Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φίλε Ηλία respect,καί στό έλεγα καί κατ’ ιδίαν μαθαίνω από εσένα,ούτε πού τό είχα φανταστεί για αυτήν τήν ένωση,βέβαια είναι δύσκολη να γίνει όπως σωστά αναφέρει ο Νεκτάριος (με το παγκοπρίονο πιστεύω γίνεται πιό εύκολα καί μετά λίγο σκαρπελο) ,αλλά σέ κάτι ιδιαίτερες περιπτώσεις δίνει άμεση λύση.
Να ´σαι καλα Δημήτρη , με έκανες και κοκκινισα.. :-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον σημερα ειχε βαψιμο στο τραπεζακι, αρχισα στραβα καθως το χρωμα που μου φτιαξανε δεν ηταν βεγκε αλλα σκουρο καφε ,τελικα μου αρεσε και το κρατησα . Περασα ενα χερι με πιστολη καλο αποτελεσμα (πρεπει να παρω μια καλη μασκα την 3Μ 6000 π.χ χαχα) . Ερωτηση να το περασω και δευτερο χερι η να παω κατ ευθειαν στο βερνικη πολυουρεθανης αυριο;;;;
Το δεύτερο χέρι θα το σκουρηνει Βασίλη . Αν το θέλεις πιο σκούρο καντο . Δεν υπάρχει άλλος λόγος να το περάσεις και δεύτερο απο την στιγμη που θα περάσεις πολυουρεθανης .

Ο σταυρος ειναι πολυ πιο μερακλίδικο δουλεια ... Αλλα και η δευτερη ιδεα ειναι νομιζω αρκετα καλη ... Ετσι και αλλιως αμα ανεβεις 15 πόντους χωραει ανετα η τραβέρσα .... Και μπορεις να βαλεις και την καβιλια που λες για να κολλήσουν εντελως ...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μμμμμ ηλια ισως το ηθελα πιο σκουρο γιατι οπως ειπα δεν μου βγαλανε το χρωμα που ηθελα ακριβως.θα το δω αυριο που θα στεγνωση.ηλια το πολυουρεθανης δυο συστατικων στεγνωνη αμεσως;;

Ευχαριστω για τις ιδεες και συμβουλες αλλα οπως τα βλεπω καιμμε αυτα που μπορω να κανω, μαλλον θαμκανω κατι απλο.
Μια εγκοπη στο ενα κοματι, ωστε να δημιουργηθει ενα Π και στο αλλο κομματι ενα Ι που θα μπαινει στο Π. Θα περασω και δυο καβιλιες εγκαρσια για επιπλεον δεσιμο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω για τις ιδεες και συμβουλες αλλα οπως τα βλεπω καιμμε αυτα που μπορω να κανω, μαλλον θαμκανω κατι απλο.
Μια εγκοπη στο ενα κοματι, ωστε να δημιουργηθει ενα Π και στο αλλο κομματι ενα Ι που θα μπαινει στο Π. Θα περασω και δυο καβιλιες εγκαρσια για επιπλεον δεσιμο.

Eιπες οτι τον παγκο τον ειχες προβλεψει για 1 μετρο υψος. Μηπως ειναι καπως ψηλος? Γιατι δεν δοκιμαζεις προχειρα το υψος ετσι οπως τον εκοψες γυρω στα 85εκ?

ff15de6501b71ab55463c0ee02391732.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Eιπες οτι τον παγκο τον ειχες προβλεψει για 1 μετρο υψος. Μηπως ειναι καπως ψηλος? Γιατι δεν δοκιμαζεις προχειρα το υψος ετσι οπως τον εκοψες γυρω στα 85εκ?

ff15de6501b71ab55463c0ee02391732.gif

Το σκεφτηκα να τον αφησω ετσι, αλλα το υψος επιλεχθηκε για δυο λογους. Πρωτον για να ειναι συνευθειακος με τον αλλο και δευτερον θελω το μεγαλυτερο χωρο για εκμεταλευση σε ραφια/συρταρια.

Καλο και αυτο Γιαννη, ακομη ποιο απλο και γρηγορο. Και με κοπες ακριβειας με το παγκοπριονο μονο.

Άμα μπορείς να κάνεις το Π και το Ι - ξεμορσαριστός σύνδεσμος- πιστεύω ότι είναι καλύτερος από το μισοχαρακτό ή τον μισοχαρακτό με λοξά μέτωπα που περιγράφει ο Ιωάννης παραπάνω.
στα μισοχαρακτά φρόντισε το μήκος του συνδέσμου να είναι 1-2 φορές το πάχος του ξύλου, ενώ στο ξεμορσαριστό 2-3 φορές το πάχος του ξύλου.

Αν και το ανώτερο όλων είναι αυτό που είπε ο μάστορας Ηλίας (τρομερή σύνδεση δεν την είχα φανταστεί καν), αλλά δύσκολη για το επίπεδο μας....

Λοιπόν επειδή είχα ώρες να φανώ όπως λέει και ο Νεκτάριος θα σας δείξω τον λόγο:

Καλά πάμε μέχρι στιγμής με λίγα μόνο σφαλματάκια (ευτυχώς).
Φυσικά θέλει μία μέρα ακόμα για να τελειώσει τουλάχιστον και μετά να βαφτεί.

Επειδή δεν θέλω να χάσω την ωραία αίσθηση (είναι τριμμένο με 240άρι γυαλόχαρτο), σκέφτομαι να μην χρησιμοποιήσω κάποιο βερνίκι για βάψιμο αλλά λάδι Τικ.
Έχω από το Praktiker κάμποσο αλλά δεν θα μου φτάσει έχω την εντύπωση, οποτε με βλέπω για Λάδι Teak Bondex. Απλά το θέμα είναι ότι δεν θα πρέπει να πατήσω μέσα στο εργαστήριο για κανά 2 μέρες μετά το βάψιμο!!!

Το σκεφτηκα να τον αφησω ετσι, αλλα το υψος επιλεχθηκε για δυο λογους. Πρωτον για να ειναι συνευθειακος με τον αλλο και δευτερον θελω το μεγαλυτερο χωρο για εκμεταλευση σε ραφια/συρταρια.

Καλο και αυτο Γιαννη, ακομη ποιο απλο και γρηγορο. Και με κοπες ακριβειας με το παγκοπριονο μονο.

Νεκτάριε οι Γιαπωνέζοι λένε ότι ο καλύτερος πάγκος για ξυλουργικές εργασίες είναι αυτός που τοποθετείται κοντά στην μέση του μάστορα. Γι αυτό και εγώ έκανα τον δικό μου κοντά στα 90 εκατοστά που είναι η μέση μου!
Για να σκύβεις χωρίς να πονάς και να καλύπτεις εύκολα μεγάλο μέρος του πάγκου.

Νίκο υπάρχει κάποιος λόγος που τα πόδια με το οριζόντιο δοκάρι, στα μισοχαρακτά, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ? μου φαίνεται ότι δεν έρχονται πρόσωπο το σόκορο με το δοκάρι.
επίσης από ότι κατάλαβα από την φώτο πρέπει το δάπεδο να μην είναι ίσιο, και 2 πόδια δεν πατάνε καλά κάτω (το 1ο και το 3ο όπως κοιτάμε από κάτω), αλήθεια πως σκέφτεσαι να ευθυγραμμίσεις τον πάγκο ?

Σώτο η κατασκευή του πάγκου δεν τελείωσε, θα συνεχιστεί αύριο και θα διορθωθούν αυτά που λες.
Δυστυχώς δεν είνα επίπεδο το πάτωμα γιατί είναι πέτρινο...
Τα πόδια που έρχονται πρόσωπο με τον τοίχο θα βιδωθούν οπότε εκείνο το μέρος θα είναι σταθερό, επίσης θα ενωθούν και τα υπόλοιπα μεταξύ τους για να δέσει η κατασκευή, έτσι θα πετύχω μία ευθυγράμμιση. Επίσης θα σηκώσω και το χαλί για να κάτσει καλύτερα η κατασκευή.
Αυτήν την στιγμή που μιλάμε τα πόδια είναι ενωμένα με τον σκελετό με 1 βίδα το καθένα, αύριο θα ευθυγραμμιστούν καλά και θα μπουν και από 2 καβίλιες έκαστο μαζί με κόλλα.

Το δοκάρι που έβαλα στο κάτω μέρος προτίμησα να μην το κάνω χωνευτό με το ξύλο για να μην με δυσκολέψει πολύ στην τοποθέτηση της επιφάνειας πάνω του (αν και μπορώ να την βάλω σε στυλ τάβλας γιατί θα είναι ράφι στην ουσία).
Λογικά αύριο θα τον τελειώσω τον πάγκο, οπότε λίγο υπομονή για το τελικό αποτέλεσμα! ;)

Στο

Η μη συμμετρικές ενώσεις έχουν και μη συμμετρική αντοχή δηλαδή σε απλά ελληνικά ότι το ένα μέρος αντέχει λιγότερο από το άλλο.

ΓŽΒ€ΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒ±Γβ€‘ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒΊΓβ€žΓŽΒ?.png

Εικονολάτρης δεν είμαι αλλά οι κορνίζες τις έκανες πολύ καλές.

Η μη συμμετρικές ενώσεις έχουν και μη συμμετρική αντοχή δηλαδή σε απλά ελληνικά ότι το ένα μέρος αντέχει λιγότερο από το άλλο.

View attachment 124625

Φυσικά! Πάρε παράδειγμα τις δικές μου... :)

Νίκο (δαιμόνιε!) να ρωτήσω κάτι που είδα και δεν το "πιάνω"!
Υπάρχει κάποιος λόγος που τα εγκάρσια καδρόνια είναι λίγο χαμηλότερα από τα μεγάλα καδρόνια?
Έχεις σκεφτεί κάτι για τη συνέχεια και είναι απαραίτητη αυτή "βύθιση" των καδρονιών?