Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
DSC00461.JPG

DSC00462.JPG

DSC00463.JPG

Aκολουθει ο πινακας με τις μ,ετρησεις των πυκνωτων οπου μπορουμε να παρατηρησουμε οτι ολες οι χωρητικοτητες δειχνουν πλασματια αρκετα πανω απο τις κανονικες ενω αντιθετα η εσωτερικα αντισταση ειναια αρκετα μεγαλυτερη απο την αναμενομενη
http://www.eastelectronics.gr/images/SONUS/SONY TA 73.htm

Ενας λοιπον μπορει να αναρωτηθει αξιζε τοσον κοπο αυτο το σαραβαλακι??????...... μα ναι !!! φυσικα !!! ανοικει στον .....sonus naturalis !!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043

Last edited:
..................... Ενας λοιπον μπορει να αναρωτηθει αξιζε τοσον κοπο αυτο το σαραβαλακι??????...... μα ναι !!! φυσικα !!! ανήκει στον .....sonus naturalis !!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043
Αυτό το σαράβαλο βρέθηκε στην αποθήκη του σπιτιού προχθές. Μαζί μ' ένα deck κασσετόφωνο της Sony, ένα πικ-άπ πάλι της Sony κι' ένα ζευγάρι ηχεία της ίδιας εταιρείας. Με δυό λόγια στην αποθήκη μου βρέθηκε ένα πλήρες στερεοφωνικό της Sony, δεκαετίας 80' και κάτι νομίζω.

Σάκη, μήπως εσύ μπορείς να χρονολογήσεις καλύτερα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα; :grandpa:

Έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ, πως στο καλό βρέθηκαν εκεί. Για ένα πράγμα είμαι βέβαιος. Δεν ήταν δικά μου, δεν τ' αγόρασα ποτέ, αλλίμονο, θα το θυμόμουνα. Και ξαφνικά θυμήθηκα. Τα άφησε πριν ...τόσα χρόνια ένας φίλος, ένας γείτονας. Και κατόπιν τα εγκατέλειψε. Δεν τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ, από παλιά είχα αρχίσει να κινούμαι στο Hi-End. Κι' έμειναν εκεί, στην αποθήκη. Ώαπου με την εκκαθάριση τ' ανακαλύψαμε προχτές!

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να τα στείλω στην ανακύκλωση. Μετά όπως τα είδα ομορφούλια, με την ξύλινη επένδυση τους σκέφτηκα: Μήπως κάνουν για δεύτερο ή τρίτο σύστημα στο χωριό; Μήπως να τα χαρίσω κάπου, να πιάσουν τόπο; Όπως και να'χει δε μου έκανε καρδιά να τα πετάξω.

Κι' αποφάσισα να τα στείλω στο Νοσοκομείο! Και τώρα περιμένω, με μεγάλη ανυπομονησία μάλιστα, τη διάγνωση.
-Θα γίινουν καλά γιατρέ μου; Πέστε μου, θα ζήσουν;
-Θα μπορέσουν να πάρουν θέση σ' ένα μικρό δωμάτιο, να υπενθυμίζουν πάρτυ και τρελλές αναμνήσεις;
-Πείτε μας γιατρέ μας, κρεμόμαστε από τα χείλη σας! :laugh:

SERVICE KENWOOD KA70

Ηρθε ενας ενισχυτης του Ken ο οποιος παρουσιαζε το παρακατω προβλημα .... δουλευε κανονικα και ξαφνια εμπαινε σε protect .......Σκεφτηκα : ""Μαλλον θελει πυκνωτολογηση :flipout:" δεδομενης της ευκαιριας υπαρχουν σκεψεις να αλλαξω το """EAST ELECTRONICS """ και να το κανω GRC = General Recaping Company :hahaha:

Αλλαζω καμμια χουφτα αλλα το προβλημα επεμενε ...μετα σκεφτομαι οτι αν τα τριμερακια εχουν βρωμα η διακοπες ειναι πιθανον να ανεβαζουν οφσετ .... αλλα το προβλημα επεμενε ... αφου τα εχω κανει ολα αυτα αρχιζω να σκεφτομαι οτι εχει ψυχρες κολλησεις τις περναω μια αλλα το προβλημα επεμενε .... ενδιαμεσα βεβαια ο ενισχυτης δουλευε μια χαρα ...Βαζω τα μεγαλα μεσα : Φοραω γυαλια και ξανακοιταω τις κολλησεις μαλιστα οπλισμενος με ενα ζευγος ματιων ακομα κοιταω και για καμμια διακοπη στο τυπωμενο .... τιποτα .... μια απο τα ιδια ....

Τελικα στροφαρω και αλλαζω το οδηγο ολοκληρωμενο STK 3082 και τσουπ !!!! ολα πηγαν μια χαρα ...οσα χρονια κανω αυτη την δουλεια εχω αλλαξει δεκαδες 3082 ολα καμμενα η δεν δουλέυαν αλλα τετοια περιπτωση δεν ειχα δει ποτε ... ΝΑ και κατι για πρωτη φορα ...

enjoy pics

DSC00456.JPG

DSC00457.JPG

DSC00458.JPG

SONUS NATURALIS ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Eνα ωραιο πλατω κλασσικο belt drive με μοτερ στα 220 το οποιο μαλλον φανοποιο ηθελε παρα ηλεκτρονικο ...Γερο καθαρισμα ,λιπανση , συμμαζεμα στο βαρχιονα , ζυγισμα νεο σελ και βελονα κεφαλη ...ετοιμο να δει ορισμενα δισκακια του φιλου μας .

μαζι και ενα deck της SONY απο τα πολυ συμβατικα κλασσικο μηχανημα της εποχης .... σαφως καθαρισμα σετ ιμαντες μερικη πυκνωτολογηση , αζυμουθιο πολωσεις και pinch roller και ηρθε σε καποια ικανοποιητικη κατασταση

pics ....

DSC00474.JPG

DSC00475.JPG

DSC00473.JPG

Απάντηση: Re: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Καλησπέρα φίλε μου....
Με πολυ ενδιαφέρων και θαυμασμο διαβασα σχεδον όλο το θεμα σου για την αγαπη και το μερακι που εχεις για αυτο που κάνεις...!!!

Θα ηθελα να κάνω μια ερωτηση ,εχω εναν Rotel RMB - 1075 ,τον αγορασα απο 2ό χερι απο μέλος του forum πριν απο δυο χρονια περιπου και ειναι σε αρκετη καλη κατάσταση ,το μηχανημα δεν παρουσιαζη κανενα προβλημα απλα θελω να ρωτησω αν ειναι σωστό ή αν χρειάζετε να το ψαξουμε λιγο για φθορες και σημαδια του χρονου.

Ευχαριστώ πάρα πολυ Αντώνης

Θεωρω τα μηχανηματα αυτης της εταιριας σε γενικες γραμμες πολυ σοβαρα απο παρα πολλες σκοπιες . Αν και το μηχανημα δεν ειναι ιδιαιτερα παλιο εχει να κανει σε καποιο βαθμο με το ποσο εχει καταπονηθει στην χρηση του , εαν εχει εκτεθει σε θερμοκρασιες στο παρελθον κλπ .

Τα μονα προβληματα που μπορει να εχει ενα τετοιο μηχανημα ειναι

----πιθανοτητα να εχουν "πεσει " οι ηλεκτρολυτικοι του τροφοδοτικου ( οχι απαραιτητα σοβαρο προβλημα και πιθανον ακομα και πεσμενοι να εχουν πολυ ζωη ακομα μπροστα τους )
----Σιγουρα καποιοι αλλοι μικροτεροι και ειδικοτερα οσοι ειναι τοποθετημενοι στις ορθιες πλακετες θα εχουν καποιες φθορες
----Υπαρχει μονο ενα σημειο οπου ο κατασκευαστης εχει κανει τσιγκουνια σε υλικο ( γενικα τα υλικα που εχει μεσα ειναι πολυ καλης ποιοτητας ) το οποιο χρειαζεται βελτιωση .
----Και τελος υπαρχει πιθανοτητα αναλογα το serial number να χρειαστει αλλαγη στις γεφυρες του τροφοδοτικου για κυριως προληπτικους λογους μια και η εταιρια μαλλον ψωνισε απο λαθος μαγαζι και συχνα οι γεφυρες τους ( σε αυτη την σειρα γενικοτερα ) την κανουν χωρις σοβαρο λογο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

SERVICE SANSUI AU 9900A

Εχω ξαναναφερθει εδω :http://www.avclub.gr/forum/showthre...σίαση)?p=1056303636&viewfull=1#post1056303636 και εδω :http://www.avclub.gr/forum/showthre...σίαση)?p=1056309061&viewfull=1#post1056309061 σε αυτο το μηχανημα και θα το κανω με μεγαλη χαρα καθε φορα που θα χρειαστει ..Μηχανημα που ανοικει ενα σκαλι πριν την ναυαρχιδα της σειρας το οποιο παρολη την πολυπλοκοτητα που εχει μεσα ειναι πολυ σωστα στημενο με αποτελεσμα απιστευτα καθαρο ηχο τιμιο και σωστο στα αρκετα γκαζια που εχει .

Δεν μπορω να κρυψω οτι μολις τωρα τελειωσα εναν AUDIOLAB 8000 S τον οποιο ο SANSUI απλα τον ξεσκιζει απο καθε πιθανη σκοπια ο ηχος του ειναι εξαιρετικα πιο στιβαρος ισοροπημενος και καθαρος με ταξη διαυγεια και υπεροχο soundstage ...σαφως ο ηχος του SANSUI ειναι μακραν πιο αερινος και διαφανος σεσχεση μετον AUDIOLAB ο οποιος ειναι σαφως φτωχοτερος σφιχτος με μονο προτερημα τα πολυ καθαρα μεσαια τα οποια ομως ειναι εις βαρος ολης της υπολοιπης μπαντας με σημαντικες αδυναμιες στις ακρες ...

ακολουθουν φωτο αλλα και μια μικρη μετατροπουλα για να φιλοξενησει μπορνες για ενα ζευγαρι ηχεια στην εξοδο

DSC00479.JPG

DSC00480.JPG

DSC00481.JPG

DSC00482.JPG

Last edited:
Μερικες ακομα απο το ....μετα

DSC00477.JPG

DSC00476.JPG

DSC00478.JPG
Ά, τι βλέπω! :music-smiley-005:

Οι ασθενείς έγιναν καλά. Και μάλιστα πήγαν ινστιτούτο καλλονής, φτιάχτηκαν κι' έγιναν μοντελάκια.
Κι' όσο σκέφτομαι ότι λίγο έλλειψε να τους πετάξω στην ανακύκλωση...
Να'σαι καλά Σάκη! :smile:

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι, ποιά να είναι η χρονολογία κατασκευής τους. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις; :chinscratch:

Θεωρω τα μηχανηματα αυτης της εταιριας σε γενικες γραμμες πολυ σοβαρα απο παρα πολλες σκοπιες . Αν και το μηχανημα δεν ειναι ιδιαιτερα παλιο εχει να κανει σε καποιο βαθμο με το ποσο εχει καταπονηθει στην χρηση του , εαν εχει εκτεθει σε θερμοκρασιες στο παρελθον κλπ .

Τα μονα προβληματα που μπορει να εχει ενα τετοιο μηχανημα ειναι

----πιθανοτητα να εχουν "πεσει " οι ηλεκτρολυτικοι του τροφοδοτικου ( οχι απαραιτητα σοβαρο προβλημα και πιθανον ακομα και πεσμενοι να εχουν πολυ ζωη ακομα μπροστα τους )
----Σιγουρα καποιοι αλλοι μικροτεροι και ειδικοτερα οσοι ειναι τοποθετημενοι στις ορθιες πλακετες θα εχουν καποιες φθορες
----Υπαρχει μονο ενα σημειο οπου ο κατασκευαστης εχει κανει τσιγκουνια σε υλικο ( γενικα τα υλικα που εχει μεσα ειναι πολυ καλης ποιοτητας ) το οποιο χρειαζεται βελτιωση .
----Και τελος υπαρχει πιθανοτητα αναλογα το serial number να χρειαστει αλλαγη στις γεφυρες του τροφοδοτικου για κυριως προληπτικους λογους μια και η εταιρια μαλλον ψωνισε απο λαθος μαγαζι και συχνα οι γεφυρες τους ( σε αυτη την σειρα γενικοτερα ) την κανουν χωρις σοβαρο λογο .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ Σακη....

Οταν θα ειμαι οκ ,Θα τα πούμε και απο κοντα αγαπητε φίλε.

Αντώνης

Ά, τι βλέπω! :music-smiley-005:

Οι ασθενείς έγιναν καλά. Και μάλιστα πήγαν ινστιτούτο καλλονής, φτιάχτηκαν κι' έγιναν μοντελάκια.
Κι' όσο σκέφτομαι ότι λίγο έλλειψε να τους πετάξω στην ανακύκλωση...
Να'σαι καλά Σάκη! :smile:

Υ.Γ. Αναρωτιέμαι, ποιά να είναι η χρονολογία κατασκευής τους. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις; :chinscratch:

το πικαπ το εχω σ ενα καταλογο της sony του 1 9 7 4 !!!!!! για το ντεκ υπολογιζω 1977 με 1978 ,γιατι κοντα στο 1980 ειχε βγαλει την σειρα TC-K1 -TC K2
αν καταφερω να σου βρω κατι παραπανω θα σ ενημερωσω

:grinning-smiley-043outside help and support !!!! marvelous .... ( εχεις καταχωρηθει οτι κερδιζεις 2 μπυρομοναδες ):grinning-smiley-043
thanks!!!! το λοιποοονννν.... βρηκα αλλο καταλογακι που εχει και τον ενισχυτη μεσα,και το πικαπιον αλλα και το ντεκ...(το κακο ειναι οτι δεν γραφει ποτε εχει τυπωθει ,ομως αν δεν μ απατα η μνημη μου ειναι κοντα στα 1975 με 1976 ) ομως ειχα σημειωσει και καποιες λιανικες μεσα (δεεν εχω του ντεκ) τις θελετε???????
να τις γραψω???

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

..... εχουμε και λεμε ...

πικαπ 10940 δρχ

ενισχυτης 9000 δρχ

Χεχε!

Πικαπ:32 ευρώ

Ενισχυτής: 26,50 ευρώ,περίπου!

Status
Not open for further replies.