Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Έχω καιρό που παλεύω ...γενική ανακαίνιση τα πάντα στο ισόγειο που ήταν αχρησιμοποίητο για χρόνια. Τώρα έχω περάσει την μέση και είμαι προς το τέλος... γι αυτό δεν βλέπετε κατασκευές αρκετό καιρό τώρα.
Είχα ανοιχτή πρόκληση με τον εαυτό μου να τα κάνω όλα μόνος μου :flipout:

Μπραβο μαστορα!
Δεν μας δειχνεις ουτε ενδεικτικα ομως τι φτιαχνεις. Μια πορτα ισον τιποτα!

Τα πράσινα εργαλεία που βλέπω της Bosch είναι?

Στο τανκ βλέπω την ταινία να μην είναι στο κέντρο!!!

Εγώ στο έχω πει πολλές φορές. Αφού σκοτώνεσαι τόσους μήνες δείξε τα έργα σου κ τον κόπο σου. Καλή συνέχεια...........

Last edited by a moderator:
Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Για να γίνει κατανοητό τι έχει γίνει θα έπρεπε να έχω πάρει φωτογραφίες πριν ξεκινήσω και πως είναι τώρα .... χάλι μαύρο ήταν. Θα σας δείξω όμως τι έχω φτιάξει. Την πόρτα την έβαλα γιατί είναι ταλαιπωρημένη και θέλει ειδική δουλειά μέχρι σιδερόστοκο πήρα για τα σημεία που έχει διαβρωθεί το ξύλο.
Και όμως δεν κάνεις λάθος Κώστα ...το ένα πράσινο τριβείο είναι Bosch !!! με μια ταχύτητα και έχει τρίψει άπειρα τετραγωνικά ξύλο το είχα πάρει πριν ανακαλύψω τα κορυφαία εργαλεία :flipout::flipout: Ο ταινιολειαντήρας δουλεύει τέλεια η επέμβαση έχει απόλυτη επιτυχία !!! Το άλλο είναι ένα διαβολάκι DoiT - Skarmax Switzerland 10000 rpm από το Alexpak ιδανικό για στενές επιφάνειες. Γι αυτό καμιά φορά είμαι αρνητικός στα πολλά και ακριβά επαγγελματικά εργαλεία ... τις προάλλες είδα στο γνωστό κατάστημα ένα ψηφιακό παχύμετρο λέω πάρτο ρε γελοίε τσάμπα είναι !!! Ε αφού το έβαλα μια δυο φορές να μετρήσω το κρέμασα και πήρα το παλιό ωραίο αναλογικό !!! Καταδικασμένος μάστορας παλαιάς κοπής !!!

Κάτι προχώρησε σήμερα:

Ο παλαιός κάτω ταμπλάς είχε ξεφτίσει εντελώς το εξωτερικό φύλλο του κοντραπλακέ

zwb8FVv.jpg

Και αντικαταστάθηκε με νέο στον οποίο τρίφτηκαν και κολλήθηκαν τα παλαιά διακοσμητικά

GPbncfj.jpg

Πάντως για να βγάζω τις πρόκες έχω πχιοτικό εργαλείο ... KNIPEX W-GERMANY !!! η ηλικία του είναι ευδιάκριτη

q9Qci0D.jpg

Ωραία δουλειά.

Να συμπληρώσω και εγώ την δική μου επισκευή. Ο πάγκος εργασίας μου, είχε μποσικα στα πόδια.
Τα παλιά βγήκαν και μετά από ψάξιμο περάστηκαν πόδια με εσωτερικό μεταλλικό σπειρωμα Μ10. Αγοράστηκαν πόδια Φ65 και θα ασφαλιστούν με διπλή ροδέλα και δίπλα παξιμάδια έκαστο.
180e1872512275d79b0b449befe577ed.jpg
d3d1dc088942c27cb2d47f6fa1441878.jpg
c091c3fcba88064be94f3c12c35c3de9.jpg

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ. Μαστορεμάτων συνέχεια. Βρηκα μια παλέτα και αποφάσισα να την ξηλώσω για να προχωρήσω στην κατασκευή πλαισίου για καυσόξυλα σε άλλη παλέτα Εφτασα μέχρι εδώ με σφυρί κατσαβίδι και πένσα. Για τα υπόλοιπα θα χρειαστώ λοστό.
c8a5559b01426a00b2cf1d2bc4dc3ddc.jpg

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια από όλες που άλλες έγιναν και άλλες που πρέπει να γίνουν.... μιλάμε για πολύ τρίψιμο... στοκάρισμα ... βελατούρα... βάψιμο πιστόλι ...
Να δούμε και πως θα γίνει στο τέλος.

Νικόλα έχεις μπεί στά δύσκολα,αλλά επειδή είσαι τής τελειότητας είμαι σίγουρος ότι τό αποτέλεσμα θά είναι αξιοζήλευτο,καλή αποπεράτωση,καί μήν τό κωλυσιεργείς,επειδή έχω καταλάβει ότι δουλεύεις σέ χαλαρό μοτίβο.:worshippy:

ΥΓ :Τά αγριόχορτα οργίασαν φέτος από τίς πολλές βροχές καί τήν πρώιμη ζέστη ,ήπιος χειμώνας εξάλλου,εφόπλου λόγχης,κράνη,εξαρτήσεις καί μάχη σώμα μέ σώμα.:flipout:-bye-

Για το χαλαρό μοτίβο Δημήτρη με καταλαβαίνεις απόλυτα !!!!
Σήμερα το πρωί είχε Νοτιά του κερατά ...παρ´όλα αυτά έστησα την πόρτα στα καβαλέτα και με το τανκ parkside (φοβερό εργαλείο :flipout:) και 40 αρι γυαλόχαρτο και μετά 60 αρι έγινε καθρέφτης !!! Τώρα έχει στοκάρισμα και μετά ψιλά γυαλόχαρτα....βλακεία βέβαια αφού θα γίνει λαδομπογιά αλλά είπαμε ... λεπτολόγος.

Τα χόρτα είναι άλλη αμαρτία ...έτσι όπως γίνανε θέλουν κατέβασμα με την πετονιά και μετά την μηχανή του γκαζόν...βράσε ρύζι !!! -bye-

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Μάστορα αν κάνεις καμιά πατέντα με το τανκ του Parkside δεν γίνεται τίποτα κ με τα χόρτα? :flipout:

Νίκο παραπάνω από 120-150 δεν χρειάζεται (μη λέω και πολύ,εγώ στο 100 θα το άφηνα μάλλον).
Βέβαια αν είναι το "ίρτζι" σου το τρίψιμο τότε πήγαινε όσο θες,αλλά δεν θα δώσει κάτι παραπάνω στο τελικό αποτέλεσμα (το ξέρεις ήδη,αλλά κουβέντα να γίνεται βρε αδερφέ!).

Μια από όλες που άλλες έγιναν και άλλες που πρέπει να γίνουν.... μιλάμε για πολύ τρίψιμο... στοκάρισμα ... βελατούρα... βάψιμο πιστόλι ...
Να δούμε και πως θα γίνει στο τέλος.
Smhk83q.jpg

Για το χαλαρό μοτίβο Δημήτρη με καταλαβαίνεις απόλυτα !!!!
Σήμερα το πρωί είχε Νοτιά του κερατά ...παρ´όλα αυτά έστησα την πόρτα στα καβαλέτα και με το τανκ parkside (φοβερό εργαλείο :flipout:) και 40 αρι γυαλόχαρτο και μετά 60 αρι έγινε καθρέφτης !!! Τώρα έχει στοκάρισμα και μετά ψιλά γυαλόχαρτα....βλακεία βέβαια αφού θα γίνει λαδομπογιά αλλά είπαμε ... λεπτολόγος.

Τα χόρτα είναι άλλη αμαρτία ...έτσι όπως γίνανε θέλουν κατέβασμα με την πετονιά και μετά την μηχανή του γκαζόν...βράσε ρύζι !!! -bye-

Εσυ εισαι καλος. Να σου φερω και μια μασιφ ορεγκον που ειναι βεβαια σε καλυτερη κατασταση, αλλα ολο τη βλεπω και στεναχωριεμαι.
Και εγκω κανει αλλονταπο και κοψει εσενα ολα κορτα, οσο εσυ μαστουρα, φτιακνει εμενα πορτα.
Γιατι τουλαχιστον αυτο με ηρεμει, ενω με τα πορτοπαραθυρα "δαιμονιζομαι".

3 ωρες χορτοκοπτικο την Κυριακη και δεν τελειωσα.

Πρώτη επαφή και προσπάθεια σήμερα για half-lap joints με στόχο την κατασκευή τροχήλατων πάγκων για πριονοκορδέλα και φαλτσοπρίονο.

Στην πρώτη προσπάθεια υπερέβαλα εαυτόν λιγάκι και για να κάνω μια διόρθωση "κατάφερα" να μου φύγει 1,5χιλ περίπου (φαίνεται το κενό). Ευτυχώς έχω 2 πόδια επιπλέον και θα το ξανακάνω.
half_lap1.jpg

Στη δεύτερη προσπάθεια όλα πήγαν πολύ καλύτερα (δεν έχουν τριφτεί ακόμα οι κοπές από τη μέσα πλευρά, αλλά φαίνεται να έρχονται ακριβώς
half_lap2.jpg

Κι εδώ το Metabo, όπου φαίνεται και η ρύθμιση βάθους
half_lap3.jpg

Ωραίος ο Γιάννης.

Που σε ρε μισοχαρακτέ να δεις προόδους.

Πρώτη επαφή και προσπάθεια σήμερα για half-lap joints με στόχο την κατασκευή τροχήλατων πάγκων για πριονοκορδέλα και φαλτσοπρίονο.

Στην πρώτη προσπάθεια υπερέβαλα εαυτόν λιγάκι και για να κάνω μια διόρθωση "κατάφερα" να μου φύγει 1,5χιλ περίπου (φαίνεται το κενό). Ευτυχώς έχω 2 πόδια επιπλέον και θα το ξανακάνω.
View attachment 150044

Στη δεύτερη προσπάθεια όλα πήγαν πολύ καλύτερα (δεν έχουν τριφτεί ακόμα οι κοπές από τη μέσα πλευρά, αλλά φαίνεται να έρχονται ακριβώς
View attachment 150045

Κι εδώ το Metabo, όπου φαίνεται και η ρύθμιση βάθους
View attachment 150046

Ξυλοκολλα πολυουρεθανης και καθάρισες!

Ναι Κυριάκο! Θυμήθηκα ανάλογες περιπτώσεις του Νίκου (diabolic)!

Έτοιμη η πόρτα .... κούκλα έγινε ...με τα στοκαρίσματα και τα τριψηματάκια της !!!! Μπράβο Μάστορα !!!
Λαδομπογιά νερού Vechro και πιστόλι χαμηλής πίεσης Parkside !!!

IMG_1344.JPG