Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νομίζω, εάν κατάλαβα καλά, από πάνω ανεβοκατεβαίνει, θα έχει ανοίξει μια τρύπα στο πάγκο στο σημείο που είναι η αλενοβιδα ρύθμισης και εκεί θα χώνει το δράπανο για να κινεί το ρούτερ μέσω της ντίζας...εκτός και εάν χάνω κάτι στην κατασκευή...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τον μισό δρόμο έχεις κάνει!
Πρέπει να κάνεις τον άλλο μισό ώστε να ανεβοκατεβαινει από πάνω από τον πάγκο!

Μα νομιζω αυτο εκανε. Απλα δεν μας δειχνει τη τελικη θεση.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Οχι δε χάνετε κάτι απλά εγώ χάθηκα γιατί δε κατάλαβα την ερώτηση.:ADFADF1:
Μία τρύπα θα ανοικτεί στο αλουμίνένιο Plate του τραπεζιου και απο πάνω θα μπαίνει το δράπανο με ενα μπιτ αλεν και θα το ανεβοκατεβάζει. Απλά δεν έχω βάλει το ρουτερ στο τραπέζι να το φωτογραφίσω μιας και θέλω να φτιάξω το τακάκι που αναφέρω πρωτα :)

Από την περιγραφή που έκανε η Αγάπη Κυριάκο πάνω από τον πάγκο θα γίνεται ο χειρισμός. Δηλαδή η βίδα αλλεν θα ανεβοκατεβάζει την μούφα η οποία εδώ είναι τέρμα κάτω ...αν κατάλαβα καλά. Και το λέω γιατί κάτι τέτοιο θα κάνω εγώ στο parkside με την διαφορά ότι η μακρυά βίδα πρέπει να κάνει ένα ζικ-ζακ για να βρίσκει στο τέλος καλό σημείο ξετρυπήματος στην βάση του ρούτερ.

Η μούφα και τα παξιμάδια ειναι σταθερά. ουσιαστικά με το κόντρα παξιμάδι εκει κάνεις μια προέκταση της Μ6 βίδας. Αν μπορούσα να βρω τόσο μεγάλη Μ6 δε θα χρειαζόταν καν το κόντρα παξιμαδι και η μουφα με τη ντιζα.

Η πεταλούδα κρατά τη κόντρα οπότε ανεβάζει το ρούτερ επάνω. Επειδή όμως δεν μένει ακίνητη αλλά παίρνει μισή στροφίτσα περίπου και δε θέλω να χάνω δεκατα του χιλιοστου όταν περνάω κάποιο προφιλ απο το ρουτερ, θα γίνει το τακακι που θα είναι ένα σωμα ουσιαστικά με το εργαλειο.

Εγώ Αγάπη θα το έκανα με μεγαλύτερη μούφα και στερεωμένη προς την επάνω μεριά δηλαδή προς την πεταλούδα και η αλλενόβιδα να βιδώνει στην μούφα και να τραβάει όλο το σύστημα προς τα κάτω. Ακόμα καλύτερα με σωλήνα και παξιμάδια κολλημένα στα δυο άκρα αντί για μούφα.

Νίκο δε πολυ κατάλαβα τι θα έκανες αλλά έτσι και αλλιως όπως είναι τώρα ανεβαίνει τέρμα πάνω το ρουτερ ή τέρμα κάτω όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τεσπα (μπερδέψαμε τα πάνω με τα κάτω με αυτό το εργαλείο)
Κυριάκο πήρα 2 απο το Leroy πριν μέρες μαζί με μουφες. Βέβαια θέλω να πάω να παρω μια ανοξείδωτη γιατί δεν ειχε το Leroy όταν πήγα οπότε πρέπει να πεταχτώ κέντρο

Το προβλημα ηταν το εξης. Το ανοξειδωτο δοχειο λαδειου επρεπε να πηγαινει στην θεση που φαινεται στην παρακατω φωτο

DSCN1508 (Small).JPG

Το προβλημα ομως ηταν οτι, καθως υπαρχει ραφι ακριβως απο πανω, δεν θα μπορουσε να γεμιστει στην θεση αυτη, οπως και να γεμιστει εκτος και να τοποθετηθει μετα, γιατι και βαρυ θα ηταν, αλλα δεν δινει και "χερι".
Ο σκοπος ηταν να φτιαχθει κατι προχειρο με "τσαμπα" υλικα ωστε και να μπορει το γεματο δοχειο να μετακινηθει ευκολα χωρις σηκωμα, αλλα και στην θεση του να μπαινει σχετικα ευκολα.

DSCN1509 (Small).JPG

Φτιαχθηκε λοιπον μια βαση, με τα ασπρα μεγαλα ροδακια του λιντλ, τα οποια βιδωθηκαν πανω σε ενα "ρεταλι" απο παγκο κουζινας (ευγενικη χορηγια φιλου) παχους 40mm, με 4 "ντακακια" παχους επισης 40mm (περισευμα απο παλια ανακαινιση του χωρου εργασιας μου, ευγενικη χορηγια του εργοδοτη μου) τα οποια χρησιμευσαν ως αποστατες ετσι ωστε ολη η κατασκευη να εχει συνολικο υψος 174mm που ειναι και το υψος του ραφιου.
Τωρα μπορω να εχω εξω το δοχειο, μετα το γεμισμα να το κυλαω προσωπο στο ραφι και απλα να το σπρωχνω απο το τρολευ στο ραφι για να μπει στη θεση του.

Τα κοματια ενωθηκαν με 16 αλενοβιδες 8 Χ 90 mm ανοξειδωτες φρεζατες και 16 αυτασφαλιζομενα ανοξειδωτα παξιμαδια καθως εγιναν πατουρες με φρεζακι επανω στο κοματι του παγκου για να ερθουν τα κεφαλια (απο τις βιδες) "προσωπο" και να μην σκαλωνει το δοχειο.

DSCN1512 (Small).JPG

Η τελευταια πινελια θα ειναι κανα δυο χερια σκουρο φτηνο βερνικι στα σοκορα.

Ψιλόκατασκευη για την τοποθέτηση κλειδιών πιπας στην πλάτη του πάγκου. Το ανεβάζω μήπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον..μπορει να χρησιμοποιηθεί και για καρυδάκια, αν θέλει κάποιος να τα έχει άμεσα στο χέρι του

Το προβλημα ηταν το εξης. Το ανοξειδωτο δοχειο λαδειου επρεπε να πηγαινει στην θεση που φαινεται στην παρακατω φωτο

View attachment 123556

Το προβλημα ομως ηταν οτι, καθως υπαρχει ραφι ακριβως απο πανω, δεν θα μπορουσε να γεμιστει στην θεση αυτη, οπως και να γεμιστει εκτος και να τοποθετηθει μετα, γιατι και βαρυ θα ηταν, αλλα δεν δινει και "χερι".
Ο σκοπος ηταν να φτιαχθει κατι προχειρο με "τσαμπα" υλικα ωστε και να μπορει το γεματο δοχειο να μετακινηθει ευκολα χωρις σηκωμα, αλλα και στην θεση του να μπαινει σχετικα ευκολα.

View attachment 123557

Φτιαχθηκε λοιπον μια βαση, με τα ασπρα μεγαλα ροδακια του λιντλ, τα οποια βιδωθηκαν πανω σε ενα "ρεταλι" απο παγκο κουζινας (ευγενικη χορηγια φιλου) παχους 40mm, με 4 "ντακακια" παχους επισης 40mm (περισευμα απο παλια ανακαινιση του χωρου εργασιας μου, ευγενικη χορηγια του εργοδοτη μου) τα οποια χρησιμευσαν ως αποστατες ετσι ωστε ολη η κατασκευη να εχει συνολικο υψος 174mm που ειναι και το υψος του ραφιου.
Τωρα μπορω να εχω εξω το δοχειο, μετα το γεμισμα να το κυλαω προσωπο στο ραφι και απλα να το σπρωχνω απο το τρολευ στο ραφι για να μπει στη θεση του.

Τα κοματια ενωθηκαν με 16 αλενοβιδες 8 Χ 90 mm ανοξειδωτες φρεζατες και 16 αυτασφαλιζομενα ανοξειδωτα παξιμαδια καθως εγιναν πατουρες με φρεζακι επανω στο κοματι του παγκου για να ερθουν τα κεφαλια (απο τις βιδες) "προσωπο" και να μην σκαλωνει το δοχειο.

View attachment 123558

Η τελευταια πινελια θα ειναι κανα δυο χερια σκουρο φτηνο βερνικι στα σοκορα.

Πολύ ωραίο και έξυπνο Δημήτρη.
Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι "αποστάτες".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ψιλόκατασκευη για την τοποθέτηση κλειδιών πιπας στην πλάτη του πάγκου. Το ανεβάζω μήπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον..μπορει να χρησιμοποιηθεί και για καρυδάκια, αν θέλει κάποιος να τα έχει άμεσα στο χέρι του

Έχω κάνει και εγώ πριν από αρκετό καιρό κάτι παρόμοιο.
Πολύ ωραίο και χρηστικό!

Σήμερα πέρασα το ζαντικό στο ποδήλατο.
Νομίζω ότι ομόρφυνε!

Βέβαια η διαφορά στο βουνό θα φανεί!!!

Εντυπωσιακη η ποδηλατια Νick!! Σαν καινουρια την εχεις!! Ο γρυλλος μου αρεσει :)))

Ωραιο η τροχηλατη βαση.
Βαλε κατι περιμετρικα (καμμια αυτοκολλητη ταινεια) γιατι αν εισαι σε χωρο με υγρασια, το mdf θα ξεφλουδισει και θα ανοιξει.

H πατεντιτσα για τα καρυδακια ειναι πολυ βολικη!