Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

kyriakos33 ειλικρινά δεν σε παρεξήγησα, γιατί άλλωστε ; Συγγνώμη αν άφησα να εννοειθεί το αντίθετο. :ernaehrung004:

Σήμερα δοκίμασα να τοποθετήσω τον κώνο.

HO9gwmh.jpg
g33bmIY.jpg

s2ru3WJ.jpg

Έπειτα από 4 ώρες δουλειά και δοκιμάζοντας ήταν σκέτη απογοήτευση. Καμία διαφορά. Τα επανέφερα με σκέτο τον κάδο κι όλα καλά.

kyriakos33 ειλικρινά δεν σε παρεξήγησα, γιατί άλλωστε ; Συγγνώμη αν άφησα να εννοειθεί το αντίθετο. :ernaehrung004:

Σήμερα δοκίμασα να τοποθετήσω τον κώνο.

HO9gwmh.jpg
g33bmIY.jpg

s2ru3WJ.jpg

Έπειτα από 4 ώρες δουλειά και δοκιμάζοντας ήταν σκέτη απογοήτευση. Καμία διαφορά. Τα επανέφερα με σκέτο τον κάδο κι όλα καλά.

Θελει λιγο μελετη

Ειναι ετσι η λογικη κατασκευη της?

https://www.carbatec.com.au/documents/KnowledgeArticles/CYCLONE_DIAG1.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δες τι ειχα κανει εγω και δουλευε αριστα, εκτος απο το θεμα φιλτραρισματος της ψιλης σκονης λογω ελλειψης σωστου φιλτρου εξσγωγης.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...D%CE%BF?highlight=%CA%F5%EA%EB%F9%ED%E9%EA%E7

Η ίδια λογική είναι. Έχω ήδη φτιάξει ένα κυκλωνικό με παλιά σκούπα σπιτιού και οδικό κώνο και πέτυχε αρκετά καλά. Έκανε όμως αφόρητη φασαρία και ήταν κακάσχημος και τον εγκατέλειψα. Σαν ιδέα δούλεψε όμως. Μετά πήρα την Parkside. Σήμερα δεν παρατήρησα βελτίωση βάζοντας τον κώνο στη χθεσινή κατασκευή, πιθανόν να ήταν μικρή η αύξηση της απόδοσης τόσο ώστε να μην αξίζει τον κόπο. Εν πάση περιπτώσει άξιζε το πείραμα ! Μόνο μια παραλλαγή σκέφτομαι να κάνω. Να βάλω πιό κωνικό κάδο ή να τον μετατρέψω σε πιό κωνικό. Και μιά αύξηση της απόστασης μοτέρ - εισαγωγή ή τουλάχιστον ένα λοξό ακτινικό διάφραγμα ανάμεσα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ενα γρηγορο προτζεκτ για το απογευμα. Ενα Meegopad T03 pc stick, γενικά ικανοποιητικό σαν συσκευη, αλλα με εναν μικρουλι ανεμιστηρα που κανει παρα πολυ φασαρια.. Εχω χωρο να το κρυψω, οποτε ειπα να αντικαταστησω το ανεμιστηρα με ενα αθορυβο pc fan που ειχα σε καποια αποθηκη. Σχεδιασμός του ανταπτορα, εκτυπωση 3D σε ABS και μονταρισμα! Σχεδιαζω τωρα ενα regulator για την ταχυτητα του ανεμιστηρα βασει της θερμοκρασιας (θα παιρνω τη θερμοκρασια με ενα θερμοζευγος). Still work in progress!

IMG_20160510_193928.jpgIMG_20160510_194422.jpgIMG_20160510_194823.jpgIMG_20160510_195449.jpg

Για το φίλο Μαστροδημητρη 2 φώτο της περσινής κατασκευής τραπεζιού βεραντας (παραγγελιά οι φωτό)

Καλά, εντάξει, 3 φωτό

Να σαι καλά φίλε μαστροΧρήστο πολύ ωραίο τό τραπέζι,και η πατέντα μέ τούς ντιζο-σφιγκτήρες

Ενα γρηγορο προτζεκτ για το απογευμα. Ενα Meegopad T03 pc stick, γενικά ικανοποιητικό σαν συσκευη, αλλα με εναν μικρουλι ανεμιστηρα που κανει παρα πολυ φασαρια.. Εχω χωρο να το κρυψω, οποτε ειπα να αντικαταστησω το ανεμιστηρα με ενα αθορυβο pc fan που ειχα σε καποια αποθηκη. Σχεδιασμός του ανταπτορα, εκτυπωση 3D σε ABS και μονταρισμα! Σχεδιαζω τωρα ενα regulator για την ταχυτητα του ανεμιστηρα βασει της θερμοκρασιας (θα παιρνω τη θερμοκρασια με ενα θερμοζευγος). Still work in progress!

View attachment 127634View attachment 127633View attachment 127632View attachment 127631

Δηλώνω εντυπωσιασμενος από τον εκτυπωτή!!!!!

Να σαι καλά φίλε μαστροΧρήστο πολύ ωραίο τό τραπέζι,και η πατέντα μέ τούς ντιζο-σφιγκτήρες

Ευχαριστω. Να σαι καλα.

Πάνο τις φωτογραφίες όταν βάζεις δεν μπορώ να τις δω, και όταν πατάω επάνω μου λέει:
Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να προσφέρει ασφαλή σύνδεση

Ο κεντρικός υπολογιστής photouploads.com χρησιμοποιεί μη υποστηριζόμενο πρωτόκολλο.
ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Η εφαρμογή πελάτης και ο διακομιστής δεν υποστηρίζουν μια κοινή έκδοση πρωτοκόλλου SSL ή μια οικογένεια προγραμμάτων κρυπτογράφησης. Αυτό ενδέχεται να προκαλείται όταν ο διακομιστής χρειάζεται RC4, το οποίο δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

IMG_20160227_124542.jpg

Ετσι είναι καλυτερα μαστορα?

Πολύ ωραιες οι κατασκευες σας παιδια!

Δηλώνω εντυπωσιασμενος από τον εκτυπωτή!!!!!

:) Ευχαριστω! Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ειναι ενας Replicator 2x της Makerbot. Ομολογουμένως μου εχει λυσει παρα πολλές φορες τα χερια σε κατασκευες.

:) Ευχαριστω! Δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, ειναι ενας Replicator 2x της Makerbot. Ομολογουμένως μου εχει λυσει παρα πολλές φορες τα χερια σε κατασκευες.

Ωραιο και το προτζεκτακι του ανεμιστηρα και ο 3d printer!

Τελείωσε (σχεδόν) η βαση.
3481d41ac8443ccbddf31e5d75677c2c.jpg

18a080da1c9f412353f93900d3ebeb18.jpg

Τώρα μένει το βαρετό κομμάτι. Στοκαρισμα, τρίψιμο, στοκαρισμα, τρίψιμο...
Α και βερνικωμα, τρίψιμο, βερνικωμα, τρίψιμο...

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπομπα η βάση!!!!
Μπράβο Χρήστο!

Ευχαριστω Κυριάκο και Μιχάλη
Την έτριψα λίγο σημερα το απόγευμα, αλλα δεν έβγαλα φωτο.
Αυριο πάλι.

Μπραβο και απο μενα Χρηστο. Θηριο φαινεται η ατιμη!!

Όντως, αλλα δεν θα έλεγα οτι ειναι τόσο βαριά. Επειδή τα ξύλα δεν είναι αγορασμένα, δεν ξέρω τι είδος ξυλο ειναι. Κάποια σημεία του δείχνανε σκληρά στο τρύπημα, ενώ σε αλλα ήταν σαν πεύκο. Πολυ λευκό εν τω μεταξύ. Περισσοτερο απο το πεύκο. Καμία ιδέα ;

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω Κυριάκο και Μιχάλη
Την έτριψα λίγο σημερα το απόγευμα, αλλα δεν έβγαλα φωτο.
Αυριο πάλι.

Όντως, αλλα δεν θα έλεγα οτι ειναι τόσο βαριά. Επειδή τα ξύλα δεν είναι αγορασμένα, δεν ξέρω τι είδος ξυλο ειναι. Κάποια σημεία του δείχνανε σκληρά στο τρύπημα, ενώ σε αλλα ήταν σαν πεύκο. Πολυ λευκό εν τω μεταξύ. Περισσοτερο απο το πεύκο. Καμία ιδέα ;

Λευκα?

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Λευκα?

Αυτο σκέφτηκα στην αρχή. Πολυ ίνα.
Πουλιέται όμως σαν ξυλεία η λευκα, για καλουπωμα π.χ. ;
Ισως ειναι και σφενδάμι (πλάτανος)

Και για οξυα το λες!

Οξυα δεν ειναι σίγουρα.

Ελατακι μήπως είναι?

Το ελατάκι δεν ειναι πευκοειδούς υφής ;
Σαν την ξυλεία που βρίσκεις σε λιροϋ κλπ ;

Άλλο το σφενδάμι άλλο ο πλάτος
Για να το πήρες από κατάστημα το πιθανότερο είναι να είναι πεύκο ή έλατο, ίσως και οξυά αλλά τίποτε άλλο.