Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παρασκευή ασχολήθηκα με τα κάγκελα του μπαλκονιού! Για αρχή επειδή η αργκόν του φίλου είναι ψιλό ρημάδι (αν και ρημάδι μεγάλη ευκολία σε σχέση με το ηλεκτρόδιο) έφτιαξα μια πρόχειρη τροχηλατη βάση γιατί οι μπροστά δεν είχε καν ρόδες!

uploadfromtaptalk1455397557008.jpguploadfromtaptalk1455397569565.jpguploadfromtaptalk1455397583653.jpg

Και άρχισε το έργο. ..

uploadfromtaptalk1455397789749.jpg
uploadfromtaptalk1455397830095.jpg
uploadfromtaptalk1455397920658.jpg

Εδώ μέχρι τη στιγμή που μου τελείωσε το αέριο. ..

uploadfromtaptalk1455397963279.jpg
uploadfromtaptalk1455397976997.jpg

Αύριο αν πάνε όλα καλά η συνέχεια. ..

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία τα κάγκελα. Το argon φυσικά θα γαζώνει ! Με βλέπω για νέα έξοδα...

Σήμερα έκανα μια γερή ανακαίνιση στο τηλέφωνό μου, ένα Iphone 3G. Απίστευτα αξιόπιστo, μετά από 7 χρόνια καθημερινής χρήσης είχε πολλά προβλήματα. Είχα χάσει κουμπιά, είχε εκδορές, η μπαταρία του είχε αδυνατίσει κλπ και αποφάσισα να δοκιμάσω να το κάνω καινούριο, παρά το γεγονός ότι άνοιξα για πρώτη μου φορά τηλεφωνική συσκευή. Νέα πλάτη, κουμπιά και μπαταρία και 30 λεπτά εργασίας έκαναν το τηλεφωνάκι μου καινούριο. Κόστος 30 ευρώ. Πολύ το γουστάρω :

DSC_0111-001_zpsziafvow9.jpg

Μεγεια το ανακαινισμενο κινητο!
Και μεις με διετιας τηλεφωνο κοιταμε να παρουμε καινουργιο...

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παιδια οποιος εχει iPhone σπάνια το αλλάζει ... Δεν λεω οτι ειναι το καλυτερο, ουτε οτι δεν υπαρχει πολυ καλος και σοβαρος ανταγωνισμός ... Απλα λεω οτι ειναι τοσο καλο που δεν θες να το αλλάξεις .... Εγω εχω ενα 4s και ειναι τοσο "πολυ" για τις ανάγκες μου που δεν νομιζω να το αλλαξω αν δεν σπάσει. Μπραβο για το restoring , με εβαλες σε σκέψεις να φτιαξω και το 3g που εχω σε καποιο συρτάρι ...

Παιδια οποιος εχει iPhone σπάνια το αλλάζει ... Δεν λεω οτι ειναι το καλυτερο, ουτε οτι δεν υπαρχει πολυ καλος και σοβαρος ανταγωνισμός ... Απλα λεω οτι ειναι τοσο καλο που δεν θες να το αλλάξεις .... Εγω εχω ενα 4s και ειναι τοσο "πολυ" για τις ανάγκες μου που δεν νομιζω να το αλλαξω αν δεν σπάσει. Μπραβο για το restoring , με εβαλες σε σκέψεις να φτιαξω και το 3g που εχω σε καποιο συρτάρι ...

Λάθος αυτό για μένα καθώς πλέον πολλοί πάνε στο Android (έχει ωριμάσει απίστευτα πλέον) και δεν πιστέυω ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στα σοβαρά το Ios. Επίσης έχω δει και άτομα που από iphone το γυρνάνε σε Samsung!!!

Επιπλέον επειδή το Android έχει πολλές custom διανομές είναι ότι πρέπει για κάθε κατηγορία χρήστη.

Το να το σπάσει κάποιος δυστυχώς είναι το πλέον συνηθισμένο και αυτός είναι και ο λόγος που δεν παίρνω κινητό πάνω από 150 ευρώ.
Πρόπερσι μου έπεσε κάτω το Galaxy S3, του άλλαξα ο ίδιος οθόνη. Μετά από 1-2 μήνες μου ξαναέπεσε λόγω ατυχήματος και έσπασε πάλι. Παίρνω καινούριο Galaxy S3 Neo.
Φέτος αναβαθμίστηκα σε κινέζο (UMI Iron) και το Galaxy S3 Neo το έδωσα σε φίλο αντί κάποιου χρηματικού ποσού.
Χθες και ενώ έκανα ποδήλατο με καμιά 35-40 χιλιόμετρα, ακούω ένα μπαμ..
Βλέπω πίσω πεσμένο το τηλέφωνο... Ευτυχώς λειτουργεί ακόμα αλλά η οθόνη έγινε όλη μέσα στην χαρακιά και κλώτσησαν και κανα 2 βίδες από το κάλυμμά.
Περιμένω meizu από vickmall πλέον.

Εξαρτάται πάντα τι κάνεις με το τηλέφωνο.
Αν δίνεις 400 το λιγότερο (για προηγούμενης γενιάς iphone) και θέλεις να βγάζεις φωτό, κανένα βιντεάκι και να παίρνεις τηλέφωνο τότε το iphone δε κάνει για σένα γιατί δεν προσφέρει τίποτα πιο ουσιαστικό σε σχέση με το Android.
Η διαφορά είναι στην συμπεριφορά του κινητού αλλά κα τ' άλλα σε θέμα hardware το iphone είναι σαν κινητό των 150 ευρώ (70 σε κινέζο).

Να και τα εξαρτήματα που περίσσεψαν όπου μπορείτε να διακρίνετε την κατάσταση που είχε φτάσει. Από μέσα κούκλα και από έξω πανούκλα

2016_zpspoketunz.jpg

costas_ δεν γνωρίζω από apple τηλέφωνα (δεν είχα ποτέ), αλλά διάβασε και αυτό:

http://www.lifo.gr/now/digital-life/89058

Πρόσφατες αναβαθμίσεις σταματάνε να λειτουργούν αν ανιχνεύσουν μη πιστοποιημένα εξαρτήματα, και σβήνουν τα πάντα.
(Ίσως βέβαια να έχεις σταματήσει τις αναβαθμίσεις λόγω παλαιότητας)

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Diabolic .... Δεν διαφωνώ με οσα λες ειπα και στην αρχη οτι ουτε το καλυτερο ειναι ουτε δεν υπαρχει σοβαρος ανταγωνισμός ... Αλλα εγω το εχω βολευτεί σε τετοι βαθμό που δεν εχω λογο να το αλλαξω ... Οσο για τα android δεν εχουν καμια σχεση ... Εχω 2 συσκευές android με αλλους αριθμούς ... Και ενα tablet ....
Οπωτε θελω να κανω μια ρύθμιση κολλαει το μυαλο μου και δεν βγαζω ακρη ... Μπορει βεβαια να φταιω απλα εγω και το android να ειναι μια χαρα .... Αλλα παντα για εμενα μιλαω το iPhone θεωρώ οτι πολυ δίκαια κατέκτησε τεράστιο κομματι της αγοράς και αλλαξε τα δεδομένα σην τηλεφωνία......
Η κουβεντα βεβαια παει για το καφενείο, ξέφυγε λιγο απο τα μαστορέματα ....

costas_ .. αλλά διάβασε και αυτό:..
Δεν το ήξερα, αλλά έτσι και αλλιώς το δικό μου είναι "αρχαίο" μοντέλο. Οταν ξεκίνησα να το αναβαθμίσω έλεγα "Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Εαν τα καταφέρω σε κρατώ εαν αυτοκτονίσεις πάω για άλλο κινητό". Είχα ρωτήσει βέβαια τεχνικούς & φίλους και όλοι μου έλεγαν ότι δεν αξίζει η επισκευή, ότι είναι ακριβή και άλλα τέτοια. Ομως μια και βρήκα εύκολα τα ανταλλακτικά είπα βουρ και ότι γίνει. Ηδη έκανα μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και δουλεύει άψογα. Βεβαια η καταναλωτική μας παιδεία λέει "Πρέπει να πάρω νέο κινητό" αλλά ήταν τόσο εύκολη η αντικατάσταση που εαν το ήξερα από πρίν δεν θα είχα καμία αναστολή. Βγάλτε τα iPhone από τα συρτάρια και αναστήστε τα. Εϊναι αξιόλογες συσκευές και τα ανταλλακτικά τους είναι πάμφθηνα.

costas_ δεν γνωρίζω από apple τηλέφωνα (δεν είχα ποτέ), αλλά διάβασε και αυτό:

http://www.lifo.gr/now/digital-life/89058

Πρόσφατες αναβαθμίσεις σταματάνε να λειτουργούν αν ανιχνεύσουν μη πιστοποιημένα εξαρτήματα, και σβήνουν τα πάντα.
(Ίσως βέβαια να έχεις σταματήσει τις αναβαθμίσεις λόγω παλαιότητας)

Δεν ευσταθεί Γιώργο (αν έχω καταλάβει καλά το όνομα) ... για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πιστοποιημένα εξαρτήματα για IPhone.
Όλοι χρησιμοποιούν ότι υπάρχει στο εμπόριο...φτηνά ή ακριβά.Υπάρχει πχ οθόνη με 15 και η ίδια οθόνη με 89 καμία όμως δεν είναι πιστοποιημένη από την Apple.

Διάβασα μόλις την παραπομπή στο lifo ... αναφέρεται στο home μπουτόν που αναγνωρίζει το δαχτυλικό αποτύπωμα.
Πολύ καλά κάνει η Apple και το μπλοκάρει για να προλάβει την ενεργοποίηση του σε περίπτωση κλοπής και αλλαγής του μπουτόν από τον λάθος χρήστη.Το θέμα λύνεται με επικοινωνία με την Apple και πιστοποίηση των στοιχείων του χρήστη.
Και μετά σου λέει ο Νικόλας για ανδροειδή και ιστορίες ....:flipout::flipout:

Αν έπαιρνα κάτι άλλο ...θα πήγαινα στο Lumia που είπα και του Μιχάλη.

Last edited:

Έκανα εισοδο σε καλο σμαρτ με ενα iPhone 4s...πριν αρκετα χρονια 4-5 αν δεν κανω λάθος...
Εντυπωσιάστηκα...εκανε πράγματα που δεν εκανε κανένα κινητό που είχα έως τοτε...κάποια στιγμή έκανα και ενα jailbreak οπότε μπόρεσα και έβαζα και κανά τζάμπα πράγμα...παρόλα το jailbreak και καθημερινή χρηση για 2-3 χρονια ακομα και σαν GPS με το μοτο σε μεγάλα ταξίδια...δεν ειχε κολληση ποτε...αλλα ηταν μικρο στο μέγεθος...
Μέχρι τοτε ελεγα οτι άξιζε τα λεφτα του μιας και δεν ειχε κανει κιχμκαι οτι ηταν πολυ σταθερό κτλ κτλ...
Δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο να πάω στο 6s που ηταν τοτε το μοντέλο της εποχής του...700κατι ευρω ηταν υπερβολικά πολλα για κινητό...
.
Επέλεξα να πάω σε android στο oneplus one...και δεν το μετάνιωσα ποτε...ευκολο και αστραπή σε ολα του...και μετα απο δυο χρονια πλεον καθημερινής χρήσης με άπειρη χρηση και σαν GPS...και αυτο δεν εχει κανει κιχ και ειναι ακομα σαν να εχει βγει μόλις απο το κουτί του...
Άρα που θέλω να καταλήξω...ΑΝ δώσεις κάποια χρήματα γυρω στο 300αρι πιστεύω οτι περνεις αξιοπρεπέστατο κινητό που κανει παπάδες...και δεν σπάει δεν χαλάει...εκτος και αν σου πεσει...
Και εδώ που τα λεμε...άλλο 700+ ευρω στην κωλοτσεπη και άλλο 300ια...
Ασε τα ποσα τζάμπα application μπορεις να βάλεις στα android...

το παλιό iPhone το έδωσα στην γυναικα μου και ακομα ειναι σκυλί...δεν κολλάει δεν σπάει..αλλα όπως ειναι φυσικό παλιό και αργό για τα σημερινά δεδομένα...αλλα και πολλα τα 700 ρε παιδια...

Δεν ευσταθεί Γιώργο (αν έχω καταλάβει καλά το όνομα) ... για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πιστοποιημένα εξαρτήματα για IPhone.

Φυσικά και υπάρχουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι firmware γράφει η κάθε απλ, πριν το ενσωματώσει. Ακόμα και από τον ίδιο κατασκευαστή να αγοράσεις εξάρτημα, μπορεί να βάλει κάτι κρυφό, που την αφήνει να διαπιστώσει αν είναι δικό της. Ακόμα και από τον σειριακό αριθμό μπορεί να το κάνει.

Βέβαια δεν με αφορά η υπόθεση, απλά την αναφέρω επειδή είναι υπαρκτή.

Όπως ανέφερα στο σχετικό νήμα "Οικιακό Εργαστήριο" ξεκίνησα αυτές τις μέρες να φτιάχνω έναν μεγάλο πάγκο εργασίας για το εργαστήριο μου μιας και τόσο καιρό ήμουν με 2 καβαλέτα και μία επιφάνεια Ελάτης και αυτή στραβή.

Σήμερα μετά από κάμποσες ώρες ολοκλήρωσα την κατασκευή του μεταφερόμενου πάγκου στον οποίο θέλω να έχω τοποθετημένο το παγκοπρίονο και το δισκοπρίονο μου και για άλλες μικροδουλειές.

Η κατασκευή έγινε με δοκάρια 6 χ 6.5 (στο περίπου) και ως επιφάνεια επιλέχθηκε OSB (καλώς ή κακώς θα φανεί στον χρόνο).
Τα δοκάρια ενώθηκαν με μισοχαρακτές συνδέσεις, κόλλα και βίδες για ενίσχυση και αντοχή στον χρόνο.

Μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία της κατασκευής:

Κατασκευή των μισοχαρακτών ενώσεων

Κόψιμο επιφάνειας για το ενδιάμεσο με την σέγα.

Ύψος 0.85 εκατοστά μαζί με τις ρόδες. Ακριβώς όσο και ο μεγάλος πάγκος και όπως το είχα υπολογίσει.

Δεν χρησιμοποίησα ενδιάμεση τραβέρσα γιατί τα κάθετα δοκάρια είναι τόσο κοντά μεταξύ τους που ακόμα και σε ζόρι δεν ακούγεται κιχ.
Σε θέμα βάρους, ο πάγκος είναι σχετικά βαρύς λόγω των μεγάλων διαστάσεων των δοκαριών αλλά και του πλήθους τους (έχει πάνω από 10 μέτρα ξύλο πάνω του)
Σε ότι αφορά την επιφάνεια, η σύνδεση της με τον σκελετό έγινε μόνο με καβίλιες για να είναι εύκολη η αντικατάσταση της στο μέλλον.

Όπως βλέπετε και στις φωτό ορισμένες από τις μισοχαρακτές ενώσεις έχουν ψιλοξεφύγει, ωστόσο ευτυχώς χωρίς να επηρεαστεί η σταθερότητα του πάγκου.
Στον μεγαλύτερο πάγκο θα φροντίσω να είναι πιο σφιχτές αν και αυτό μετά δημιουργεί αλλα θέματα στην συστολή και διαστολή.

Αύριο θα διορθωθούν κάποιες λεπτομέρειες και θα βαφτεί ο σκελετός με άχρωμο λάδι Teak.

Βαρβατος ο παγκος! Πολυ μου αρεσε η κατασκευη! Γιαπωνεζικο στυλ ειναι αυτο?
Αφου δουλεψες μισοχρακτες, γιατι εβαλες βιδες? κανε μερικες περαστες τρυπες και βαλε καβιλιες!
Εχει ο γουντζιδης ενα πλαστηρι 1μετρο, φ10 ή φ12 με ενα ιση ευρο. Παρε ενα- δυο και καντο καβιλιες να βαλεις αντι βιδες. Αιντεεε