Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναιμγια περιεγραψε τη διαδικασια καθως και πως πυρωσες το μεταλλο

Όσο το δυνατόν ομοιόμορφη θερμανση με καμινέτο υδραυλικού για περίπου 1 λεπτό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναιμγια περιεγραψε τη διαδικασια καθως και πως πυρωσες το μεταλλο
Για μικρά κομμάτια όπως αυτό, μπορείς άνετα να τα τα πυρώσεις (να φτάσεις δλδ στο σημείο που να μην τα πιάνει ο μαγνήτης) με καμινέτο υδραυλικού (αυτά τα κίτρινα). Σε τέτοια εργαλεία (δεν τραβάν ιδιαίτερο ζόρι, τη δύναμη του χεριού δέχονται) η διαδικασία δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ακριβής, μια χαρά γίνεται το φινίρισμα στο μέταλλο και στο περίπου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε, μια γενική εικόνα της διαδικασίας μπορείς να δεις εδώ:https://m.youtube.com/watch?list=LLxDT1aFxjmjrgYw7_zmN-Jw&v=RB1qg_OVYmo

Η τεχνη του σιδηρουργου (blacksmithing ελληνικα) ειναι απιστευτη. Θυμαμαι τους παλιους τορναδορους που εβαφαν τα μεταλλα βουτωντας τα σε κατι που αποκαλουσαν "το φαρμάκι". Τωρα τι ηταν αυτο ;;;;;;;

Καθομουν και χαζευα πριν λιγες μερες το παρακατω βιντεο για το κορυφαιο κατανα Masamune και τα κατανα γενικα. Απιστευτη υπομονη και τεχνη.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πες τε μου ρε παιδια ..θελω να κοψω και να ενοσω δυο ξυλα σε σχημα Λ τη μοιρες θα ειναι η γωνια και πως θα το κοψω?

Στην μισή γωνία που θες να έχει το "Λ". Αν ήταν 90 μοίρες (ορθή γωνία), θα κόψεις κάθε ξύλο στις 45, αν θες 60 μοίρες, κάθε ξύλο στις 30...

πες τε μου ρε παιδια ..θελω να κοψω και να ενοσω δυο ξυλα σε σχημα Λ τη μοιρες θα ειναι η γωνια και πως θα το κοψω?

Εξηντα μοιρες απο πανω και 30 μοιρες απο κατω σε καθε σανιδα που θα ενωσεις.
Αν το θελεις πιο κλειστο το Λαμδα, κοβεις 65η70 μοιρες απο πανω και 25η20 μοιρες απο κατω αντιστοιχα.

Κοβοντας εξηντα μοιρες απο πανω σημαινει οτι το ξυλο που θα σου απομεινει εχει εσωτερικη γωνια 30 μοιρες. Ειναι μυτερο δηλαδη. Δοκιμασε το σε χαρτι για να το καταλαβεις καλυτερα.

Εξηντα μοιρες απο πανω και 30 μοιρες απο κατω σε καθε σανιδα που θα ενωσεις.
Αν το θελεις πιο κλειστο το Λαμδα, κοβεις 65η70 μοιρες απο πανω και 25η20 μοιρες απο κατω αντιστοιχα.

Κοβοντας εξηντα μοιρες απο πανω σημαινει οτι το ξυλο που θα σου απομεινει εχει εσωτερικη γωνια 30 μοιρες. Ειναι μυτερο δηλαδη. Δοκιμασε το σε χαρτι για να το καταλαβεις καλυτερα.

πως θα κοψω 60 η 75 με το χερι? η υπαρχει τροπος με το δισκοπριονο

Αμα χαραξεις την γραμμη των 60 μοιρων με ενα μοιρογνωμονιο και ενα μολυβι, μετα το κοβεις οπως θες.

Αν θες μπορω να κοβω τωρα επιτοπου δυο μικρα ξυλαρακια στις 60 μοιρες, για να δεις πως φαινονται οι γωνιες και το ξυλο γενικοτερα.

καταλαβα θα το σημειωσο και μετα θα το κοψω θα το δοκιμασω:worshippy:

Εδω ειναι μια φωτο με κοπες 60 μοιρων (και 30 μοιρων στο κατω μερος -που στεκεται το Λαμδα).

22937566963_81bc231eed_c.jpg

23196712299_ded45b0839_c.jpg

επειδη το κλωτσημα παει συνεφο και το 500αρι της einhell δεν εχει μεγγενη, εφτιαξα μια προχειρη αποσπωμενη μεγγενη για το κολωνατο δραπανο (δοτης παλια βαση γωνιακου τροχου)

2015_12_11_16_15_21.jpg

2015_12_11_16_15_28.jpg

2015_12_11_16_24_03.jpg

2015_12_11_18_35_27.jpg

2015_12_11_18_39_46.jpg

ανοιγμα μεγγενης 9,5 ποντους περιπου

2015_12_11_18_37_01.jpg

Ααααααααα!!!!!!!
Πολυ μου αρεσει!!!!
Ωραιο και το μπακλαβαδωτο του δινει βιομηχανικη οψη!!!

Αρκει η επιφανεια να ειναι αλφαδιασμενη ετσι?
Μπραβο γιαννη!!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Η έννοια του DIY. Ένα μπράβο και από εμένα.

Πολυ ωραιο φιλε ... Μονος σου το εφτιαξες ?
εγω το παρακατω δεν το εφτιαξα σημερα αλλα περιπου πριν 15 μερες ...
Δεν ξερω αν πειραζει που το βαζω με link αλλα ειναι πολλες φωτο και κείμενο για να τα ξαναγράψω.
https://thediyblogproject.wordpress.com/

Αν πειραζει μπορω να το βγαλω το ποστ

Last edited:

οχι φιλε αλεξαντρε δεν το φτιαξα μονος μου.
η ιδεα ηταν της μανας μου, γιατι μολις της ειπα οτι χτυπησα το δαχτυλακι μου στο κακο το δραπανο, μου ειπε μη στεναχωριεσαι αγορι μου η μανουλα θα στο φτιαξει...
οποτε τα κρεντιτς πανε σε εκεινη :hahaha::hahaha::hahaha:

επειδη το κλωτσημα παει συνεφο και το 500αρι της einhell δεν εχει μεγγενη, εφτιαξα μια προχειρη αποσπωμενη μεγγενη για το κολωνατο δραπανο (δοτης παλια βαση γωνιακου τροχου)

2015_12_11_16_15_21.jpg

2015_12_11_16_15_28.jpg

2015_12_11_16_24_03.jpg

2015_12_11_18_35_27.jpg

2015_12_11_18_39_46.jpg

ανοιγμα μεγγενης 9,5 ποντους περιπου

2015_12_11_18_37_01.jpg

Είμαι αρνητικός με το μπακλαβαδωτο , η επιφάνεια πρέπει να ειναι λεία και απο πιο μαλακό υλικο , πχ ξύλο . Θα το δεις στην πορεία ότι δεν βολεύει και 1ον θα σου δημιουργεί πρόβλημα στα τρυπανια ξύλου , 2ον μόλις τρυπηθει πρώτη φορα το μπακλαβαδωτο και μετακινηθεί η βαση θα ειναι πολυ πιθανό να σου στραβώνει ακόμα και να σου σπάσει μικρα τρυπανια που θα ειναι στα όρια της περιμετρου της αρχικής τρύπας , το ίδιο θα σου κανει και το ανάγλυφο της επιφάνειας . Η γνώμη μου βγαλτο και βάλε ενα κομμάτι MDF μονο .

Ναι βρε. Απο κατω πρεπει να εχεις ξυλο γιατι σιγουρα τα τρυπανια δεν σταματανε στο χιλιοστο και ειδικα τα ξυλου/φτερου πρεπει να βγουν απο κατω, οποτε η επιφανεια ειναι αναλωσιμη!