Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
SERVICE PIONEER SX 680

Ενα συμβατικο μηχανημα της Pioneer χτισμενο γυρω απο τα STK 0039 τα οποια σε γενικες γραμμες ειναι αποδεκτα και δουλευουν και αν σημειωσει καποιος οτι αυτα ειναι απλα τρανσιτορ εξοδου οπου τα πρωτα σταδια ειναι διακριτα και φυσικα εγω απο ο ολοκληρωμενο τοτε η εικονα αρχιζει να δειχνει πολυ πιο ομορφη σε σχεση τουλαχιστον με τα συχρονοτερα STK που το ειχαν ολα μεσα .

Την κατασταση σωζει το ομορφο κυκλωμα τονων αλλα και ο διαφορικος ενισχυτης ο οποιος ειναι διπλο τρανσιστορ σε ενα περιβλημα με ολα τα γνωστα πλεονεκτηματα

Εγινε αντικατασταση του ενος ολοκληρωμενου αλλαγη ηλεκτρολυτικων συντονισμος του δεκτη ( παρα πολυ γλυκος και ιδιαιτερα ευαισθητος ) ενος πολυ καλος καθαρισμος και ολα οκ

Σε γενικες γραμμες ενα πολυ καλο μηχανημα και σαν ¨αντικα " αλλα και σαν χρηστικο μηχανημα σε ενα δευτερευον συστημα ...

Enjoy some pics απο τα ενδοτερα

DSC00070.JPG

DSC00071.JPG

DSC00072.JPG

Απάντηση: SERVICE PIONEER SX 680

Σάκη καλή χρονιά με υγεία,

δεν πίστευα ότι θα ακουγόταν τόσο καλά αλλά δικαιώθηκες ,δεν σκοπεύω να τον σβήσω καθόλου μέσα στο τριήμερο έτσι για να ξανά θυμηθώ πως άκουγα όταν ήμουν μικρός
προς το παρόν ακούω με ακουστικά (από αύριο με ηχεία )

ευχαριστώ και πάλι
DF

SERVICE SON OF AMPZILLA ...

GAS ειναι το ονομα ...αντιστοιχει στο GRATE AMERICAN SOUND και μαλλον το εννοουν .... εφιαξαν τον ampzilla και την οικογενεια του με γιο αλλα και εγγονο ενα προενισχυτη...αυτος ηταν κοριτσακι και το ελεγαν thalia .... ειχαν μαλλον μια περιεργη αντιλιψη περι ονοματολογιας ...Το μηχανημα κατασκευαζοταν απο τα τελη του 70 μεχρι τις αρχες του 80 υπηρξε οδηγος και πιλοτος για τις πιο συχρονες σχεδιασεις και σε αυτα τα βηματα κινηθηκαν πολλοι αλλοι κατασκευαστες .

Μπορει να φανταστει κανεις ενα μηχανημα κατασκευασμενο σαν ενα ADCOM 555 στιβαρη, εξυπνη κατασκευη,πενταγρηγορος , συμμετρικος , ποιοτικος καθαρος και με μεγαλα αποθεματα ισχυος ...τα δυσκολα φορτια τα καταπινει και γενικα εκτος απο τα καλουδια στον ηχο αποδειξε οτι ιναι και εξαιρετικα διαχρονικος ...

Μετα απο σχεδον 40 χρονια χρειαστηκε να αλλαχτουν

----ολοι οι ηλεκτρολυτικοι
---- μια διοδος
---- 4 λαμπακια
----2 βυσματα εισοδου

και μαλλον τιποτα αλλο ... plun n play χωρις κανενα αλλο προβλημα ...τον ακουω καθως γραφω τα παραπανω και ακομα και το ιντερνετικο ραδιοφωνο που ακουω στην κυριολεξια κενταει ...σαφως καλυτερος απο NAD πιο αναλυτικος απο adcom αλλα και λιγι πιο ψοφιος ...

enjoy pics και εδω να πω οτι απλα θεωρω τον ιδιοκτητη του εξαιρετικα τυχερο που εχει ενα τετοιο μηχανημα στα χερια του

DSC00080.JPG

DSC00082.JPG

DSC00083.JPG

DSC00084.JPG

DSC00085.JPG

SERVICE PIONEER PL 518

Tιμιο σωστο direct drive Pioneer με αρκετα πλεονεκτηματα σε σχεση με πολλα της ιδιας ηλικιας και της ιδιας τιμης .

βαρυ και δυνατο σασσι θα παιξει πολυ πιο ευκολα σε ενα κακο χωρο η κακο ικριωμα εξυπνος και χρηστικος βραχιονας με μεγαλη ανεκτικοτητα σε οτι αφορα κεφαλες και ρυθμισεις αναλογικος τροπος για την ρυθμιση των στροφων αλλα και για την σταθεροτητα τους ....δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλα λειτουργει παραπανω απο ικανοποιητικα .... Προβληματα τροφοδοσιας , χαλαροτητας βρωμιας και ηλικας αλλα περα απο τα παραπνω τιποτα ουσιωδες μια sure M92E του εκατσε μια χαρα επανω και good to go for many years to come...

enjoy pics και την λεπτομερια στα ποδαρακια τα οποια μαλλον καποιος ειχε μακελεψει και ειναι προφανως απιθανο να βρεθουν μαμα αλλα ας ειναι καλα το Ελληνικο δαιμονιο ...

DSC00073.JPG

DSC00074.JPG

DSC00075.JPG

SERVICE NAD 3150

Δεν μου αρεσουν τα μηχανηματα της NAD εκεινης της εποχης και εκεινης της σειρας ....

Θα μπορουσα να περιγραψω την αποψη μεσα σε μερικες λεξεις ... μου αρεσουν οι ενισχυτες που ειναι γενικα οσο γινεται πιο αληθινοι και δεν μου"""κουκουλωνουν "" η στρογγυλευουν τιποτα Αυτο φυσικα σημαινει οτι αν παιξεις μαζι του μια παραγωγη η οποια ειναι κακη θα την αναδειξουν στο επακρο και σε σημειο να μην σου πω να την κανουν ακομα χειροτερη .

Τα μηχανηματα της nad εκεινης της σειρας και εποχης ενω ειναι γλυκοηχα εχουν την ταση να στρογγυλευουν καπως τις ακριες επισης σου δινουν την εντυπωση οι σε καποιο πρωτο σταδιο καποιος ανοιξε παραπανω μπασσα ενω σε καποιο επομενο σταδιο καποιος τα ξαναμαζεψε ...σου δινουν την εντυπωση οτι ο ηχος που ακους δεν ειναι φυσικος ...ειναι απλα καλα επεξεργασμενος

15 διαφορετικες τασεις μεσα ...δεκαδες ηλεκτρολυτικοι , αρκετες επιμερους σταθεροποιησεις...γενικα και απο τις φωτογραφιες ενα χαοτικο μηχανημα χωρις ταξη στην κατασκευη του οριακα κατασκευασμενο απο πλευρας μετασχηματιστων αλλα παρολα αυτα εχει ανθρωπους που τους λατρευουν κυριολεκτικα ....Τι να πει κανεις ... τον εφιαξα αλλα δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα μαζι του ...

---Σκουπα ολοι οι ηλεκτρολυτικοι
---Γερο καθαρισμα
--- Καλο ρυθμισμα ( του τσιμπησα και τα ρευματα ενα τσικ )

φωτο απο τα ενδοτερα ...

DSC00076.JPG

DSC00077.JPG

NAD3150.jpg

Last edited:
Καλή Χρονιά.
Χαζεύοντας στο θέμα, παλιότερες αναρτήσεις παρατήρησα στη σελίδα 20 κάτι σε δύο αγγλικά μηχανήματα (ποστ 194 και 196).
Είναι ιδέα μου ή υπάρχει βραχυκυκλωμένη σπείρα :hmmmm: στους μετασχηματιστές (καλώδιο γείωσης-βίδα και μεταλλικό σασί-βίδα αντίστοιχα);

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Καλή Χρονιά.
Χαζεύοντας στο θέμα, παλιότερες αναρτήσεις παρατήρησα στη σελίδα 20 κάτι σε δύο αγγλικά μηχανήματα (ποστ 194 και 196).
Είναι ιδέα μου ή υπάρχει βραχυκυκλωμένη σπείρα :hmmmm: στους μετασχηματιστές (καλώδιο γείωσης-βίδα και μεταλλικό σασί-βίδα αντίστοιχα);

Εχεις απολυτο δικιο .. οταν θα μπει και το πανω καπακι εφοσον ειναι στο ιδιο δυναμικο με την γη στην ουσια ειναι βραχυκυκλωμενη σπειρα .... το προβλημα ειναι οτι αυτο ειναι ετσι απο την μανα του ...παραδοξως λειτουργει ετσι παρα πολλα χρονια και επειδη δεν χρειαστηκε να δουμε κατι εκει δεν το πειραξαμε ... δεν μου ειναι καθολου δυσκολο να το ανακαλεσω απο τον πελατη και να κανω εναν ελεγχο ετσι για να ικανοποιησω την περιεργια μου και την οξυδερκια σου ...Μακαρι να δεχομουν " παρατηρησεις " τετοιου τυπου και απο αλλους συμμετεχοντες ...

ευχαριστω για το ενδιαφερον θα το ανακαλεσω και θα γραψω τα ευρηματα εδω .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Μου φαίνεται παράξενο πάντως. Ειδικά στο NAD αν όντως η βίδα κλείνει το βρόγχο και δεν είναι μονωμένη από κάτω τσάμπα το στραντζαριστό!
Συνέχισε το ποστάρισμα και τις φωτογραφίες.:2thumb22sup:

οχι ...στον nad το εχουν προβλεψει ειναι τελειως διαφορετικη η στιριξη ειδικα για αυτον τον λογο ..... αλλα στον αλλον οπως ειπα πραγματι εχεις απολυτο δικιο ....

Μέσα σε 2 - 3 χρόνια ήρθε η τραγωδία ... προχθές σκαλίζαμε ένα ντακάκι με τον boul και δεν .. απο εγωισμό δεν βάζω γιαλιά ,, βλέπω ρε βλέπω !!! ( την τύφλα μου ...)
η απο το άνχος είναι ,,, η απο τα ναρκωτικά που τα σταμάτησα νωρίς :ADFADF1:

δεν παίζει 32 χρονια παλικαράκι να μην βλέπω ,, δεν παίζει

Φιλε θα σου φτιαξω γραφείο με μεγενθυτικό γυαλί από πάνω
το μεσαίο συρτάρι θα ειναι ράφι να βάζεις εφημεριδα να διαβάζεις...ξέρεις να πέφτει ο καφες και να μην λερωνεις:ernaehrung004:
θα σου φτιαξω και ξέρεις αυτά τα γάντια που εχουνε κάτι γυαλες να επεξεργάζεσαι το περιεχόμενο τους
να κολλάς και τιποτα
καλημέρα!

Status
Not open for further replies.