Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ηχομονωση, θερμομονωση στο φουλ. Θα αναβεις δυο κερια και θα ζεςταινεται ολος ο χωρος!
Υγρασια ομως? ο υαλοβαμβακας ειναι απορροφητικος και διαπνεον. Οποτε υγρασια και νερα τα απορροφα γιαυτο προσεξε μην εχεις τιποτα διαρροες.

Δεν έχει καθόλου νερά εκει , ούτε καν υδραυλικά .
Για μόνωση απο υγρασιες στους τοίχους και στο περιβάλλον δουλεύει ο πετροβαμβακας Νεκ .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

¨Οπως λέει ο Νεκτάριος. Ο πετροβαμβακας δεν καταπολεμάει την υγρασία αλλά την ρουφάει. Αν πάρει πολύ υγρασία είναι χειρότερος και από το ρικοφον..."Θάνατος" για να το βγάλεις. Τι είναι ? 5αρης στα 100?

Ο πετροβαμβακας δεν είναι μεγαλύτερο χτικιό από τον υαλοβάμβακα...παλεύεται...

Ότι έγραψα και στον Νεκ Νικόλα .
Οσο το αν παλευετε , ναι καλύτερα απο πετροβαμβακα στην επαφή με το δέρμα αλλα ο πετροβαμβακας ειναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό .

Να ρωτήσω;
1) Γιατί το έντυσες, και 2) γιατί τα πέταξες; Είναι επικίνδυνος ο πετροβάμβακας;

1. Ηχομονωση και για την υγρασία .
2. Πολυ κακός στο αναπνευστικό και γενικα για την υγεια σε διαρκή έκθεση . Δεν θα εμπενα στην διαδικασία να καθαρισω την σκόνη του πετροβαμβακα απο τα αναλώσιμα με την καμία . Μιας χρήσης φόρμα-μάσκα και πέταμα .

¨Οπως λέει ο Νεκτάριος. Ο πετροβαμβακας δεν καταπολεμάει την υγρασία αλλά την ρουφάει. Αν πάρει πολύ υγρασία είναι χειρότερος και από το ρικοφον..."Θάνατος" για να το βγάλεις. Τι είναι ? 5αρης στα 100?

Ο πετροβαμβακας δεν είναι μεγαλύτερο χτικιό από τον υαλοβάμβακα...παλεύεται...
Ξέχασα να σου απαντήσω , 5αρης σιγουρα στα 150 αν θυμάμαι καλα .

Ηλία έχω φτιάξει 2 studio (και ετοιμάζομαι για τρίτο) και έχω χρησιμοποιήσει τον πετροβάμβακα σε διάφορα πάχη και βάρη (ανάλογα με το τι θέλαμε μέσα στον χώρο). Έχω δει και αντικαταστήσει μουχλιασμένο πετροβάμβακα και εκει ακριβώς είναι το "χτικιό" που λέει και ο Κυριάκος. Ο πετροβάμβακας έχει την ικανότητα να απορροφάει την υγρασία και να την στεγνώνει αλλά μόνο στην εξωτερική του επιφάνεια (από τότε βέβαια που μιλάω εγώ τέλη δεκαετίας 90 ίσως έχουν βελτιωθεί οι ιδιότητες/ικανότητές του)...εσωτερικά συγκρατεί υγρασία σε αργούς ρυθμούς αρχικά και μετά, απαξ και έχει κορεστεί, "πίνει" ποσότητα.

Ένα απόσπασμα από το ιντερνετ:
"Απορρόφηση νερού
Αν και οι ίνες δεν απορροφούν νερό, ο πετροβάμβακας λόγο της δομής σε χαμηλές πυκνότητες (<150kg/m3) κατακρατεί μικρές ποσότητες νερού (<1 kg/m2 βραχυπρόθεσμα και < 3 kg/m2 μακροπρόθεσμα )(ακόμα και από την υγρασία του αέρα) το οποίο, αν και δεν επηρεάζει άμεσα τις ιδιότητες του, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μουλιάσει και να μυρίσει. Πρέπει λοιπόν να αερίζεται συνεχώς σε εφαρμογές που υπάρχει πολύ υγρασία και πιθανή επαφή με υγρές επιφάνειες (π.χ. εξωτερικοί τοίχοι, στέγαστρα, πέργκολες κ.α.).

Υδροπερατότητα
Ο Πετροβάμβακας επιτρέπει τη δίοδο του υγρού αέρα, και αυτό τον κάνει ακατάλληλο για θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων στις χαμηλές πυκνότητες (<150kg/m3). Στους εξωτερικούς τοίχους υπάρχει πολύ υγρασία (λόγω του εξωτερικού αέρα) και η χρήση πετροβάμβακα σε χαμηλές πυκνότητες δεν ενδείκνυται. Η υγρασία του αέρα που εισχωρεί στον πετροβάμβακα μειώνει το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας του υλικού με την πάροδο του χρόνου και επιταχύνει τη γήρανση του. "

Κατά βάση χρησιμοποιείται για ηχομόνωση και θερμομόνωση και καλύπτεται εξωτερικά (με μορφή σάντουιτς) με γυψοσανίδα ή τούβλο ή άλλο δομικό υλικό.

Όπως και να έχει και εγώ θα έβαζα πετροβάμβακα εφόσον δεν υπάρχει υγρασία. Πίστεψέ με ο μουχλιασμένος και παλιοκαιρισμένος πετροβάμβακας βρωμάει απίστευτα. Αν το θέλεις για ηχομόνωση καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσες 3αρι σε 2 στρώσεις ώστε η δεύτερη στρώση να καλύπτει τις χαραμάδες της πρώτης.

Με τι θα το ντύσεις εξωτερικά??

Ηλία έχω φτιάξει 2 studio (και ετοιμάζομαι για τρίτο) και έχω χρησιμοποιήσει τον πετροβάμβακα σε διάφορα πάχη και βάρη (ανάλογα με το τι θέλαμε μέσα στον χώρο). Έχω δει και αντικαταστήσει μουχλιασμένο πετροβάμβακα και εκει ακριβώς είναι το "χτικιό" που λέει και ο Κυριάκος. Ο πετροβάμβακας έχει την ικανότητα να απορροφάει την υγρασία και να την στεγνώνει αλλά μόνο στην εξωτερική του επιφάνεια (από τότε βέβαια που μιλάω εγώ τέλη δεκαετίας 90 ίσως έχουν βελτιωθεί οι ιδιότητες/ικανότητές του)...εσωτερικά συγκρατεί υγρασία σε αργούς ρυθμούς αρχικά και μετά, απαξ και έχει κορεστεί, "πίνει" ποσότητα.

Ένα απόσπασμα από το ιντερνετ:
"Απορρόφηση νερού
Αν και οι ίνες δεν απορροφούν νερό, ο πετροβάμβακας λόγο της δομής σε χαμηλές πυκνότητες (<150kg/m3) κατακρατεί μικρές ποσότητες νερού (<1 kg/m2 βραχυπρόθεσμα και < 3 kg/m2 μακροπρόθεσμα )(ακόμα και από την υγρασία του αέρα) το οποίο, αν και δεν επηρεάζει άμεσα τις ιδιότητες του, με την πάροδο του χρόνου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μουλιάσει και να μυρίσει. Πρέπει λοιπόν να αερίζεται συνεχώς σε εφαρμογές που υπάρχει πολύ υγρασία και πιθανή επαφή με υγρές επιφάνειες (π.χ. εξωτερικοί τοίχοι, στέγαστρα, πέργκολες κ.α.).

Υδροπερατότητα
Ο Πετροβάμβακας επιτρέπει τη δίοδο του υγρού αέρα, και αυτό τον κάνει ακατάλληλο για θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων στις χαμηλές πυκνότητες (<150kg/m3). Στους εξωτερικούς τοίχους υπάρχει πολύ υγρασία (λόγω του εξωτερικού αέρα) και η χρήση πετροβάμβακα σε χαμηλές πυκνότητες δεν ενδείκνυται. Η υγρασία του αέρα που εισχωρεί στον πετροβάμβακα μειώνει το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας του υλικού με την πάροδο του χρόνου και επιταχύνει τη γήρανση του. "

Κατά βάση χρησιμοποιείται για ηχομόνωση και θερμομόνωση και καλύπτεται εξωτερικά (με μορφή σάντουιτς) με γυψοσανίδα ή τούβλο ή άλλο δομικό υλικό.

Όπως και να έχει και εγώ θα έβαζα πετροβάμβακα εφόσον δεν υπάρχει υγρασία. Πίστεψέ με ο μουχλιασμένος και παλιοκαιρισμένος πετροβάμβακας βρωμάει απίστευτα. Αν το θέλεις για ηχομόνωση καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσες 3αρι σε 2 στρώσεις ώστε η δεύτερη στρώση να καλύπτει τις χαραμάδες της πρώτης.

Με τι θα το ντύσεις εξωτερικά??

Με OSB Νικόλα .

Έχω φτιάξει 2 στούντιο και εγω , το ενα μάλιστα ήταν ενα δωμάτιο μέσα σε δωμάτιο . Το πάτωμα σε 2 στρωσεις του ποντου ηχομονωτικο λάστιχο(δεν θυμάμαι ονομα) και η τοιχοποιια και το ταβάνι σάντουιτς γυψοσανιδα με πετροβαμβακα και κρεμασμένα με ανάρτηση(πάλι δεν θυμάμαι ονομα) απο το ταβάνι . Ηχομονωτικα λαστιχα απο παιανια και σύστημα ανάρτησης-κουκουναρες απο Ψυχικό (και φυσικά δεν θυμάμαι ονόματα..χαχαχα...)
Διαχυτες έτοιμους στο ταβάνι απο φελιζολ (απο Πειραιά-δεν θυμάμαι ονομα ως συνήθως..) για κουρδισμα , έναν 120x90 φτιαχτο ξύλινο διάχυτη στον ενα τοίχο . 2 μπασοπαγιδες στους 2 τοίχους και πάνελ ντύσιμο όλο γύρω γύρω με πετροβαμβακα και πανι πάλι . Τρελη δουλεια και απίστευτο ήχο .
Φοβερή εμπειρία !

Με OSB Νικόλα .

Έχω φτιάξει 2 στούντιο και εγω , το ενα μάλιστα ήταν ενα δωμάτιο μέσα σε δωμάτιο . Το πάτωμα σε 2 στρωσεις του ποντου ηχομονωτικο λάστιχο(δεν θυμάμαι ονομα) και η τοιχοποιια και το ταβάνι σάντουιτς γυψοσανιδα με πετροβαμβακα και κρεμασμένα με ανάρτηση(πάλι δεν θυμάμαι ονομα) απο το ταβάνι . Ηχομονωτικα λαστιχα απο παιανια και σύστημα ανάρτησης-κουκουναρες απο Ψυχικό (και φυσικά δεν θυμάμαι ονόματα..χαχαχα...)
Διαχυτες έτοιμους στο ταβάνι απο φελιζολ (απο Πειραιά-δεν θυμάμαι ονομα ως συνήθως..) για κουρδισμα , έναν 120x90 φτιαχτο ξύλινο διάχυτη στον ενα τοίχο . 2 μπασοπαγιδες στους 2 τοίχους και πάνελ ντύσιμο όλο γύρω γύρω με πετροβαμβακα και πανι πάλι . Τρελη δουλεια και απίστευτο ήχο .
Φοβερή εμπειρία !

:a0210:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σημερα εφερα το περιθωριο λαθους/αποκλισεις κατα μηκος στο δισκοπριονο κατω απο 0,2mm. Πλησιασα το τελειο. ΤΕΛΟΣ.
Αυριο θα προσπαθησω να φερω στο καθετο αξονα ακριβως στις 90°.

Μην ξεχνάμε επίσης πως ο πετροβάμβακας είναι ένα άριστο πυράντοχο υλικό (εγώ δεν τον ήξερα για τις ηχομονωτικές του ιδιότητες, αλλά για την χρήση του στην πυροπροστασία) με θερμοκρασία λειτουργίας >750ΒC. Η εφαρμογή του σε κτηριακές, βιομηχανικές και ναυτιλιακές εφαρμογές προσδίδει πυραντίσταση στα δομικά στοιχεία, η οποία φθάνει και τα 120 λεπτά. Τέλος δεν ελκύει τα ποντίκια...και είναι καρκινογόνος σε μακρόχρονη επαφή.

όταν λέμε πετροβάμβακας, το υλικό τί είναι; ίνες πλαστικού;

Ο πετροβάμβακας αποτελείται από ίνες οξειδίου πυριτίου - αλουμινίου και έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Είναι άκαυστος και παράγεται με τήξη πετρωμάτων στους 1550-1600 °C

Εγώ που το είδα όταν χώρισα την αποθήκη με γυψοσανίδα στα 2 (όχι εγώ, μάστορας), ήταν ένα σκούρο πράσινο υλικό, τραχύ, πολύ πιεσμένο. Δεν μου φάνηκε επικίνδυνο ή να γεμίζει τον τόπο πράγματα. Ίσως επειδή δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν παχύ υλικό, δεν μου έδωσε εντύπωση πλαστικού.
(Η βικιπέδια γράφει ότι είναι ίνες οξειδίου πυριτίου - αλουμινίου).

χε χε...δεν βλέπεις... τα κάνει και κούνια τα καυσόξυλα...λέμε ο άνθρωπος είναι σε άλλο επίπεδο !!
Ηλίας = ευγενική ψυχή, λέει θα τα κάψω που θα τα κάψω να τα ευχαριστήσω πρώτα λίγο για την θυσία τους χεχε :ernaehrung004:

χε χε...δεν βλέπεις... τα κάνει και κούνια τα καυσόξυλα...λέμε ο άνθρωπος είναι σε άλλο επίπεδο !!
Ηλίας = ευγενική ψυχή, λέει θα τα κάψω που θα τα κάψω να τα ευχαριστήσω πρώτα λίγο για την θυσία τους χεχε :ernaehrung004:
Βασικά Σωτήρη ήθελα να δω αν κρατάει ακόμα η κούνια , γερή κατασκευη τελικα..χαχαχα...

Αρε Ηλια με έκανες και γέλασα...
Τυρανιομουν μέχρι πριν λίγο με τη περγολα και έγινε κάτι που με στεναχώρησε. Να σε καλα με άλλαξες διάθεση.

Αρε Ηλια με έκανες και γέλασα...
Τυρανιομουν μέχρι πριν λίγο με τη περγολα και έγινε κάτι που με στεναχώρησε. Να σε καλα με άλλαξες διάθεση.

Τι έγινε βρε ;;; Πες , θα πάρω το τζετ να ανέβωωωωω..

Σχετικο με τη περγολα αλλα εντελος άσχετο τεχνικός...
Αύριο πιστεύω τελειώνω.

Με παίδεψε λιγο η στερέωση στο τοίχο λογο 1) θερμοπροσωψης 2) λόγω ότι εκει που είχα σημαδέψει για τρυπημα απο μέσα είχε χωνευτά κουτιά ρόλων, 3) έξοδος απορροφητήρα 4) τριανταφυλλιά πουωμε κατατρυπησε μέχρι να τη πάρω, 5) ζιγκ ζαγκ τοίχος.
Πάμε καλα όμως. Μέχρι στιγμής λάθη νεοπα εχου αποφευχθεί.

Α οκ , φοβήθηκα μην εγινε κανένα λάθος στα κοψιματα των δοκαριων.. Μικρο το κακο...