Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Σε τι επιφανεια απο πανω εφαρμοστηκε παρακαλω...;

Κωστα εγω εννοω εαν περαστηκε σε σοβα,μπετο η αλλο επιχρησμα σαν ασταρι "γατζωματος" πριν το στόκο σπατουλαρισματος...
Η όλη συζήτηση γίνεται για το εάν μπαίνει πριν από λεπτοκοκο στόκο..Εγώ λέω και επιμένω πως όχι..Ο καθένας ομως κάνει όμως ότι θέλει.

Last edited by a moderator:
Σιγουρα δεν χρειαζεται να συμφωνουμε ολοι, αλλα το καλυτερο θα ηταν να υπαρχει -οποτε ειναι δυνατον- μια ολοκληρωμενη επιχειρηματολογια που θα στηριζει την καθε αποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

οκ, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι. Καλή συνέχεια.

Οπως ανεφερε και ο Μιχαλης με σωστη επιχηρηματολογια βγαινει αποτελεσμα....
Νομιζω οτι με βαση την αναφορα σου οτι η απαντηση στην ερωτηση μου ηταν ευκολη...αλλα εσυ ξερεις...και φυσικα δεν χαλαμε της καρδιες μας...!!!

Πόρτας συνέχεια...
Μετά από σχέδια και δοκιμές κατέληξα σε αυτό το σχέδιο. Είναι για κατασκευή (εσωτερικής) πόρτας για το εργαστήρι - το άνοιγμα στον τοίχο (γυψοσανίδα) είναι 213 Χ 95 εκ.

Τα καφέ στο σχέδιο είναι από δοκάρια σανίδες και πηχάκια ελάτης και κόντρα πλακέ 6χιλ για το "πέτσωμα" της πόρτας. Τα 2 "αυλάκια" που φαίνονται είναι για να μπει λάστιχο με σχήμα "σπιτάκι" - η ιδέα ήταν να μπει διπλό λάστιχο για καλύτερη ηχομόνωση, όπως στα παράθυρα αλουμινίου δηλαδή.
porta-post.jpg

Η πρώτη δοκιμή έγινε φτιάχνοντας με την ίδια τεχνική ένα πορτάκι που θα μπει επίσης στο εργαστήρι. Γενικά, το αποτέλεσμα ήταν πετυχημένο - μόνο οι συνδέσεις των 4 κομματιών για να βγει το κουτί της κάσας με προβλημάτισαν λίγο. Μικρά κενά δηλαδή που καλύφθηκαν με στόκο. Στο τέλος θα μπει βελατούρα και μπογιά οπότε υπάρχει περιθώριο για διορθώσεις με στόκο...

20191105-183922.jpg

20191107-190348.jpg

20191103-102658.jpg

Κάθε παρατήρηση καλοδεχούμενη καθώς αύριο βάζω μπρος...

Δημητρη μου τραβηξε την προσοχη αυτος ο κοκκινος σφιγκτηρας που μοιαζει με τον γωνιακο της Bessey στην τελευταια εικονα,

αν εχεις πληροφοριες (τιμη/μαγαζι/αποδοση κτλ)θα το εκτιμουσα !

Ευχαριστω και οπως λεμε εδω "τραβηξα το σκαμπο, και αναμενω την συνεχεια" !

Ευχαριστω Μιχαλη και Κωστα!

Οποτε ειναι της Am-tech...καποια εργαλεια που ειχα δει απο κοντα αυτης της εταιρειας μου φανηκαν λιγο "ευθραυστα" για ελαφριες δουλειες....

Ευχαριστω Κωστα!

Οποτε ειναι της Am-tech...καποια εργαλεια που ειχα δει απο κοντα αυτης της εταιρειας μου φανηκαν λιγο "ευθραυστα" για ελαφριες δουλειες....
Δεν τον έχω δει να εργάζεται στην πράξη οπότε δεν ξέρω κάτι παραπάνω για αυτόν τον γωνιακό σφιγκτήρα.
Κόλλες & αναλώσιμα (γυαλόχαρτα κλπ) αυτής της εταιρείας πάντως που έχω πάρει είναι μια χαρά. Η κόλλα στιγμής που βγάζει ειδικά είναι πάρα πολύ δυνατή.

Ευχαριστώ Μάικ.

Γιώργο, όπως τα είπε ο Μιχάλης - είναι του λιντλ. Αυτός που σου λέει ο Κώστας φαίνεται (και πιθανότατα είναι) ακριβώς ίδιος. Από ότι έχω καταλάβει powerfix(λιντλ), am-tech και silverline είναι μάρκες χωρίς παραγωγή από πίσω -απλά αγοράζουν από Κίνα και βάζουν την ταμπέλα τους. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως διάφορα που πουλάνε είναι ακριβώς τα ίδια μεταξύ τους, καθώς και ακριβώς ίδια μα αυτά που βρίσκεις σε ebay, aliexpress κλπ με άλλες μάρκες επάνω ή χωρίς καθόλου μάρκα.

Πολύ καλός σφιγκτήρας είναι αυτός που φαίνεται δεξιά από τον κόκκινο στην ίδια φωτογραφία. Αγορασμένος πέρυσι από εδώ στα 26 και τώρα από ότι βλέπω στα 30 (άτιμος πληθωρισμός). Τον κόκκινο τον αγόρασα περισσότερο για τα δύο σφιγκτηράκια που είναι στο πακέτο και με έχουν βολέψει.

Και μια σημερινή φωτογραφία, μετά το πέρασμα με βελατούρα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιον πιο "επαγγελματικό" τρόπο για να ενωθούν τα 4 κομμάτια της κάσας (στην πόρτα θα είναι μόνο 3 τα κομμάτια). Αυτό που έκανα (απ το κεφάλι μου) είναι κόψιμο φάλτσα 45 μοίρες και μετά ξυλόκολλα και 2 καβίλιες ανά ένωση. Βγαίνει και έτσι, αλλά ψυλλιάζομαι ότι θα υπάρχει και άλλου τύπου ένωση για καλύτερη εφαρμογή των κομματιών...

20191116-113833.jpg

Ευχαριστώ Μάικ.

Γιώργο, όπως τα είπε ο Μιχάλης - είναι του λιντλ. Αυτός που σου λέει ο Κώστας φαίνεται (και πιθανότατα είναι) ακριβώς ίδιος. Από ότι έχω καταλάβει powerfix(λιντλ), am-tech και silverline είναι μάρκες χωρίς παραγωγή από πίσω -απλά αγοράζουν από Κίνα και βάζουν την ταμπέλα τους. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πως διάφορα που πουλάνε είναι ακριβώς τα ίδια μεταξύ τους, καθώς και ακριβώς ίδια μα αυτά που βρίσκεις σε ebay, aliexpress κλπ με άλλες μάρκες επάνω ή χωρίς καθόλου μάρκα.

Πολύ καλός σφιγκτήρας είναι αυτός που φαίνεται δεξιά από τον κόκκινο στην ίδια φωτογραφία. Αγορασμένος πέρυσι από εδώ στα 26 και τώρα από ότι βλέπω στα 30 (άτιμος πληθωρισμός). Τον κόκκινο τον αγόρασα περισσότερο για τα δύο σφιγκτηράκια που είναι στο πακέτο και με έχουν βολέψει.

Και μια σημερινή φωτογραφία, μετά το πέρασμα με βελατούρα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάποιον πιο "επαγγελματικό" τρόπο για να ενωθούν τα 4 κομμάτια της κάσας (στην πόρτα θα είναι μόνο 3 τα κομμάτια). Αυτό που έκανα (απ το κεφάλι μου) είναι κόψιμο φάλτσα 45 μοίρες και μετά ξυλόκολλα και 2 καβίλιες ανά ένωση. Βγαίνει και έτσι, αλλά ψυλλιάζομαι ότι θα υπάρχει και άλλου τύπου ένωση για καλύτερη εφαρμογή των κομματιών...

20191116-113833.jpg

Σιγουρα μπορεις να ΜΗΝ τα κοψεις φαλτσοκοπη, αλλα κανονικα, και τα μικρα να τα κοψεις πιο κοντα και να τα βιδωσεις και κολλησεις στο πλαι των μεγαλων. Απο εμφανιση ισως ειναι χειροτερα ετσι, βεβαια.
Νομιζω οτι και οπως ειναι τωρα σηκωνει βιδες.
Και, βεβαια, οι πιο σοβαροι μαστορες εδωμεσα θα σου πουν και αλλους τροπους, ειμαι σιγουρος :)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες Κωστα,καμια φορα η ιδια εταιρια εχει καλα,μετρια και κακα προιοντα, παντα ειναι καλο να τα βλεπουμε απο κοντα πριν βγαλουμε συμπερασματα.

Ευχαριστω Δημητρη για τις διευκρινησεις !

Το φαλτσο 45αρι σιγουρα διχνει ποιο ομορφο σε τελαρο,αλλα ειναι ποιο αδυναμο σαν ενωση,

μια μεση λυση ειναι αυτη που απο μπροστα φαινεται 45αρι και απο το πλαι μονο μισο μισο, (mitred half lap joint)

δινωντας σου την δυνατοτητα να καρφωθει/βιδωθει απο την πλατη για καλυτερο κρατημα:

Επισης μπορεις να κανεισ ενα τελαρο με 90αρι κοψιμο και να κολλησεις καπλαμα η λεπτο ξυλο κομενο σε 45 μοιρες

Screen Shot 2016-07-24 at 8.05.15 PM.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=CscUFrlinY4

Ευχαριστώ για την πρόταση φίλε, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι. Το πλαίσιο κάνει 4 "σκαλιά", τα δύο πρώτα για τα λάστιχα που "σφραγίζουν" το κλείσιμο της πόρτας και το 4ο για να κουμπώσει το σοβατεπί. Τα σκαλιά (εκτός από το 1ο) τα κάνω με το ρούτερ πάνω σε ένα μονοκόμματο καδρόνι και με την φαλτσοκοπή βγαίνουν τα κομμάτια ακριβως όπως πρέπει. Απλά επειδή είναι χοντρά, μετά είναι δύσκολο να τα κολλήσεις και όπως πρέπει...

Για να κόψεις/κολλήσεις μικρότερα κομμάτια και να σου βγουν και ακριβώς στο μέγεθος και στην θέση που πρέπει, είναι απλά mission impossible (για μένα τουλάχιστο...)

Βίδες σηκώνει - έβαλα καβίλιες υποτίθεται για καλύτερα, αλλά ίσως να μην έκανα καλά. Με το κοπάνημα για να μπουν οι καβίλιες μήπως χαλάει ελαφριά το γώνιασμα.

Enosi.jpg

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες Κωστα,καμια φορα η ιδια εταιρια εχει καλα,μετρια και κακα προιοντα, παντα ειναι καλο να τα βλεπουμε απο κοντα πριν βγαλουμε συμπερασματα.

Ευχαριστω Δημητρη για τις διευκρινησεις !

Το φαλτσο 45αρι σιγουρα διχνει ποιο ομορφο σε τελαρο,αλλα ειναι ποιο αδυναμο σαν ενωση,

μια μεση λυση ειναι αυτη που απο μπροστα φαινεται 45αρι και απο το πλαι μονο μισο μισο, (mitred half lap joint)

δινωντας σου την δυνατοτητα να καρφωθει/βιδωθει απο την πλατη για καλυτερο κρατημα:

Επισης μπορεις να κανεισ ενα τελαρο με 90αρι κοψιμο και να κολλησεις καπλαμα η λεπτο ξυλο κομενο σε 45 μοιρες

mitred half lap joint... ωραίος. Το κρατάω και θα το παλέψω να το βάλω στο σχέδιο.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εδώ καί 23 χρόνια μέ υπηρετεί ένα κλαδευτήρι Felco 2,μέ τήν χρήση καί τά χρόνια η πλαστική κόκκινη επένδυση σχεδόν είχε φύγει από τό αλουμίνιο τών χειρολαβών,(νά έχουμε να κάνουμε καί να ασχολούμαστε πού λέμε) σκέφτηκα καί αγόρασα κόκκινο (νά μοιάζει σάν τό αρχικό) θερμοσυστελόμενο μακαρόνι,έκοψα όσο χρειαζόταν ,καί μέ το θερμοπίστολο τό προσάρμοσα όσο καλύτερα μπορούσα,θέλω να δώ μέ τήν χρήση πόσο θα κρατήσει αυτή η μέθοδος.

Επειδή τό έψαξα γιά καινούργια πλαστική επένδυση,έχει έκαστη 7 ευρώ τουτέστην 14 ευρώ καί οι δύο ,(με παραγγελία από εξωτερικό βέβαια,δέν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες) πράγμα ασύμφορο νομίζω.

Στό τέλος έχω βρεί καί ένα βίντεο πώς γίνεται η αλλαγή τών νέων original πλαστικών επενδύσεων τών χειρολαβών,αυτό πού δέν κατάλαβα είναι ότι ρίχνει σέ ζεστό νερό τίς χειρολαβές γιά να μαλακώσουν αλλά επειδή βλέπω καί ψιλοαφρό,παίζει και κάτι άλλο ?,καί επίσης η κόλλα αυτή πού περνάει στό αλουμίνιο πρίν βάλει τίς πλαστικές επενδύσεις γνωρίζεται άν είναι κυανοακρυλική ? η κάτι άλλο γιατί βλέπω μόλις τίς βγάζει από τό ζεστό νερό τίς φοράει αμέσως στό αλουμίνιο.

fe110.jpg

fe210.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τις πεταει στο ζεστο νερο ωστε να διασταλει το υλικο και να ανοίξει ωστε να χωρεσει να μπει στο ψαλιδι.
Οταν κρυωσει θα μαζεψει και θα σφιξει.
Η κολλα πρεπει να ειναι κυανοακρυλικη οντως για να διασφαλισει την συνδεση.

Δεν νομιζω να εχει βαλει κατι αλλο στο ζεστο νερο για να μαλακωσει το πλαστικο. Εκτος εαν αναφερουν κατι οι οδηγιες που ερχονται μαζι.

H κολλα, σωστα την ειδες, ειναι κυανοακρυλικη σε μορφη gel και μαλιστα πρεπει να ειναι η Loctite 403 που εχει μετριο ιξωδες (medium viscosity).

Ωραίος μαστρο Δημήτρη!

Μπορείς επίσης να βάλεις μονωτικη ταινία και μετά δύο φορές θερμοσυστελομενο.
Επίσης μονωτικη,κόλλα και από επάνω φακαρολα, αυτό που βάζαμε στα τιμόνια των ποδηλάτων...

Λέμε τώρα...

Σάς ευχαριστώ γιά τίς απαντήσεις κ.κ συνάδελφοι.

Πάνο μονωτική ταινία γιά ποιό λόγο,κάτω από τό θερμοσυστελλόμενο ?