Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Με τι να το βάψω ωρέ παλικάρια αυτό το τραπέζι
RJmrytsl.jpg
? Να του περάσω πρώτα siller , όπως λέει ο στρατηγός , και μετά βερνίκι νερού ? Λέω να το περάσω με πιστόλι . Τα πόδια είναι από Oregon και το τραπέζι πάνω από έλατο . Να το κάνω διχρωμία ? Τα πόδια στο φυσικό τους χρώμα με άχρωμο βερνίκι και η βάση με έγχρωμο?

Έτοιμη η πόρτα .... κούκλα έγινε ...με τα στοκαρίσματα και τα τριψηματάκια της !!!! Μπράβο Μάστορα !!!
Λαδομπογιά νερού Vechro και πιστόλι χαμηλής πίεσης Parkside !!!

View attachment 150536
Μπράβο Νικόλα !
Τα μπρουτζινα θα άλλαζα με χρωμιομενα ματ για τον νέο χρωματισμό της πόρτας (λεπτομερειες υποχονδρισμου... ) .

Με τι να το βάψω ωρέ παλικάρια αυτό το τραπέζι
RJmrytsl.jpg
? Να του περάσω πρώτα siller , όπως λέει ο στρατηγός , και μετά βερνίκι νερού ? Λέω να το περάσω με πιστόλι . Τα πόδια είναι από Oregon και το τραπέζι πάνω από έλατο . Να το κάνω διχρωμία ? Τα πόδια στο φυσικό τους χρώμα με άχρωμο βερνίκι και η βάση με έγχρωμο?

Βαγγέλη επειδή ειναι διαφορετικά ξύλα και δεν θα βγει το ίδιο χρώμα παντου με εμποτισμου , θα εβαφα την πανω επιφάνεια μια καρυδιά εμποτισμου και απο πανω ενα βερνικι διαφανο πολυουρεθανης (της 3V3 ματ πολυουρεθανης με βαση το νερό για πατωματα , αρκετα "σκληρο" ) και την βαση-ποδια με το ίδιο πολυουρεθανης αφου του είχα προσθέσει ελάχιστη απο την καρυδιά μέσα .

Last edited by a moderator:

Ευχαριστώ Ηλία
Καλή σκέψη αλλά ας το αφήσω λίγο έτσι γιατί έφαγα τα χέρια μου να τα γυαλίσω τα άτιμα... κατάμαυρα ήταν σε άθλια κατάσταση.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ευχαριστώ Ηλία
Καλή σκέψη αλλά ας το αφήσω λίγο έτσι γιατί έφαγα τα χέρια μου να τα γυαλίσω τα άτιμα... κατάμαυρα ήταν σε άθλια κατάσταση.

Την ίδια δουλειά κάναμε σήμερα, κι εγώ γυάλιζα μπρούτζινες μπετούγιες και πόμολα.
Την καλύτερη δουλειά την έκανα με σύρμα κουζίνας. Μετά λίγο αλοιφούλα και λαμποκοπάνε.

Έτοιμη η πόρτα .... κούκλα έγινε ...με τα στοκαρίσματα και τα τριψηματάκια της !!!! Μπράβο Μάστορα !!!
Λαδομπογιά νερού Vechro και πιστόλι χαμηλής πίεσης Parkside !!!

View attachment 150536

Άξιος!

Μπράβο.

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

ωωωωωωωω ρε μαστορα μια πορτα ... αριστο αποτελεσμα :SFGSFGSF:
ποσα χερια την περασες ?
την εβαψες ορθια ή οριζοντιομενη?

Βαγγελη, το τραπεζι θα μενει εντος ή εκτος σπιτιου?

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Την ίδια δουλειά κάναμε σήμερα, κι εγώ γυάλιζα μπρούτζινες μπετούγιες και πόμολα.
Την καλύτερη δουλειά την έκανα με σύρμα κουζίνας. Μετά λίγο αλοιφούλα και λαμποκοπάνε.

Εγώ και τι δεν έβαλα... διαλυτικό για την βρώμα που είχε στις εγκοπές... λεμόνι,σόδα,ΟΜΟ ψηλό γυαλόχαρτο και στο τέλος αλοιφή χονδρή και μετά ψιλή.

Ευχαριστώ παιδιά ...ένα χέρι βελατούρα και δύο χέρια λαδομπογιά.Ξαπλωτή στα καβαλέτα με δύο βίδες στο σόκορο από την μιά μερια και μία από την άλλη.Οι βίδες πατάγανε στα καβαλέτα και η περιστροφή ήταν εύκολη χωρίς να περιμένεις να στεγώσει η μία πλευρά.

Μπράβο κυρ Νίκο. Πάνε τα μαστόρια στην Πάτρα θα μείνουν χωρίς μεροκάματο.

Να,για κάτι τέτοια σε διαβάζουμε Νίκο,όπως οι βίδες που ηδη κλάπηκε.

Τα σέβη μου.

ευχαριστώ Ηλία . Το τραπέζι θα είναι μέσα ή κάτω από βεράντα έξω.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

... Το τραπέζι θα είναι μέσα ή κάτω από βεράντα έξω.

Σου προτεινω ενα αχρωμο εμποτισμου στα ποδια και ενα πιο σκουρο για την επιφανεια ωστε να ερθουν καπως τα 2 διαφορετικα ξυλα στην ιδια αποχρωση. Μετα θα το "σφραγισεις" με gel (ειναι ανθεκτικο στις ακτινες του ηλιου) στην αποχρωση που θελεις. Εαν θελεις την υφη του ξυλου το περνας teak oil καθε χρονο.
Εχω δοκιμασει το gel της berling σε παγκακι εξωτερικου χωρου με πολυ καλα αποτελεσματα, σε αντιθεση με αλλα ξυλα στον ιδιο χωρο που περαστηκαν με πολυουρεθανη 2 συστατικων.

Νικόλα το αποτέλεσμα δικαιολογεί την όλη προσπάθεια αποκατάστασης της πόρτας, απλά τέλειο. :grinning-smiley-043
Μου άρεσε πολύ και η απόχρωση.
Συμφωνώ με τον φίλο Ηλία για το χερούλι και την κλειδαριά να τα βάλεις σε Inox, θα δείξει πολύ πιο ωραία.
:ciao:

Άξιος!

Μπράβο.
Μπράβο !!!! Ωραίο χρώμα !

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα και από εμένα. Σήμερα άρχισα να στήνω πλαϊνό πλαίσιο για την παλέτα μου, για αποθήκευση καυσόξυλων. Ασχολούμαι κυρίως με μηχανουργικές εργασίες και είναι η πρώτη φορά που πιάνω ξύλο. Καθόσον δεν διαθέτω ηλεκτρικά εργαλεία εκτός ενός περιστροφικού τριβείου, όλες οι κοπες έχουν γίνει στο χέρι με Ιαπωνικό πριόνι Topman. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα ξύλα που δουλεύω είναι πολύ μαλακά με αποτελεσμα στο βίδωμα να σπάνε αν και έχω βιδώσει αρκετά πρός το κέντρο. Όλες οι υποδείξεις σας, ευπρόσδεκτες, καθότι αν δεν χαλάσεις δεν μαθαίνεις.
872ee0b8a69b2291cdb34008a7b5d7ee.jpg
dbfa5422f7c935cc8f29fd9312ae7821.jpg

Last edited by a moderator:

Καλημέρα και από εμένα. Σήμερα άρχισα να στήνω πλαϊνό πλαίσιο για την παλέτα μου, για αποθήκευση καυσόξυλων. Ασχολούμαι κυρίως με μηχανουργικές εργασίες και είναι η πρώτη φορά που πιάνω ξύλο. Καθόσον δεν διαθέτω ηλεκτρικά εργαλεία εκτός ενός περιστροφικού τριβείου, όλες οι κοπες έχουν γίνει στο χέρι με Ιαπωνικό πριόνι Topman. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα ξύλα που δουλεύω είναι πολύ μαλακά με αποτελεσμα στο βίδωμα να σπάνε αν και έχω βιδώσει αρκετά πρός το κέντρο. Όλες οι υποδείξεις σας, ευπρόσδεκτες, καθότι αν δεν χαλάσεις δεν μαθαίνεις.
872ee0b8a69b2291cdb34008a7b5d7ee.jpg
dbfa5422f7c935cc8f29fd9312ae7821.jpg

Φαίνεται η ενασχόληση σου με το μέταλλο απο τον τροπο και τα μετρηματα τοποθέτησης των βιδων ...
Στο ξύλο ειναι πιο "άναρχα" οι βιδες για το λόγο του προβλήματος σου .
Πριν βιδωσεις να κανεις ενα προτρυπημα . Οι πέντε βιδες που έβαλες στην ενωση ειναι πολλες , οι 3 διαγωνιες ειναι αρκετές . Θα αποφευγεις να τοποθετεις τις βιδες παράλληλα με τις ακμες και σε ίσες αποστάσεις . Το ξύλο ειναι "παράλληλες" ίνες δεμένες μεταξύ τους .

Φαίνεται η ενασχόληση σου με το μέταλλο απο τον τροπο και τα μετρηματα τοποθέτησης των βιδων ...
Στο ξύλο ειναι πιο "άναρχα" οι βιδες για το λόγο του προβλήματος σου .
Πριν βιδωσεις να κανεις ενα προτρυπημα . Οι πέντε βιδες που έβαλες στην ενωση ειναι πολλες , οι 3 διαγωνιες ειναι αρκετές . Θα αποφευγεις να τοποθετεις τις βιδες παράλληλα με τις ακμες και σε ίσες αποστάσεις . Το ξύλο ειναι "παράλληλες" ίνες δεμένες μεταξύ τους .

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Το μυαλό μου είναι αλλιώς προσανατολισμένο. Και έχεις απόλυτο δίκιο. Όσο ζείς μαθαίνεις.....

Ευχαριστώ θερμά για την υπόδειξη.

χωρίς να είμαι ειδικός (θα σου απαντήσουν μάλλον και πολλοί πιο έμπειροι)

αυτά που ξέρω εγώ

1) προτρύπημα με μικρότερο τρυπάνι (υπάρχει και οδηγός για το μέγεθος ανάλογα τη βίδα)
2) λίγο φρεζάρισμα για το κεφάλι της βίδας
3) όσο πιο μακριά απο τα άκρα του ξύλου γίνεται
4) και προσοχή στο σφίξιμο γιατί το κεφάλι κάνει τη περισσότερη ζημιά στο τέλος