Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία τα project σας.
Μπράβο!

Χρήστο καβίλιες σε συνδυασμό με βίδες είναι ότι καλύτερο μιας και χρειάζεσαι έξτρα αντοχή.
Βάλε και ποιοτική κόλλα και είσαι άρχοντας! :)

Kαλη δουλεια για ΣΚ!

Και το καλιμπραρισμα του δισκοπριονου και το αντιστοιχο παγκακι. H δωρεαν ξυλεια ειναι ευλογια (blessing).
Συναρμολογηση μαλλον με καβιλιες η/και βιδες. Βαση παγκοπριονου (table saw stand) φτιαχνεις οχι επιπλα σαλονιου (living room furniture:)

Sent from my Laptop using MyFingers.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο σε όλα τα μαστόρια για τα έργα τους

Ειναι δευτερη φορα που χρησιμοποιω οδηγους για συρταρια οποτε το αποτελεσμα δεν ειναι τελειο αλλα με καλυπτει λειτουργικα.
Λογικά θα το έχει δημοσιεύσει κάποιος παλιότερα, αλλά αυτή η γωνιά της blum είναι μεγάλη βοήθεια για τοποθέτηση των οδηγών. Ταχύτητα και ακρίβεια.

Η blum είναι τρομερή εταιρεία αλλά έχει πολύ ακριβά εξαρτήματα για τον ερασιτέχνη.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιος χρηστο αναμενουμε την συνεχεια!!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

i like, μπραβο!!
Ιδιως τα διαφορετικα συρταρια. Πως θα τα ανοιγεις? Απο το πλαι, η θα φτιαξεις πομολακια?
Σκεφτηκα για πομολακια, αλλα απο την αλλη μου τι δινει οτι προεξεχει. Ειδικα αν ειμαι σε στενο χωρο.
Λεω να τρυπησω απλα στο κεντρο να βαζω δαχτυλο...και να το τραβαω εξω.

Καποια αλλη ιδεα δεκτη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο σε όλα τα μαστόρια για τα έργα τους

Λογικά θα το έχει δημοσιεύσει κάποιος παλιότερα, αλλά αυτή η γωνιά της blum είναι μεγάλη βοήθεια για τοποθέτηση των οδηγών. Ταχύτητα και ακρίβεια.

Blum ξεμπλουμ μια χαρα εκανα τη δουλεια μου με τις γωνιες του lidl.
Το θεμα μου ηταν λιγο στα μετρηματα και στο οτι ηθελε δυο τρια χιλιοστα ακομη να αφησω για τους οδηγους μιας και ηρθαν λιγο ζορικα και βρισκουν οι πλαγιες βιδες στα ραουλα. Μερικες και ελαχιστα.
Στο επομενο συρταρωτο θα το ξερω.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σκεφτηκα για πομολακια, αλλα απο την αλλη μου τι δινει οτι προεξεχει. Ειδικα αν ειμαι σε στενο χωρο.
Λεω να τρυπησω απλα στο κεντρο να βαζω δαχτυλο...και να το τραβαω εξω.

Καποια αλλη ιδεα δεκτη.
.

4dsu.jpg

Τι ομορφη ντιζαινια ειναι αυτη?
Ραφιερα?

Kάνεις πλάκα;Απλά τελείωσα αυτό;
Το "αυτό" λοιπόν είναι πανέμορφο!Για τα γούστα μου είναι πάααααρα πολύ καλό.Πες δυό λόγια παραπάνω λοιπόν!

Ευχαριστώ για την κριτική, μου γίνει θάρρος για την επόμενη κατασκευή.
Πήρα την ιδέα από το Internet και έκανα τροποποιήσεις στις διαστάσεις. Οι δικές μου είναι 170Χ32Χ32. Χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ 20χιλ. Bitangor για λόγους οικονομίας. Συνολικό κόστος περίπου 35ε. Έκοψα πρώτα τα πίσω κομάτια και μετά τα δύο πλαινά και τα ράφια και με τη σέγκα έκανα τα τόξα (τα είχα σχεδιάσει πριν στο Autocad) στο περίπου. Τα στρογγυλοποίησα μετά με ένα κυλινδρικό sander πάνω στο κολονάτο και έβαλα στις στρογγυλεμένες όψεις των καθέτων, όχι των ραφιών, λεπτό κόντρα πλακέ 6χιλ. ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ατέλειες του στρογγυλέματος. Χρησιμοποίησα παντού κόλλα και ψιλά καρφάκια 4 και 1,5εκ. Στοκάρισα μία φορά με πινέλο και αραιωμένο στόκο νερού και άλλες δύο δύο φορές με σπάτουλα ξύνοντας ενδιάμεσα και το έβαψα με δύο χέρια βελατούρα και τρία χέρια ριπουλίνη με το πιστόλι.

kiaSvLQ.jpg

Last edited:

Mπράβο και πάλι για την κατασκευή σου.Το "αυτό" μου αρέσει πάρα πολύ.Μια "ένσταση" μόνο:Αφού έχεις χρησιμοποιήσει καλά ξύλα,άστα να φαίνονται!Η ριπολίνη είναι για να κρύβουμε τις "μπακατέλες"!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραιος χρηστο αναμενουμε την συνεχεια!!

Ευχαριστω Νίκο, Μιχάλη και Βασιλη για τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Με καβιλιες και βίδες λοιπόν.
Ες αύριον τα σπουδαία.

Ευχαριστώ για την κριτική, μου γίνει θάρρος για την επόμενη κατασκευή.
Πήρα την ιδέα από το Internet και έκανα τροποποιήσεις στις διαστάσεις. Οι δικές μου είναι 170Χ32Χ32. Χρησιμοποίησα κόντρα πλακέ 20χιλ. Bitangor για λόγους οικονομίας. Συνολικό κόστος περίπου 35ε. Έκοψα πρώτα τα πίσω κομάτια και μετά τα δύο πλαινά και τα ράφια και με τη σέγκα έκανα τα τόξα (τα είχα σχεδιάσει πριν στο Autocad) στο περίπου. Τα στρογγυλοποίησα μετά με ένα κυλινδρικό sander πάνω στο κολονάτο και έβαλα στις στρογγυλεμένες όψεις των καθέτων, όχι των ραφιών, λεπτό κόντρα πλακέ 6χιλ. ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ατέλειες του στρογγυλέματος. Χρησιμοποίησα παντού κόλλα και ψιλά καρφάκια 4 και 1,5εκ. Στοκάρισα μία φορά με πινέλο και αραιωμένο στόκο νερού και άλλες δύο δύο φορές με σπάτουλα ξύνοντας ενδιάμεσα και το έβαψα με δύο χέρια βελατούρα και τρία χέρια ριπουλίνη με το πιστόλι.

kiaSvLQ.jpg

Ωραιος arspi. Καιρό το εχω δει και έλεγα να το φτιάξω. ΜΠΡΑΒΟ σου.

Μπράβο συνάδελφοι,ωραία καί χρήσιμα πράγματα φτιάξατε

Η blum είναι τρομερή εταιρεία αλλά έχει πολύ ακριβά εξαρτήματα για τον ερασιτέχνη.

Όντως είναι ακριβή εταιρεία, αλλά προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο όσο αναφορά μηχανισμούς. Ακόμη και οι απλοί οδηγοί συρταριών είναι άλλη κλάση.

Κι επειδή μια εικόνα ίσως δεν τα λέει όλα, να κι ένα βιντεάκι για τη γωνιά οδηγών. Νομίζω 15-20 ευρώ έχει.

http://www.youtube.com/watch?v=kFBTyqUEyqo

Το minifix ΕΓΩ το πουλάω 12 ευρώ κομπλέ. Αλλά πραγματικά παρόλο που έχω και δικό μου δεν είναι τίποτα ιδιατερο

Σημαδευουμε την θέση του οδηγού και μετά σημαδευουμε 37 χιλιοστά μέσα για οδηγό ροδακι. Ο αέρας που θέλει είναι 26 χιλιοστά από το εσωτερικό πλάτος.