Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;
Συγχωρήστε μου τα δύο συνεχή μεγαλούτσικα ποστ. Σήμερα βελτίωσα την σκούπα Parkside που αγόρασα πρόσφατα από το Lidl. Λόγω της μικρής χωρητικότητας στούμπωνε έπειτα από ένα φαράσι πριονίδι.
Πήρα ένα πλαστικό κάδο ελαφρώς κωνικό, διαμέτρου 40εκ. και ύψους 55εκ. Η χωρητικότητα του θα είναι τετραπλάσια από της Parkside. Αυτό που μετράει πιό πολύ όμως είναι το ύψος του, η απόσταση δηλαδή του πυθμένα όπου και συγκεντρώνονται τα σκουπίδια από το μοτέρ αναρρόφησης. Αυτή της Parkside ήταν ελάχιστη με αποτέλεσμα και να χωρά λίγα σκουπίδια αλλά και να τα ρουφά πάνω στο φίλτρο και να το στομώνει πολύ γρήγορα.
Έκανα την τρύπα με τη σέγκα ώστε να μπεί το μοτέρ της σκούπας.
Ζέστανα με το πιστόλι θερμού αέρα ένα κομάτι σωλήνα αποχέτευσης ομβρίων Φ63 ο οποίος περιβάλει τέλεια το άκρο του σωλήνα της σκούπας.
Το πίεσα μετά πάνω στον κάδο ώστε να πάρει την μορφή του.
Έκανα τομή με το dremel του εσωτερικού μέρους του σωλήνα αφήνοντας μια πατούρα για ενίσχυση, τον τοποθέτησα στον κάδο και έριξα σπρέι μέσα στη σωλήνα ώστε να βγεί το αποτύπωμα κοπής του κάδου πάνω στον κάδο και τον έκοψα με το dremel. Τα κόλησα με PVC
Έφτιαξα ένα αυτοσχέδιο ιμάντα με σαμπρέλα φορτηγού ώστε να σφίγγουν όλα μαζί και να μην υπάρχουν διαρροές αλλά και να ανοίγουν εύκολα.
Τέλος, δοκιμή με τρία φαράσια πριονίδι και όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Πρώτα η σκούπα στούμπωνε με ένα φαράσι, τώρα με τρία και δεν κατάλαβα διαφορά στην απόδοσή της. Και κάτι επίσης σημαντικό, δεν πείραξα τίποτα από την Parkside, όλα είναι αναστρέψιμα.
Μάλλον θα δοκιμάσω να βάλω και τον κλασσικό κώνο στην κατασκευή, για κυκλωνισμό, λογικά θα βελτιωθεί η απόδοση. Έτοιμο τον έχω !
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Χιώτης, περισσότερο το έκανα για πειραματισμό και όχι από ανάγκη. Εξάλλου είναι η χαρά της επιτυχίας που μετράει πιό πολύ απ' όλα (όχι και από τα δάχτυλά μας βέβαια :drool: ). Φτιάχνεται όπως λες αλλά και με σωλήνα PVC (υπάρχουν ένα σωρό διάμετροι, από μισή ίντσα έως και Φ250 και βάλε) γεμάτη με αφρό πολυουρεθάνης.