Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εαν ξυλωθουν τα σανιδια δεν ξαναμπαινουν ευκολα...
Μπαινουν σφηνοταν εξ αρχης..και αυτο ειναι το κυριος προβλημα...

Θελει πολυ μαστορια και να ξερεις τι να βγαλεις..οποτε να μην δοκιμαστει εαν καποιος δεν γνωριζει..

Η λυση που εκανε ο συνωνοματος ειναι σωστη απλως ηθελε μεγαλυτερη τρυπα ωστε να ελενχετε περισσοτερο...αλλα και παλι πρεπει να γνωριζεις ποσο και που θα αφησεις....
σκεφτομαι οτι αν βγουν μερικα σανιδια, η λυση θα ειναι γεμισμα απο κατω με ξυλοδομη και καρφωμα με βελονακια και κολλα μονταζ.

αν τα σανιδια ειναι ψαροκοκκαλο κρυβεται πιο ευκολα η τρυπα μια που πρεμει να ειναι 6μμ

εγω θα ηθελα να ξερω αν τα σανιδια καρφωνονται κιολας, ωστε με ανυχνευτη να βρεις τα καρφια αρα και τον σκελετο απο κατω.

Δεν ξερω για παλια, αλλα τωρα τελευταια, σε αλλαγη πατωματος, τα καρφωνε τα σανιδια πανω στον σκελετο.

• Like
Reactions: kospap
Απο οσο ξερω τα σανιδια καρφωνονται και με ακεφαλα βελονακια..οποτε γινεται.....

Πριν 10ετια περίπου έκανα το ίδιο με πολυουρεθάνη και από πάνω πέρασα laminate , το αποτέλεσμα άψογο . Προχθές το πρωί πρόσεξα πως επανήλθαν σε μερικά σημεία οι θόρυβοι κατά το περπάτημα (αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για την αλλαγή).
Καλύτερη λύση από τσιμεντοκονία και πέρασμα πλακάκι δεν έχει , εργασία για μια ζωή.
Κωστα υποστρωμα πατωματων φανταζομαι βαλατε αλλα οταν βαζεις πανω απο πατωμα που ηδη εχει θεματα ειναι λογικο να επανελθουν τα γνωστα παλια προβληματα καποια στιγμη....

Μπήκε υπόστρωμα όπως προβλέπεται , οι τριγμοί που αρχίζουν να εμφανίζονται είναι οι γνωστοί που μας ανάγκασαν να κάνουμε τα παραπάνω. Προφανώς στο φόβο παραγεμίσματος με αφρό δεν έβαλα όσο έπρεπε ώστε να απλώσει παντού.
Είχα κάνει τρύπες κάθε 50 εκατοστά.

• Like
Reactions: KOSSTV
κρινοντας απο τον ογκο του αφρου οταν μου γεφυγε στιγμιαια εκτος θα ελεγα οτι το προβλημα δεν ειναι τα 50 εκατοστα, αλλα το οτι ειναι αφρος και συμπιεζεται

υπαρχει καμμια λυση οπου βγαζεις μερικα σανιδια, γεμιζεις με καποιο πιο σταθερο υλικο (ελαφρομπετο?) και μετα κλεινεις και βαζεις το νεο πατωμα

Πριν ενάμιση χρόνο αποδείχθηκε πως η υγρασία στον τοίχο στον κοινόχρηστο χώρο (σκάλα εσωτερική της οικοδομής) προέρχεται από το μπάνιο μου και συγκεκριμένα από την ένωση των πλακιδίων με την ντουζιέρα. Έβγαλε την σιλικόνη η σύζυγος και πέρασε μια άλλη που της έδωσαν σε κατάστημα με χρώματα και τα σχετικά . Επειδή πλέον έχω τον νου μου (είχε γίνει χοντρή ζημιά) βλέπω πως άρχισε να φεύγει το υλικό που έβαλε ,τι προτείνετε να βάλω ;

IMG_20210627_155258454_1.jpgIMG_20210627_155327184_1.jpg

Θα βγαλεις και θα καθαρισεις καλα ολα τα υπολειμματα απο παλια σφραγιστικα.
Μετα, εαν η ντουζιερα ειναι πορσελανη καθαριζεις με καθαρο ασετον (οχι αυτο για τα νυχια), εαν η ντουζιερα ειναι απο πλαστικο τοτε καθαριζεις με φωτιστικο οινοπνευμα.
ή θα βαλεις μια καλη διαφανη σιλικονη (Bison, Sika) ή θα βαλεις την λευκη Sika 11fc

Προσθήκη σε όσα σωστα είπε ο Θανάσης...
Πολύ καλό στέγνωμα του σημείου ώστε να πιάσει το νέο σφραγιστικο και ταινία πάνω και κάτω περιμετρικα του προβλήματος ώστε να βγει ομοιόμορφο και σωστό γιατι οι "αμυχες" / "δοντια" από το στρώσιμο με το δακτυλο ειναι αυτες που δημιουργουν προβλημα σε βαθος χρονου...
Η ταινία να βγει αμεσως αφού μπει το σφραγιστικο...

Είπα να ξηλωσω κάτι ρογμες που είχε το χρώμα για να στοκάρω βάψω αλλά σε δέκα λεπτά έγινε αυτό στην φώτο απλά περνώντας την σπάτουλα χωρίς ζόρι.
Επειδή είπαν οι γονείς ότι παλιά ένας είχε βάλει κάτι ξύλα με κόλλα στον τοίχο.
Το περνάω αστάρι ή υπάρχει κάτι άλλο να κάνω;
Ο τοίχος από κάτω έχει κάτι υπολείμματα σε κάποια σημεία(δεύτερη φώτο). Παλιό χρώμα; Η κόλλα; Δεν καταλαβαίνω. Να τα τρίψω με γυαλοχαρτο αυτά;
JPEG_20210825_115815_9113486546342221203.jpgJPEG_20210825_120026_6614000588093066810.jpg

Παναγιώτη καλησπέρα....
Το τρίβεις πολύ καλά με πατοχαρτιερα/τριβιδι χειρος,με 150-180 grid, μέχρι να λειανθουν/ισιωσουν τα κομμάτια που έχουν ξεφλιδιζει και περνάς ασταρι νερού όλο το τοιχίο για να σφίξουν και να μην σκάνε..
Από εδώ και περα εξαρταται τι θες να κάνεις..

Εάν θες να γίνει ωραίο και λειο θα πρέπει να το στοκαρεις με στοκο σπατουλαρισματος 2 χέρια και εποιτα τριψιμο και ασταρωμα και βάψιμο...

Εάν δεν σε ενδιαφέρει να γίνει λείο αποφεύγεις το στοκαρισμα απλώς βάφεις μετά το ασταρι...

Εντελως μα εντελως αρχαριος (ουτε βιντεο δεν ειχα δει πως γινεται) αποτολμησα σπατουλαρισμα σε μπανιο και το αποτελεσμα βγηκε εντελως ικανοποιητικο. Μαλιστα ειχα σκοπο να περασω 2 χερι, αλλα με πρηξανε να τελειωνω και το αφησα, οποτε εμειναν καποιες ατελειες.
Τολμησε το, αν εχεις χρονο.
Παρε μια μεγαλη σπατουλα να βαζεις το υλικο και μια λιγο μικροτερη για να το περνας και προσεχε να ειναι λιγο ελαφρυ το χερι σου :)

Κι εγώ τελείως αρχάριος είμαι :P
Είχα πάρει 2 σπάτουλες 20 και 25 cm για άλλες δουλειές οπότε έχω απ' αυτές.
Πήρα στόκο ακρυλικό και παρετίνα.
Θα δουλέψει και το τριβείο τοίχου από τα Lidl...
Οπότε μάλλον θα το προσπαθήσω αφού βρω κάνα 2 καβαλέτα ή κάνα πύργο κοντό γιατί δεν εμπιστεύομαι την σκάλα :P

• Like
Reactions: Χιωτης
Από σπατουλαρισμα κλπ δεν γνωρίζω αλλά με βάση την φωτογραφία θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου να επενδύσεις €40-60 για μια καινούργια σκάλα.
Θα κάνεις πιο ήρεμα και με ασφάλεια την δουλειά σου και δεν θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να κάνεις τον ζογκλέρ 🙂

• Like
Reactions: arisdes and KOSSTV
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιώργο...
Μια καινούργια σκαλα εκτός από την ασφάλεια σου θα σου προσφέρει και σωστό αποτέλεσμα στις κινήσεις των εργασιων σου...
Τα κάβαλετα τα έχω σταματήσει εδώ και 10 χρονια και πολύ σπάνια τα χρησιμοποιώ ποια...

Για την σκάλα συμφωνώ κι εγω. είναι στα υπόψιν.
Αλλά ήθελα να δω από κοντά πολυμορφική για το τι με βολεύει.
3x4 η 4x4 σκαλοπάτια.

Να έχετε υπόψιν ότι συνηθως η πολυμορφική λογο των πολυ στενών σκαλοπατιων, δεν ενδυκνειται για πολυ ωρα εργασίας. Και ούτε ακουμπιστηρι έχει.
και ούτε κράτημα ψηλά σαν τις κλασικές Λ.
Για να δουλέψεις καπως σταθερα πρέπει να ακουμπάς γόνατο, άρα θα είσαι μειων 1η2 σκαλοπάτια...
Προσωπικά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή για τέτοιου είδους εργασίες

Ναι σωστά αυτά που αναφέρεις.. Και μένα με ενοχλεί μετά από ώρα..
Εγω την πήρα κυρίως γιατί κλειστή χωράει στο πίσω κάθισμα..

• Like
Reactions: mikemtb
Υπάρχει κάποια πρόταση για σκάλα;
Κατά κύριο λόγο οικιακή χρήση και μαστερέματα π.χ. βάψιμο κλπ
Παλαιότερα κάποιος είχε προτείνει αλλά πάει καιρός και δεν θυμάμαι.

Υπάρχει κάποια πρόταση για σκάλα;
Κατά κύριο λόγο οικιακή χρήση και μαστερέματα π.χ. βάψιμο κλπ
Παλαιότερα κάποιος είχε προτείνει αλλά πάει καιρός και δεν θυμάμαι.
Όταν έψαχνα για σκάλα τύπου "λ", τα παιδιά εδώ μου είχαν προτείνει σαν καλές μάρκες την Profal και την Βασομηχανική. Για τις profal κοίτα εδώ και για την Βασομηχανική μπορείς να πας κατευθείαν στο εργοστάσιο τους στα Νέα Λιόσια. Είχα περάσει και από τους δύο και είχαν ωραία πράγματα.

• Like
Reactions: anastasg