Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παναγιωτη για πες πως εβαλες τις ροδες στην σκουπα σταχτης γιατι με ενδιαφερει

Παναγιωτη για πες πως εβαλες τις ροδες στην σκουπα σταχτης γιατι με ενδιαφερει

Πολύ απλά Βασίλη. Τρύπες στον πάτο με ψιλό τρυπάνι και βίδωμα τον βιδών. Έβαλα από μέσα κλιψάκια που έχουν για να στηρίξουν τα μεγάφωνα στα αυτοκίνητα.
Έβαλα 3 ρόδες. Σχεδιάζεις εικονικά ένα ισόπλευρο τρίγωνο και βάζεις μια ρόδα σε κάθε γωνία. Θέλει προσοχή μόνο στη μία (πρώτη) που πρέπει να είναι ακριβώς κάτω
από την είσοδο του σωλήνα αναρρόφησης ώστε όταν τραβάς τον σωλήνα να μην γέρνει η σκούπα. Κανονικά θέλει η 2 πίσω να μην είναι περιστρεφόμενες παρά μόνο η μπροστινή. Αν έχεις απορία πες μου.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μάστορα είναι αδύνατον να κολλήσεις κάτι επάνω και μετά μια ακίδα και το σύστημα να είναι απόλυτα κεντραρισμένο !!!!
Μπορεις να κολησεις ενα δισκο με μικροτερη διαμετρο απο την εξωτερικη πατουρα και να παρεις κεντρα απο εκει (εξωτ. πατουρα).

Αλλά γιατί κουραζόμαστε.... ο Κύρος πέρασε σε άλλες εφευρέσεις προφανώς :flipout::flipout:

Μυστικο βιντεο του Νεκταριου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νεκταριε γκουγκλαρε "Lathe Attachment for Drill Press" και θα παρεις πολλες ιδεες. Ακομα και "ετοιματζιδικα" υπαρχουν http://www.amazon.com/D4088-Lathe-Attachment-Drill-Press/dp/B005W16YJS

Ευχαριστω παναγιωτη , στην αρχη πιστευα πως εκανες μια ξυλινη βαση με ροδες και "κουμπωσες "πανω την σκουπα.

Ευχαριστω παναγιωτη , στην αρχη πιστευα πως εκανες μια ξυλινη βαση με ροδες και "κουμπωσες "πανω την σκουπα.

κι αυτό γίνεται να δεν θέλεις να τρυπήσεις τη βάση. Εγώ απλά δεν ήθελα να βαρύνει.

Ναι στην αρχη αυτο σκεφτηκα αλλα τωρα μου εδωσες και αλλη ιδεα θα δω...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπορεις να κολησεις ενα δισκο με μικροτερη διαμετρο απο την εξωτερικη πατουρα και να παρεις κεντρα απο εκει (εξωτ. πατουρα).

Μυστικο βιντεο του Νεκταριου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νεκταριε γκουγκλαρε "Lathe Attachment for Drill Press" και θα παρεις πολλες ιδεες. Ακομα και "ετοιματζιδικα" υπαρχουν http://www.amazon.com/D4088-Lathe-Attachment-Drill-Press/dp/B005W16YJS

Καλλιτεχνης ο τουρκαλας!

Τι να τα κάνει ....αυτός μαστουρώνει με το ξύλο !!! εραστής που λέγαμε !!!:flipout::flipout:

P2070091.jpgP2070098.jpgP2070099.jpgP2070097.jpg
σημερα ασχοληθηκα με το να φτιαξω μια βαση για να βαλω το δισκοπριονο παγκου.
ολα τα υλικα τα βρηκα πεταμενα εξω απο ενα μαγαζι που εκανε ανακαινηση πριν 20 περιπου μερες ,εκτος απο τα ροδακια που εινα απο το λιντλ.
εγινε καλο,στοιβαρο και απεκτησα και εξτρα αποθηκευτικο χωρο που ηθελα .

Βασίλη δεν θέλω να σε απογοητευσω αλλα μου φαίνεται λάθος . Πολυ μικρή βαση , μεγάλη επιφάνεια απο πανω και το συνολικό βάρος με το μηχάνημα παρακεντρο . Υπολόγισε και υλικο που θα κόβεις ...
Σε παγκοπριονα φαλτσοπριονα κλπ μηχανήματα κοπής πιο ασφαλή πάγκους , γνώμη μου ...
Και αυτα τα ροδακια σε πάγκους για τέτοιους μηχανήματα να μην μπορω να τα χωνεψω...
Μακάρι να βγω λάθος και να μην "κινδυνεψεις" ποτε..

Ηλια σε γενικες γραμμες οι παρατηρησεις σου ειναι σωστες καθως εισαι εμπειρος με τετεια μηχανηματα.στην περιπτωση μου ομως δεν κουνιεται σε δοκιμες που εκανα , αν κοψω κανενα μεγαλο φυλλο ξυλου και βαρυ ισως να εχω προβλημα αλλα στα μεγεθη που " παιζω" εγω ειναι οκ .
παναγιωτη σωστα!

Ηλια σε γενικες γραμμες οι παρατηρησεις σου ειναι σωστες καθως εισαι εμπειρος με τετεια μηχανηματα.στην περιπτωση μου ομως δεν κουνιεται σε δοκιμες που εκανα , αν κοψω κανενα μεγαλο φυλλο ξυλου και βαρυ ισως να εχω προβλημα αλλα στα μεγεθη που " παιζω" εγω ειναι οκ .
παναγιωτη σωστα!

Ήθελα να στο γράψω αλλα με προλαβες . Άποψη μου-συμβουλη , να δημιουργούμε υποδομές για το 200% σε αυτο που πιστεύουμε και κρίνουμε για εργασία σε οποιοδήποτε νεο μηχάνημα .