Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

καλημερα σας,

θα ηθελα τα φωτα σας.
σε ανακαινισμενο μπανιο , στους αρμους υπάρχουν ασπρίλες , τις οποιες με το που ρίχνεις νερό φαίνεται να καθαρίζουν , αλλα μόλις στεγνώσει το νερό εμφανίζονται εκ νεου.
καποια προταση για το πως αφαιρουνται τα παραπανω??

ευχαριστω

https://www.ztools.gr/ΙΣΧΥΡΟ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ-ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ-ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ-ΚΑΙ-ΑΡΜΩΝ-Κ-16-NEW-LINE-1LT

Καλησπέρα σε όλους.

Στο εξοχικό έχω παλιά ντουλάπια κουζίνας και θέλω να τα αντικαταστήσω με άλλα. Έχω αγοράσει μια κουζίνα σε προσφορά αλλά σκεφτόμουν να κρατήσω τον νεροχύτη που είναι παλιός. Δεν ξέρω τι τύπος είναι αλλά είναι σαν αυτόν που είναι στην φωτογραφία. Αν θέλω να τον ξηλωσω και να τον ξανατοποθετησω πως γίνεται; Έχω βάλει επικαθημενο σε πάγκο και γνωρίζω πως είναι, αλλά τέτοιον όχι. Ακουμπάει πάνω στο ντουλάπι που θα είναι από κάτω;

Θέλω να τον βγάλω και να τον ξαναβάλω διότι τα ντουλάπια που είναι από κάτω πρέπει να αντικατασταθούν.

Ευχαριστώ.
0e591810a6be7eb503d797c300b37b9d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι πάνω σε λάστιχο ή σιλικόνη και από κάτω έχει βιδωτα λαμάκια που κρατάνε κόντρα.

Last edited by a moderator:
Είναι πάνω σε λάστιχο ή σιλικόνη και από κάτω έχει βιδωτα λαμάκια που κρατάνε κόντρα.
Τα λαμακια θα τα δω λογικά αν κοιτάξω από κατω; Λάστιχο πρέπει να αγοράσω ή μπορώ να βάλω σιλικόνη απλή;

Να υποθέσω πως το λάστιχο ή η σιλικόνη μπαίνουν στο σοκορο του ξύλου από το ντουλάπι που θα πατήσει ο νεροχύτης;

Τετοιοι νεροχυτες που ακουμπουν πλατη μεχρι εξω προβολο ειχαν αντιρηδες σιδερα απο το τοιχο και στηριζαν ενδιαμεσα κατα μηκος τον νεροχυτη...επισης στην εξω πλευρα που ειναι η κασα/ στηριγμα του νεροχυτη υπηρχαν εκ νεου νευρα ενα η δυο απο σιδερο που το στηριζαν...

Για βαλε καμια φωτο απο το πως ειναι τωρα απο μακρια και απο κοντα εσωτερικα και απο κατω των ντουλαπιων πριν ξεκινησεις να ξυλωσεις και δεν εχει επιστροφη μετα.
Επισεις θα ειναι δυσκολο να βγει εντελως αλωβυτος ο νεροχυτης...θελει πολυ μεγαλη προσοχη κατα το ξυλωμα ωστε να μην στραβωσει κατι...

Τα λαμακια θα τα δω λογικά αν κοιτάξω από κατω; Λάστιχο πρέπει να αγοράσω ή μπορώ να βάλω σιλικόνη απλή;

Να υποθέσω πως το λάστιχο ή η σιλικόνη μπαίνουν στο σοκορο του ξύλου από το ντουλάπι που θα πατήσει ο νεροχύτης;

Δεν είναι τίποτα μην αγχώνεσαι,δες από κάτω και θα το βρεις πως είναι.
Πάρε μια ιδέα από εδώ

https://www.pyramis.gr/el-GR/kitchen-sinks-installation/

Στήριγμα με σίδερα είχαν οι παλιοί οι μαρμάρινοι.

Ναι ισχυει αυτο Πανο...κυριως για μαρμαρινους γινοταν..αλλα εχω και με ανοξειδωτους τετοια στηριξη για αυτο και το αναφερω...

Last edited by a moderator:
Δεν είναι τίποτα μην αγχώνεσαι,δες από κάτω και θα το βρεις πως είναι.
Πάρε μια ιδέα από εδώ

https://www.pyramis.gr/el-GR/kitchen-sinks-installation/

Στήριγμα με σίδερα είχαν οι παλιοί οι μαρμάρινοι.
Θα το ελέγξω σε καμιά δεκαριά μέρες που θα πάω. Το είδα αυτό με τα σίδερα από κάτω σε άλλον νεροχύτη παρόμοιο. Το θέμα είναι να βρω πως στηρίζεται στον τοίχο και στα ντουλάπια ώστε να τον αφαιρέσω χωρίς να κάνω ζημιά (χοντρή).
Αυτός τι τύπος νεροχύτη είναι; Έχω ψάξει αλλά δεν τον έχω βρει κάπου.

Καλημέρα! Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθεια σας. Έχω αναλάβει να ανακαινίσω το πατρικό μου και στοκάρισα κανονικά όλες τις μικρές τρύπες αλλά έχω αυτή τη μεγάλη από την έξοδο του αιρ κοντισιον και δεν ξεπετώ πως να την Καλυψώ με ασφάλεια και πιθανότατα αν χρειαστεί στο μέλλον να ανοίξω καινούργια αλλά σαφώς μικρότερη
e3a3ccb958986152414797b4c3205a04.jpg

Για ρίξτε μου καμία ιδέα

Εγω δεν θα την εκλεινα....ειναι ζημια να ξανανοιξει εκτος και εαν δεν βολευει το σημειο...Το σωστοτερο οσο αφορα το κλεισιμο απο ολα ειναι να ταπωθει με ηλεκτρολογικο καπακι ειτε τετραγωνο ειτε στρογγυλο μεσα και εξω ωστε να ειναι ευκολα προσβασιμο και δεν ανοιγουν πολλα μερεμετια..
Επιπροσθετα εγω περναω και πλαστικη σωληνα απο ακρη σε ακρη ευθεια με τον τοιχο ωστε να μην ξαναγινουν χοντρα μερεμετια...

Βάλε αφρό χαμηλής διόγκωσης κι όταν στεγνώσει, την άλλη μέρα δηλαδή, ξύστο λίγο και στοκάρισέ το από πάνω.
Μόλις στεγνώσει κι αυτό βάψτο.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εγω δεν θα την εκλεινα....ειναι ζημια να ξανανοιξει εκτος και εαν δεν βολευει το σημειο...Το σωστοτερο οσο αφορα το κλεισιμο απο ολα ειναι να ταπωθει με ηλεκτρολογικο καπακι ειτε τετραγωνο ειτε στρογγυλο μεσα και εξω ωστε να ειναι ευκολα προσβασιμο και δεν ανοιγουν πολλα μερεμετια..
Επιπροσθετα εγω περναω και πλαστικη σωληνα απο ακρη σε ακρη ευθεια με τον τοιχο ωστε να μην ξαναγινουν χοντρα μερεμετια...

Είναι μεγάλη για να μείνει ανοιχτή, και δεν ξέρω αν και πότε θα μπει ξανά κλιματισμός οπότε σκέφτομαι για μόνιμο κλείσιμο

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Βάλε αφρό χαμηλής διόγκωσης κι όταν στεγνώσει, την άλλη μέρα δηλαδή, ξύστο λίγο και στοκάρισέ το από πάνω.
Μόλις στεγνώσει κι αυτό βάψτο.

Μάλλον αυτό θα κάνω, πιστεύω ότι είναι εύκολο να τον τρυπήσω ξανά μετά αν χρειαστεί και είναι εύκολο να το στοκάρω τώρα για να μην δείχνει άσχημα

Μιας και το χα χρησιμοποιήσει παλιότερα κι είχα βολευτεί απίστευτα με την εφαρμογή του και τη δουλιά που κάνει: https://www.durostick.gr/proioda/hromata-upostromata-tehnotropies/stokoi-spatoularismatos-episkeuis-oplismoi-xiras-domisis/durostick-afrostokos/

Σ ευχαριστώ για την πρόταση αλλά λέει ότι καλύπτει τρύπες μέχρι 5 cm ενώ εμένα είναι διαμπερές χαχαχα. Μάλλον θα βάλω αφρό όπως πρότεινε ο Μπάμπης παραπάνω, ξύσιμο και στοκαρισμα μετά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας

Σ ευχαριστώ για την πρόταση αλλά λέει ότι καλύπτει τρύπες μέχρι 5 cm ενώ εμένα είναι διαμπερές χαχαχα. Μάλλον θα βάλω αφρό όπως πρότεινε ο Μπάμπης παραπάνω, ξύσιμο και στοκαρισμα μετά.

Κάθε φορά που μετακόμιζα επειδή ξήλωνα κι έβαζα εγώ τα κλιματιστικά, μ αυτό έκλεινα τις τρύπες, δεν χάνεις κάτι είναι πολύ οικονομικό.
Η θα μπορούσες να το κλείσεις το πολύ με σπρέι αφρού πολυουρεθάνης και μετά να κλείσεις με αφρόστοκο, εγώ πολύ τον έχω βολευτεί.

Αν θέλεις κάτι πιο γερό:
Πάρε το πιστόλι σιλικόνης που έχει το Lidl που είναι κλειστό και έχει και ακροφύσια που κάνουν για σαλάμι-φύσιγγα. Φτιάξε τσιμέντο και βάλε το σε μια σακούλα νάιλον σαν σαλάμι. Βγάλε τα άκρα της σακούλας στην μπροστινή μεριά του πιστολιού και από πάνω το ακροφύσιο για σαλάμια και σφίξε με το καπάκι του πιστολιού. Βάλε όσο τσιμέντο χρειάζεται στην τρύπα και από τις δύο μεριές του τοίχου και είσαι έτοιμος. Πλένεις το πιστόλι από τυχών διαρροές και είσαι ΟΚ. Δοκιμασμένη πατέντα από εμένα σε δοκάρι οικοδομής με τρύπα από σωλήνα νερού που καταργήθηκε.
Αυτό είναι καλό για τρύπα σε τσιμέντο...για την δική σου περίπτωση που είναι σε τούβλο νομίζω ότι ο αφρός είναι αρκετός.