Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΗ INTERNATIONAL ( ??? )

Τα άλλα δύο με τι όνομα κυκλοφορούσαν;

Αν θυμάμαι καλά ..... το ένα όνομα πρέπει να ήταν MUST (ήταν ο πρώτος ενισχυτής που ήθελα - και μπορούσα - να αγοράσω) και το άλλο PALM. Σου λένε τίποτα τα ονόματα, Σάκη?

SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΗ PIONEER A-403R

Πολλες φορες με εχουν "πιασει" να φωναζω για την δομηση και την τοπολογια εσωτερικα των μηχανηματων . Πολλες φορες επισης εχω κανει τις αναφορες μου για τα μηχανηματα που εχουν δεκαδες καλουδια πανω τους σε οτι αφορα τηλεχειρισμους και πολυσυνδεσιμοτητα. Θελω να πιστευω οτι σε γενικες γραμμες ολα αυτα τα στουμπλεκια τελικα επιβαρυνουν το μηχανημα σε ανταλλαγμα για τις ευκολιες .

Παραδειγμα το παρακατω μηχανημα το οποιο ειναι τηλεχειριζομενο εισοδο/ενταση και ισως καποια αλλα πραγματα ...εχει μεσα 4 επιμερους τροφοδοτικα+12+5 +15 -15 κλπ , 4-5 ρελεδες για διαφορες δουλειες εχει ενα βαραβατο ολοκληρωμενο τηελχειρισμου και διαχειρισης , δυο αλλα ολοκληρωμενα που λειτουργουν ως επιλογεις και διανομεις εισοδου ...και κατι αλλα που μου εχουν ξεφυγει .

Η βλαβη ηταν αστεια ενα απλο θεμα στο τροφοδοτικο ισως καποια υπερταση η αστοχια υλικου ... ενα απλο καθαρισμα και ενας ελεγχος για πεσμενα υλικα η πυκνωτες που εδειξε αποτελεσματα τυπου 95%.

Πονηρευτηκα λοιπον και κατεβασα ενα σερβις μανουαλ με σκοπο να δω τι εχει γραμμενο ο κατασκευαστης για την ισχυ , την παραμορφωση , και την αποκριση συχνοτητας . Πηρα το μανουαλ πηρα χαρτι και μολυβι ...διασυνδεσα το μηχανημα με ολα τα οργανα και αρχισα τις μετρησεις ....

Απο πλευρας ισχυος μετρημενη με τον τροπο που προτεινει το σερβις μανουαλ δλδ 1ΚΗΖ ημιτονο μετρημενο σε ωμικο φορτιο 8 Ω ειναι ακριβως εκει που την δινει ο κατασκευαστης να μην σου πω και δυο κλικ παραπανω .

ΤΑ υπολοιπα ομως αποκριση , ταχυτητα,λογος σηματος προς θορυβο και παραμορφωση δεν συμφωνουσαν ουτε για αστειο με αυτα που ελεγε το μανουαλ . Επισης σε καθε μηχανημα επρεπε να υπαρχουν μετρησεις η προδιαγραφες crosstalk για τις εισοδους η μια με την αλλη αλλα και καναλι με καναλι .... Σαφως αυτη ειναι μια μετρηση και μια προδιγραφη την οποια επιμελως πολλλοι κατασκευαστες δενν βαζουν στα μηχανηματα τους και πιστεψτε με ειναι πολυ σημαντικη ειδικοτερα αυτη που εχιε να κανει με νουμερα απο καναλι σε καναλι .

Αφου λοιπον εχω φαει τα συκωτια μου και κοιτα και τα οργανα μου για να δω μηπως κατι ειναι λαθος στο στησιμο και δεν μου βγαινουν τα νουμερα ...ολως ξαφνικα τρωω μια φλασια και ξηλωνω τον προενισχυτη με τον τελικο δινω σημα κατευθειαν στον τελικο και επαναλμβανω την μετρηση.

ΩΩΩΩ του θαυματος οι μετρησεις σε ποσοστο αποκλισης μικροτερο του +-5% συμφαωνησαν απολυτα με το μανουαλ του κατασκευαστη ..

Αρα λοιπον στο σγεκριμενο μηχανημα οι προδιαγραφες του ενισχυτη ειναι αληθινες και ακριβεστατες αλλα αφορουν μονο το σταδιο του τελικου ενισχυτη και με την καμμια δεν εχουν να κανουν με το συνολο του μηχανηματος ....Λες και ο πελατης μπορει να εκτιμησει με αυτο τον τροπο πως θα κανει μια αγορα η πως θα εκτιμησει αναλογα ενα μηχανημα ..

Θεωρησα μαλλον εντιμη απατη την συνταξη ενος τετοιου μανουαλ και εμεινα μαλλον απογοητευμενος ...Σιγουρα τις επομενες ημερες θα επαναλαβω το συγκεκριμενο τεστ και σε καποια αλλα μηχανηματα ...

enjoy pics

DSC00667.JPG

DSC00668.JPG

DSC00669.JPG

DSC00670.JPG

παιδια οχι τα ονοματα δεν μου λενε κατι ....κανω μια προσπαθεια να δω στον υπολογιστη που μαλλον εχω καταχωρησει τις μετρησεις και ξαναμιλαμε

Φιλικα

Σακης Πετροπουλος

Re: ebay+vintage μια πονεμενη σχεση

Δυστυχώς ήταν η πρώτη φορά που μου έτυχε .... Βέβαια μόλις τον είδα δεν τον έβαλα στην πρίζα, όπως και οτιδήποτε άλλο άλλωστε ... Κατα ευθείαν στο Σακη .... Ανοιξα και dispute μέσω eBay αλλά για καλή τύχη του αληταρά του Γερμανού που μου το πούλησε ο Σάκης είχε είδη.....προφτάσει όχι μόνο να το φτιάξει αλλά και να το βελτιώσει και να του χωσει και ότι original έλειπε .... Οπότε το κράτησα για να κάνει παρέα σε ένα άλλο ίδιο .... Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι ο αλήτηριος ο Μερκελ είχε προλάβει να ξηλώσει την ξύλινη επένδυση και να μην την βάλει στο κουτί ....εγκεφαλικό .... Τόσα χρόνια από Αμερική όλα έρχονται σωστά .... Μια φορά ψωνισα από Ευρώπη και μου ρθαν σκουπίδια .... Τέλος πάντων ... Αμα σου αρέσουν τα παλιά πρέπει να είσαι έτοιμος και για τέτοια ...

Πάντως ο Σάκης είναι εγγύηση ....

Ψιλά γράμματα δεν υπήρχαν ... Απλά με εξαπατησαν .... Αλλο η φωτογραφία και άλλο το αντικείμενο που βγήκε από το κουτί ..... Και τι κουτί .... Από ... Μπανανες με μπαλακια από εφημερίδες ..... Απορώ πως έφτασε επισκευασιμο.....

και δεν εκανες dispute στον πωλητη?,,εγω θα τον αναγκαζα να μου επεστρεφε τα χρηματα και θα κραταγα και τον ενυσχητη.

Ψιλά γράμματα δεν υπήρχαν ... Απλά με εξαπατησαν .... Αλλο η φωτογραφία και άλλο το αντικείμενο που βγήκε από το κουτί ..... Και τι κουτί .... Από ... Μπανανες με μπαλακια από εφημερίδες ..... Απορώ πως έφτασε επισκευασιμο.....

Απο ένα σημείο και μετά χάρηκα που μπορούσε να το φτιάξει ο Σάκης οπότε ....

Κύριε Σάκη το cd63 με το 63 kis sign έχουν μεγαλες διαφορές; Αν βρεί κανείς μεταχειρισμένο ποιό απο τα δυο αξίζει να πάρει;

το Kis.
σε μεταχειρισμένα πρέπει να μην υπάρχει διαφορά σε τιμή πλέον

Το κακό έιναι οτι με όλα αυτα που δαιβάζω εδώ δε τολμώ να πάρω απο το ebay και ας κάνω claim
ειναι θέμα ψυχολογίας!!

To KIS το έχω ακόμα, ήχος της εποχής του, και της εποχής που έζησα και εγώ παρέα του.
Εγώ δε θα το πρότεινα για αγορά σε κανένα τώρα πια
Καλύτερα κάνα σύγχρονο usb dac

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

Το κοιτάζω για ένα δευτερο συστηματακι γι αυτο ρωτάω

Re: Απάντηση: Επισκευές-Αναβαθμίσεις (Παρουσίαση)

To KIS το έχω ακόμα, ήχος της εποχής του, και της εποχής που έζησα και εγώ παρέα του.
Εγώ δε θα το πρότεινα για αγορά σε κανένα τώρα πια
Καλύτερα κάνα σύγχρονο usb dac

πάρε βρε για σίγουρα.
κι άμα γίνει κανας τζερτζελές και κόψουν τα στρημ....

Γενικα δεν θα ειχα αντιριση και για το ενα και για το αλλο ...

Οσο για τον Μπεη ας μην ξεχναμε οτι μονο τα κακα μηχανηματα αναφερουμε ... Υπαρχει πολυς κοσμος που αγορασε σωστα πραγματα .Σαφως μην ξεχναμε οτι παντα μιλαμε για μεταχειρισμενα μηχανηματα ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΗ PIONEER SX 535

Μετα απο την αλχημια που βρηκα στον αλλο Pioneer A403 εκανα λεπτομερεις μετρησεις και στον εν λογο ενισυτη και τον βρηκα μια χαρα ...Θελω να πω οτι οι μετρησεις του τελικου ενισχυτη μονες τους ειναι εκπληκτικες ...Ταχυτατος με πολυ καλο ευρος χαμηλη παραμορφωση και πολυ καλα δυναμικα . Σαφως με ισχυ 20+20 βαττ πολυ λιγα πραγματα συζηταμε και ειδικοτερα απο την στιγμη που το συνολο του μηχανηματος υποβαθμιζει την ποιοτητα του ηχου λογο της δομησης της πολυπλοκοτητας και της απλοτητας της κατασκευης .

Η μετρησεις και η συμεπριφορα ειναι περισσοτερο για στατιστικη και γινονται ωστε να κατανοησει καποιοςτο σκεπτικο του κατασκευαστη ...στην πραξη ομως ολοι μας ξερουμε οτι η δουλεια αυτου του μηχανηματος σημερα ειναι μαλλον διαφορετικη .

Αυθεντικοτητα , γλυκα χρωματα, μπολικες τονικοτητες , σουπερ ευαισθητο tuner ,μοναδικο loudness ( αν και λιγο too much ) ,τρελλα ομορφο καντραν , βαρυ και με μπολικη αισθηση dial

To vintage στα καλυτερα του ....

Τα ενδοτερα ....

DSC00700.JPG

DSC00701.JPG

DSC00702.JPG

SERVICE HARDMAN KARDON HK 870

Οι περισσοτεροι απο εσας εχετε ηδη καταλαβει οτι με την δουλεια μου εχω λοξα , αγαπη και παθος και περα απο την καθεαυτου επισκευη θελω παντα να ξερω τα πως και τα γιατι και αν περναει απο το χερι μου να φροντισω να μην ξαναγινει το κακο .

Ακριβως απο κατω θα δει καποιος μερικους απο τους λογους που δικαιολογουν την λοξα την αγαπη και το παθος . το ξετυλιγμα της ιστοριας αλλα και το γελιο που μας δινει συχνα πυκνα αυτη η δουλεια .

Ο ενισχυτης ΗΚ870 κατα την αποψη μου κορυφαια σχεδιαση Ιαπωνικης Αμερικανικης σχολης που δεν λυπηθηκαν τα ακριβα υλικα και την πολυ ωραια σχεδιαση > καποιας ηλικας μηχανημα λογικο ειναι να εχει θεματακια

---οπου σε καποια φαση καηκε ενα απο τα 8 εξοδου
---Πρακτικα αδυνατον να βρεθει το καμμενο και ο ποιητης αποφασιζει στην θεση των ιαπωνικων να βαλει MJL1302-3281
---Ελα μου ντε που η στιριξη δεν ταιριαζει
---Πεφτει μια σχετικη πατεντα με περιεργα οπτικα αποτελεσματα
---Αλλα το μηχανημα δεν ξεκιναει
---Εγκαταλειψη
---Το θυμαται ο πελατης το φερνει κοντα μας

Για καλη τυχη του ""συναδελφου"" το μηχανημα ειχε ενα οδηγο τρανσιστορ καμμενο ,μια αντισταση και εναν δρομο απο το τυπωμενο κομμενο οποτε δεν υπηρχε καμμια απολυτως περιπτωση να βαλει μπροστα ...Επαναλαμβανω για καλη τυχη του ""συναδελφου"" διοτι κατα την καταστροφη της τοποθετησης των τρανσιστορ εξοδου αντι να χρησιμοποιησει HTC η αλλιως θερμοαγωγιμη παστα εβαλε ...κλασσικη σιλικονη αυτη που βαζουν οι τζαμαδες και μαλιστα αντιμουχλικη :SFGSFGSF::twoguns::SFGSFGSF::twoguns: Οποτε αν τυχον ξεκινουσε θα ηταν θεμα ορισμενων λεπτων να ανεβασει θερμοκρασια και να χαθουν 8 πανακριβα τρανσιστορ συν οτι αλλο θα γινοταν αφου ειχε καει το κορδελιο !!!!

Εν τω μεταξυ εχω δει στις φισες να βαζουν σπρευ και διαφορα αλλα χημικα για να διαλυσουν εκει τα οξειδια του αργυρου την μαυριλα, μακα και βρωμα αλλα μονωτικο σπρευ περιελιξεων πρασινο της Philips πρωτη φορα ειδα :music-smiley-005:music-smiley-005:

Εγινε ενα σοβαρο καθαρισμα αλλαχτηκαν 4 οδηγα εγινε ολη η μηχανολογικη δουλεια βρεθηκαν τα υπολοιπα ψιλολογια μπηκε και ενα ποτενσιομετρο στην εισοδο μετα απο απαιτηση του πελατη και ολα καλα ...

βεβαια το σοβαροτερο κοστος ηταν να ξηλωθουν τα παντα και να ξαναμπουν απο την αρχη και σαφως οχι τα υλικα ..

Απολαυστε φωτο πριν και μετα ....

DSC00691.JPG

DSC00692.JPG

DSC00705.JPG

DSC00706.JPG

Last edited:
Status
Not open for further replies.