κυκλωματος τους βρηκα +- 20% της τιμης τους παρολο που οι ενισχυτες εχουν τα χρονακια τους. Το περιεργο ειναι οτι σε ενισχυτη LEAK delta 70 περιπου 35 χρονων τους βρηκα +20% περιπου της ονομαστικης τους τιμης. Δεν εκανα τον κοπο να τους ξεκολλησω ωστε να τους μετρησω θεωρωντας οτι η τιμη δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα.
Υπεθετα οτι οι επαγγελματιες δεν θα ξεκολλαγαν ολους τους πυκνωτες σε ενα μηχανημα ωστε να τους μετρησουν και να τους αλλαξουν και μετρωντας τους εντος κυκλωματος συμφωνα με την πειρα τους θα καταλαβαιναν αν πρεπει να αλλαχθουν η οχι. Γιαυτο και εκανα την ερωτηση.

JBL mpx 300

Στην εταιρια μας κανουμε και αρκετα επαγγελματικα οπου δεν ξερω αν υπαρχει καποιο ενδιαφερον για παρουσιασεις σε αυτο το κομματι αλλα ας ξεκινησω με εναν και βλεπουμε πως θα παει .

Ηταν πολυ σοφη κινηση απο την JBL να φυγει απο τις σχεδιασεις της urei και να φιαξει καποια μηχανηματα που μαλλον ηταν βασισμενα σε τοπολογιες της CROWN -QSC ......

Εξυπνο μηχανημα, στιβαρη κατασκευη,σωστη ψυξη , προσεκτικα σχεδιασμενα συμετρικα limiters , δυνατοτητα γεφυρωσης , φιλτρο hpf για να μπορει να δουλευει και χωρις crossover ,πολυ καλη ποιοτητα υλικων και κατασκευης, Θρυλικα τρανσιτορ εξοδου 2SA1302- 2SC3281 στην εξοδο ( το καλυτερο τρανσιτορ bipolar που κατασκευαστηκε ποτε απο την TOSHIBA σε σχεση ποιοτητας και ισχυος, αληθινο σε οτι αφορα την ισχυ του και γενικα ενα πολυ καλο επαγγελαμτικο μηχανημα .

Τα συμμετρικα limiters τον κανουν να μην ειναι " καψακιας" που σε πιο απλα ελληνικα σημαινει οτι αν του πιεις το αιμα ουτε το μηχανημα σου κινδινευει αλλα ουτε και τα ηχεια σου ...

χαρα του επαγγελματια .... μονο μειονεκτημα οτι τα ποτενσιομετρα του ηταν ανοιχτα αλλα και αναποδα με αποτελεσμα να βρωμιζουν πολυ ευκολα .... Αντικατασταθηκαν με Alpha κλειστα ...και παμε!!!

enjoy some foto

100_1973.jpg

100_1974.jpg

100_1976.jpg

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Προσφατα αγορασα ενα καπασιτομετρο και μετρωντας διαφορους πυκνωτες σχετικα νεους εκτος κυκλωματος τους βρηκα +-5% περιπου της ονομαστικης τους τιμης.
Μετρωντας καποιους αλλους επι μερικων ενισχυτων που διαθετω εντος κυκλωματος τους βρηκα +- 20% της τιμης τους παρολο που οι ενισχυτες εχουν τα χρονακια τους. Το περιεργο ειναι οτι σε ενισχυτη LEAK delta 70 περιπου 35 χρονων τους βρηκα +20% περιπου της ονομαστικης τους τιμης. Δεν εκανα τον κοπο να τους ξεκολλησω ωστε να τους μετρησω θεωρωντας οτι η τιμη δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα.
Υπεθετα οτι οι επαγγελματιες δεν θα ξεκολλαγαν ολους τους πυκνωτες σε ενα μηχανημα ωστε να τους μετρησουν και να τους αλλαξουν και μετρωντας τους εντος κυκλωματος συμφωνα με την πειρα τους θα καταλαβαιναν αν πρεπει να αλλαχθουν η οχι. Γιαυτο και εκανα την ερωτηση.

Ο κανονας λεει οτι ενας πυκνωτης μπορει να μετραει -10% απο την ονομαστικη του τιμη το οποιο τον καθιστα υποπτο για φθορα και πρεπει να αλαχτει.

Ο κανονας λεει οτιοταν ενας πυκνωτης ειδικα μετα απο 35 χρονια μετραει εστω και ενα mfd παραπανω απο την ονομαστικη του τιμη σημαινει οτι το οργανο που διαθετουμε δεν εχει την ικανοτητα να μετρησει σωστα τον ηλεκτρολυτικο και η ενδειξη που παιρνουμε ειναι πλασματικη .Ειναι πρακτικααδυνατον ενας πυκνωτης ο οποιος αρχικα ηταν 100mfd /40V να μετραει σημερα 140 mfd και να τον θεωρουμε σωστο .Απλα το οργανο μας δεν μπορει να τον μετρησει σωστα .

Τελος ο κανονας λεει οτι οι επαγγελματιες και οι τεχνικοι που σεβονται τον εαυτο τους και τον πελατη Φυσικα και δεν μπαινουν στην διαδικασια να βγαλουν εναν εναν τους πυκνωτες και να τους μετρησουν . Οι επαγγελματιες και οι τεχνικοι που σεβονται τον εαυτο τους και τον πελατη σε ενα μηχανημα που ειναι >15 ετων απλα κανουν "σκουπα" τους ηλετρολυτικους ( οπως λεμε στη γλωσσα μας ) χωρις καν να τους μετρησουν .

Σκουπα = αλλαγμα με κλειστα τα ματια .

Φυσικα δεδομενης της ευκαιριας παντα μπορει να μπει και κατι καλυτερο απο αυτο που ειχε η μαμα του μεσα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Δώσε Σάκη και επαγγελματικά. Είναι άριστο σχολείο. Προσωπικά για τους qsc της crown που έγραψες πιο πάνω, τους θεωρώ και ηχητικά αξιόλογους, με οποιαδήποτε κριτήρια. Ειδικά στις τιμές χώμα που είχαν μέχρι πρότινος, μάλλον γιατί καταργήθηκαν πιστεύω, τώρα βλέπω μόνο xti στα ιντερνετομάγαζα

Last edited:
Κωνσταντινε εκτος απο το ξευτιλισμα που εφαγαν στις τιμες ( Ερχεται καινουργια σειρα αλλα και δυσκολοι καιροι) θα σε στεναχωρησω οτι ενας QSC σημερα δεν εχει τιποτα περισσοτερο σε ποιοτητα απο εναν behringer EP2500 h EP4000

Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακος ενισχυτης ...απλα ειναι ενα μηχανημα παραγωγης οριακα εκτιμημενο ...

θα ανεβασω και αλλα σε καποια φαση

Ευχαριστω πολυ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Απάντηση: MARANTZ CD85

Το MARANTZ CD85 ειναι στην ουσια ενα υβριδικο μηχανημα σε οτι αφορα την τεχνολογια κατασκευης του.Ενω ειναι MARANTZ στην ουσια ειναι κατασκευασμενο με τεχνολογια της philips τωρα ...αυτο εχει τα καλα αλλα καιτα κακα του ...

Ενω σε γενικες γραμμες η τεχνολογια ειναι μαλλον αρχαια ο ηχος που βγαινει απο αυτο το μηχανημα ειναι αν οχι παρα πολυ καλος ισως και κατι παραπανω ...

Ο λογος ειναι οτι υπαρχει αριστη χρηση και γνωση του υλικου που υπαρχει μεσα κυριως στο αναλογικο κομματι και ενω το σταδιο εξοδου ειναι σχεδιασμενο γυρω απο τα αρκετα παλια 5534 ο ηχος του ειναι αψογος... Σε γενικες γραμμες ειναι μια εικονα η οποια ενισχυειε την αποψη μου οτι δεν ειναι ιδια ολα τα 5534 η 5532 που κυκλοφορουν στην αγορα ...

μεστο γεματο στακατο μπασσο ...τετραδιαφανα μεσαια με σωμα και επιφανια .... αρκετα καλο βαθος σκηνης και πολυ καθαρα πριμα ( πραγμα δσκολο να πετυχει κανεις σε comercial μηχανηματα με καλα "φυλαγμενες " εξοδους )

Απλα θα ηθελα να εχω ενα τετοιο δικο μου ...

Enjoy some foto με ταξη και σειρα απο τις ομορφες πλακετες που σπανια θα βλεπουμε πλεον ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
www.eastelectronics.gr

100_1961.jpg

100_1962.jpg

100_1963.jpg

100_1965.jpg

μόλις τώρα διάβασα το μήνυμά σας....το CD 85 το αποχωρίστηκα μετά από 20 χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας για χάρη του SONY SCD-5400ES....βρίσκεται στα χέρια μέλους του forum και είμαι σίγουρος ότι το χαίρεται...απλά να πω ότι είχα λατρέψει τον ήχο του!!!...καταπληκτικό μηχάνημα!!

Status
Not open for further replies.