Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;
Κοίτα να δεις που θα γράψω καλά λόγια τα ΜΑΚΙΤΑ....
Εξαιρετικά τα έκοψε πάρα τα μόλις δώδεκα δόντια.
κατι ξερειςνπαραπανω...Εχει "χαλάσει" ο δίσκος Νεκ , δεν κόβει εχει καεί και απλα "μασάει" το ξύλο . Μονο αυτη την εξήγηση μπορω να δώσω .
Δε ντρέπεσαι να με πειράζεις άρρωστο άνθρωπο?Ξάπλωσε και περίμενε να σου περάσει....![]()
Νεκτάριε αυτό το πρόβλημα το είχα στο φαλτσοπριονο 2 εργασιών όταν είχα τον δίσκο 24 δοντιών πάνω. . Είχε φτάσει σε σημείο να καπνίζει το ξύλο. . Ίσως επειδή είχα κόψει πολλά ααααααα laminate να είχε φαγωθεί ο δίσκος. .. μετά τον άλλαξα με έναν 48 δοντιών και βρήκα την υγεία μου!
Μια και μιλάμε για δίσκους έχω ένα δίσκο με 60 η 80 δόντια (δεν θυμάμαι ακριβως) 210mm που γράφει για αλουμίνιο, αυτός κάνει αν τον βάλω για ξύλο;
Άσχετο, αλλά σήμερα "έκοψα" ένα πορτάκι του ικεα με το dremel DSM20. Δεν το χάρηκε, σταμάτησε και 3-4 φορές ο τροχός να γυρίζει εντελώς (!), αν και 700W. Αποτέλεσμα της δυσκολίας, μου βγήκε στραβή η κοπή στο τέλος...
Θα προσπαθήσω το τελευταίο πορτάκι που έμεινε, να το κόψω στο leroy merlin, που έχουν μηχανήματα κοπής ξύλου και γυαλιού. Ελπίζω να το κόψουν...![]()
Καλησπερα.
image hosting 30 mb
Σημερινο κοψιμο. Απο το ιδιο καδρονι με τον ιδιο τροπο κοπης.
Εχουν διαφορα στο κοψιμο που απο οτι καταλαβαινω ειναι θεμα μαλλον ταχυτητας. Κατι ομως που δεν μπορω να το διορθωσω γιατι στο μικρο ξυλακι ο δισκος σχεδον το ρουφαει το ξυλο και δεν μπορω να το κοψω σιγα. Αντιθετα στο μεγαλητερη τομη παει ποιο σιγα και εχουμε λιγο καλυτερη τομη. Πιστευω με ενα δισκο με περισσοτερα δοντια να εχω καλυτερο κοψιμο.
Τι πάχος είχε? Έβαλες τον δίσκο κοπής ξύλου? Θέλει 2 τουλάχιστον περάσματα (ανάλογα με το πάχος του ξύλου) Π.Χ κάνε μια κοπή στο μισό βαθος και μετά ένα ακόμα πέρασμα. Αν πήγες να το κάνεις μονοκοπανια σε όλο το βάθος και σε όλο το μήκος, τότε θα σου κάψει το ξύλο και θα καεί και ο δίσκος...σου έχει ήδη μαυρίσει ο δίσκος?
Και φαντάζομαι να χρησιμοποίησες και τον οδηγό (αυτό το "ας πούμε" ταυ που προσαρμοζεταιπανω στο εργαλείο)
Το mdf παντως εμενα μου "εφαγε" τις λεπιδες απο κοπτικο ρουτερ της bosch των 18 μετα απο τρεις ωρες δουλειας. Ειναι υπουλο υλικο. Τωρα το αντιστοιχο parkside κοβει καλυτερα και απο το Bosch...Εχουμε ξεφυγει λιγο απο το θεμα, μιας και μιλαμε για τις κοπες αλλα να το συνεχισω. Το mdf και το laminate θεωρουνται σκληρα ξυλα? δηλαδη παιζει να χαλασε ο δισκος οταν εκοβα mdf ( ή hdf, θυμαστε που το ειχα αναφερει πριν κανα μηνα) που ζοριζοταν το δισκοπριονο? ή ηταν ηδη φθαρμενος ο δισκος οποτε γιαυτο ειχα δυσκολια τοτε στη κοπη?
Κάπου στον 1 πόντο ήταν το ξύλο (μοριοσανίδα). Ο δίσκος έχει μαυρίσει από την 1η κοπή, και είναι φυσικά του ξύλου. Ξύλο δεν έχει κάψει ακόμα.
Γενικά ο οδηγός βοηθά, αλλά δεν είναι και ο ίδιος ακριβείας. Ανάλογα την δύναμη που βάζεις στο πλάι, παίζει μερικά χιλιοστά, και αυτό είναι πρόβλημα.
Πάντως μετά την κοπή σκευτόμουν ότι τα dremel είναι εργαλεία για χόμπυ...![]()
Το mdf παντως εμενα μου "εφαγε" τις λεπιδες απο κοπτικο ρουτερ της bosch των 18 μετα απο τρεις ωρες δουλειας. Ειναι υπουλο υλικο. Τωρα το αντιστοιχο parkside κοβει καλυτερα και απο το Bosch...
Σ'επιασα Κυριάκο. Εννοείς το υποκατάστατο... Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμένα δεν έχω δισκοπριονο εκτός από ένα "παγκοπριονο" της proxxon. Όπως έχω ξαναπεί τ φοβάμαι...Πριν την αυτόματη συγχώνευση.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.