Κωνσταντίνος Τυροβολάς
AVClub Addicted Member
- 28 June 2006
- 2,941
Απάντηση: Re: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)
Κι όμως υπάρχει μια περίπτωση που το παραπάνω - μεγαλύτερη δυνατότητα για ρεύμα - μπορεί να κάνει ζημιά:
Στα πολύ μικρά μη σταθεροποιημένα τροφοδοτικά (< 10 βαττ), η τάση είναι 20-30% μεγαλύτερη από την ονομαστική όταν η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρότερη από αναφερόμενη.
Π.χ. Ένας 12 βολτ 5 βαττ δίνει 19 βολτ συνεχές με κατανάλωση 10 μιλιαμπέρ, αντί για τα αναμενόμενα 15.
Αν είναι σταθεροποιημένα, κανένα πρόβλημα.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, ότι δηλαδή τα παραπάνω αμπέρ (για βολτ ούτε συζήτηση) είναι κάτι σαν "δυναμικότης εν αδρανεία". Άποψη που ενισχύεται από το ότι η project δίνει για το μεγαλύτερο μηχανάκι της (έξοδος για 2 ακουστικά => μεγαλύτερη ανάγκη ρεύμα) τροφοδοτικό 1Α.
Απλά, ως μη ηλεκτρονικός, πάντα έχω μια φοβία με τα ΤΣΑΦ!!!![]()
Κι όμως υπάρχει μια περίπτωση που το παραπάνω - μεγαλύτερη δυνατότητα για ρεύμα - μπορεί να κάνει ζημιά:
Στα πολύ μικρά μη σταθεροποιημένα τροφοδοτικά (< 10 βαττ), η τάση είναι 20-30% μεγαλύτερη από την ονομαστική όταν η κατανάλωση ρεύματος είναι πολύ μικρότερη από αναφερόμενη.
Π.χ. Ένας 12 βολτ 5 βαττ δίνει 19 βολτ συνεχές με κατανάλωση 10 μιλιαμπέρ, αντί για τα αναμενόμενα 15.
Αν είναι σταθεροποιημένα, κανένα πρόβλημα.