Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

να μην βασιστεις μονο σε led ταινιες. Στο τελος καταληγουν μονο φανταζυ εφφε που κοστισε αρκετα. Να βαλεις κρυφο φωτισμο με led ταινιες αλλα μονο ως διακοσμητικο. Τοπικος φωτισμος με σποτ, χωνευτα ή εξωτερικα ειναι πολυ ωραια για να εχεις γενικο ή τοπικο φωτισμο αναλογα τη κατασκευη αυτων. Επισης παιζουν πολυ οι ραγες με 2-3 σποτ λεντ που μπορεις να βαλει2 σε διαφορα σημεια για τοπικο φωτισμο εν μερη αλλα με δυνατοτητα ρυθμισης στο τι και που θα φωτιζουν. Και φυσικα μιλαμε για θερμο φωτισμοι.

να μην βασιστεις μονο σε led ταινιες. Στο τελος καταληγουν μονο φανταζυ εφφε που κοστισε αρκετα. Να βαλεις κρυφο φωτισμο με led ταινιες αλλα μονο ως διακοσμητικο. Τοπικος φωτισμος με σποτ, χωνευτα ή εξωτερικα ειναι πολυ ωραια για να εχεις γενικο ή τοπικο φωτισμο αναλογα τη κατασκευη αυτων. Επισης παιζουν πολυ οι ραγες με 2-3 σποτ λεντ που μπορεις να βαλει2 σε διαφορα σημεια για τοπικο φωτισμο εν μερη αλλα με δυνατοτητα ρυθμισης στο τι και που θα φωτιζουν. Και φυσικα μιλαμε για θερμο φωτισμοι.
Περιμετρικά έλεγα να βάλω ταινία led και πάνω στη γυψοσανιδα με κάποιο pattern σποτάκια όπως λες κι εσυ. Μόνο η ταινία δεν αρκεί σίγουρα.

Περιμετρικά έλεγα να βάλω ταινία led και πάνω στη γυψοσανιδα με κάποιο pattern σποτάκια όπως λες κι εσυ. Μόνο η ταινία δεν αρκεί σίγουρα.
Σίγουρα η ταινία LED μόνη της δεν αρκεί για να φωτίσει ένα χώρο. Ως διακοσμητικό ναι.
Αλλά και πάλι σκέψου τι θα γίνει όταν καεί, γιατί αν είναι "κινεζιά" θα καεί σίγουρα, πως την αλλάζεις; Αυτές συνήθως είναι αυτοκόλλητες.
Χρειάζονται οπωσδήποτε ψύξη σε πχ προφίλ αλουμινίου.
Δεν είναι μια λάμπα με βύσμα Ε14/27, GU10/9 κτλ που την "ξεβιδώνεις" και τέλος.

Κι εγώ πάντως το σκέφτομαι ακόμα αν αξίζει το κόπο...γιατί ήθελα να κάνω το ίδιο στην σαλονο-τραπεζαρία.

Αυτα τα προφιλ αλουμινιου ειναι διαφανα μπροστα;
Καταλαβαινω οτι ακουμπωντας πισω το led βοηθαει στην απαγωγη θερμοτητας, σαν ψυκτρα. Αλλα, κλεινοντας το ολο μεσα, δεν ζεσταινεται περισσοτερο αφου δεν υπαρχει ροη αερα;
Ή κατι δεν καταλαβα;

Αυτα τα προφιλ αλουμινιου ειναι διαφανα μπροστα;
Καταλαβαινω οτι ακουμπωντας πισω το led βοηθαει στην απαγωγη θερμοτητας, σαν ψυκτρα. Αλλα, κλεινοντας το ολο μεσα, δεν ζεσταινεται περισσοτερο αφου δεν υπαρχει ροη αερα;
Ή κατι δεν καταλαβα;
η τανια σου τι ειναι? αδιαβροχη? Αν ναι, μπορεις να την γλυτωσεις και με αλλους τροπους αν δεν βρεις προφιλ αλουμινιου.
Αλλα θερμοαπαγωγη ΠΡΕΠΕΙ

Καλημέρα σε όλους σας,

αποφασισα επιτέλους να κάνω αυτή την πολυπόθητη ανακαίνιση στο σπίτι την οποία χρειαζόμαστε για πολλούς και διάφορους λόγους με πρώτο και καλύτερο τη βελτίωση της ψυχολογίας μπαίνοντας σε ένα σπίτι που όταν το βλέπεις να θέλεις να σε κρατάει μέσα και να το καμαρώνεις.
Κάλεσα εχτές την αρχιτέκτονα για να της πω τι ακριβώς θέλω να κάνω σε όλο το σπίτι και θεωρητικά θα πρέπει να περιμένω 1-2 εβδομάδες για να μου βγάλει τα σχέδια. Επειδή όμως δε μου αρέσει να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και επειδή θέλω να ξεκινήσω να ψάχνομαι για να κάνω και τις πρώτες αγορές, έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω κάποια πράγματα που θα χρειαστώ.
Το πρώτο και βασικότερο που θέλω να ρωτήσω αφορά το φωτισμό στα ταβάνια και κυρίως τον κρυφό.
Θα γίνει φυσικά με ταινίες led. Και εδώ έρχεται η πρώτη ερώτηση. Ποια επιλογή σε watt είναι η καλύτερη; Δε θέλω η ταινία που θα μπει να είναι αδύναμη, αλλά ούτε να μου έρχεται στο τέλος του μήνα ένα καλό μπουγιουρντί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που θα μου ρίχνει το σαγόνι κάτω. Και επειδή μιλάμε για πολλά μέτρα σε όλα τα δωμάτια θα ήθελα να μην ξεφύγω.
Σκεφτόμουν να έβαζα RGBW ταινίες για να μπορώ να επιλέγω μεταξύ χρωμάτων, κυρίως μεταξύ θερμού και ψυχρού λευκού. Να μη βάλω δηλαδή ένα ψυχρό και τελικά να μη μου αρέσει και να βάζω μετά θερμό ή το αντίστροφο. Επίσης επειδή μου αρέσει και η λογική του smart home, έλεγα να πάρω και το WiFi controller για να τα συνδέσω με κάποια Alexa ενδεχομένως και να τα χειρίζομαι από την εφαρμογή του τηλεφώνου. Εδώ έρχεται η δεύτερη ερώτηση.. πως θα μπορέσω να χειρίζομαι τα φώτα και από την εφαρμογή αλλά και από έναν ροοστάτη στον τοίχο;

Τέλος έχω να κάνω την προς το παρόν τελευταία ερώτηση και αυτή έχει να κάνει με το βάψιμο ενός τοίχου. Ήθελα να κάνω ένα κομμάτι τοίχου που να φαίνεται σαν τσιμέντο. Υπάρχει κάποιο ειδικό χρωμα που το κάνει αυτό ή κάποια τεχνική; Σκεφτόμουν να πάρω μια απόχρωση του γκρι που να θυμίζει τσιμέντο ανοιχτό και μετά με γυαλόχαρτου να κάνω τα σπασίματα στο χρωμα ούτως ώστε να το φέρω στην όψη που επιθυμώ.

Ειμαι όλος αυτιά για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας!!

Καλή συνέχεια σε όλους και Καλή Σαρακοστή!!!
Κάτι τέτοιο κάνω εγώ...με led στην πατούρα και κεντρικό φωτιστικο.
Για ψυξη η ταινία εδώ δεν θέλει τίποτα, μόνο σε καμια κουζίνα και ανάποδα .

Attachments

• 1_IMG-956e7df42daa6f14619839a50ee21591-V.jpg
    1_IMG-956e7df42daa6f14619839a50ee21591-V.jpg
    55.1 KB · Views: 42
Δεν είναι όλες οι LED ταινίες αδύναμες.

Έχω βάλει στο μικρό μου εργαστήριο αυτήν την High Brightness ταινία (στα 24v) που δίνει 2550 λούμεν στο μέτρο.

Με 5 μέτρα που έβαλα (12.700 λούμεν!) είναι τόσο δυνατό το φως που έβαλα ντίμερ για να χαμηλώσω την ένταση του φωτός για να μην πονάνε τα μάτια μου.
Εννοείται πως τη βάζουμε σε κανάλι με γαλακτώδες κάλυμμα για να κάνει μια ωραία διάχυση.

(το αλουμίνιο είτε σαν κανάλι, ή έστω σαν μια απλή ίσια λάμα που πουλάνε σαν βάση, είναι απαραίτητο για την απαγωγή της θερμότητας της ταινίας και της μακροζωίας της)

Αυτό Πάνο είναι γυψοσανίδα έτσι;
Πατούρα εννοείς το κενό μεταξύ οροφής και γυψοσανίδας;

Το μεταλλικό γύρω-γύρω τι είναι;

Attachments

• 1_IMG-956e7df42daa6f14619839a50ee21591-V.jpg
    1_IMG-956e7df42daa6f14619839a50ee21591-V.jpg
    60.5 KB · Views: 27
Πολυ καλη δουλεια στην γυψοσανιδα Πανο...δικη σου ειναι...;

Γιαννη τα μεταλλικα ειναι γωνιοκρανα...

Γιάννη δεν σε "πιάνω" !!!
Δε ρώτησε ο Μιχάλης για τα μεταλλικά γύρω-γύρω, αλλά εγώ.

Εκτός αν ρώτησε κάτι ο Μιχάλης σε άλλο post!

Πολυ καλη δουλεια στην γυψοσανιδα Πανο...δικη σου ειναι...;

Γιαννη τα μεταλλικα ειναι γωνιοκρανα...
Μάλιστα, τα ξέρω τα γωνιόκρανα, αλλά επειδή γυαλίζει σε διάφορα σημεία μου φάνηκε για κάτι "μασίφ" κι όχι διάτρητο.

Δε ρώτησε ο Μιχάλης για τα μεταλλικά γύρω-γύρω, αλλά εγώ.

Εκτός αν ρώτησε κάτι ο Μιχάλης σε άλλο post!
Κοιτα να δεις τι εχει γινει, ειχα συνηθίσει τα παλια avatar και μπερδευτηκα !!! 😁

• Haha
Reactions: ikomninos
Καλησπέρα σε όλους.

Έχω τα συγκεκριμενα πρόβληματα με το μπάνιο σε σπίτι που πάω μόνο για διακοπές.
1ον: Έχουν πεταχτεί τα πλακάκια όπως θα δείτε στις φωτογραφίες. Το έχει μόνο στο μπάνιο, όχι στην κουζίνα, και το ίδιο πρόβλημα έχει και το σπίτι της θείας μου που είναι απέναντι. Θεωρώ ότι οφείλεται στην έλλειψη αρμού και στην κόλληση μόνο με λάσπη και όχι κόλλα. Όπως καταλαβαίνετε το σπίτι είναι παλιό.

Σκεφτόμουν να αφαιρέσω προσεκτικά τα φουσκωμένα πλακάκια, να τα καθαρίσω και να τα ξανακολλησω. Αν βάλω κόλλα πλακιδίων σε όλη την επιφάνεια και τα κολλήσω θα έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα; Αν ναι μπορώ να δημιουργήσω με κάποιον τρόπον αρμό, π.χ. τροχό, και να κολλήσω; Τα πλακάκια λόγω παλαιότητας θα βαφτούν με ειδικό κατάλληλο χρώμα από πάνω, οπότε δεν θα χτυπάει τόσο πολύ η οποία παρέμβαση.

2ον: Η κουζίνα έχει μωσαϊκό. Θα αλλάξω όλα τα ντουλάπια και τον νεροχύτη με άλλα και σκεφτόμουν αφού θα τα ξηλωσω να περάσω πλακάκια πάνω από το μωσαϊκό. Είναι μικρός χώρος, ούτε 8τμ. Για να κάνω επίπεδο το δάπεδο θα χρειαστεί αυτοεπιπεδουμενο ή αρκεί και η κόλλα πλακιδίων; Αν αρκεί η κόλλα μέχρι πόσα εκατοστά μπορώ να γεμίσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποίες απαντήσεις.IMG-283c8c3059c0a69bdc9a68208d4ceec6-V.jpgIMG-580683e68d9a1fc30e3246b4b5cf23e0-V.jpg

Το προβλημα ειναι οντως στην ελλειψη αρμου καθως χωρις αυτον δεν μπορει να παρει τις συστολες διαστολες που δημιουργουνται σε ενα μπανιο...
Κατα 99% τα πλακακια αυτα ειναι κολλημενα με αμμο θαλασσης και τσιμεντο...
Τωρα οσο αφορα το βγαλσιμο θελει μεγαλη προσοχη ωστε να μην σου σπασουν...και βγαζεις οσα ειναι κουφομενα μονο.. σε τετοια περιπτωση καλο ειναι τροχισεις και τις 4 πλευρες σε καθε πλακακι ωστε να φαγωθουν λιγο περιμετρικα ωστε να μεινει μετειποιτα αρμος 2-3 χιλιοστων...μπορεις να τα κανεις με υδροφυλλη κολλα πλακιδιων ωστε να μην εχεις προβλημα....
Το χρωμα που θα τα βαψεις ποιο θα ειναι...:...το ασταρι ειναι το Α και το Ω....

Tωρα οσο αφορα το δαπεδο απο την κουζινα θα δεις εαν υπαρχει κλιση για να δεις εαν θα χρειστει γεμισμα...το θεωρω ομως απιθανο να θελει η θα ειναι τοσο μηδαμινο που δεν πιστευω οτι θα χρειαστει...
πριν απο τα πλακακια θα βαλεις ενα χαλαζιακο ασταρι για να δημιουργησεις επιφανια προσφυσης....

Last edited:
Μόλις αγγίζεις τα πλακάκια θα ξυλωνονται οποτε θα ανοίξεις πληγές μεγάλες.
Αφού θα φτάσεις εκει...τα υδραυλικά?

Η κόλα 2+ πόντους και το πάτωμα με την κόλα θα αλφαδιαζει.

Το προβλημα ειναι οντως στην ελλειψη αρμου καθως χωρις αυτον δεν μπορει να παρει τις συστολες διαστολες που δημιουργουνται σε ενα μπανιο...
Κατα 99% τα πλακακια αυτα ειναι κολλημενα με αμμο θαλασσης και τσιμεντο...
Τωρα οσο αφορα το βγαλσιμο θελει μεγαλη προσοχη ωστε να μην σου σπασουν...και βγαζεις οσα ειναι κουφομενα μονο.. σε τετοια περιπτωση καλο ειναι τροχισεις και τις 4 πλευρες σε καθε πλακακι ωστε να φαγωθουν λιγο περιμετρικα ωστε να μεινει μετειποιτα αρμος 2-3 χιλιοστων...μπορεις να τα κανεις με υδροφυλλη κολλα πλακιδιων ωστε να μην εχεις προβλημα....
Το χρωμα που θα τα βαψεις ποιο θα ειναι...:...το ασταρι ειναι το Α και το Ω....

Tωρα οσο αφορα το δαπεδο απο την κουζινα θα δεις εαν υπαρχει κλιση για να δεις εαν θα χρειστει γεμισμα...το θεωρω ομως απιθανο να θελει η θα ειναι τοσο μηδαμινο που δεν πιστευω οτι θα χρειαστει...
πριν απο τα πλακακια θα βαλεις ενα χαλαζιακο ασταρι για να δημιουργησεις επιφανια προσφυσης....

Ακόμα μάρκα για χρώμα δεν έχω επιλέξει. Απλά είναι η τελική λύση ώστε να μην μπω σε μεγάλα έξοδα με σκοπό να ανανεώσω το μπάνιο. Αν έχεις να προτείνεις κάτι, καλοδεχούμενο.

Όταν λες να φάω τις τέσσερις μεριές εννοείς με δίσκο φτερού;

Μόλις αγγίζεις τα πλακάκια θα ξυλωνονται οποτε θα ανοίξεις πληγές μεγάλες.
Αφού θα φτάσεις εκει...τα υδραυλικά?

Η κόλα 2+ πόντους και το πάτωμα με την κόλα θα αλφαδιαζει.
Έχω δει ότι φτάνει μέχρι ένα σημείο. Δεν είναι όλο το μπάνιο. Αλλά είναι αρκετά. Υδραυλικά δεν θα πειράξω τώρα. Έτσι και αλλιώς έχει μπανιέρα την οποία σκοπεύω να αντικαταστήσω με ντουζιέρα, οπότε θα αλλαχτούν και τα υδραυλικά, αλλά θα ανοίξω μεγάλη οικονομική πληγή τώρα και είπα να το αφήσω για πιο μετά.

• Like
Reactions: panoss1