Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Mπραβο Βασιλη, πραγματι μεγαλο μερεμετι αλλα φαινεται οτι εκανες καλη και σωστη δουλεια :a0210:

Ολο το δωματιο εβαψες, ετσι?

Καλημέρα Βασίλη
Όμορφη δουλειά αλλά ψάξε για την υγρασία από που προέρχεται γιατί θα στο ξανά κάνει.

Καλησπερα κωστα! Ευχαριστω! Δεν ηταν υγρασια, ο μαστορας οταν εκανα ανακαινηση πριν 6 χρονια ειχε αφησει παλιες λαδομπογιες που υπηρχαν ,με αποτελεσμα να πεταξει ,στοκο σπατουλαρισματος και την μπογια!

Καταρχήν πολύ καλή δουλειά...

Όσο αφορά το επισκευαστικο μέρος το πρόβλημα που φούσκωσε το χρώμα και ο στοκος ήταν γιατί δεν τρίφτηκε καλά η λαδομπογια απο το μαστορα για να γατζωσει και μεσα τον στόκο,κάτι που φαντάζομαι ούτε τώρα και εσύ, δεν μπήκε raviinex(ριτηνη συσφιξης) για να το κρατήσει σταθερό και συμπαγές...

Σε κάθε περίπτωση και αυτό που έκανες μια χαρά είναι και θα κρατήσει...!!!

Κωστη ευχαριστω ,η παλια λαδομπογια τριφτικε αλλα αν και το ειχα σκεφτει δεν εβαλα ravinex..

Αυτο το revinex ειναι κατι σαν την ρητινη που προσθετεις σε τσιμεντο/σοβα για να κραταει καλυτερα;
Εχω μια παρομοια περιπτωση, αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι πρεπει να κανω (και το σπιτι ειναι με ενοικιο).
Εχει φυγει σε ενα σημειο 10χ10cm η μπογια και ο στοκος και φαινεται ο σοβας. Εχω επιλογη να το στοκαρω ξανα εγω (αντε 2-3 στρωσεις αντι μια κι εξω) και να το βαψω, ή να το "καθαρισω" (αλλα φοβαμαι μη μου βγει κι εμενα ολος ο τοιχος και μπλεξω) και να περασω σοβα/τσιμεντο, μετα σπατουλα και μετα βαψιμο.
Λεω μηπως υπαρχει σα λυση και ο στοκος με ρητινη για να κρατησει πιο πολυ.

Χαλαζιακο ασταρι θα προτεινα εγω στην περιπτωση σου. Ειναι οτι καλυτερο.

Σε καμια των περιπτωσεων Κυριακο...Δεν κάνει για αυτήν δουλειά...

Το ravinex κρατάει συμπαγές το στόλο..
Άγγελε βάλε παρετινας,στοκος σκονης,με μπόλικο revinex και θα με θυμηθείς...απλώς θα τρίβεται λίγο πιο δύσκολα...

Γιατι οχι και τα δυο;
Βασικα με ανησυχει το οτι ειτε θα αρχισω να "καθαριζω", οποτε μπορει να ξηλωσω ολον τον τοιχο, ειτε αν δεν καθαρισω, μπορει να γινει "πετρα" το σημειο που θα φτιαξω και να αρχισει να φευγει απο διπλα.
Το χαλαζιακο ασταρι τι ειναι;
Εδω
http://www.painterss.gr/putty.html

παντως, διαβαζω οτι οντως μπορεις να ενισχυσεις τον στοκο/παρετινα, με ενισχυτικο κονιαματων (νομιζω αυτο το adiplast το εχω, κιολας, οπως εχω και στοκο σπατουλαρισματος σε σκονη, που μου ειχε κανει μια χαρα δουλεια παλιοτερα σε σπατουλαρισμα τοιχων μπανιου).

Εκει που φαίνεται ο σοβας θελει ασταρι.
Τι καλυτερο απο το χαλαζιακο?
Το ρεβίνεξ ειναι ενισχυτικο κονιαματωμ.

Ρε συ Κυριάκο το χαλαζιακο ασταρι είναι είναι ενυσχιτικο πρόσφυσης για κολλες πριν απο διάφορα υλικά...
Π.χ πριν από τα φυλλα μιας θερμοπροσοψης περνιεται το χαλαζιακο ασταρι για κάτσει καλά η κόλλα για τα φύλλα...επίσης χρησιμοποιείται σε σημεία όπου δεν υπάρχουν πόροι όπως γυαλί, πλακάκι η τζαμί ώστε να δημιουργήσει πρόσφυση σε κολλες ....
Δεν έχει καμια σχέση ως ιδιοτητα ως ενυσχιτικο κονιασματων ούτε σαν ασταρι πριν από στόκο σπατουλαρισματος....
Σου το επαναλαμβάνω με τα λόγου γνώσεως τα παραπάνω.

Το adiplast Aγγελε είναι το ίδιο πράγμα με το revinex...
Το revinex όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αρχικο ασταρι,όταν αραιώνει 1/4, για να "σταθεροποησει" το σοβά...
Έπειτα μπορείς να ρίξεις και μέσα στον στόκο....

Παιδιά διαβαστε πολύ προσεκτικά τις ιδιότητες των υλικών πριν τις αναφέρετε...το pdf σε κάθε υλικό γράφει τι και πώς.

Χρησιμοποιείται σαν αστάρι πρόσφυσης σε επιφάνειες λείες και μη απορροφητικές όπως εμφανή μπετά - μωσαϊκά - παλιές στρώσεις μαρμάρων - βαμμένες επιφάνειες τοιχοποιίας οι οποίες πρόκειται να σοβατισθούν. Σε επιφάνειες τοιχοποιίας, με τη χρήση του εξασφαλίζεται άριστη πρόσφυση του σοβά που θα ακολουθήσει. Επίσης είναι εξαιρετικό υπόστρωμα (σύνδεσμος) σε επιφάνειες δαπέδων χαμηλής απορροφητικότητας για το γέμισμα δαπέδων και επικόλληση πλακιδίων .

Τωρα γιατι επιμενεις στην αποψη αυτη δεν ξερω.
Εδω δημιουργει προσφυση ακομα και σε γυαλι.

Χρησιμοποιείται σαν αστάρι πρόσφυσης σε επιφάνειες λείες και μη απορροφητικές όπως εμφανή μπετά - μωσαϊκά - παλιές στρώσεις μαρμάρων - βαμμένες επιφάνειες τοιχοποιίας οι οποίες πρόκειται να σοβατισθούν. Σε επιφάνειες τοιχοποιίας, με τη χρήση του εξασφαλίζεται άριστη πρόσφυση του σοβά που θα ακολουθήσει. Επίσης είναι εξαιρετικό υπόστρωμα (σύνδεσμος) σε επιφάνειες δαπέδων χαμηλής απορροφητικότητας για το γέμισμα δαπέδων και επικόλληση πλακιδίων .

Κυριακο αυτα που γραφεις αφορουν το χαλαζιακο ασταρι;

Κυριακο λες το ιδιο πραγμα με μένα σε γενικές γραμμές....Διάβασες καλά τι έγραψα...;

Τωρα εαν εχεις χρησιμοποιήσει χαλαζιακο ασταρι πριν από στόκο σπατουλαρισματος η μετά ως ασταρι χρώματος σε λεια επιφανεια αυτό πρώτη φορά το ακούω....!!!

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Κυριακο λες το ιδιο πραγμα με μένα σε γενικές γραμμές....Διάβασες καλά τι έγραψα...;

Τωρα εαν εχεις χρησιμοποιήσει χαλαζιακο ασταρι πριν από στόκο σπατουλαρισματος η μετά ως ασταρι χρώματος σε λεια επιφανεια αυτό πρώτη φορά το ακούω....!!!

Ούτε μια ούτε δύο φορές σε επαγγελματικές εφαρμογές, και ήταν το μόνο που κράτησε τον στόκο στη θέση του σε δύσκολες συνθήκες.