Τι να φορτισει? αφου οι παλιες NiCd ειναι αχρηστεςΑπλά αν ειχε η αγόραζε μπαταρίες δεν θα μπορούσε να τις φορτίσει.
Οι παλιές δεν είχαν BMS μέσα λογικά.
Μα και βεβαια οι NiCd δεν εχουν BMS!
Last edited:
Τι να φορτισει? αφου οι παλιες NiCd ειναι αχρηστεςΑπλά αν ειχε η αγόραζε μπαταρίες δεν θα μπορούσε να τις φορτίσει.
Οι παλιές δεν είχαν BMS μέσα λογικά.
Νομίζω ότι αυτό του Aliexpress είναι τροφοδοτικό (δίνει συγκεκριμένη τάση) και όχι φορτιστής μπαταριών λιθίου (μεταβλητή τάση ανάλογα με το στάδιο της φόρτισης). Οι μπαταρίες δεν θέλουν απλά 12v για να φορτίσουν, όπως γράφεις. Οι φορτιστές δίνουν αρχικά χαμηλά βολτ και όσο προχωράει η φόρτιση ανεβάζουν. Οι "φορτιστές" USB που έχουμε για τα κινητά είναι στην ουσία τροφοδοτικά 5V που δίνουν ρεύμα στον φορτιστή που υπάρχει μέσα στο κινητό.Ψάχνοντας λοιπόν για φορτιστές στο AliExpress, έπεσα πάνω σε αυτό το converter καλώδιο το οποίο δείχνει να συνδέεται σε φορτιστή 5v (που όλοι σίγουρα έχουν πάρα πολλούς σπίτι από κινητά και ταμπλετ) και να βγάζει στην απόληξη του αρσενικού φις 12,6v. Δηλαδή τα volts που απαιτούνται για την φόρτιση των 12v μπαταριών των δραπανοκατσαβιδων.
Γιατί εκτός των φορτιστών των κινητών και ταμπλετ που προανέφερα, μπορεί να μπει και σε ένα απλό power bank και έτσι δεν θα μένει κάποιος από άδεια μπαταρία ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχουν ρεύμα![]()
Γνωρίζω τη διαφορά που έχουν τα τροφοδοτικα από τους φορτιστες για αυτό εξάλλου και παρήγγειλα φορτιστές για τις μπαταρίες που έφτιαξα αν και έχω τροφοδοτικό σπίτι που δίνει την τάση των 12.6volt (το τροφοδοτικό του ρούτερ).Νομίζω ότι αυτό του Aliexpress είναι τροφοδοτικό (δίνει συγκεκριμένη τάση) και όχι φορτιστής μπαταριών λιθίου (μεταβλητή τάση ανάλογα με το στάδιο της φόρτισης). Οι μπαταρίες δεν θέλουν απλά 12v για να φορτίσουν, όπως γράφεις. Οι φορτιστές δίνουν αρχικά χαμηλά βολτ και όσο προχωράει η φόρτιση ανεβάζουν. Οι "φορτιστές" USB που έχουμε για τα κινητά είναι στην ουσία τροφοδοτικά 5V που δίνουν ρεύμα στον φορτιστή που υπάρχει μέσα στο κινητό.
Ωραιο το σκεπτικο σου.Θεωρώ ότι βάζοντας θηλυκό φις πάνω στις μπαταρίες, η φόρτιση γίνεται ευκολότερη και πρακτικότερη.
Γιατί πλέον αγοράζεις έναν φορτιστή για όλες τις 12v μπαταρίες (αντίστοιχα έναν για τις 16,8v και έναν για τις 21v) ανεξαρτήτως εταιρείας και τις φορτίζεις όλες ασχέτως αν η μπαταρία είναι πχ DeWalt ή parkside ή οποιαδήποτε άλλη μπαταρία. Έχεις πλήρη συμβατότητα και κερδίζεις εκτός από τα χρήματα της αγοράς του ενός φορτιστή αντί των πολλών και αποθηκευτικό χώρο!
Θεωρητικα μπορει να γινει. Εκει που ειναι το λαμπακι στο καλωδιο, εχει ενα κυκλωματακι "step up" (ο θεος να το κανει και ποσο θα αντεξει). Πρακτικα, για τη δουλεια που το θες, δεν κανει γιατι στα 12V θα δινει ελαχιστα αμπερ και θα θες πολλες ωρες φορτισης. Θα πρεπει να βρεις pak με πολλα αμπερ ... λιγο δυσκολοΨάχνοντας λοιπόν για φορτιστές στο AliExpress, έπεσα πάνω σε αυτό το converter καλώδιο το οποίο δείχνει να συνδέεται σε φορτιστή 5v (που όλοι σίγουρα έχουν πάρα πολλούς σπίτι από κινητά και ταμπλετ) και να βγάζει στην απόληξη του αρσενικού φις 12,6v. Δηλαδή τα volts που απαιτούνται για την φόρτιση των 12v μπαταριών των δραπανοκατσαβιδων. Γνωρίζει ή έχει δοκιμάσει κανένας εδώ στο φόρουμ κάτι τέτοιο; Λέτε να φορτίζει; Να γίνεται δουλειά με αυτό;
Γιατί εκτός των φορτιστών των κινητών και ταμπλετ που προανέφερα, μπορεί να μπει και σε ένα απλό power bank και έτσι δεν θα μένει κάποιος από άδεια μπαταρία ακόμα και σε σημεία που δεν υπάρχουν ρεύμα![]()
Ναι, δεν το γράφει και πολύ καθαρά στην περιγραφή. Έγραψα "νομίζω ότι είναι τροφοδοτικό" επειδή αν δεις την πρώτη φωτογραφία του πωλητή, δείχνει ένα πολύμετρο να μετράει τάση 8,62V ενώ οι φορτιστές όταν δεν είναι συνδεδεμένοι σε μπαταρία δίνουν τάση μηδέν (τουλάχιστο αυτοί που έχω δουλέψει).Το θεμα είναι αν το γράφει γιατί είναι φορτιστής ή το γράφει παραπλανητικά όπως κάνουν οι Κινέζοι σε πολλά από τα προϊόντα τους; Αν δηλαδή η πλακέτα που προφανώς έχει μέσα, παίρνει τα 5v του φορτιστή του κινητού ή του power bank, και όχι απλά να τα μετατρέπει σε 12,6volt αλλά και να μεταβάλει την τάση ανάλογα την φόρτιση της μπαταρίας και να "κόβει" όταν αυτή φορτιστεί πλήρως. Αυτό είναι το ερώτημα μου.....
Και παρακάτω στα χαρακτηριστικά του γράφει: Output current: 0,5 A max (όχι σταθερά δηλαδή αλλά το μέγιστο που μπορεί να δώσει). Συνεπώς ΑΝ είναι φορτιστής και όχι απλό τροφοδοτικό, θα φορτίζει με λιγότερο από μισό ampere, άρα θα χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για να φορτισει την μπαταρία. Κρίμα γιατί νομίζω ότι αξίζει σαν ιδέα να μπορείς να φορτίσεις μια μπαταρία ενός δραπανοκατσαβιδου ακόμα και με ένα power bank.Θεωρητικα μπορει να γινει. Εκει που ειναι το λαμπακι στο καλωδιο, εχει ενα κυκλωματακι "step up" (ο θεος να το κανει και ποσο θα αντεξει). Πρακτικα, για τη δουλεια που το θες, δεν κανει γιατι στα 12V θα δινει ελαχιστα αμπερ και θα θες πολλες ωρες φορτισης. Θα πρεπει να βρεις pak με πολλα αμπερ ... λιγο δυσκολο
Λίγο που το έψαξα σε Google και YouTube δεν βρήκα να το έχει εφαρμόσει κάποιος άλλος και αναρωτιέμαι πώς και δεν το σκέφτηκε κανείς να το κάνει; Άρα εγκαταλείπεται η ιδέαΝαι, δεν το γράφει και πολύ καθαρά στην περιγραφή. Έγραψα "νομίζω ότι είναι τροφοδοτικό" επειδή αν δεις την πρώτη φωτογραφία του πωλητή, δείχνει ένα πολύμετρο να μετράει τάση 8,62V ενώ οι φορτιστές όταν δεν είναι συνδεδεμένοι σε μπαταρία δίνουν τάση μηδέν (τουλάχιστο αυτοί που έχω δουλέψει).
Θανάση, λόγω μεγέθους και μόνο, κι εγώ θα 'λεγα ότι δεν θα αντέξει.
οχι αλλά δεν καταλαβα γιατι δεν αγορασες το οργανο που μετραει και στους 3 αξονες οπως ο μαστορας στο βιντεο την στιγμη που δεν ειναι τοσο ακριβο
δεν θα μετρουσε και την καθετη?
τετοια οργανα παλια πηγαιναν εκατονταδες αν οχι χιλιαδες ευρω, τωρα πανε στο 80 αρι
να , της vivor οπως αυτο που ειχε ο μαστορας σε 3 αξονες ομως
https://eur.vevor.com/linear-scale-...&v_tag=e9f60350-8444-11ed-b6cb-eb805dda1ce2.1
το DRO νομίζω είναι ιδανική περίπτωση για προτζεκτάκι κατηγορίας arduino, υπάρχουν πολλά στο νετ, πχ: https://www.touchdro.com/resources/adapters/diy/
Έχεις δίκιο, βλέπω οι αισθητήρες για δύο άξονες κάνουν 200 ευρώ!Aυτό είναι μόνο το monitor
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.